![]() |
birbirinden güzel hepside tekrar güle güle büyütün ... tam bir koleksiyoncu olacaksınız ...
|
2 Eklenti(ler)
Bu sefer farklı bir sera oldu umarım sonuç alırım
|
sayın melekv işinize karışmak istemem asla ...
böyle bir şey okumuştum mutlaka sizde okumuşsunuzdur : Ekimden sonra bir kez daha kiraçsiz, dinlenmiş ya da biriktirdiğiniz , oda sıcaklığındaki yağmur suyuyla suladığınız üretim saksınızı, hava akımı bol, aydınlık, ve ortalama 16-18 derece ısıda bir alana taşıyın. Bol bol ışık alması çimlenmeleri için şarttır. Ancak doğrudan güneşin yakıcı ışığı çimlenen filizleri daha siz görmeden yakacağından , saksıyı koydupunuz yerin aydınlık ama öğle güneşi almadığından emin olun. (alıntıdır) |
Ben diger kutuda da agzı kapalı yapmıştım her akşam açıp hava aldırıp geri kapatmıştım poşetler şeffaf ışık alır günde bi defa da hava aldırırım diye düşündüm hava akımı bol diyince yüregime indi siz agzı açık mı tutacaksınız
|
sayın melekv ben açık tutacağım aslında elimde tohum olsaydı 1 tane kapalı 1 tane açık yapardım sonucu görürdük ...
|
İkimizde aynı gün ektigimize göre bakalım sonuç nasıl olacak
|
bakalım en azından hangisi daha uygun onu öğenmiş oluruz
|
Bugün küçük lithopsları küçük saksıya alayım dedim ve neden tohumdan çıkanların en az bir yıl aynı saksıda kalması gerektigini anladım. Kökleri o kadar inceki hemen kopuyo inşallah ölmez bu da bana ders oldu :(
|
Sayın melekv öleceklerini sanmam ama belki gelişme süreleri biraz uzar ... size bununla geçmiş olsun bize de ders olsun ...
|
Azıcık kökü kaldı umarım onunla idare eder
|
1 Eklenti(ler)
Eve geldiğimde ne göreyim Titanopsisler bağırıyor anneee anneee diye yavrularım benim:D:D:D
|
ooo süper ... çok güzel ya ... melekv tebrikler ...bende bugün ektim titanopsislerimi darısı bana ...
|
Teşekkürler darısı başınıza
|
melekv bunları da kapalımı yetiştirdin ... bir de nekadar sürdü tohumların açılması ...
|
Evet kapalı 19 kasımda ekmiştim 4 gün oldu yukarda resimde var saksı olanlar degilde şeffaf kapta olanlar
|
vay beee diyorum ... 4 gün inanılmaz kısa bir süre ..
|
Alıntı:
|
İşte böyle hemen çimlenip büyümek için nazlanıyorlar
|
Teşekkürler mücevher çalısı valla mutluluktan kendi kendime gülüyorum
|
Süperrr maşallah diyelim bu kadar kısa sürede. bizimkilerden ses yok :)
|
Çıkarlar merak etmeyin bunlarda ignenin ucu kadarlar
|
Sevgili melekv. sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol, her şey gönlünüzce olsun, aramıza hoş geldiniz.
|
Teşekkürler akçabardak hoşbulduk
|
1 Eklenti(ler)
aerosol rengi biraz farklı
|
işte budur crassula ovata süper ....
|
çelik alınır ama çok küçük olur bunu sana hediye edeyim bari
|
melekv arkadaşım çok teşekkürler ... yok o zaman olmaz çok üzülürüm ... yaprak düşerse köklendirmek için verirsin bana ....
|
ben bulamadığım türler olunca kafayı yiyorum sende buna takmışsın ne olacak gönderirim ben yine bulurum bundan yapraktan bende denedim aylar sonra minicik bir kök çıktı büyümesi yıllar alır sen adresini yazarsan bu hafta içinde gönderirim
|
arkadaşım valla ne diyim o zaman yazıyorum özelden .. çok ama çok teşekkürler ..
|
Merhaba arkadaşlar ovata arıyorsanız gittigidiyorda var ben 3 hafta önce arkadaşıma alıvermiştim...
Crassula 'ovata Jade Plant' Sukkulent, Sukulent GittiGidiyor'da 190504911 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025