![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız...organik gübreler de başka bir pencere. Bahçem olsaydı bir kısım frenk üzümüne kimyasal gübre bir kısım frenk üzümüne ise organik gübre vererek bir test yapardım... Verimlilik hastalıklara karşı direnç büyüme gibi konularda karşılaştırma imkanımız olurdu... İşin açıkçası saksıda frenk üzümü gibi kolay olmayan ürünlerde organik gübreler sanki yetersiz kalıyor gibi... işte forumları bunun için seviyorum...amatör olarak bir yerlere varmaya çalışıyoruz...hep beraber deneyelim-tartışalım-sonuçlara varalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Arkadaşlar, Bauhase den aldığım frenk üzümünün (jonkheer van tets) açıklamasında budanmayacağı belirtilmiş...oysa frenk üzümlerinin de 3 yıldan sonra budanması gerekmiyor mu? Veya budanmama --jonkheer van tets --çeşidi için mi geçerli? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
benim saçlarımda da siyah kalmadı. Frenk üzümleri daha şanslı, her baharda yeniden yeşilleniyorlar. Şaka bir yana sonbahara girdik. Artık yavaş yavaş sararma ve dökülme olacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bauhaus'tan aldığım bütün üzümsülerin etiketlerinde aynı açıklamalar olduğunu gördüm. Johnkeer için de aynı etiket var ise dikim aşamasında yapılacakları anlatıyor olmalı. Daha sonraki yıllarda budanmaması için bir neden göremiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|