![]() |
sevgili akçabardak,sukulent türlerine yenileri dahil olmuş. güle güle büyütürsünüz. galiba en zevklisi sukulent türleri. şimdi senin mutlu, meraklı, heyecanlı, bir o kadarda güzelliklerini görebilmek için sabırsız olduğunu tahmin ediyorum. sevgiler.
|
Alıntı:
Evet sevgili münevverciğim sukulentlerime yenileri eklendi, senin de dediğin gibi merakla büyüyüp gelişmelerini, yeni sürgünler vermelerini görmek çok heyecan verici oluyor. İki sene gibi bir zamanda bukadar sukulent sahibi olacağım hiç aklımın ucundan bile geçmiyordu, bu foruma girmeden önce ben sukulent ne olduğunu bile bilmiyordum, şimdi ise bir çok çeşidim olduğu için çok mutluyum ama önümüz kış bakalım onlarla nasıl baş edeceğim bilemiyorum her şeyin hayırlısı olsun :) Sevgilerimle |
tacitus bellus
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili gülin, hem sitemize hem de sayfama hoş geldiniz, beğendiğiniz için teşekkür ediyorum. Tacitus bana geleli tam bir ay oldu o yüzden onun hakkında ben de pek bir şey bilmiyorum, ilerleyen zamanlarda nasıl bir gelişme göstereceğini hep birlikte göreceğiz sanırım. Haftadan haftaya suyunu veriyorum şimdilik, başka bir bakım ayrıca uygulamadım, akşam saatlerine doğru biraz güneş alıyor hepsi bu kadar. Umarım en kısa zamanda sizin tacitusunuz da toparlanır. |
3 Eklenti(ler)
Ceropegia Woodi - Kalp kalbe karşı
Az güneş alır ve saksıdan sarkarsa pek mutlu olurmuş kendileri :) Kışın evin içerisinde iken saksı dolu doluydu ve saçları 2 metreyi geçmişti. Baharda dışarı çıkınca hepsi de kurudu, kaybettim diye çok üzülmüştüm ama toprak altında misket şeklinde yumrular varmış 2 tanesi hayata geçti çok şükür. Şu anda 55-60 cm. kadar uzadılar ama... Eklenti 573141 çiçek açtığını bilmiyordum bu gün tesadüfen suyunu verirken gördüm açtığını ve tomurcuklarını, tohum yaparsa uzantıları saksının içerisine topladım tohumlar toprağa dökülsün diye :) Eklenti 573142 Bu da NET'ten alıntı 2cm. büyüklükte pek gösterişli olmayan bir çiçek ama değişik ve yapraklarının güzelliği yeter. Eklenti 573143 |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili akçabardak, ''stapelia gigantea''nız hiç çiçek açtı mı acaba?
|
Alıntı:
Sevgili A_NOMAD şimdiye kadar 277. mesajımda kinden başka daha hiç birisi çiçek açmadı, çok ağır büyüyorlar, hele de Stapelia Grandiflora pek nazlı, azıcık suyunu fazla kaçırırsam ben öleyim diyor :D |
Alıntı:
Enzim verdiniz mi hiç? Benimki enzimi çok sevmişti, giganteanın huyu da çok farklı olmasa gerek... |
Alıntı:
Enzim bir defa verdim o da korka korka ya bir şey olursa diye, hep derler ya sukulentler için kaktüs besini verin diye, bir kaç defa kaktüs besini verdim, biraz fark ettiklerini gördüm. Gigantea geçen sene bir iki defa tomurcuklar vermişti ama çok küçük olduğu için sanırım beslsyemedi ve tomurcuklarını hep düşürdü, bu ilkbaharda saksısını değiştirdim dallandı budaklandı güzelleşti ama tembel teneke çiçek açmadı :D Başına gidiyorum söyleniyorum sen daha çiçek açmayacak mısın diye ama tık yok, boyuna yeni dallar veriyor ve diğerlerine göre daha uyumlu, öyle nazı falan yok aslında. |
Alıntı:
Sulama sıklığını ve miktarını tutturamadığımı sanmıştım, oysa sorun güneşle ilgiliymiş, güneşten biraz uzaklaştırınca tomurcuk kayıpları sona erdi. Bence enzim vermekten korkmayın... (Prensese ise uzun süre küs kaldım, bilerek... 'Çiçek açmazsan, en azından tomurcuk göstermezsen seninle konuşmayacağım' dedim ve 2 ay kadar da buna uygun davrandım. Hatta işi öyle abartmıştım ki yanından geçerken koluma yaprağı değse 'dokunma bana, ben seninle konuşmuyorum' diye trip atıyordum. Sonra küs kalmama dayanamadı ve tomurcuklanmaya başlayıverdi... :) Kızmak kar etmiyorsa bence bu yöntem de aklınızda bulunsun :D) |
Alıntı:
Bunu öğrendiğim iyi oldu, bundan sonra korkmadan enzim vereceğim artık. Çiçek açmama konusunda güneşle alakalı olacağı da hiç aklıma gelmedi, aslında benim kiler ikindiden sonra güneş almaya başlıyorlar ama etkilenirler mi bilemiyorum. Prensese küsmeniz işe yaramış, bazen bu gibi durumlar gerekiyor galiba :D bazen ben de tehtit ediyorum, hem severim hem döverim hesabı. Bazen çocuklarım mış gözüyle baktığımda çok rahat kızabiliyorum ama bazen de torunum muş gibi gözüyle bakarsam işte o zaman hiç kıyamam, mesela prensese torunum gözüyle bakardım her halde :D |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu gün bütün sukulentlerime enzim verdim bakalım bir değişiklik olacak mı...
enzimli sularını verirken de bazı sürprizlerle karşılaştım onlardan bir tanesi Stapelia Gigantea bir kaç yerinde tomurcuklar verdiğini gördüm, o tomurcukları dökmeyip açarsa ilk çiçeğini görmüş alacağım inşallah :) Dallandı budaklandı... Eklenti 577795 sonunda tomurcuklanmaya karar vermiş :D Eklenti 577796 bu defa umarım artık çiçeğini görürüm :mad: Eklenti 577797 |
2 Eklenti(ler)
Lenophyllum Guttatum
Bir sürpriz de buradan geldi, sessiz sedasız çiçek açmaya karar vermiş, bunun da ilk çiçeği olacak, sabırsızlıkla nasıl bir çiçek açacağını bekliyorum. İki senedir bir türlü gelişemeyen, son günlerde birden serpildi maşallah. Eklenti 577798 Eklenti 577799 |
1 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşları sanırım ama alt tütünü bilmiyorum,
geçen sene Sevgili Güler hanım gndermişti, geldiklerinde çok küçücüklerdi 2-3 cm. boyundaydılar ama tuttular ve çok güzel geliştiler, kocaman oldular şimdi. Eklenti 577800 |
2 Eklenti(ler)
Birileri çok güzel gelişirken, birileri de ölmek üzere, sevinse mi üzülsem mi...
Yılbaşı çiçeğime bir türlü istediği şartları yerine getirmeyi beceremiyorum :( fazla sulamadan mıdır, biraz güneş alıyor ondan mıdır anlayamadım gitti. Bundan hayır gelir mi bilmiyorum ama hiç zannetmiyorum. Eklenti 577801 Bir diğeri de Senecio herreianus geldiğinden beri iyiye gitmesi gerekirken, hiç ilerleme göstermedi, gözünün içine bakıyorum ya baktıkça gözüne çöp batıyor :( Eklenti 577802 |
Alıntı:
Senecio'nuz çok susuz kalmış, düzenli sularsanız toparlanır kısa sürede.. Yılbaşılarınız için ben de pek yapılabilecek bir şey olmadığını düşünüyorum ama eğer sağlam yaprak varsa onu köklendirebilirsiniz :( |
Alıntı:
Yılbaşından bir iki yaprak köklenmesi için başka bir yere siktim ama kısmet artık. Senecioya aslında su veriyorum ama kökleri çürüteceğim diye de biraz korkuyorum. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu gün mutluluk mutluluk üstüne geldi çok sevinçliyim, sukulentlerimin bana sürpriz yapmaları,
daha sonra da bir kolinin bana gelmesi. Hatırlarsanız benim bir metreyi geçmiş bir... bir gecelik gelinim vardı ve kışın donmuştu, bu gün onun yerine yenisi geldi ve çok sevindim Buradan Sevgili A_NOMAD'a çok teşekkür ediyorum, çok mutluyum Eski bir gecelik gelinimin gövdesi yeşil gibi durduğu için belki bir ümit yeni sürgünler verir diye bu güne kadar saksısından sökmemiştim ve suyunu da hiç ihmal etmeden veriyordum. Bu gün yenisi gelince sökmek zorunda kaldım, gördüm ki köklerde hiç hayat belirtileri kalmamış, boşa kürek çekmişim, olsun ben fazifemi yaptım o yüzden içim rahat bir şekildeeee..... eski gelinime güle güle, Eklenti 577839 Yeni gelinime hoş geldin Eklenti 577840 ve kendi köşesinde yerini aldı Eklenti 577841 Eski gelin bu köşeyi çok sevmişti, umarım yenisi de sever :) Eklenti 577842 |
Şükür ki sağlam gelmiş, o köşeye de pek yakışmış, mutlu mutlu gülümseyişini görebiliyorum ufaklığın :)
Mutlu olmanız beni de çok mutlu etti, güle güle büyütün ;) |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim, Allah hiç kimseyi mutluluktan ayırmasın hep mutlu olalım inşallah, ufaklık ta çok mutlu bu arada ufaklığın adı Kısmet oldu adıyla yaşasın inşallah. Sevgiler |
Ablam :D
Bütün hepsini inceledim harika türler ellerine sağlık çok sağlıklı gözüküyorlar :D Güle güle büyütmen dileğiyle ablacım resimlerini takipteyim ;) |
Alıntı:
Sağolasın, çok teşekkür ederim hepsini de çok severek edindim ama kış gelince biraz zorlanıyorum, şimdi hepsi de dışarıda temiz havada güzelleştikçe güzelleşiyorlar, takip etmene ve beğenmene sevindim, bir de ağırdan almayıp çabuk gelişseler, çoğunun çiçeklerini bile göremedim daha. |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Crassula Capitella
Yeni yeni çiçeklenmeye başladı Eklenti 579598 Eklenti 579599 Crassula Capitella-Thyrsflora Geçen seneye göre pek coşkulu açmadı, dalları dağınık dağınık, keyifsiz biraz. Eklenti 579600 |
2 Eklenti(ler)
|
Öncelikle yeni bitkileri hayırlı olsun güle güle büyüt sevgili akçabardak, hepside birbirinden güzel ve bakımlı maşallah. Ayrıca kızınızın bitki sevdalısı olması da sizin için muhteşem olsa gerek, çünkü kurduğum empati öyle hissettiriyor :). Darısı başıma diyelim, sevgi ve saygılar :).
|
Alıntı:
Hoş geldiniz sefalar getirdiniz sevgili berçin. Teşekkür ederim bitkilerim çoğaldıkça çoğalıyor bunun sonu nereye kadar gidecek, her gördüğümü almak istiyorum, önümüz kış şimdiden kara kara düşünmekteyim. Evet malesef kızım da bir bitki sevdalısıdır ama elindeki bütün bitki, sukulent ne varsa hepsini elden çıkardı, şimdi hoya meraklısı olarak hoyalarla yola devam ediyor, gördüğü bulduğu bütün hoya çeşitlerinden edinmiş, hele de çiçeklendiklerini görünce çok daha mutlu oluyor, arada fotoğraflarını bana da gönderiyor. Sevgilerimle sevgili berçin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025