![]() |
Internette fiyatlar hep iki katı ben o yuzden bulamayıp çok heves ettiklerimi internetten aldım üçüzleri ikedan aldım kastamonuda ikea varsa gidin derim. Topragı bauhausdan alıyorum hazır toprak yani
|
Evet Kastamonu'da İkea var ama ben ilçesinde kaldığım için malesef temin etmek zor oluyor o yüzden çiçek siparişlerimi gittigidiyordan verdim. Neyse artık Ankara'ya geldiğim zaman bauhausdan güzel bir sepet hazırlamalıyım :)
|
5 Eklenti(ler)
Geçen hafta ikea turunda ummadığım kadar çeşitle karşılaşınca tam bir görmemiş gibi kucağıma sığdırabildiğim kadar kaktüs aldım kasaya doğru giderken birden bağrımda hissettiğim diken acılarının tabi ki tarifi yok ilk alınca sevinçten anlamadım galiba ;)
Bu çürük gibi duruyor ama rengi böyle Eklenti 584048 Buna da bayılıyorum Eklenti 584049 Bunu da fazla önlere koyamıyorum kırılacak gibi duruyor selvi boylum Eklenti 584050 Milii olduğunu sanıyorum zaten o da öyle sanıyor sürekli mili misin sen diye diye Eklenti 584051 Son resim de yine bir yavrucuk olsun çok seviyorum yapraktan üretmeyi Eklenti 584052 |
5 Eklenti(ler)
Haworthia... internette görüp bunu nasıl bulurum ki dediğimin ertesi günü bulunca yavruları da var çığlıkları :eek: :eek: :eek: (hemen çoğalttım)
Eklenti 584132 Dikenlerini sevdiğim tek kaktüs Eklenti 584133 Buna yazacak birşey bulamadım kaktüs işte ;) Eklenti 584134 Saksı düzenleme de başarısızım kabul. Eklenti 584135 Ve yine yavrucuklarım Eklenti 584136 |
Harika... Saksı düzenlemenizde çok güzel olmuşlar. Yapraktan çoğaltmaya bayıldım benimkiler malesef söndü başarılı olamadım. Acaba kaç günde yapraktan çoğaldılar.
|
3-4 ay da bu hale geldiler şimdi yazarken aklıma geldi acaba yaprak içinde sera etkisi yapsak daha mı çabuk olur en kısa zaman da bir de öyle deneyeyim
|
Ben saksının üzerini şeffaf plastik bardak ile kapatmıştım genede yapraklar bu sabah baktığımda sönmüştü.
|
düzenleme çok güzel olmuş ellerinize sağlık ...
|
Ben uçlarını topraga gömdüm yazın hergün spreyle suladım ve hergun gelip gidip kök çıkarmış mı diye elime alıp baktım 4-5 yaprak dışında hepsi gelişti bazıları geç kökleniyor bazıları erken aynı bitkiden olan yapraklar da bile sanırım yapragın keyfine göre
|
Alıntı:
|
Teşekkürler mücevher çalısı eski yöntemime devam o zaman :)
|
Sn.melekv milii dediğiniz,madagaskar palmiyesi
|
4 Eklenti(ler)
Yoksa bu kocaman bir Echeveria mı bugün aldım tek kalmış alt yaprakları çürüktü kök çürümesinden mi yoksa saksı da çok sıkışmıştı ondan mı böyle bilmiyorum.Çürük olanları temizledim umarım bir sorun yaşamam
Eklenti 584292 Kocaman yaza kesin çiçek açar ;) Eklenti 584293 Tabi yanına arkadaş almazsam olmazdı Eklenti 584294 Böyle dev gibi yaprakları görünce dayanamadım birazı kendi koptu birazını da ben kopardım inşallah köklenir.Bunun yavrusu bile kocaman olur Eklenti 584295 |
5 Eklenti(ler)
Toplandık yine pazar günü sulamasına işte bütün kaktüs ve sukulentler
Eklenti 584396 Gasteria ilk aldığımda yavruları yoktu 7 ayda bu hale geldiler Eklenti 584397 Bahar gelsin daha güzel hale getireceğim;) Eklenti 584398 Eklenti 584399 Kalanchoe diye tahmin ediyorum 3 ay da ancak bu kadar köklendi Eklenti 584400 |
Alıntı:
|
Baktım sizin dediginiz dogru bende iyi uydurmuşum
|
Alıntı:
|
Echeveria süper gözüküyor. Maşallah diyelim inşallah yapraklarıda köklenir...
|
(Yanılmıyorsam) Profil fotoğrafınız olarak da kullandığınız düzenlemeniz çok hoş bence :)
|
sevgili melekv, aramıza hoş geldiniz. sayfanız hayırlı olsun.
|
Teşekkürler flaneuse evet profil resmi benim şekerlerim
Hoşbulduk sn münevver48 aranızda olmaktan mutluyum :) |
Sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun hoşgeldiniz.
|
Hoşbulduk ibocandan teşekkür ederim
|
3 Eklenti(ler)
sn umutdunyası son paylaştığım resimden bu zamana bir milim büyümüşler galiba :)
|
Teşekkürler sayın melekv. gerçekten sabır işi nerdeyse 2 ay olmuş halen çok küçükler :eek: bende dün sipariş verdim bakam bizde sabırlı olabilecekmiyiz ;)
|
1 Eklenti(ler)
Tohumlarım geldi :)
|
sayın melekv hayırlı olsun güle güle büyütün ... epeyce bir tohum almışsınız ... hangi çeşitler var merak ettim şimdi ....
|
Titanopsis
Echinofossulocactus Gymnocalycium Mammillaria Notocactus Astrophytum Lithops İsimleri bunlar aerosol yazmak biraz zaman aldı :) |
Hayırlı olsun sayın melekv. isimlerinin uzunluğu gibi çoğalırlar inşallah...
|
Seneye hepimizin yüzü güler umarım ya da sonraki sene :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025