![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
sayın tuğcu bende epey sevindim,en azından sizinkilerde sorunsuz büyüyor gibi allah çalı boyunu görmenizi ve meyvelerinide nasip etsin.inşallah benim işyerinde duran ikisinine en azından nasip eder. İşyerimdeki yapraklı 2 miracle'ıma artık bütün ilgimi yönelteceğim. Evdeki kuşzede 2'si içinse bekleyeceğim hırpalanan yerlerinden bende 2 miracle'ı kestim bakalım bekliyorum yeni sürgünle kendilerini toparlarlar mı,toparlamazlar mı.herhalde 15-20 güne belli olur. birde size tavsiyem Miraclelarda yaprakların birinde çürüme görürseniz o yaprağı,hiç bir şekilde kesmeyin eğer naylon altındaysa saksıyı bir 12 saat kadar havalandırın ardından naylonunuza ortasından fazladan bir delik açın bu hava girişini arttırır. saksıya tekrar naylonunu geçirin ve 1 hafta kadar su vermeyin.sulamayı az yapın bu şekilde kendilerini toparlıyorlar hatta o çürüyen yaprağın yarısı çürüyor ancak kalan kısmı sağ duruyor ve miracle o yaprak yerine üstten yeni yaprak sürgün verebiliyor.burada birazda çürümeyi hızlı fark etmek gerekir. benim işyerimdeki ve kuşzede evdeki miraclelarımın birer tanesinde de buna benzer olay oldu ama bu şekilde çözdüm.bunun dışında öğleye yakın hele doğrudan güneş alıyorlarsa su vermemenizi akşamüstü veya sabahı beklemenizi tavsiye ederim anladığım kadarıyla nemle birleşen güneş ışığı yapraklarında mercek etkisi yaratıp yapraklarını yakıyor. guavam kendini toparladı gibi bu arada,ananasta ise bir gelişme yok. abd'den binbir zahmetle getirdiğim musa california gold muzunu ise dev bir saksıya sitede site yöneticileriyle birlikte diktik ve dışarıda bekliyoruz bakalım istanbulda dışarıda muz verebilecekmi diye,maceralarına başladı bakalım bizim muz.ama şansına nisan ayında istanbulda tam ilginç bir hava var kuzeyde avrupa ülkeleri yanıyor ama niyeyse güneyde olan ülkemiz bir ilginç aşırı serin bir hava yaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|