![]() |
|
![]() |
#301 |
Ağaç Dostu
|
Berkeley
Evet hepsinin üzerinde çiçekleri var. Ya dün fark etmemişim, ya da bugün gelmişler, bir de Berkeley çeşidini getirmişler. Bir adet de ondan aldım. Sonradan okuduğuma göre en büyük meyveyi veren çeşitmiş. Onu da deneyelim bakalım. Geçen yıl diktiğim maviyemişler henüz uyanıyorlar. Çok fazla bir çiçek ve yaprak gözü geliştirmemişler. Sanıyorum bir hafta sonra harekete geçecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Fiyatlar hakkında da bilgi verirmisiniz.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
istanbul kavacık migrosta 125 gr 19 ytl ye satışa sunulmuş.tabi ki almak pek akıllı işi gelmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2007
|
Beylikdüzü Bauhaus'ta da berkeley ve patriot vardı. Evde 2 adet patriot'um olduğu için ben de berkeley aldım. Demek en büyük meyve berkeley'inmiş. Akşam iş çıkışı bir tane daha mı alsam acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Yeni Üye
|
blue berry fidanım çok güzel bir gelişim içine girdi.küçük yaprakları çıkıyor ve her gün büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Yeni Üye
|
hayır bahçeye diktim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Saksıda 2. senesi olan Likapa (Patriot) çiçek açıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Ağaç Dostu
|
maviyemiş
Selam Havalardaki ani soğumalara dikkat ilkbahar geç donları emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah . Benim blueberryler erkenci olmamasına rağmen 40 lt lik büyük boy saksıda olmaları , erken gelen bahara kanıp 15 gün önce çiçek açmalarına neden oldu ![]() Düzenleyen bluecrop : 01-04-2008 saat 19:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Yeni Üye
|
benim fidanımda da biraz çiçeklenme başladı bazı dallarında da yapraklar açıyor.çok güzel olacağa banziyor.sizinkiler gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2008
|
iyi günler. Likapa (yaban Mersini) bikisini yeni duydum ve bayağı ilgimi çekti burada yazılanlara baktım arkadaşlar bayağı güzel bilgiler vermişler herkese öncelikle paylaştıkları bilgilerinden dolayı teşekkür ederim. bir kamu kurumunda çalışmama rağmen fidancılıkla iç içeyim. Fidan üretim memleketi olan İzmir Ödemiş Bademli kasabasındanım. Likapa üretimi konusunda birşeyler yapmaya çalışacağım. 8tabiki burada verilen bilgiler ışığında) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sonunda bir likapa sahibi oldum.Yusuf Bey 'den aldım.Tomurcuklu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl vejetatif gelişimi iyi olması açısından çiçek tomurcuklarını silkeleyerek döktüm. seneyede aynı işlemi yapmam gerekiyor. Birde ilkbaharda bitki uyanmaya başlamadan önce budama yapmak gerekir ki güçlü dallar ve yeni dip sürgünleri oluşsun.Meyve kalıtesi açısından bu uygulamalara bitkinin ileriki dönemlerinde periyodik olarak devam etmek gerekiyor . Saksıya ekimden sonraki ilk iki yıl budama ve çiçek seyreltmesi yapılmış bu yıl meyveye yatan bluecrop-darrow- brigitta çeşidi blueberrilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2008
|
*** arkadaşlar siteye maviyemişle ilgili bir araştırma için girmiştim yorumlarınıza bir göz gezdirdim..benimde ilgi alanıma giriyor.yetiştiriciliğini yapmayı düşünüyorum.Bu arada likapa ve yabanmersini dediğiniz meyvenin orjinal adı maviyemiştir.Bu ismi veren hoca şuan benim hocamdır.bi de copur sanırım maviyemiş tohumu sormuşsun..bildiğim kadarıyla doku kültürüyle çoğaltılıyor..herkese hayırlı sohbetler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Ben bu sene Rize'den 21 adet (her türden 3 tane) blueberry aldım. Sanırım mart başında tarlaya diktim, fakat toprak analizi yaptırmadım. 50 cm eninde 50 cm derinliğinde bir koridor kazdım ve buraya diktim, bu çukuru da 2 senelik inek zibili ile doldurdum. benim fideler 4 yaşında fakat 3-4 tanesi meyve tuttu, tutanlarda da 5'er tane meyve var. Yusuf ustaoğlu'nun blueberrylerini gördüm daha 20cm boyundalar ama üzerlerinde bir sürü meyve var. Bunun sebebi ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üretim saksısında ve tüplerde gereğinden fazla kalan blueberryler besin ortamı yetersizliği ile vejetatif gelişimde yavaşlamayla birlikte erken yaşlanma ve erken verime yatma gibi belirtiler gösterirler .sanırım 20 cm boyundaki bitkiler bu yüzden meyveye yatmış. Sizin blueberryler her nekadar 3 yaşında olsalar da bu yıl yeni dikilmelerinden dolayı kök ve dal gelişmine (vejetatif ) ağırlık vermek gibi bir süreç içerisine girdikleri kanısındayım. Bitkilerde sağlıklı bir vejetatif gelişme için dikimden sonraki ilk iki yıl oluşan çiçekler koparmak gerekir. Size tavsiyem toprak ph ının 4.0-5.5 arasıda olmasını sağlayacak önlemleri alarak yılık budamalarınızı yapmanız . Gübre verirken yılda 3 kez azar azar uygulamanız. Bol verimli blueberryler ![]() Düzenleyen bluecrop : 06-06-2008 saat 17:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
teşekkürler bluecrop benim fidelerin üzerindeki sürgünler yaklaşık 20 ile 30 cm ve çok iştahlı görünüyorlar. Patriotlardan aldığım deneme amaçlı iki adet IBA ile yaptığım çelikler hâlâ yaşıyorlar onların da sürgünü yaklaşık 7cm oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Ağaçsever
|
benim yabanmersinlerim
Bu bluegold'um... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Ağaçsever
|
Bu da berkeley... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaç Dostu
|
Brigitta blue
Birigitta çeşidi bluberry nin bazı avantajlı özelliklerini paylaşmak isterim. Dik ve güçlü gelişme gösteren bitki, dikimden sonraki yıllar periyodik olarak bol dip sürgünleri veriyor. Bol dip sürgünleri yan daldan ayırma ile çoğaltma metodu için önemli bir avantaj Sanırım uyguladığım metod air layering (havayi köklendirme) ve yandal ayırma metodlarının koalisyonu. önce gerekli malzeme (köklendirme hormonu, torf, fırça keskin bir bıçak v.s) ![]() Köklenmesini istediğim dalı seçiyorum. Ben seçimi yaparken ana bitkinin merkezinden uzak kenardaki ve kışın şekil budaması yapmayı düşündüğüm sürgünleri seçiyorum. ![]() Küçük bir kürek yardımıyla köklendireceğim sürgünün ana dalla birleştiği noktaya kadar çukur açıp ![]() Sürgünün ana dalla birleştiği noktada sürgünün kabuğunu 1 cm genişliğinde (bilezik alma metodu) çıkartıyorum. ![]() İba ile hormon uygulaması yapıp. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Ağaç Dostu
|
Açtığım çukuru asit oranı yüksek (ph 4-5) torf ile kapatıyorum. ![]() sıksık nem kontrolu yaparak ortamı nemli tutmak gerekiyor. Bir yıl kadar bekledikten sonra sonuç; (ayırma işleminin fotoğrafını ekleyemedim çünkü 1 ay önce ayırmayı yapmıştım ve fotoğraf imkanım yoktu.bu yüzden temsili bir anlatım oldu.) ![]() Köklenen genç bitkiyi ana bitkiden ayırdıktan sonra sera gibi kapalı bir ortamda bir süre bekletmek ve nemini kontrol etmek gerekiyor. ![]() Bu arada ana bitki veriminden hiç birşey kaybetmiyor. ![]() ![]() Brigitta ,bluecrop ve darrow çelikle çoğaltılması güç çeşitler olması çoğaltma için bu metodu önemli kılıyor kanısındayım. bu metodu aynı anda 5-6 sürgüne uygulayabilmek mümkün. Düzenleyen bluecrop : 21-04-2008 saat 19:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
selamlar likapanın meyve ve yapraklarını ayrı ayrı ekstrakte ederek damar açıcı ve standardize bir ekstre hazırlamak istiyorum. 1 kg civarında yaprakla işe başlayabilirim. Nereden temin edebilirim. Aradığım tür vac. mytillus. Y.Doç.Dr. Kadir Arısoy |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|