![]() |
1 Eklenti(ler)
Bir de şunların güzelliğine bakar mısınız?
|
1 Eklenti(ler)
Bu saksıda birlikte yaşam adlı saksımız. Saksıyı Bauhause'dan 7 YTL 'ye almıştım. Kocaman toprak saksı, yanlarında da güzel bir süsleme var. Ama fotoğrafı çeken için içindekiler önemli olduğundan pek detay yok saksı ile ilgili kusura bakmayın.:cool: Ama taşların üstündeki su kurbağasını atlamayınız lütfen.:D
|
Sema hanım hepsi çok güzeller maşallah güle güle büyütün.
|
Teşekkürler. Daha güzelleri sizin olur inşallah.
|
1 Eklenti(ler)
Miniğim çiçek açtı, çiçeği de kendisi gibi minik.:D
|
1 Eklenti(ler)
42 nolu mesajda ki Birlikte Yaşam saksım da bir güzellik var bakar mısınız?
|
Maşallah çook şirinler. Bendemi yapsam ne. Artık ne yapacağımı şaşırdım:dilli:
|
1 Eklenti(ler)
Bir de üçü bir arada var sizlere göstermek istediğim:
|
İzmir Konakta meydanı kaktüs müzesi gibi yapmışlar her gittiğimde tek tek hepsine bakarım. Ama bir türlü bi yerinden başlayamadım.
|
Bizim için fotoğraf çekme şansınız varsa, çekip bizimle de paylaşabilir misiniz?
|
Alıntı:
|
Sn. M. Sema, düşünce ve uygulamanız çok güzel, tebrikler.
Kaktüsleri seradan aldım diyorsunuz; Karşıyaka'danmı? |
Sn k0900, sorunuz üzerine hemen 1.mesaja gittim,geçen sene onları İzmit-Yalova arasında ki bir seradan almıştım. Üstüne eklenenler oldu tabi Ankara'dan aldıklarım da var, sitede ki satıştan aldıklarım da var.
|
Maşaallah çok güzeller...
Bende alayım demiştim bir aralar küçüçük saksıda küçücük kaktuslere 5 tl dediler alınırmı ya o fiyata, bide minicik bişeyler insan kandırmaya çalışıyorlar çok kızıyorum çoookkk... |
Teşekkürler daha güzelleri sizin olur dilerim. Dediğim gibi siz bizden Yalova civarında ki seralara daha yakınsınız imkanınız varsa gidip alabilirsiniz. Hatta bizim sitede de satılıyor bakın burada neler var.
|
Kaktüsler için özel torf mu kullandınız ?
|
Sn Hexus, yukarıda 3 nolu mesajımda ki özel kaktüs toprağı/torfu olan hazır malzemeyi kullanmıştım. Ancak son zamanlarda ektiklerimi; yukardaki hazır karışımı+bahçe toprağını+minik taş parçacıklarını harmanlayıp öyle kullanıyorum.
|
Alıntı:
Oransal Olarak 1:2:1:1:1 1-İnce Dere kumu 2- Bahçe Torfu 1- Kemik tozu 1- Kiremit kırıkları 1- Orta irilikte Çakıl taşı |
kaktüsler için hayvan gübresi (inek) kullansam sakıncası olur mu?
|
kaktüslerin köklerinde beyaz, kireçlenme gibi oluşumlar var. bunlar ne olabilir?
|
Sn Lale76 sitemize hoşgeldiniz. Kaktüslere benim bildiğim inek gübresi olmaz ya da ben hiç kullanmadım demeliyim. Ben genelde AVM'lerde ya da seralarda satılan sıvı gübrelerden, özellikle de kaktüs için olanlardan sadece yazın kullanıyorum. Ama size önerim kaktüs yetiştirme ilgili konuları baştan sona okumanız. Benim verdiğim bilgilerden daha doğrusunu, detaylısını alırsınız.:)
|
Alıntı:
|
teşekkürederim. hoşbulduk. daha önce kullanmıştım sıvı gübreden. beyazlanma kökleri sarmış durumda. toprağın yüzeyinde değil. fotoğrafları yükleyemedim. yazılanları da anlayamadım ingilizcem yetersiz. sonra göndermeye çalışayım.
|
Sevgili M.Sema,
Raf çok şık olmuş, emeğinize sağlık. Sağlıkla büyüsünler inşaallah. Makrame askılarla harika görünüyor. Sevgiler |
Sevgili Bennur teşekkürler.:) Bu arada sizin de avatarınız çok şık epeydir dikkatimi çekiyor fakat söyleyemiyordum.:D
|
Harika olmuş, valla elinize, emeğinize sağlık... Bakın onlar bile çiçek açarak teşekkür etmiş size, artık biz ne söylesek boş... :rolleyes:
|
Çok teşekkürler Sn Erbek, sizlerin güzel bakışlarınızla herşey olduğundan güzel görünüyor.:D
|
Sevgili M.Sema, ne hoş olmuş bu güzellikleri bizlerle paylaşman. Gönlümüzü doyurdun. Sevgiyle büyüyüp, çoğalsınlar inşallah. Eline, emeğine sağlık...
|
Alıntı:
|
çok güzel. inşallah benim de böyle bi yerim olacak...
|
Sevgili M.Sema arkadaşım kaktüs köşesi çok şık ve yaratıcı olmuş;)Benim şimdilik kaktüsüm yok ama olduğunda fikir hırsızlığı yaparım:DSevgiler.
|
sn m.sema
hepsine bayıldım harikalar. Birazda kıskandırık olmadım desem yalan olur:p |
kemik tozu
Alıntı:
|
Sn.M.Sema
Kaktüs köşeniz güzel olmuş,kaktüslerinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim. |
Sn. mistress06, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dilerim sizin daha güzel bir köşeniz olur. İlk Ankara toplantısına size bir-iki minik parça getirebilirim sanıyorum.
|
Sevgili M.Sema ellerinize sağlık çok düşünmüşsünüz. Merak ettim kemik tozunu neden kullanıyorsunuz?
Bu güzelliğin gönlünüzce devamını dilerim. Saygılar |
Alıntı:
|
Kemik tozu gübre amaçlı kullanılıyor bünyesinde azot,fosfor ve kalsiyum bulunduruyor.Kalsiyumu kaktüsler sevmezler.Bana pek uygun gibi gelmedi.
|
cok guzel bır kose elınıze saglık
|
Teşekkür ederim, daha güzeli sizin olsun dilerim.:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025