![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
|
Sn. sabahgunesi , Bu bitkinin / cicegin adi ne ? bolumunde deneyimli botanikci , hocalarimiz var . Sorunuzu orada sorarsaniz acik ve net , hatta latince olarak , cevap alacaksiniz . Saygilar . Düzenleyen Volare : 05-06-2009 saat 00:06 Neden: noktalama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
|
Bauhausdan baharda, sarı ve kırmızı iki çeşidini almıştım. Aldığımda üzerinde çiçekleri ve meyveleri vardı ama hem getirene kadar arabada hem de yerinde hepsini döktü. (sera ortamında yetiştiğinden) Bu sene sadece yerine alışmasını bekliyorum, seneye ürün alacağım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene Mayıs ayında bahçe duvarının dibine üç adet ribes, bir adet Frenk üzümü, ve bir kaç tane de Goji berry dikmiştim. Şimdi, bu duvarın çirkin görüntüsünü kapatmak için sarmaşık ortanca alıyorum. Ancak, ribeslerimi ve gojimi tam duvar diplerine diktiğimden ortancalara yer kalmıyor, bu fidanlarımı(ribesler)60-70 cm. öne çeksem, duvar diplerine de sarmaşık ortancalarımı diksem diye düşünüyorum. Bu mevsimde(hava sıcaklığı 22°C ve bol yağış var)Ribeslerimi yerinden oynatmak onlara zarar verir mi? Önce yeni yerlerini hazırlayıp, sonra hemen dikerim diye düşünüyorum. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmet Salih, cevap çok geç geldi ![]() Ama bir görmeliydiniz, yeni doğmuş bebekler gibi itina ile alındı yerlerinden ve uyandırmadan yeni yerlerine kondular. Şimdilik problem görünmüyor, tabi hafif bir stress yaşamışlardır ama çabuk toparlanacaklarından eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu
|
Uzunca bir süredir ribeslerimin gövdeleri yarılıyor, bu bir hastalık olabilir mi? ![]() ![]() Perde beton olan duvarımın çirkin görüntüsünü kapatmak için ribesleri yerinden almıştım biliyorsunuz, yeni yerlerine alıştılar, sarsılmış olsalar da çabuk toparlandılar. Yanlışlıkla yüklediğim fotoğrafları silemedim ![]() Düzenleyen Adalet Yağcı : 29-07-2009 saat 13:13 Neden: yanlış fotoğraf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yılmaz , İki sene önce dikmiş olduğum frenk üzümü bu senede meyve vermedi . Bir de dikenli olanı var gitikce kurudu bir türlü gelişemedi . Sıcaktanmı yoksa çok sulamaktan mı anlıyamadım . Kurumaya yüz tutuğunda suladık suladıkca da kurudu .Bu dikenli olan sanırım siyah bektaşi üzümü .Sızde dikenli olandan varsa mevsimi gelince isterim . Düzenleyen bonsade : 31-07-2009 saat 10:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Bu sezon ilk defa siyah frenk üzümü tadına bakma fırsatım oldu. Bauhaus'dan alınma "titania" cinsi. Tadı bence tam bir felaket ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2009
|
merhabalar; aranıza yenı katıldım..böğürtlen ve ahududu bölümünede yazım..frenk üzümünü nasıl yetiştirebilirim?heryerı kapalı (pimapenle), ufak serın sürgülü camı olan bir bolkonum ve yarısı gunese yarısı gölgeliğe bakan bır az topraklı bahçem var..toprak kısmı malesef verımsız ve köpeğimiz braya giriyor bazen dıktıgımız cıceklere zara verıyor bu sebeble buyuk sakısıda yetiştirebilirmiyim bana kısaca bilgi verirmisiniz.butun sayfaları okudum ama kafam karıstı.sımdıden tesekkurler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
bende frenk üzümü fidesi arıyorum gönderebilecek arkadaşlar olursa sevinirim. bol ürünlü günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
sayın selahattin hocamdan mart ayında aldığım 1 ad.frenk üzümü ve 1 ad. bektaşi üzümüm var.ikisinide 5 numaralı saksıya diktim.frenk üzümünden 3 tane meyvesini yedim çok tatlıydı.frenk üzümünü her dalda 3 göz kalacak şekilde budadım ama bektaşi üzümünü nasıl budayacağımı bilmiyorum.bu konuda yardımcı olurmusunuz.resimlerini yarın ekleyeceğim.Birde saksıda ne kadar soğuğa dayanabilirler.kışın balkonda dursalar soğuk alırlarmı acaba? Düzenleyen AgacSevdalisi : 04-12-2009 saat 08:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
|
![]() Arkadaşlar ben fren üzümünü 3 hafta önce bahçeye dikmiştim. Şimdi kış donlarından korkmaya başladım. 0 altında kaç dereceye? ve dona dayanabilir mi yeniden saksıya alıp örtü altına koymak istiyorum ne dersiniz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı frenk üzümleri uyanmaya başladımı arkadaşlar? Bugün siyah frenk üzümünün uyanmaya başladığını ama kırmızıda bir hareketlenme olmadığını gördüm. İkisi de aynı yerde durduklarına göre umarım kurumamıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sn Feriha, Tekirdağda uyanmaya başladı. Bu arada tüm arkadaşlara bildireyim Bauhaus da çok guzel frenk uzumleri var bitmeden alabilirsiniz. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
Bektaşi üzümü sezonun ilk çiçeğini açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
Buda diğer bir çeşit bektaşi üzümüme ait çiçekler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Frenk üzümü çok kalender ve verimli bir bitkiymiş. Aynı zamanda üzümsülerin en erkencilerinden. Salkımlardaki sırayla açan çiçekler meyveye dönüşmeye başlıyor. İlk meyveler göründü, yavaştan büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, Ben 2008 baharında bir frenk üzümü alıp dikmiştim. Aslında yeterli olgunluğa erişmiş durumdaydı ama o yıl yeni yer değiştirdiği için meyve vermeyeceğini tahmin ediyordum. Beni şaşırtan 2009 yazında da meyve vermemesi oldu. Bu sene çiçek açtı, demek ki meyve verecek. Aynı şekilde geçen bahar diktiğim siyah frenk üzümü de ne geçen sene meyve verdi ne de bu sene verecek. Ondan da seneye bekliyorum artık. Anlaşılan kimi frenk üzümleri dikildikten iki sene sonra meyve veriyor. En azından benimkiler öyle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
|
Ne durumdalar Adalet hanım? Daha çiçeklenmediler mi? Frenk üzümü, üzümsüler içinde en erken çiçeklenenlerden biri olup, işin kötü tarafı bahar donlarından da çok etkileniyormuş. Ben bunu okuduktan sonra bütün kış dışarda tuttuğum fidanı, mümkün olduğunca az etkilenmesi için son soğuklarda kapalı balkona almıştım. En azından geceleri camları kapatıyorum. Geçenlerde -2 yi gördük, düne kadar da gündüzleri bile resmen soğuktu. Özellikle baharda don tehlikesi olan yerlerde açıktaki frenk üzümlerini bir biçimde korumaya almakta yarar var galiba. Benimkilerin çiçekleri son soğuklarda duralamaya başlamıştı. Bugün baktım tekrar açmaya başlamışlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|