agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   akçabardak / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/34637.htm)

akçabardak 08-10-2015 15:14

1 Eklenti(ler)
Dün pazardan bu sukulenti aldım, fiyatı da çok uygun geldi bana 5Tl.
Sanırım echeveria shaviana büyük ihtimalle.

Eklenti 580380

Mücevher Çalısı 09-10-2015 16:10

Sn akçabardak bu güzellik 'Echeveria shaviana' dır büyük ihtimalle...
Ben de dün bu türe benzer bir 'Echeveria' almıştım, google amcaya sordum, bana bu fotoğrafları gösterdi...

Güle güle büyütelim:)

Sevgi ve saygılarımla...

akçabardak 09-10-2015 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1413941)
Sn akçabardak bu güzellik 'Echeveria shaviana' dır büyük ihtimalle...
Ben de dün bu türe benzer bir 'Echeveria' almıştım, google amcaya sordum, bana bu fotoğrafları gösterdi...

Güle güle büyütelim:)

Sevgi ve saygılarımla...

Teşekkür ederim Sn. Mücevher Çalısı, şimdi ben de baktım verdiğiniz linke, dediğiniz gibi Echeveria shaviana olarak kabul edeceğiz gibi görünüyor.
Siz de güle güle büyütün. Sevgiler

akçabardak 09-10-2015 20:53

3 Eklenti(ler)
Sempervivum başlığında sukulentlerini bizimle paylaşıma açmış olan sevgili SDurul'a buradan tekrar çok teşekkürler ediyorum.

Ben de gelen miniklerimin bu günkü hallerini paylaşmak istedim.
Bakalım iyi bakabilmişmiyim, ilk geldiklerinde fotoğrafladım bir de bu
gün fotoğrafladım.

Bana gelişleri : 31.08.2015
Eklenti 580543

Bu günkü hallaeri
Eklenti 580544

Sedum sieboldii tomurcuklandı
en kısa zamanda onları ayrı saksılara almam gerekecek
Eklenti 580545

akçabardak 09-10-2015 20:57

2 Eklenti(ler)
devam ediyoruz

Geldiği gün
Eklenti 580550

Bu gün
Eklenti 580551

akçabardak 09-10-2015 20:59

2 Eklenti(ler)
devam

Geldiği gün
Eklenti 580553

Bu gün
Eklenti 580554

akçabardak 09-10-2015 21:04

3 Eklenti(ler)
evet devam

Geldiği gün,
toprak yoğurt kasesi oldu saksı
Eklenti 580556

Bu gün
Eklenti 580557

Kolinin içinde kırılan dökülen ne vasa
bütün minikleri sempervivumların arasına
sokuşturdum hepsi de tutmuş :) boy bile vermişler :D
Eklenti 580558

akçabardak 09-10-2015 21:07

2 Eklenti(ler)
ve son olarak ta sedum spurium
mini bir toprak saksı kalmış çok eskiden
o da ona nasip oldu şimdilik

Eklenti 580559

Yavru bile verdi
Eklenti 580560

NMel 09-10-2015 21:16

Çok kısa bir süre geçmesine rağmen, hepsi de Maşallah, gözle görünür şekilde gelişmişler Sn.akçabardak.

akçabardak 09-10-2015 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NMel (Mesaj 1414000)
Çok kısa bir süre geçmesine rağmen, hepsi de Maşallah, gözle görünür şekilde gelişmişler Sn.akçabardak.

Teşekkür ederim NMel, her gün başlarına gide gele ben geliştiklerini anlayamadım ama ilk fotoğraflarına bakınca gerçekten fark etmişler.

akçabardak 19-11-2015 22:31

5 Eklenti(ler)
Lenophyllum Guttatum

Sonunda çiçeğini açabildi
Eklenti 586111

Eklenti 586112

Eklenti 586113

Crassula Sarmentosa

İlk çiçeklerini açacak bu sene
sabırsızlıkla çiçeklerini görmek istiyorum.
Eklenti 586114

Eklenti 586115

akçabardak 19-11-2015 22:49

1 Eklenti(ler)
Stapelia Gigantea

Tam çiçek açmaya karar vermişken, çiçeğini göremeden bir tane saksağan
kuşu tarafından tomurcukları kurban edildi :(:(:(

Vijdansız saksağan çiçeklerime dadandı, bütün çiçeklerimi didikleyip beni
sinirlendiriyor, ah bir yakalasam diri diri tüylerini yolacağım ama beni görünce
taak, taak diye bir ses çıkararak uçup kaçıyor.

Turuncu liliumun bütün soğanlarını eşip çıkarıp taşımış.

İşte giganteanın ilk açamadan tomurcuğunu koparıp yere atmış, en çok ta ona
üzüldüm.

tomurcuğu ne kadar büyükmüş :(
Eklenti 586116

A_NOMAD 19-11-2015 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1421566)
Stapelia Gigantea

Tam çiçek açmaya karar vermişken, çiçeğini göremeden bir tane saksağan
kuşu tarafından tomurcukları kurban edildi :(:(:(...

...Turuncu liliumun bütün soğanlarını eşip çıkarıp taşımış.

İşte giganteanın ilk açamadan tomurcuğunu koparıp yere atmış, en çok ta ona
üzüldüm...

Özellikle gigantea'ya içim cız etti, çok geçmiş olsun :(

Benim dağıtmak üzere ayırdığım güzelim atlas çeliklerimi de kargalar kaçırmıştı, hislerinizi anlayabiliyorum :(

Dadandıysa onu uzaklaştırmak maalesef artık çok zor, korkuluk falan belki olabilir ama çok zekiler, kısa sürede onun gerçek insan olmadığını çözebilirler...

akçabardak 19-11-2015 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1421569)
Özellikle gigantea'ya içim cız etti, çok geçmiş olsun :(

Benim dağıtmak üzere ayırdığım güzelim atlas çeliklerimi de kargalar kaçırmıştı, hislerinizi anlayabiliyorum :(

Dadandıysa onu uzaklaştırmak maalesef artık çok zor, korkuluk falan belki olabilir ama çok zekiler, kısa sürede onun gerçek insan olmadığını çözebilirler...

Çok haklısınız sevgili A-NOMAD çok zekiler, mümkün olduğu kadar onun ulaşamayacağı şekilde korumaya çalışıyorum ama bu sefer de hıncını başka
bitkilerimden çıkarıyor bana inat, hiç bir şey yapamaz ise gidip saksıların toprağını eşeleyip yerlere döküyor:mad:

Hiç değilse çiçeğini görseydim, artık başka bahara kaldı, havalar iyiden iyiye serinlemeye başladı, durabildikleri kadar dışarıda kalsınlar diyorum ama bu gidişle yavaş yavaş içeriye taşımam gerekecek sanırım.

Resulgur 19-11-2015 23:27

Bu saksağanlar çok yaramaz oluyor sn. akçabardak benimde yetiştirdiğim daha 3-5 cm olmuş ilk biberimi dalından koparıp yere atmıştı çok sinirlenmiştim. Onlar için bir sapan ayarladım attığım taşlardan bir kaç tanesine denk geldiyse bilmem bir tanesi topal geziyordu birinin de kuyruk tüyleri kopmuş, cobuk olmuş :D

akçabardak 20-11-2015 00:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1421581)
Bu saksağanlar çok yaramaz oluyor sn. akçabardak benimde yetiştirdiğim daha 3-5 cm olmuş ilk biberimi dalından koparıp yere atmıştı çok sinirlenmiştim. Onlar için bir sapan ayarladım attığım taşlardan bir kaç tanesine denk geldiyse bilmem bir tanesi topal geziyordu birinin de kuyruk tüyleri kopmuş, cobuk olmuş :D

Gerçekten de çok sinir hayvanlar, nasıl baş edeceğiz bunlarla bilmem, kedilere bile kafa tutuyorlar, bazen balkonda oturuyorum kedi geçiyor tepesinde saksağan kendince kediye bir şeyler söylenip kedinin arkasından söylene söylene takip ediyor, zavallı kedicik miya miya, miya miya diyerek cevap veriyor garibim.

Ellerinden gelse kedinin üzerin çullanıp gözlerini oyacaklar, çok fenalar. Havada uçan martılara, güvercinlere bile kafa tutuyorlar, bir görseniz gülersiniz.

aleydi 22-11-2015 22:57

Benimde özene bezene günlerce uğraştığım tarhanamı bitirmişlerdi geçen yıl. Onların yüzünden yeniden yapmak zorunda kaldım:(. Annem taze cevizleri tepsiye koyup balkona koymuş. Hiç ceviz kalmamış. Ah bu saksağanlar ah, Çok yaramazlar.

akçabardak 23-11-2015 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1422183)
Benimde özene bezene günlerce uğraştığım tarhanamı bitirmişlerdi geçen yıl. Onların yüzünden yeniden yapmak zorunda kaldım:(. Annem taze cevizleri tepsiye koyup balkona koymuş. Hiç ceviz kalmamış. Ah bu saksağanlar ah, Çok yaramazlar.

Vallaha üzüldüm o tarhana için, onca emek yazık olmuş sevgili aleydiciğim ama olan olmuş yapacak bir şey yok. Tam bir baş belasılar, unutmuyorlar da hiç çok akıllılar :mad:

akçabardak 26-11-2015 13:58

1 Eklenti(ler)
Sedum Palmeri

O da açmaya hazırlananlardan.

Yaz kış hep dışarıda ve ilgisiz kalan ama yine de halinden memnu olan,
4-5 senedir aynı saksıda yaşlanan, artık beni tazele ve saksımı değiştir
bile diyemeyen benim tek fedakar sukulentim :o

Eklenti 586757

akçabardak 02-12-2015 20:32

3 Eklenti(ler)
Bu gün gelen kargomun içinde bitkilerin arasında 2 adet sukulentim de vardı.
Bitkilerimi Bahçe sayfamda paylaştım.

Ceropegia ampliata

Eklenti 587479

Ceropegia ampliata yaprağı olmayan, sarıcı tırmanıcı bir sukulent bitkidir. Yapraksız bitki, koyu yeşil sürgünler halinde tutunabileceği desteklere tutunarak ve sürgünlerinden de destek alarak benzersiz bir gövde oluşturur.

Yaz kış yeşil olup yıl da iki kez görenleri hayrete düşürecek güzellikte bembeyaz fenerleri andıran iri çiçeklerle donanır. Çiçeklenme döneminde bitki gövdesinin her yerinden ve çömertçe sayısız çiçeği aynı anda açar.

Ceropegia en kolay ve güzel saksıda yetiştirilir. Saksısını kaktüs toprağı dolduracağınız bitki, bahar aylarında ve yaz döneminde çok hızlı gelişim gösterir.

14-18 cm çapında bir saksıya dikin ve yanlarına en az 3 adet ve bitkinin üzerinde bir çatı oluşturacak şekilde destek çubuğu saplayın. Bitki bir kez gelişim dönemine girip çubuğa sarılmaya başladı mı 1-2 ay içinde resimlerde görülen forma erişir.

Bahar gelene dek salonda bol ışık alan aydınlık bir cam yanında yetiştirebilir dilerseniz yıl boyu kapalı mekanda bakabilirsiniz. Dış mekana alacaksanız, üstü kapalı balkonlar, üstü kapalı verandalar gibi öğle güneşini tepeden almayacağı bir yere konumlandırın.

Çiçeklenme dönemi : Sonbahar ve bahar ayları

Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı

Ömrü : Çok yıllık

Bilgiler Zeng. den alıntıdır

Eklenti 587480

Ve
Echeveria perle von nurnberk
Eklenti 587481

Echeveria Perle von Nurnberg, en canlı renkleri sergileyen echeveria lardan biridir. Yıl içinde koyu pembeden açık pembeye, liladan buz girisine renk geçişleri gösterir. Aşırı sıcaklarda kızıl mor renk alan göbek yılın her mevsimi renk değiştirerek yılboyu güzellik sergiler.

Perle von Nurnberg varyetesi 17-20 cm çapa erişebilen, dikili olduğu saksıya göre boyu gelişen bir bitkidir.

Echeveria hakkında genel:

-12 °C ye kadar soğuğa dayanıklı echeveria lar kısa süreli donlara dayanıklı, yetiştirilmesi kolay sukkulent bitkilerden biridir. Çok hızlı yayılır. Yeni yavrularını yanlardan veren bitki çiçeklendikten sonra tohum verir.

Yanlardan verdiği sürgünlerle toprağın üzerini hızla kaplayan bitki, sürgünleriyle bir arada çiçeklenme dönemine girdiğinde, görülmeye değer bir manzara yaratır.
Çanak şekilli yaprakları kesilip, diklemesine toprağa saplanarakta çoğaltılabilen, çok yıllık bitki ne kadar güneş alırsa performansını ve güzelliğini o denli sergileyebilir. Buna rağmen yarı gölge alanda da sıkıntısız yetiştirilebilir.

Kuraklığa yüksek derecede dayanıklı oldukları halde düzenli ama kararında sulama onları mutlu edecektir. Kış aylarında diğer sukulentler gibi çok az sulama isteyen bitkiyi bu aylarda dinlendirmek, kök çürümelerini önleyeceği gibi, baharda coşmasına da sebep olacaktır.

Çiçeklenme dönemi : Yaz ve sonbahar

Dona dayanıklılık : Donlara yarı dayanıklı

Ömrü : Çok yıllık

Mücevher Çalısı 02-12-2015 21:38

Merhabalar Sn akçabardak...

Ne tesadüf tuhafıma gitti, sizinle 2 oldu pişti oluyoruz:) Hem de öyle böyle değil, ikisi de "Echeveria" üzerinden.

Almış olduğunuz "Echeveria Perle von Nurnberg"dan ben de 2-3 gün önce almıştım. Hatta son sorduğum sorudaki üzerinde su damlası bulunan sukulent çiçek oydu...

Yeni bitkilerinizi çok beğendim, güle güle yetiştirin...

Sevgiler, saygılar...

aerosol 02-12-2015 21:43

Sayın akçabardak iyi günlerde büyütün uzun ömürlü olsunlar ikiside çok güzeller ...

akçabardak 02-12-2015 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1424050)
Merhabalar Sn akçabardak...

Ne tesadüf tuhafıma gitti, sizinle 2 oldu pişti oluyoruz:) Hem de öyle böyle değil, ikisi de "Echeveria" üzerinden.

Almış olduğunuz "Echeveria Perle von Nurnberg"dan ben de 2-3 gün önce almıştım. Hatta son sorduğum sorudaki üzerinde su damlası bulunan sukulent çiçek oydu...

Yeni bitkilerinizi çok beğendim, güle güle yetiştirin...

Sevgiler, saygılar...

Sevgili Mücevher Çalısı ne güzel biz hep böyle pişti olalım, ne mutlu hep echeveriadan gidiyoruz. Aslında echeveria konusunda ben daha yeni başlıyorum, deli gönül diyor ki gördüğün bütün echeveriaları al gitsin ama ah şu yer sıkıntısı yok mu... elim kolum bağlanıyor ama nereye kadar bakalım.

Ben teşekkür ediyorum, siz de güle güle büyütün echeverianızı, her ikisisninde çiçeklendiklerini görelim inşallah.

akçabardak 02-12-2015 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aerosol (Mesaj 1424053)
Sayın akçabardak iyi günlerde büyütün uzun ömürlü olsunlar ikiside çok güzeller ...

Teşekkür ederim Sn. aerosol, beğenmeniz ve güzel dilekleriniz beni mutlu ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah.

akçabardak 04-12-2015 21:19

2 Eklenti(ler)
Sempervivum

Küçük saksılarından bu uzun saksıya aldım, yavru vermeye başlamışlar
şimdi rahatladılar yavrularını daha rahat büyütebilecekler.

Eklenti 587751

Tam bir yıl olmuş bana geleli, geldiklerinde miniciklerdi.
Biraz büyümüşler, çok ağır büyüyorlar.
Bir yılda saksılarını ancak doldurmuşlardı.
Eklenti 587753

aerosol 04-12-2015 21:35

çok güzeller güzel bir aile olmuşlar ... sizin Perle von Nurnberg den bende edinmeye çelışacağım çok güzel görünüyor

akçabardak 04-12-2015 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aerosol (Mesaj 1424446)
çok güzeller güzel bir aile olmuşlar ... sizin Perle von Nurnberg den bende edinmeye çelışacağım çok güzel görünüyor

Teşekkür ederim Sn. aerosol evet bir aile oldular, üçü de ayrı türmüş.
Nunbergi bende severek aldım, çok iyi düşünmüşsünüz.

akçabardak 05-12-2015 13:31

5 Eklenti(ler)
Ceropegia stapeliiformis

Bu iki çelik geçen sene Eylül sonunda bana çelik olarak gelmişlerti,
Eklenti 587802
Eklenti 587803

Çeliklerin ikisi de köklendiler, boyları uzadı ilk saksıda ki diğerinden
daha çabuk gelişti ve boyu 35 cm. buldu, diğeri daha kısa.

Uzun olan saksısında dik duramadığı için kırıldı kırılacak diye
bu gün saksılarını değiştirmeye karar verdim ama uzun olanını
bütün olarak çıkaramadım :( kırılacağı varmış ilk boğumdan kırıldı
Kırılmaması için okadar uğraştım ama :(:(:(

Şimdi 3 tane oldular ve üçünü de büyük saksıya aldım, inşallah kırılan da
köklenir.

Eklenti 587804

En uzun olanı sol taraftakinin ucundan kırıldı, ne güzel sardıracaktım
beceremedim :mad:
Eklenti 587805

Böyle de çiçeğimiz açacak inşallah
Çeliklerin annesinin çiçeği :)
Eklenti 587808

akçabardak 06-12-2015 13:23

Crassula-Capitela-Thyrsflora

1 Eklenti(ler)
Bu sukulentimin çiçekleri artık soldular
ben de budadım ama iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim,
inşallah bozulmaz, atmaya kıyamadım budadıklarımdan 3-5 tane
çelik şeklinde saksının kenarına diktim bakalım tutacaklar mı.

Eklenti 587881

Jakin 06-12-2015 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1424655)
Bu sukulentimin çiçekleri artık soldular
ben de budadım ama iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim,
inşallah bozulmaz, atmaya kıyamadım budadıklarımdan 3-5 tane
çelik şeklinde saksının kenarına diktim bakalım tutacaklar mı.

Eklenti 587881

Önceki sayfadaki çiçekli haline baktım da pek güzelmiş, inşallah tutarlar sevgili akçabardak. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025