![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
234. mesajımdaki kaktüse bakar mısın? İlk fotoğraf inki burada: http://www.agaclar.net/forum/1216817-post234.htm Çok yumuşak. Kulak memesi kıvamındaki hamur gibi. =) Acaba diğerlerine bulaşacak bir durum mudur? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şu çiçek açmayan yapraklı bir kaktüs var. Hafiften kökü vardı. Onun yaprakları sararıyor, kuruyor. Sanırım kökü gelişip; çelik kendine gelinceye kadar dökülecek yapraklar. Sonra tekrar çıkacak. Değil mi? Bir de sanırım dört kaktüs daha alacağım. =) Mahalledeki 101'e gelecek olan 10 kaktüsten 8'ini ayırttık arkadaşla. Hatta mağazaya gelecek olan kutunun içindeki kaktüsleri beğendiklerimizle değiştirdik depoda ve o şekilde gönderdik mağazaya. =) Onları alıp fotoğraflarını paylaşmak için sabırsızlanıyorum. =) |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şu yılan kaktüsü görünümünde olanı anlamadım. Biraz farklı gibi. Dolgunlar bayağı. Hepsi çok sağlıklı ve iyi görünüyor. Kendimi durduramıyorum. Yarın diğer a 101 leri gezip yine alasım geliyor. =) |
Bu tüylü tüylü çok hoşmuş :D
|
Alıntı:
İkinci resimdeki kaktüs cristata formunda opuntiaya benzettim çok güzelmiş. Üçüncü resimdeki chamaecereus care ye benziyor. diğer yılan kaktüsleri gibi uzayan bir tür değil benim de var öyle kısa kaldı. Hele o son resimdeki ihtiyara bayıldım. |
Sayın GuneSunar ve Ayşe Abla beğenmenize sevindim. =)
Ayşe Abla bugün bir şey duydum canım sıkıldı. Senden gelen kaktüsler hakkında özetle şunu söylediler: "Mevsim uygunsuz. Köklenmez onlar. Ya kalorifer üzerine koyucan ya da elektrikli battaniye üzerinde duracaklar." Tırsıyorum şuan. |
Alıntı:
Benim geçen yıl aralık ayında diktiğim katüsler vardı bahara kadar öyle durdular mart ayında gelişmeye başladılar. Belki bazı hassas türleri bu mevsim dikmek doğru olmaz. Benim köksüz gönderdiklerim opuntia en kolay tutan tür. |
İnşallah çürüyen veya ölen olmaz ama olursa da yenisini garantiledim sanırım. =) Teşekkür ediyorum tekrar =)
Ayşe Abla ben yine bir şey sormak istiyorum. Şuan elimde bulunanlar. Yani köklenmiş olanlar, köklenecek olanlar, senden gelenler, kendi aldıklarım... Kışın üşümelerinin önemli olduğu söyleniyor. Peki ben risk almamak adına bu kış onları fazla üşütmesem? Kışın sobalı odada dursalar? |
Alıntı:
Sobadan mümkün oldukça uzak bir yerde dururlarsa iyi olur, ılık ortamda daha iyi köklenirler. |
Şimdi daha güncel bir sorum var. Tam bugünle alakalı. =)
Anneme bu sefer söylemeyi unuttum. Gerçi onun aklına gelmiş ama... Yağmur az yağıyor diye pencere önünde bulunanları içeri almamış =) Saksıları, kendileri, toprakları sırılsıklam şuan. İçeri alıcam. Kötü bir şey olmaz diye düşünüyorum. İki gün önce sulamıştım. Sizce kötü bir durum mu? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Şuan için don tehlikesi yok. Tekrar ıslanmasınlar diye aldım biraz önce içeriye. Kurusunlar bakalım biraz.
Opuntia Subulata sulanmayı ve ıslanmayı çok seviyor sanırım. Yaprakları yine dipdiri ve rengi çok parlak bir hal almış. Buruşukluklar tamamen gitmiş. Islak ıslak fotoğrafladım onu: |
1 Eklenti(ler)
Bu da kesik kaktüsümün yavrusunun son hali. =)
|
2 Eklenti(ler)
Şuan adı aklımda olmayan kaktüsümün son hali. =)
Her tarafından yavrucuklar fışkırmaya hazır bekliyor. Baharda alacağı şekli merak ediyorum. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunu da bugün arkadaşım hediye etti. Kaktüsün adını "Vedat" koydum. =)
Sanırım burgulu bir yapısı var ama emin olamadım. Buyurun: |
2 Eklenti(ler)
Az yukarıda 266. mesajda paylaştığım subulatanın yapraklarından koparmıştım bi ara. İki tanesini bi saksıya iliştirivermiştim. =)
Az önce birini söküp baktım. =) O yapraklar bile kökleniyor bakın: |
Geçenlerde yağmur altında kalan kaktüslerimi dün yie dışarı çıkardım. İki gün daha hava güzel ardından yağmular başlıyor.
Onları en az bir ay sulamam. Bir ay sonra ise havanın durumuna göre belki çok hafif sularım. Ayşe Abla'nın göndermiş olduğu ve bir hafta önce diktiğim kaktüsleri dün akşam hafiften suladım. Onları da aynı şekilde bir ay sulamam. Bugün diktiğim üç çeliği ise iki hafta sonra hafiften sulayıp bir daha uzun süre sulamam. Ayşe Abla'dan gelenleri merdiven boşluğunda güneş görmeyen ama ışklı bir yere koydum. Dışarıya oranla biraz daha ısı oluyor. Çok soğuk zamanlarda ise üzerlerini örterek bahara kadar koruyacağım inşallah. Zaten büyüme dönemleri değil. Kimisi köksüz kimisi hafif köklü. Yani pek de güneşe muhtaç değiller diye düşünüyorum. Daha önceden dikilmiş olanlar da evde soğuk bir odada duracaklar. Bi ara aynı türde olanları veya benzer olanları bir arada çekerek eklemeyi düşünüyorum buraya. Maksat şimdiki son hallerini fotoğraflamak ve bahar geldiğinde boy ve büyüme durumlarını daha iyi gözlemleyebilmek. =) |
1 Eklenti(ler)
Bugün dayanamadım bir tane daha aldım:
|
Hava durumuna baktım. Önümüzdeki 12 gün boyunca 7 derecenin altına pek düşmüyor ısı. Ve de yağmurlu bir dönem başlıyor.
Bu akşam içeri alacaktım kaktüsleri yağmurdan korunmaları için. Ama vazgeçip yağmur almayacağını düşündüğüm bir yere aldım balkonda. En azından 12 gün orada duracaklar. Ardından içeri alacağım. Aralarında iki tane atlas, bir yılbaşı ve bir de aloe vera var. Tavsiyesi veya önerisi olan varsa kendisine şimdiden çok teşekkür ediyorum. =) |
Ayşe Abla'dan gelen kaktüsler zaten içerideler. Merdiven boşluğunda uygun bir yerde duruyorlar. Aşağı yukarı 12 gün sonra aşırı bir ısı kaybı olacak havalarda. O zaman da üzerlerini örteceğim.
|
Alıntı:
Bir tanesi ise bariz bir şekilde çürüyor hem de şu beyin görünümlü olan. O koyu yeşil rengi sarıya dönerken dipten çürüyor. Diğerlerinde açık bir çürüme yok ama sarardılar. İçeride sıcakta tutuyorum. Bu sefer kesmekle biçmekle uğraşamayacağım. Çürüyen çürür; kalan sağlar bizimdir. Baharda yeniden temin etmeye çalışırım çürüyenlerden. Hem belki çürümezler. =( |
Birazdan elektrikli battaniyeye saracağım onları. Topraklarını tamamen kurutur bu. Hiç nem kalmayacaktır. Sonrası için bakacağız artık. Bir tanede açıkça çürüme var. Bir taneden de şüpheleniyorum. Kurtulurlarsa çok sevineceğim çünkü ikisi de en sevdiklerimden.
|
1 Eklenti(ler)
İşte son halleri.
Sabah annem beni öldürecek: |
Sütlerini içtilermi? :D :D
|
Bol bol su içtiler.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025