![]() |
|
![]() |
#1324 |
Ağaç Dostu
|
siyah yaban mersini
Sayın Kazanlık yollamış olduğunuz siyah yaban mersini fideleri zannedersem kurumuşlar bu zamana kadar uyanmaları gerekirdi galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
saglik olsun, denizde kum, balkanlarda likapa (-; gene gonderirim, bendeki kirmizi meyveli olan cranberry bol meyve verecek sanirim, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-06-2010
|
bir dal cran berry tutturmusdum, oda size nasip olacak demekki, buyuk saksida bol surgun var ama ciceklenme zamani kok cikarmak istemiyorum, . koklenenin yanina birkac tane daha uc alir koyarim, ilk firsatta gonderirim, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Arkadaşlar ilk yaban mersinlerim.. Tadını çok beğenmesem de çeşit için güzel . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2007
|
Maşallah çok da güzel görünüyorlar. Çeşidi nedir bunların? Oldukça erkenci bir çeşit sanırım, benim (Gölcük) bahçedekiler henüz yeşiller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Düke çeşidi . sera içinde yetiştiği için erken olabilir. bahçemiz yalovada . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Dün real den cranberry kurusu aldım, içlerinde küçük küçük tohumları var acaba torfa ekseem olur mu ne dersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Bizim "çalı çilek" dediğimiz bu bitkinin en fazla kullanım şekli dallarından süpürge yapma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bari yaklaşık bir ay önce ormanda doğal olarak yetişmiş olan bu bitkilerin fotoğrafını yüklüyorum sizce bu yaban mersini olabilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım güvem (prunus spinosa)... SEvgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Toro,Elliot,Darrow ve Bluecrop olmak üzere şimdilik 4, chandler ve Blue Jay ile sayısı 6'ya ulaşacak yaban mersinleri için toprak hazırlığına başladım. Öncelikle GARTENGOLD BALTIK TORFU (ph 3 civarı) kullanıcam, karışıma solucan gübresi, leonardit, vermikülit ve keçi gübresi ilave etmeyi düşünüyorum(belki birazda çam ibreleri ) Çiçeklenmeye yakın şeker gübresi de eklerim toprağa. Kireçli olan suyu kireçten az da olsa arındırmak için Su filtresi kireç ve tortu tutucu diye bişey buldum onu su borusuna monte edicem. (Bu işi fazla abarttık herhalde galiba sanırsam) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Bizim semt pazarına 3 yıldır bu meyveden bu zamanlarda geliyor.. Satıcı ''yaban mersini'' diye pazarlıyor..ama ben yaban mersini olduğundan pek emin olamadım..yaban mersininin birde beyaz meyveli olanı var herhalde..bir ihtimal o olabilr mi diye düşündüm.. Muşmula gibi yumuşuyor..aroması çok güzel, yumuşamaya başlamadan önce hafif buruk oluyor ama öyle rahatsız edici değil.. İri nohut büyüklüğündeler..İçlerinde kivi gibi minik çekirdekleri var.. lezzetli bir meyve.. Beyaz meyveli mersin mi, yoksa başka bir meyve mi acaba bunlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Ağaç Dostu.
|
Bugün Kadıköy'den yabanmersini aldım.. Hambeleslerin lezzeti daha güzel..çekirdekleri daha az rahatsız edici..yabanmersininde hafif bir acılık var ama hambeleslerde pek yok..çok hafif burukluk var..ama aroması çok güzel mersine göre.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Ağaç Dostu.
|
MERSİN - MURT- HAMBELES Dr. Halil ATILGAN MERSN - MURT- HAMBELES -- hsan ztrk, trk halk mzii, derleme almalar, balama eitimi ve trk sevdasyla bezenmi bir yaam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Bende 2011 yılında bahçeye yaban mersini dikmiştim, yalnız bu asitli toprak muhabbetinden bihaberdim o zaman.Ne kadar çok çabalasam da bitki günden güne yok oluyordu sanki birileri tarafından günaşırı budanıyordu. Ressamın bir an aa burada bunun ne işi var diyip tinerle güzelim likapayı tuvalinden silip üzerine kahverengi geçmesi gibi bişey yaşandı ve mersin yok oldu. Gerçi saksısındaki toprak asidik özelliğe sahipti zira yaşayamazdı herhalde o boya dek. Olay sadece, asidik yatak nemli yastık olayı değil bu işte başka bişey var ama ne? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Karasal iklim için Kireçsiz toprakta 4.8-5.2 ph aralığını yakalarsanız Blueberry Northland çeşitinde başarılı olursunuz %100 northland -40 kadar dayanır. Bilginize Not : Kuzey orjinli çeşitlerin çoğu karasal iklimde yaşar ama Northland garantili |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2012
|
güncel satış yapan ve kargoyla gönderebilecek adres var mı? yabancı bir siteden alışveriş yapmak istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|