agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni571Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2009, 14:04   #481
Yeni Üye

ahmetuzunca's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2009
güneş

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğa_29 Mesajı Göster
Merhabalar benim köyümde küçük bir evim birde bahçem var.Ama soğuk biraz bahçemde herşey çok güzel büyür.Olurda geçen yaz çilek ekecektim.Çilekleri ektiğimde sararma oldu.Hem yapraklarında hemde kendinde 1 kaç hafta içinde küçücük oldular.Bilmiyorum ne oldu.Çilek büyüten arkadaşlar belki bilirler

Merhaba,
Yeterince güneş alamamış olabilirler. Toprağın üzerini naylon ile kapatıp deldiğiniz deliklere mi diktiniz fideleri? Çilek toprağa değdiğinde kök saldığı için çok fazla yayılmış ve bir çoğu yeterli güneşi alamamış olabilir. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi mi yaptınız ekimi?

ahmetuzunca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2009, 18:29   #482
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetuzunca Mesajı Göster
Aynı başlık altında ikinci defa soruyorum ama uzun zamandır çilek ile uğraşan bir yakınıma açan fotoğraftaki çiçeği gösterdiğimde çiçeğin yanmış olduğunu söyledi.

Çilekleri olan ve çiçek hallerini hatırlayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevirim. Eğer söylendiği gibi açan çiçekler yanıyorsa başka bir yol izleyeceğim.
Çilekleriniz sanırım soğuktan etkilemiş, ancak yinede bir kısmı döllenmişi parlak parlak görünüyor.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2009, 18:53   #483
Ağaçsever

ufuk1255's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2009
selahattin bey çok sayıda solucan cıktı topragım güzeldi nemliydi geçen seneden gübrelemiştim çok sayıda solucan çıktı neden acaba

ufuk1255 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2009, 22:48   #484
Ağaç Dostu

Solucanın varlığı toprağın olabildiğince güzel yapıda olduğunu gösterir. Solucanın olduğu toprak verimli ve nisbeten organik topraktır.

Eski 22-03-2009, 23:56   #485
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2009
selamlar.

Arkadaşlar merhaba ben çorumda beden eğitimi öğretmeniyim lojmanda oturuyoruz ve küçük bi bahçemiz var. Bi arkadaşımızla beraber iki yıldır kabak, domates, biber, tere, ıspanak, salatalık,kavun gibi sebzelerden baçemizden yararlanıyoruz. ayrıca elma,ayva,nar,zeytin gibi ağaçlarda diktik aklımıza bu gece çilek düştü biz niye çilek yetiştirmiyoruz diye. Forumunuzu gördüm çok hoşuma gitti. Bende başlayacağım çilek yetiştirmeye Allah izin verirse. Burda çorumun ortaköy ilçesindeyiz küçük bir yer burda çilek yetiştiren biri var ondan fide isteyeceğim yarın. bakalım bizde bi ucundan başlayalım bahçeyede, saksılarımızada deneyeceğim bi çok değişik fikirler deneyen olmuş. Bizde bi kaç farklı yöntem deneyelim bakalım neyse herkese ii geceler.
sizlerin deneyimlerinizden de yararlanmak istiyorum ****** sorularım ilerleyen zamanlarda gelecektir. SIKI DURUN )

halil2202 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 10:57   #486
Ağaçsever

çelebi's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2007
Çilek fidelerinden normalde 4 yıl verim alınabilir, peki bu çilekleri topraksız tarımda yetiştirirsek kaç yıl verim alabiliriz?

çelebi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 17:39   #487
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çelebi Mesajı Göster
Çilek fidelerinden normalde 4 yıl verim alınabilir, peki bu çilekleri topraksız tarımda yetiştirirsek kaç yıl verim alabiliriz?
Sn.Çelebi; Fidelerin bir sonraki yılda verimliliği ve kalitesi yeni dikilen fideler gibi olmuyor .Hele topraksız kültürde yetiştirmeyi planlıyorsanız bence her yıl yeni fide dikmenizdir.Sevgiler

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 19:00   #488
Ağaç Dostu

hizals's Avatar

Giriş Tarihi: 19-05-2007
Galeri: 4
Dikim yaptığınız dönem bahar ise ilk yıl ve ikinci yıl verim alırsınız sonradan düşmeye başlar. Ancak sonbahar dikimi yaparsanız 1.yıl yüksek verim takibinde düşmeye başlar.

hizals Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2009, 17:03   #489
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Bunlar da bendeki çilekler... Geçen sene Gelibolu'da bahçesinde yetiştiren bir iş arkadaşım bir kök getirmişti. Bu seneki halleri.. Çiçek de açmaya başladılar. Cinslerini bilmiyorum bilmem de pek mümkün değil gibi..

Değişik tür çilekler de bulabilmeyi umuyorum... Aromas ve Osmanlı Çileği deneyeceğim. Yabani çilek de bulmak isterdim ama bu pek mümkün görünmüyor sanırım

Eklenen Resimler

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2009, 09:14   #490
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim... Çilek çok ilgi istemiyor bence. Geçen sene yazın sonuna doğru 1 kök olarak geldi. Diktim, o sene bile tek kökten 2 çilek yedim... Bu sene 5-6 kök oldular. Hepsi de çiçek açtı.

Balkonda yetiştirenler çok yok sanırım okuduklarımdan anladığım.. Ben bir sorunla karşılaşmadım şimdilik

Eski 27-03-2009, 09:21   #491
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Benim de Güler Hanım'ın hediye ettiği 3 kök Osmanlı çileğim var saksıda. Bir tanesinin yapraklarında siyah beneklenmeler oluştu, acaba mantar olabilir mi? Gelişmesi biraz yavaş, tabii 1 ay önce ektim aslında. Cumartesi koyun gübresi vereceğim biraz.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2009, 10:02   #492
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Merhabalar,
Çok büyük olmayan ( fındığın biraz irisi büyüklüğünde olan), ancak kokulu ve lezzetli olan çilekler için hangi cins fide aramam lazım.
Teşekkürler.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2009, 17:43   #493
Ağaç Dostu

mandalina's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Merhabalar,
Çok büyük olmayan ( fındığın biraz irisi büyüklüğünde olan), ancak kokulu ve lezzetli olan çilekler için hangi cins fide aramam lazım.
Teşekkürler.
Sanırım aromas çilek deniyor onlara.Bende Selahattin bey'e sipariş verdim nisanın ilk haftası gelecek.Maalesef saksılara dikeceğim.Umarım yetiştirebilirim.Eğer aradığın çilekler benim dediğim çileklerde selahattin beyden alabilirsin.

mandalina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2009, 20:59   #494
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2009
bende çileklerimi ektim 4 gün oldu biri birden canlandı küçük bi fideydi bi tanesinin ekemden önce yanlışlıkla üstüne basmıştım o çok sağlıklı durumuyor diğerleri aldığım gibi halan fena değil durumları. Bakalım ne olacak 11 fide aldım. 4 tanesini bahçeme 4 tanesini bidonun yanlarından delik açarak diktim. diğer üçünüde saksıya .
bakalım hayırlısı nasıl olacak.

halil2202 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 15:56   #495
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-09-2008
Merhaba,
Çileklerimi Yangın merdiveninde büyütüyorum (mekan darlığından) camlı kapalı bir yer ama havasız değil güneş de alıyor) ilk çiçeklerini açtılar acaba tozlaşma olayı nasıl gerçekleşecek? ilk çiçeği üfleyerek hallettim ama bir acayip oldu çiçekkeen bile Pencereyi açıyorum ama sadec üstten açılıyor.. ya da tozlaşmaya gerek yok mu..

alaaddin23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2009, 17:58   #496
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
10 adet fide buldum ve bahçenin en serin yerine diktim onları. Satıcıya cinslerini sordum, suratıma baktı çilek işte abi dedik ya dedi. Peki dedim aldım.

Eklenen Resimler

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 11:23   #497
Ağaç Dostu

Çilekte sanırım tozlaşmaya gerek yok... Benimkiler kendiliğinden çiçek açıyor ve meyve oluyor ben hiçbirşey yapmadım...

Çileklerim saksıdalar. Uzun 11 litrelik bir balkon saksısı

Eski 30-03-2009, 16:20   #498
Ağaç Dostu

levsel's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2009
Bunlarda benim Sn.Nariçinden aldığım çileklerim..Umarım kısa zamanda çiçeklenirler

Eklenen Resimler

levsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2009, 16:56   #499
Ağaç Dostu

mandalina's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi levsel Mesajı Göster
Bunlarda benim Sn.Nariçinden aldığım çileklerim..Umarım kısa zamanda çiçeklenirler
Sn levsel 2.resimdeki saksının toprağı neden yarım biraz daha yükseltebilidin...

mandalina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2009, 12:09   #500
Ağaç Dostu

levsel's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2009
Aslında 2-3 parmak kadar bir boşluk var ama burada sanki daha fazla gibi görünmüş.Dün resme bakarken bende fark etmiştimYinede fazlamı acaba bu boşluk Sn.Mandalina ?

levsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 14:10   #501
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
çilek bahçemizde ne yapiyoruz.

çilek yetiştirmeye yaklaşık 10 kök ile başladık. fidelerini ekim ayında toprağa ekmiştik. işlenmiş toprağı yanmış hayvan gübresi ile karıştırdık ve çilekleri ektik. kış boyuca üzerini kapama ihtiyacı hissetmedik . Rakım olarak deniz seviyesinden oldukca yuksek ama sonucta biz kış döneminde ekstra işlem yapmiyoruz.

nisan sonu-mayıs başı çilekleri çapaladık ve boğaz yaptik ve gübre verdik. havanın durumuna göre su ihtiyacını karşıladık. ve haziran ayında çileklerimi yedik. aynı yılın sonbaharinda çileklerimizin uzerinde yine çilekler vardı. tabi tüm sezon boyunca cikan otlari elimizle topluyoruz.

kasım ayında , uzayan ve kök salan kısımlarını uygun sartlarda kökü ile çıkartıp çilek bahçemizi biraz daha buyuttuk. yaklaşık 2 m2 ile başladığımız çilek bahçemiz suanda 30 m2civarinda. yukarda anlattıklarım dışında hicbir işlem yapmiyoruz. ilk ekilen çileklerin verimi ise 7 yıllık olmalarına ragmen cok iyiler. üzerine naylon örtmüyoruz **** toprakla temasını engellemek için naylon üstü ekim yapilmadi. Direk toprakla temas ediyorlar.

ashtead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 14:13   #502
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
hosseda ve mandalina

bahsettiğiniz çilek osmanlı çileğidir. kokulu ve lezzetli. fideleri bende var.

ashtead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 18:24   #503
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Çileklerin tam olarak ne istediklerini söyleyebilecek var mı? Güneş mi istiyor, gölge mi? Suyu az mı istiyor çok mu?

Herkesin çok arsızdır dediği çileği ben bir türlü yetiştiremiyorum. Bir yıldır Türkiye'nin her yerinden gelen çileklerin hiçbirini yaşatamadım. Bu sefer Romantik Serseri'nin gönderdiği çilekler kışı gayet güzel atlattı. Tamam oldu diyordum ki, yine kurudular. Nerde ne yanlış yapıyorum bir türlü bulamadım

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 18:59   #504
Ağaç Dostu

hly999's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2008
Bunlar Şubat ayında kök şeklinde aldığım çileklerin son durumları...

Diblerine koyun gübresi koydum. Yeni yeni filizlenmeye başladılar.

Resimler güneşten biraz parlak çıkmış.

Eklenen Resimler

hly999 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 13:07   #505
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Çileklerin tam olarak ne istediklerini söyleyebilecek var mı? Güneş mi istiyor, gölge mi? Suyu az mı istiyor çok mu?...
Nevsune Hanım,
Çilek bitkisi nemi sever; toprağı ne kuru ne de ıslak olacak. Ankara'nın iklimi kuru olduğu için sprey sulama ile günde birkaç kere sularsanız iyi olur. (sık sık ve az miktarda sprey sulama yapın)

Çilek bitkisi güneş istemesini rağmen gözlediğim kadarıyla saksısının güneşte olmasından -ısınmasından hoşlanmıyor. Saksıyı gölgede kalacak şekilde yerleştirirseniz iyi olur.

Eğer elinizdeki bitkiler tamamen kurumadıysa tam gölgeye alıp sık sprey sulama ile bir hafta kadar gözleyin; tekrar yaprak verebilirler.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 17:51   #506
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Sevgili üzüm, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Sizin yazdıklarınızı okuyunca şimdiye kadar neden çilek yetiştiremediğimi anladım. Güneşte bırakıyorum ben. Daha bir süre öncesine kadar çok iyi durumdaydılar, havalar birden ısınınca demek güneş fazla geldi ve kurumaya başladılar.

Keşke demekten hiç hoşlanmasam da, keşke ilk bozulmalar başladığında sorsaymışım belki kurtarırmışım. Şimdi sanki biraz zor gibi ama yine de dediğinizi yapıp saksıları gölgeye alıp deneyeceğim. Bundan sonra da çileklerimi yarıgölgede yetiştirmeyi deneyeceğim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 20:54   #507
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Benim çilek ağacımda 9 Marttan beri belki 100 adet çiçek var ama henüz hiç birisi meyveye dönüşmedi. Bir çoğunun taç yaprakları döküldü. Büyük bir ihtimalle meyve tutmayacak. Sebebi ne olabilir? Yapraklar anormal şekilde büyüme gösterdiler.

Eklenen Resimler

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 22:49   #508
Ağaç Dostu

Çileğinizi Hydrotonda yetiştirmişsiniz sanırım besin takviesini iz elementli ve fosfor ağırlıklı gübrelerden seçmelisiniz bence.

Eski 05-04-2009, 23:25   #509
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Selahattin Bey,

Kudret Bey' den aldığım besin kitini kullanıyorum. Hydroton için daha değişik nasıl bir besin formülü kullanabilirim. Çiçeklerin döllenme yapmaması hangi element eksikliğine bağlıdır.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 14:26   #510
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Sayın Sarıcan, sorun besin eksikliği değilse:
çilekte döllenme böcek-arı ve rüzgar etkisi ile olur. İç mekanda hava akımı yeterli değilse çilekte meyve tutumu olmaz. Yumuşak bir fırça yardımıyla döllenmeyi sağlayabilirsiniz.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025