agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Üzümsü Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni528Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-01-2019, 17:20   #1741
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2016
Galeri: 2
Bluecrop ve Pink Lemonade Blueberry

Geçen yaz blueberry'lerin pek çok türünün tadına bakmıştık. Şeker oranı yüksek olduğu için pembe olan Pink Lemonade hoşumuza gitmişti. Maviler genelde bir birine çok benzer, aroma ve meyve büyüklüğü farklılıkları var. Ben de 1-2 hafta önce Bluecrop ve Pink Lemonade türlerinden birer tane aldım. Düşük pH değerli toprakta yetiştirmek önemli, yoksa 1 yıla kalmadan ölüyorlarmış. Satın aldığım arkadaş İstanbul'daki bahçesinde saksıda meyve alıyor. İnşallah bizimkiler de güzel gelişir de çiçekli ve meyveli fotağraflarını da paylaşırım.

Eklenen Resimler

vehbi ve Zekoş beğendi.
safaguclu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2019, 17:55   #1742
Ağaçsever

Likos's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2016
Bahçeden Manzara..

Likos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2019, 10:04   #1743
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Bursa veya bursa benzeri iklimlerde güneyli yaban mersini çeşitlerinden diken var mı? başarılı olabildi mi? ph sorununu çözdükten sonra tabi ki.

AkisSoftware beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2019, 12:58   #1744
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
Bursa veya bursa benzeri iklimlerde güneyli yaban mersini çeşitlerinden diken var mı? başarılı olabildi mi? ph sorununu çözdükten sonra tabi ki.
Aydemir hocam ph sorununu en basit şekilde nasıl çözeriz? Kükürt serpmek yeterli olurmu tek başına?

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2019, 16:23   #1745
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Aydemir hocam ph sorununu en basit şekilde nasıl çözeriz? Kükürt serpmek yeterli olurmu tek başına?
Eğer az sayıda yetiştiriyorsanız en garantisi hazır satılan düşük pH değerli torf/toprak ile saksıda yetiştirmek.

vehbi beğendi.
Eski 15-01-2019, 06:15   #1746
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Alıntı:
ben büyük çukurlar kazdım ve kendi yaptığım kompstu kullanıyorum kükürtte veriyorum artık iş bakterilere kalmış.

Eski 15-01-2019, 07:06   #1747
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Yazları sıcak oluyor ve mavi yemişler bu sıcağa dayanmıyor. bende zone derecesi 8 -9-10 olan çeşitleri denemeye aldım. legacy, jubile ve misty. umarım bu sefer başarırım. kendi kompostum, meşe ve çam yaprakları ve kükürtle de ph ı ayarlayacağım.

Eski 15-01-2019, 16:20   #1748
Ağaçsever

Likos's Avatar

Alıntı:
Yazları sıcak oluyor ve mavi yemişler bu sıcağa dayanmıyor. bende zone derecesi 8 -9-10 olan çeşitleri denemeye aldım. legacy, jubile ve misty. umarım bu sefer başarırım. kendi kompostum, meşe ve çam yaprakları ve kükürtle de ph ı ayarlayacağım.
Uzman görüşü 400-500 mt rakımda yetiştirilmesi uygun görülsede burada(Trabzon-Yomra)sahilller hariç(toprak pH sı,tuzluluk vs yüzünden)düşük rakımda da yetişebiliyor.Yalnız sizinde dediğiniz gibi sıcaklık,güneş yanıklığı vs etkiliyor.Şükür ki Dağlar yüksekve vadi içinde bulunmak rakım olayını bağlıyor.

aydemiraydın beğendi.
Eski 15-01-2019, 16:40   #1749
Ağaçsever

Likos's Avatar

aydemiraydın beğendi.
Eski 16-01-2019, 07:52   #1750
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

bursa nın yenişehir ilçesinin rakımı 200 m. civarı. yüksek rakımlı köyleri gezenler orman kenarlarında yaban mersini gördüklerini hatta söküp bahçelerine diktiklerini söylüyorlar. havalar uygun olunca yerinde görüp araştıracağım.
daha önce kuzeyli yaban mersinlerin de başarılı olamadım bakalım güneyli çeşitlerde sonuç ne olacak?
en büyük sorun ülkemizde her konuda olduğu gibi bu konuda uzman olmadığı. fidan satıcılarıda bi şey bilmiyor hepsi al satçı. deneyerek öğreneceğiz.

Eski 16-01-2019, 09:33   #1751
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Marmaris Gökova İngiliz limanı denizin kenarından alınıp saksıda büyütülmüş Mersin fidanını yılbaşında saksısıyla köye getirdim. Bahçede yağmur kar altına bıraktım. Fidan son gittiğimde sorunsuz yaşamaktaydı. Bu hafta sonu gidebilirsem saksının tabanını çıkarıp bahçenin yaban fidanların olduğu kısmına saksısıyla dikeceğim. İrtifa 500 metre.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2019, 08:48   #1752
Ağaçsever

mertan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2018
Serada yaban mersini çelik üretim denemesi yapıyorum. Ortam sıcaklığı 20 derece 4 saksı torf perlit, 4 saksı sadece perlit olarak deniyorum. Bir hafta oldu, çeliklerin tutup tutmadığı ne zaman belli olur. Daha önce deneyip başarılı olanların bir tavsiyesi varsa sevinirim.

Eklenen Resimler

vehbi ve isaser beğendi.
mertan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2019, 10:48   #1753
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

sn. mertan bu linkte çok ayrıntılı anlatım var.

https://articles.extension.org/pages...ry-propagation

bu mevsimde yapılması gereken ;

Sertağaç Kesimleri - Sertağaç kesimleri, genellikle ocak ve şubat aylarında olmak üzere yeterli donma meydana geldikten sonra uyku mevsiminde alınır. Önceki yaz büyüdü güçlü, sağlıklı sürgünler veya "kamçı" (genellikle 12 inç ila 36 inç uzunluğunda) toplayın. Bu "kamçıları" keskin bir bıçakla veya ince bıçaklı bir tezgah testeresiyle 5 inç ila 6 inç arasındaki bölümlere ayırın. Sürgünün terminali çiçek tomurcukları içeriyorsa, çiçek tomurcuklarını çıkarın veya ucu atın.

Bir çekim tomurcuk maruz bırakarak, uzunluğunun yarısı ila üçte ikisinden çoğaltma ortamına kesimler yerleştirin. Yayılma yataklarını nemli tutun, ancak çok fazla su kullanmamaya dikkat edin. Sertağaç kesimlerinde bir fıskiyeyle yaprakları büyüyünceye kadar sulayın, daha sonra kesimleri kökleşene kadar bulayın.

Kesimler köklendikten sonra haftada bir seyreltilmiş komple sıvı gübre uygulayın. Bitkiler kışa kadar üreme yatağında kalabilirler, saksıya veya kreş yataklarına nakledilmeleri ve bir yıl boyunca bekletilmeleri gerekir. Bitkiler önümüzdeki kış tarla dikimi için yeterince büyük olmalıdır.

Yayılma yataklarının, iyi bir şekilde boşaltılması, gölgeli bez altında (yüzde 40 ila yüzde 70 gölge) olması ve yeterli havalandırmaya sahip olması gerekir. Sis kontrolünü etkileyebilecek aşırı rüzgar hareketlerinden kaçının.

Eski 17-01-2019, 10:50   #1754
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

unutmadan yazayım.
esflora firmasıyla mesajlaştım. misty çeşidi adapazarında sorunsuz yetişiyormuş. misty yetişirse jubile ve legacy de çok rahat yetişir.

Eski 18-01-2019, 08:23   #1755
Ağaç Dostu

esflora's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2016
Kompost içine ne atarsanız atın yanma işlemi sona erdiğinde PH nötr olacaktır yani maviyemiş için yüksek bir değer. Sonrasında kükürt uygulayın. Çam kabuğu veya talaşla mutlaka malç uygulayın 10cm yüksekliğinde. Sulama suyunuzun ph ı nı düşürün ve gübre olarak sadece amonyum sülfat kullanın.

Alıntı:

esflora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2019, 13:41   #1756
Ağaçsever

mertan's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2018
13 gün önce diktiğim yaban mersini çeliklerinin son durumu fotoğraftaki sürgünlerin bazıları açmaya başladı. Fakat bu sürgünlerin açması çeliğin tuttuğunu gösterir mi yoksa ortamın sıcaklığından mı açıyor?

Eklenen Resimler

mertan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2019, 22:41   #1757
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Yaban mersinine soğuk dokunmuş. Camekanlı bölmeye aldım bakalım kurtulabilecek mi. (eflatun saksıdaki bitki)

Eklenen Resimler

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2019, 22:34   #1758
Ağaç Dostu

esflora's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2016
Yuvarlak içine aldıklarınız meyve gözleri, onları koparın. Ortam sıcaklığından açıyorlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mertan Mesajı Göster
13 gün önce diktiğim yaban mersini çeliklerinin son durumu fotoğraftaki sürgünlerin bazıları açmaya başladı. Fakat bu sürgünlerin açması çeliğin tuttuğunu gösterir mi yoksa ortamın sıcaklığından mı açıyor?

esflora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2019, 05:06   #1759
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Benim yaban mersinim ilk sene 1tane meyve verdi şimdiyse hiç meyve vermiyor , bu sene verirmi bilemem ama meyve vermesi için ne yapmalıyım

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2019, 12:54   #1760
Ağaç Dostu

ParlakYıldızlar's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2015
Pink lemonade berry hızlı atağa geçti

Eklenen Resimler

salih66 beğendi.
ParlakYıldızlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2019, 13:08   #1761
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 Mesajı Göster
Benim yaban mersinim ilk sene 1tane meyve verdi şimdiyse hiç meyve vermiyor , bu sene verirmi bilemem ama meyve vermesi için ne yapmalıyım

Sanırım arı ya da tozlayıcı eksikliği var. Bir kovan arı alıp oraya koysan bir de öyle denesen?

Eski 18-02-2019, 13:08   #1762
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Yaban mersinine soğuk dokunmuş. Camekanlı bölmeye aldım bakalım kurtulabilecek mi. (eflatun saksıdaki bitki)
Ne kadar soğuk olmuşki? Soğuğa dayanıklı bir bitki diye biliyorum

Eski 18-02-2019, 13:09   #1763
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mertan Mesajı Göster
Hemen tuttuğu anlaşılmıyor. Suladığın sürece ve içlerinde sıvı bulunduğu sürece öyle olacaktır. Sanırım bir kaç ay daha beklemek gerekiyor...

Eski 18-02-2019, 14:42   #1764
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Sanırım arı ya da tozlayıcı eksikliği var. Bir kovan arı alıp oraya koysan bir de öyle denesen?
Arı kovanı getirsem kovarlar beni mahalleden

Eski 18-02-2019, 14:51   #1765
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 Mesajı Göster
Arı kovanı getirsem kovarlar beni mahalleden

Hehe. Onu bilmem ama insanlara pek bulaşmayan kafkas ırkı bir arı ile durumu çözebilirsin. O tür kolay kolay insanı sokmazlar.

Eski 18-02-2019, 15:28   #1766
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Alıntı:
Hehe. Onu bilmem ama insanlara pek bulaşmayan kafkas ırkı bir arı ile durumu çözebilirsin. O tür kolay kolay insanı sokmazlar.
Sokması önemli değilki mahalledekiler bir garip insanlar , sırf onlar yüzünden horozumuzu sattık ağaçlarımızı kestik

AkisSoftware beğendi.

Düzenleyen siflera12 : 18-02-2019 saat 17:39
Eski 18-02-2019, 15:43   #1767
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

O zaman bir şey diyemem

siflera12 beğendi.
Eski 07-04-2019, 18:47   #1768
Ağaçsever

safaguclu's Avatar

Pink Lemonade Blueberry Çiçeklendi

Bluecrop henüz yeni tomurcuklanmaya başladı ancak Pink Lemonade Blueberry çoktan çiçeklendi.

Eklenen Resimler

Eski 18-04-2019, 09:30   #1769
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ÇeteÇakal Mesajı Göster
İşte hırs budur. İnşaallah başarılı olursunuz. Hüseyin hocama bende Bursa şartlarını sormuştum, bana da aynı cevabı vermişti. Ben bu kadar kesin net bir şekilde yetişmeyeceği cevabı yerine ekonomik olmaz cevabını duymak isterdim. Hocamın çalışmaları sadece karadeniz şartlarına elverişli çaya ve fındığa alternatif ürünler yetiştirmek. Sizin mesajınızdan sonra içime kurt düştü acaba bu kültür formunun karadeniz şartları dışında yayılmamasını istiyor olabilir mi? Çünkü karadeniz de fındığa ve çaya alternatif ürünler üzerinde çalışıyor ve bu ürünlerin sadce yine karadeniz şartlarına uyumlu olması isteniyor. Sebebi ise vejetasyon süresi ve güneşlenmeden kaynaklanan yörenin fakirliği sebebiyle diğer yörelerde yetişebilecek ürünler ekilirse bulunan ürünlerin karadenizin dışında yetiştirilmesi daha çok kar ve ürün getireceği sebebiyledir. Bu durumda karadenizin ekmeğine dolaylı olarak taş konmuş oluyor... Acaba mümkün olabilir mi?
Epey gec olarak mesajinizi alintiliyorum ama banada Yozgat'ta yetismez hic ugrasma dedi. Soguk dersek soguk var. Sibiryada rusyada yetisen bitki neden yetismesin? Zamanla gorecegiz...

Eski 18-04-2019, 17:35   #1770
Ağaçsever

Likos's Avatar

Alıntı:
Epey gec olarak mesajinizi alintiliyorum ama banada Yozgat'ta yetismez hic ugrasma dedi. Soguk dersek soguk var. Sibiryada rusyada yetisen bitki neden yetismesin? Zamanla gorecegiz...
Antalya'da da Maviyemiş yetiştiricisi var,hatta Trabzon'a maviyemiş bile satıyor.Ama serada üretim yapıyor.Normal şartlarda ve yerli toprakta değil...

AkisSoftware beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025