agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   -Esin- / sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/35793.htm)

-Esin- 08-05-2014 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1281141)
Çok ilginç.. Hiç sıkılmadan büyük bir merakla okudum :) Özel saksısı da (sepet sanırım) çok güzel olmuş, umarım çiçeğini de görürüz..
Ayrıca sizin elinizde utangaçlıgı daha da artmış maşallah :)

Utansın o :) Çiçeğini açsın da yavru vermeye başlasın, baya planlarım var onunla ilgili ama gerçekleştirebilmem için çoğalması lazım. Durduğu yer saksı değil, rattan masanın alt kısmı :D Nereye yerleştirsem diye elimde gezdirirken masanın örgüsünün boşluklu oluşunun tillandsia için çok uygun olduğunu farkettim. Üstü de cam olduğu için ışık sorunu yok. Masa yavaş yavaş çiçeklerime teslim olmaya başladı anlayacağınız :)

-Esin- 08-05-2014 16:15

Sevgili akçabardak, benim de sukulent sevgim bu foruma katılmamla beraber başladı. Üç - beş derken anlamadan koleksiyon büyümeye başladı, her gittiğim yerde sukulent arar oldum :) Şimdi nerden ne kadar yer kazanayım da bir kaç tane daha sukulent sıkıştırayım aralara derdindeyim. Diyeceğim o ki dikkatli olmak lazım, bu tombul yapraklılar kendilerini çok fena sevdiriyorlar zamanla :)

-Esin- 08-05-2014 18:17

5 Eklenti(ler)
Musbet'ten gelenlerle devam ediyorum. Bazılarının isimlerini bilmiyorum bazılarından da emin değilim. Tam tür adlarını tayin etmeden haklarında bilgi yazmam doğru olmaz. Musbet, sağolsun o kadar emek verip gönderdi, bir de isimleri ona sormayalım :)

Bana isimlendirmede yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aeonium kiwianum

Eklenti 523473

Lenophyllum guttatum

Eklenti 523474
Eklenti 523475

Kalanchoe daigremontiana (Aşkın gözyaşları)

Eklenti 523476

Graptopetalum paraguayense

Eklenti 523477

İsmail Kuzucu 08-05-2014 18:49

Hepsi bir harika, fotoğraflar da kaliteli olunca bir başka olmuş :)

-Esin- 08-05-2014 19:05

Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Bol çiçekli günler :)

-Esin- 08-05-2014 19:14

5 Eklenti(ler)
Cotyledon tomentosa

Eklenti 523478

Aşağıdakiler hakkında hiç bir fikrim yok :)
Eklenti 523479

Eklenti 523480

Eklenti 523481

Sağdaki minik üstteki fotoğraftakinden

Eklenti 523482

-Esin- 08-05-2014 19:40

4 Eklenti(ler)
Crassula ovata

Eklenti 523483

Eklenti 523484

Echeveria glauca

Eklenti 523485

Öndeki Hatiora salicornioides, arkadaki de sanırım crassula lycopodioides
Eklenti 523486

confuest 08-05-2014 21:54

Sevgili Esin, 123nolu mesajdaki 1. Resimdeki Aeonium Kiwianium. Gunesi cok sever tam gunes isigi alirsa renkleri daha bir canlilasir.

-Esin- 08-05-2014 22:14

Teşekkür ederim, hemen ekliyorum. Kenarlarının kırmızısı çok belirgin değil diye şüphede kalmıştım :) Şu an köksüz olduğu için direk güneş gören yerde değil ama ileride bol güneşli bir yere koyacağım, sağolun.

-Esin- 09-05-2014 15:28

4 Eklenti(ler)
Dün kaldığım yerden devam.

Anacampseros rufescens
Eklenti 523487

Dipteki yavrusu ektiğim gibi yeşile döndü :)

Eklenti 523488

Yavru Echeveria'lar. Tam türünü tahmin edebilen var mı?

Eklenti 523489

Eklenti 523490

-Esin- 09-05-2014 15:34

3 Eklenti(ler)
Bunlar da iki çeşit leş kaktüsü çelikleri. İlki dört kanatlı. Üstü yumuşak, dokununca kadife hissi veriyor. Stapelia türlerinden olabilir mi? Galiba çiçeğini görmeden türünü bilemeyeceğiz...

Eklenti 523491

İkinci bir tür. Bir tanesi üstten sararmaya başladı ama aynı zamanda alttan minik bir sürgün çıkarmış.

Eklenti 523492
Eklenti 523493

maki01 09-05-2014 16:13

10.Yıl toplantısı için İstanbul'a gittiğimde Cotyledon tomentosayı bir serada görmüştüm, ilginç ve çok sevimli geldi, kedi patisine benziyor sanki :)

-Esin- 09-05-2014 16:27

4 Eklenti(ler)
Bu arada zenfide'de sukulent satışı başlamış, haberiniz ola :)

Ordan sipariş verdiğim sempervivum ve titanopsislerim elime ulaştı. Yalnız tam tür adı belirleme sorunsalım onlarda da devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum :)

Sempervivum

"Hen and chicks" (Tavuk ve civcivleri) adı da veriliyor sempervivumlara, eh göründüğü üzere bu isim ona yakışıyor bence. Anne bitki tavuk, yanlardan uzattığı yavruları da çevresine toplanan civcivleri hakikaten :)

Eklenti 523494

Sempervivumlar soğuğa dayanıklı türler, ülkemiz ikliminde de dışarda kış geçirebilirler. Zaten doğal habitatları arasında Türkiye de var. Güneşin direk üstlerine gelmediği yarı gölge veya gölge ortamda yetişirler. İlkbahar ve yaz aylarında toprağı kurudukça, kışın ise ayda bir sulanırlar. Hızlı büyür, yayılmacıdır. Sempervivumlar monokarpik bitkilerdir, yani yalnızca bir kere çiçek açarlar, çiçek açtıktan sonra formları çok bozulur ve ölürler. Ancak çok yavrusu olduğu için ve bunlar hızla büyüyüp kendileri de yavru vermeye başladıkları için boşluklar kısa sürede doldurulur ve bu durum bir sorun teşkil etmez.

Eklenti 523495

Eklenti 523496

Eklenti 523497

-Esin- 09-05-2014 16:34

5 Eklenti(ler)
Bu güzel de zannediyorum Sempervivum tectorum ya da onun varyetelerinden.
Eklenti 523498

Eklenti 523499

Eklenti 523500

Eklenti 523501

Eklenti 523502

confuest 09-05-2014 16:47

134. mesajdaki sempervivuma bayıldım nerden aldınız acaba. Bu arada ust mesajdaki stapelianin durumu hic iyi gorunmuyor sanki cok fazla gunes yemis gibi.

-Esin- 09-05-2014 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 1281966)
10.Yıl toplantısı için İstanbul'a gittiğimde Cotyledon tomentosayı bir serada görmüştüm, ilginç ve çok sevimli geldi, kedi patisine benziyor sanki :)

Evet, ingilizce adı Bear's paw zaten, herkes bir patiye benzediğinde mutabık ama benzetilen hayvanlar değişiyor sadece :D

-Esin- 09-05-2014 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi confuest (Mesaj 1281981)
134. mesajdaki sempervivuma bayıldım nerden aldınız acaba. Bu arada ust mesajdaki stapelianin durumu hic iyi gorunmuyor sanki cok fazla gunes yemis gibi.

Sn. confuest 133. mesajda nerden aldığımı yazdım. Stapelia'nın ise şu an kötü görünmesi çelik olmasından kaynaklı sanıyorum. Ne kadar sürede kök yapacak bilmiyorum ama köklendiği zaman düzelecek diye umuyorum.

musbet 09-05-2014 19:49

Esincim yeni sukulentlerini ve sempervivumlarını güle güle büyüt canım. Utangaç kırmızın süpermiş ilk kez görüyorum, bakalım daha neler göreceğiz:)))
Stepella kışı dışarda geçirdiği için öyle, kış vurgunu yemiş, kök salması uzun sürmez hatta büyük ihtimalle bu yaz çiçeğini bile görebilirsin.
Sevgiler...

musbet 09-05-2014 20:27

Crassula ovatanın altındaki echeveria sevgili sakdağın 22.sayfasındaki echeveria ağacının torununun torunudur kendisi. Ben türlerini bilmem hiç, ama bu konuda sevgili sakdağ oldukça iyidir...

-Esin- 09-05-2014 21:35

Teşekkür ederim musbetcim, senin yavrucuklar yeni yerlerine alıştı sayılır. Bugün çoğunda minik minik kökler gördüm, toprak üstünde kalan gözlerinden uzatıyorlardı. Toprağın içinde daha erken başlamıştır :)

Stapelia'dan şüphem yok, olur o kadar buruşma vs. Canlılığını yitiriyor olsaydı minik sürgünler çıkarmazdı. ;)

Echeveria demek sakdağ'ın ağacının torunlarından, ne güzel! Echeveria glauca o zaman kendisi, yaprak yapısından biraz şüphelenmedim değil ama tam büyümüş halini görmeden iyice tanıyamıyorum henüz :o
Tekrar teşekkür ederim. Utangaç tillandsia'nın gelecekteki yavrularından biri şimdiden sana rezerve :D

Not: Sevgili Sakdağ, bak bitkinin torunlarından biri bana kadar ulaşmış meğersem :) Artık büyüyüp çoğalmasına burdan da devam edecek, bu güzel paylaşım zincirini kırmaya hiç niyetim yok :)

hnd76 10-05-2014 14:22

Öndeki euphorbia türlerinden gibi geliyor, arkadaki de sanırım crassula lycopodioides
Eklenti 490844[/QUOTE]

Sevgili Esin, öncellikle bitkilerini güle güle büyüt. Öndeki bana Rhipsalis ailesinden gibi geldi. Hatta benim de alma gibi planlarım var.

Sempervivum için 'Güneşi çok sever ama yarı gölgede de yetişir.' demişsin üç yıldan beri sempervivum'larımı güneş yüzünden öldürüyorum. Yaz güneşini inan ki hiç sevmiyorlar. Bu sene onları gölge ve de kışın yağmurun altında tuttum. İnanılmaz derecede azmış durumdalar, fotoğraflarını kendi sayfama yükleyince görürsünüz. Almanya'da da bu bitkinin çokluğu ve de güneş durumu malum. Tavsiyem yaz güneşinden sakının!
Sevgiler...

-Esin- 10-05-2014 14:53

Teşekkürler Handan Hanım, ben onu kalem ağacına benzettiğim için ona yakın başka bir euphorbia mı acaba diye düşünmüştüm. Bilgim yok tam olarak. Rhipsalis'tir o zaman. Eğer bekleyebilirim derseniz büyüdüğünde size ayırabilirim ondan.

Sempervivum içinse ben sukulent sitelerinin yalancısıyım :) Ama bence her zaman deneyim sitelerde yazandan önce gelir. O kısmı da hemen değiştiriyorum, sağolun.

-Esin- 11-05-2014 14:10

2 Eklenti(ler)
Titanopsis Hugo-Schlechteri

Titanopsisler lithopslarla aşağı yukarı aynı iklimden geliyorlar. Dolayısıyla bakımları da çok benzer.

Eklenti 523503

Titanopsis doğal habitatında kalkerli ve kireçli topraklarda yetişiyor. Kolay büyür ve kümelenir, yer örtücüdür. -10 dereceye kadar dayanıklıdır.
Hugo-schlechteri türü kışın büyüyen gruptadır, kış sonu veya erken ilkbaharda açar. Yazın dinlenme dönemindedir, sulanmak istemez. Sulama sonbahar ve kış aylarında yapılır. Çiçekleri ekseriyetle sarı, nadiren de açık pembe olabilir. Bitki yaşlandıkça daha koyu tonda çiçekler açar.

Eklenti 523504

Aldığımda çiçeği geçmişti ve tohum kesesi üzerinde duruyordu. Gerçi tohumların çoğu dökülmüş ama içinde hala 15-20 adet tohum vardı ;) Hemen ektim, bekliyorum çıkmalarını :)

-Esin- 11-05-2014 14:18

3 Eklenti(ler)
Tam emin olmamakla beraber Titanopsis calcerea varyetelerinden olduğunu düşündüğüm titanopsisim :)

Eklenti 523505

Titanopsis calcerea erken sonbaharda çiçek açar ve yazın büyür. Kış boyunca dinlenmededir. Bu yüzden sulaması hugo-schlechteri ile uyum göstermez.

Eklenti 523506
Eklenti 523507

-Esin- 11-05-2014 14:30

3 Eklenti(ler)
Son olarak da günden güne ilginç renk tonlarına bürünen Graptoveria Douglas Huth, nam-ı diğer Huth's Pink'i paylaşmak istedim.

Eklenti 523508

Çiçeklerinin çoğu geçti ama görüntüsü hala güzel :)

Eklenti 523509

Dipten yavrular geliyor;)

Eklenti 523510

yalper 16-05-2014 10:14

Gerek bitkileriniz, gerekse fotoğraflama şekliniz oldukça güzel ve imrenilesi. Nice güzel yeni sukulentleri koleksiyonunuzda görmek dileğiyle

-Esin- 16-05-2014 18:56

Teşekkür ederim, yeni sukulentleri koymaya yer bulabilirsem alacağım :p

YeniGine 17-05-2014 00:04

Sevgili Esin merhaba. Ben daha çok bahçede olabilecek çiçeklerle ilgilendiğimden öyle sukulent, kaktüs pek ilgilenmiyorum. Fakat üyelerimizin sayfalarında gördükçe, imrendikçe de az biraz çeşitim de yok değil.
Sayfanızı yeni farkettim. Ve gördüğüm o ki sukulentler sevenin ve bilir kişinin ellerinde. Hepsine maşallah, emeklerinize sağlık.
Dikkatimi çekti ve ben özellikle su damlacıklı çiçek fotoğraflarını çok seviyorum sizin sukulentlerin üzeri hep damlacıklılar. Su mu püskürtüyorsunuz yapraklarına? Dedim ya ben de de az biraz var ve hep toprağı suluyorum zira.
Ellerinize, emeklerinize sağlık.

-Esin- 17-05-2014 00:49

Merhaba sevgili YeniGine,
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bazı sukulentlerin üstlerine su fısfıslamamın öncelikli sebebi onları tozundan toprağından arındırıp yıkamak :) Özellikle kargoyla yeni gelmiş veya saksısı değiştirilmiş olanları birkaç gün su fısfıslaya fısfıslaya temizliyorum. Fotoğrafları da taze taze çektiğimden bazılarında bu su damlacıklarını görmek mümkün :) Daha sonraları da haftada bir falan aynı şeyi yapıyorum. Bu arada üstleri kendinden koruyucu bir tabakayla kaplı sukulentleri (yapraklarına incecik bir pudra tabakası dökülmüş gibi gözükenler) es geçiyorum ki o tabaka suyla beraber akıp gitmesin. Bir de eğer çelik ekmişsem çeliklerin kökleri olmadığı için arada üstlerine su püskürtmek köklenme dönemlerini daha rahat atlatmalarını sağlıyor. Yapraklarını sarkıtıp ayım bayım olmuyorlar.
Tabi bu su püskürtmeyi bir sulama yöntemi olarak uygulamıyorum, topraktan suluyorum hepsini.

Sevgiler

-Esin- 18-05-2014 14:28

3 Eklenti(ler)
Konu dışı bir paylaşım yapacağım ama keşke şu an benim duyduğum bu muhteşem kokuları herkese göndermek mümkün olsaydı. Tekirdağ'dan selamlar, iyi pazarlar :)

Eklenti 523511

Eklenti 523512

Eklenti 523513

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025