![]() |
|
![]() |
#1651 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
arazide çok zor arkadaş. belki evde saksıda olur. benim arazide var. ne ölüyorlar nede oluyorlar. anlıyacağın gözden çıkardım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2011
|
Bahçede yabanmersini yetişirmek için ilk önce toprak bitkinin istegine göre ayarlanmalı..yoksa orman topragı olmadıkça verim almak mümkün degildir...Amatörce yetiştirmek zor ama profesyonelce kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
saksıda olur fakat arazide zor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2016
|
merhaba ben aranıza yeni katıldım bende aldım yaban mersini 2 addet fakat yaprakları kurumaya başladı 1 tanesinin neden olabilir acaba bilgisi olan varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Ağaç Dostu
|
new..
yeni sezon yabanmersinleri.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Ağaç Dostu
|
devamı..
bahçede çok güzel büyüyolar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Maaşallah, harika bir görüntü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Ağaç Dostu
|
Tecrübelerimi aktarıyorum burada..Bitki aslında çok kolay büyüyor.T.C bitkinin istediği kompoze gübreden bulmak zor.Bu yıl azotu amonyum ve üre formunda olan ph düşük bir gübre buldum.Evergreen 15+8+8 te gübresi bitkiye uygun..3 ay da etkili.İnanılmaz bi verim var bu sene. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2016
|
Merhaba. Ben 2 ay önce tekirdağdaki bahçemize 4 adet yaban mersini fidanı diktim. Dikmeden önce toprak analizi yaptırttım. 2 adet yaban mersinimin durumu iyi fakat diğer 2 adet sanki kuruyacak gibi duruyor. Dikim ile birlikte yanmış koyun gübresi fidan başına 2 kilo ilave ettim. ayrıca geçen ay ve bu ay yanmış koyun gübresi ve şeker gübresi verdim. Aynı şekilde 2 defa 25gr suda eriyen potasyum humat (%70 organik madde-%70humik fulvik asit.) verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Ağaç Dostu
|
ph yüksek toprakta.gevşek yapılı su tutmayan toprak istiyor...koyun gübresi ph arrtırmaz ama düşürmezde.demir eksikligi sorunu da var gibi duruyor.sulama suyunuda kontrol edin ph 5.5 civarında olmalı su kirecli ve tuzluysa ölecektir bitkileriniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Ağaç Dostu
|
anadolu topraklarında ph 8 veya 8.5 bunu 5.5 seviyesine çekmek hayal. karadeniz dışında yaban mersini olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2016
|
Alıntı:
şeker gübresi uyguladığım için ph düşürür diye tahmin ettim. O yüzden hiç kükürt uygulaması yapmadım. Toprak analizinde de demir seviyesi yeterli yazıyor. Su gerçekten kireçli. Dediğiniz gibi suyun ph'ının düşürüp öyle uygulama yapıcam 2 hafta. İnş. düzelirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Ağaç Dostu
|
Şeker gübresi ph yı indirirmi hiç kısa sürede..Kükürt bile 6 ayda indirebiliyo.Suyun ph düşürmek için fosforik asit kullanabilirsiniz.Malesef kimse bu hususlara dikkat etmiyor.Bitki temiz kireçsiz bir su ve gevsek yapılı orman topragı niteliginde toprak arıyor.çünkü dogal yetişme ortama bu..Bildigim kadarıyla marmara bölgesinin toprakları kireçsiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2016
|
yaban mersini yardım
aydın da yaşıyorum.yaban mersini yetiştirmek istiyorum .Başarı durumum ne olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
saksıda belki. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Yeni Üye
|
merhaba yaban mersini çelik alma zamanı ne zamandır ve sıvı köklendirici ile köklenmesi olurmu bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2014
|
Yaban mersini sorunu - kuruma
Merhaba, Birkaç ay önce satın aldığım fidanı balkonuma koydum. Satın aldığımda da bazı yapraklarda kuruma mevcuttu, balkona koyduktan sonra yeni yapraklar çıkartmaya başladı ancak biryandanda kuruyor, sorun ne olabilir? Teşekkürler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Yeni Üye
|
merhaba benim yaban mersinlerimin 3 de kurudu yapraklar aynı sizinkisi gibi oldu ve kurudu yağmur suyuyla suladım yaprakları fısfısladım ama nafile aldığım çiçekçidekiler duruyor bendekiler kurudu meyvaları vardı kuruyana kadar kaldılar topladım tohum ektim bakalım çıkacakmı sizin yaban mersini noldu kurudumu acaba kurumadıysa birkaçtene çelik alın küçük saksılara ekin kilitli poşete koyun bakalım belki tutar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Yeni Üye
|
şu anda yeni filizler vermeye başladı dallardan ilginç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Yeni Üye
|
çok fazla su vermeyin yapraklara su püskürtün bende kalmadı çok üzüldüm ama napalım elimde kalan 1 avuç meyvesi kurusun biraz ektim birazda daha sonra deneyeceğim belki çıkar gölgede tutun çok sıcaklarda bahçe varsa çam ağacı gölgesinde falan büyürse bana bilgi verirmisin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2016
|
Merhabalar iyi günler. Siteye yeni üye oldum.Umarım uzun süreler burada kalırım. Bende burdaki çoğu kişi gibi saksıda yaban mersini yetiştirmeyi düşündüm hobi amaçlı.1 ay önce bluecrop cinsi 2 fidan elime geçti. Küçük saksılarından çıkarıp büyük saksılara içeriğimde 3 ayrı torf (ph ları 5,5-6,6,5 ) perlit ve cocopeat karışımına diktim. fakat ilerleyen süreçlerde önce uç ve kenarlardan daha sonra tüm yaprakları saran kuruma ve kıvrılma oluştu. En büyük endişem tabi ki torpak ph ıydı. Asıl sebebi ise sanırım demir eksikliğiydi. Yaban mersini yetiştiriciliğinde uzman üyelere bir kaç sorum olacak: 1-2 ayrı saksıya (her biri 15 lt) torf ekledim (ph 5,5-6,6,5) üzerlerine de toz kükürtten 2 avuç ekleyip iyice karıştırdım ph seviyesini düşürmek amaçlı. torf nemli ve iyi hava alır iyi tepkimeye girer diye 2-3 ay sonra fidanları oraya taşımayı düşündüm. acaba torf ph nın(toprak değil) kükürtle düşürülme ihtimali var mıdır? varsa kısa sürede olabilir mi? 2- Sulama konusunda kireçli su da biraz sorunlu.Suyumuz kireçli. Mecburen intertteki iyi tariflere bakıp 5 litre sulama suyuna 1-2 gram limontuzu ekleyip 3 gün beklettikten sonra sulamayı düşündüm.Biliyorum bu çok riskli.Fakat ph optimum düzeye gelse bile limon tuzunun yapı olarak bitkiye zararı olablir mi? 3-Demir eksikliği sebebiyle şelatlı toz demir takviyelerine gerek var mıdır? 4-Hiçbiri mümkün değilse yaban mersini için asidik torfu nerden uygun fiyata temin edebilirim? 5-Saksıda yaban mersini kaç günde ne kadar sulanması iyi olur? şimdiden teşekkür ediyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Yeni Üye
|
ben birinin saksını değiştirdim diğer 2 taneyi değiştirmedim ama sonları aynı oldu sizinki gibi uç sürgün verdi ve kurudu ama geçen gün aldığım yere baktım onlarınkine bir şey olmamış neden bilmem ben yağmur suyu ile suladım oradakiler musluk suyu ile sulanıyor güneşte ben kenara koydum olmadı olmadı neden anlamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Ağaç Dostu
|
3 adet yaban mersini fidanı almıştım. crop çeşidi çok güzeldi toprağa diktim bir haftada kurudu. diğerlerinin çeşidini bilmiyorum. ne ölüyorlar ne oluyorlar umudu kestim ilgilenmiyorum. vakit kaybetmeyin coğrafyanızda ne uygunsa onlarla ilgilenin. goji, hünnap,muşmula,alıç gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Yeni Üye
|
bence hiç ellemeyin bakalım belki havalar serinlerse yaşar belki saksı değiştirmeyin sadece beli aralıklarla sulayın mümkünse yağmur suyu ile sulayın yapraklara su spreyleyin belki sizinki yaşar saksı değiştirmeyin bekleyin ortama belki uyum sağlarsa daha sonra denersiniz saksı değiştirmeyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Ağaç Dostu
|
2 yıldır arazide can çekişen yaban mersinlerini söktüm amacım inceleme yapmaktı. nasıl diktiysem kökleri aynı duruyordu. hiç kök salmamışlardı. saksı toprağından 1 mm. bile dışarı kök atmamışlardı. onca emek boşa gitmiş. yaban mersini bizim iklimimize uygun değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl çok verimli geçti.11 tane çelikten köklenmiş yabanmersinlerim büyümeye başladı.Karadeniz ve Marmara bölgesinin Karadenize geçiş bölgelerinde kolayca yetişir.Toprak kumlu ve ph mutlaka ayarlanmış olmalı.Yetişmemesi için hiç bir neden yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|