agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni528Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2020, 12:12   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-08-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drfettah Mesajı Göster
herkese selamlar iyi forumlar
yalovadan danısmak için yazıyorum. küçük bir bahçem var mart ayında getirttiğim yaban mersini fidesini diktim başta iyiydi ama bir ay içinde yaprakları kızardı kahve bir renk aldı. üzerinde iki üç adet meyve vardı onlar da pek gelişmedi. tabi cahiliz birşey bilmiyoruz oyle diktiik topraga göre de rutin suladık. bıraktığım gibi duruyor foto koydum. sizce ne olabilir? toprağım daglık orman toprağı sayılır cinste rakım 250 olması lazım. bir de 15 cmden sonra kızıla yakın bir toprak mevcut. ph vs ölçmedim.

teşekkür ederim.
bu mesajımdan sonra epey araştırmalarım sonucu giriştim. bu fidanı söktüm kuru yerleri budadım gayet kötü haldeydi. jurge hocanın mesajları öncülüğünde büyük bir saksıya
standart torf
çam ibresi
çam kabuğu ve kozalağı kırıntıları
limon kabuğu rendesi ve bahçe toprağı karıştırıp toprağı oluşturdum.bu toprağı 4 aydır ayda bir kez olmak üzere sıvı kükürtlü su desteği ile ph ayarladım.
üstten amonyum sülfat ve mkp desteği göz kararı serptim. fosforik asitli su karışımı (5.3ph) ile 3-4 günde bir suluyorum. adeta kendine geldi ölmek üzere olan fidan canlandı. neşem yerinde geçen kış aldığım pink lemonade ve diğer 3 yaban mersinine aynı işlemi uyguluyorum
bunların dışında magnzeyum e demir desteğinde bulunmayacağım biraz gözlemleyeceğim. şimdilik bu kadar.

drfettah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2020, 15:25   #2
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drfettah Mesajı Göster
bu mesajımdan sonra epey araştırmalarım sonucu giriştim. bu fidanı söktüm kuru yerleri budadım gayet kötü haldeydi. jurge hocanın mesajları öncülüğünde büyük bir saksıya
standart torf
çam ibresi
çam kabuğu ve kozalağı kırıntıları
limon kabuğu rendesi ve bahçe toprağı karıştırıp toprağı oluşturdum.bu toprağı 4 aydır ayda bir kez olmak üzere sıvı kükürtlü su desteği ile ph ayarladım.
üstten amonyum sülfat ve mkp desteği göz kararı serptim. fosforik asitli su karışımı (5.3ph) ile 3-4 günde bir suluyorum. adeta kendine geldi ölmek üzere olan fidan canlandı. neşem yerinde geçen kış aldığım pink lemonade ve diğer 3 yaban mersinine aynı işlemi uyguluyorum
bunların dışında magnzeyum e demir desteğinde bulunmayacağım biraz gözlemleyeceğim. şimdilik bu kadar.
Sevindirici bir haber. Keşke resimle destekleseydiniz. Bu verdiğiniz bilgiler çok değerli. Teşekkürler

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025