agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni528Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2010, 23:19   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caturanga Mesajı Göster
Sn.harami dondurulmuş şu anda 400 gr 15 ytl den büyük marketlerde satılıyor.yani kilosu 40 lira toptancılarda tahminim 7 ytl civarı alıyor kilosunu.ürünün şu anda satılmama derdi yok ama ileride üretici artacak o azaman ne olur bilinmez ama yinede karlı yatırım...
Şartlar biz üretici olana kadar değişmezse çok karlı görünüyor. ama yine de bi kaç yüz kilo ürün pazarlamakla 10 ton ürünü pazarlamak arasında fark var. soğuk hava deposu bu aşamada çok gerekli gibi görünüyor. malum hemen pazarlanması gereken bi meyve.

harami Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2010, 12:16   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2009
Sn harami yetiştirdiğiniz cinse bağlı örneğin tavşangözü yabanmersinleri 10-15 gün dayanabiliyor.ama şu anda piyasada fidanı yok.ben merak ettiğim için getirtmiştim.sakarya şartlarında durumları iyi...

caturanga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2010, 01:24   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caturanga Mesajı Göster
Sn harami yetiştirdiğiniz cinse bağlı örneğin tavşangözü yabanmersinleri 10-15 gün dayanabiliyor.ama şu anda piyasada fidanı yok.ben merak ettiğim için getirtmiştim.sakarya şartlarında durumları iyi...
siz bahçe tesis mi ettiniz yoksa daha çok fidan mı yetiştiriyorsunuz ? bahçeniz kaç rakımda ?
Düzce Kaynaşlıda bir deneme bahçesi var. sahibi tarım teknisyeniydi sanırım. bahçesi 300m rakımda ama daha yüksek yerlerde bahçe kurulmasını tavsiye ediyordu. sanırım doğal olarak yetişen likapalar da genelde yüksek rakımlarda oluyor.
Rakım verim açısından önemlimi ?

harami Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2010, 19:40   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2009
Ben saksılarda ve torbalarda yetiştiriyorum.rakımın meyve performansı hakkında bişey diyemeyeceğim.likapalar nemli toprağı sever bu yüzden nem bakımından yüksek kesimler avantajlı.eğer sulama imkanınız varsa aşşağı kesimlerdede kolaylıkla yetiştirebilirsiniz ph uygunsa tabii...

caturanga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025