![]() |
Yağmur manzaraları...
5 Eklenti(ler)
Yağmura sevindik hepimiz...
Eklenti 475208 Eklenti 475209 Eklenti 475210 Eklenti 475211 Eklenti 475212 |
Yağmur manzaraları...
5 Eklenti(ler)
|
Cok tatlı görünüyorlar :)
|
sayfanız hayırlı olsun.benim gibi kaktüs ve bitki sevdalısı görmek ne hoş.gerçekten çok güzel bakmışsınız..
|
Hepside yine çok bakımlı ve güzel gelişmişler.Özellikle sedumların görüntülerine bayıldım sevgili loveforlife:)...
|
Hepsine bayıldım, ne kadar da güzel gözüküyorlar! ;) Elinize sağlık sevgili loveforlife. 284 ve 285. mesajlarda ilk fotoğraftakilerin isimlerini merak ettim.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yalova'dan gelenleri de ekleyerek birkaç düzenleme daha yaptım. Buyrun yeni aranjmanlarıma...
Eklenti 477905 Zıpzıp tavşan... Eklenti 477906 Eklenti 477907 Eklenti 477908 Yükü ağır... Eklenti 477909 |
5 Eklenti(ler)
Tavşancığın mantar evi...
Eklenti 478077 Eklenti 478082 Eklenti 478079 Şu an için evin en güzel ayrıntısı... Yalova'dan alındı. Eklenti 478080 Eklenti 478081 |
Aranjmanlarınız da saksılarınız da göz dolduruyor sevgili loveforlife :) Bu aralar ben de değişik dizayna sahip saksı arayışı içindeyim. Saksılarınızı nerden aldığınızı sorsam? İnternet üzerindense bir göz atmak isterim :)
|
Alıntı:
TOPRAKTAN - Çömlek ve Seramik |
Teşekkür ederim, linki inceledim gerçekten çok güzel işler çıkarmışlar. İnsan böyle zamanlarda neden kendi oturduğum şehirde de böyle şeyler yapıp satanlar yok diye hayıflanıyor :) İletişime geçeceğim, sağolun.
|
Aşı kaktüsler...
4 Eklenti(ler)
Yalova ganimetlerimden aşılı kaktüslerim...
Bu benim kafakoparanus! Bir dinozora benzemiyor mu sizce de? Eklenti 478523 Eklenti 478524 Ya bu güzelliğe ne demeli? Bu tomurcukların hepsinin çiçeğini görürsek, değmeyin keyfimize! Eklenti 478525 Eklenti 478526 |
Faucaria Tigrina - Tiger's Jaw (Kaplan çenesi)
2 Eklenti(ler)
Gerçekten de bir kaplanın çenesini andırıyor. Onlar bir etçil sanki, minik dişlek çenelerini görebiliyorsunuz. Zaten, "Faucaria" Latincede "boğaz" anlamını taşıyor. Çok da gösterişli. Sonbaharda çiçekleniyormuş. Üzerinde kurumuş çiçekleri duruyordu. Güney Afrika kökenli bir bitki. Dolayısıyla güneşi ve parlak ışığı seviyor. Yalnız ilkbahar ve yaz ayları uyku zamanları olduğu için sulamayarak uyumalarını sağlamak gerekliymiş. Aksi halde çürüme kaçınılmaz olabilirmiş. Yeni saksısına geçti. Bakalım sağlıklı yaşayabilecek mi?
Eklenti 478570 Eklenti 478571 |
Sevgili Loveforlife'cım, moral gezinde ne güzel şeyler almışsın. Hepsini çok beğendim. Hele bol tomurcuklu aşılı kaktüsün, bayıldım. İnşallah hepsi açar tomurcukların. Bu görsel şöleni merakla bekliyor olacağım.
Kaplan çenesinin geçmiş çiçeklerinden tohum mu oluşuyor, yanlış mı görüyorum acaba? |
Alıntı:
|
Merhaba loveforlife. Hepsi çok güzel ganimetler. Güle güle büyüt :)
|
Sayın loveforlife sayfanıza bayıldım sevginin ve emeğin sonucu doyumsuz güzellikler..
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 478783 |
Kalanchoe blossfeldiana...
5 Eklenti(ler)
Kalanchoelerimin geçen yıldan kalanları uzun zamandır tomurcukta olmasına rağmen bir türlü açamamıştı. Yalova'dan aldıklarımla onları kıskandırayım dedim. Aynı saksılarda bir araya gelen birkaç rengiyle, çiçeklerini tam olarak açıklarında çok daha güzel olacaklar...
Eklenti 478819 Bu geçen yıldan kalanlardan. Çok güzel gelişti ve nihayet açmaya başlayıverdi... Eklenti 478820 Eklenti 478821 Eskilerden bir başkası. O da açmak üzere şimdi. Ama yapraklarımız nasıl da büyümüş, değil mi? Eklenti 478822 Eklenti 478823 |
Kalanchoe blossfeldiana...
5 Eklenti(ler)
Eski ve yeniler bir araya gelince çok keyifli...
Eklenti 478824 Eklenti 478825 Eklenti 478826 Eklenti 478827 Eklenti 478828 |
Euphorbia milii (Dikenler tacı)
5 Eklenti(ler)
Benim dikenler gerçekten tacını taktı. Hem de kırmızı bir taç! Tek bir yaprağı bile yok. Daha önce de demiştim. Kışın yapraklarını döküyorlar. Baharla birlikte böyle bir uyanış...
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-img_6539.jpg Eklenti 478961 Bursa Toplantısında tüm dalları talan edildikten sonra öldüğünü düşündüğüm sarı çiçeklimi yaşaması umuduyla bakıma almıştım. O da uyandı. Eklenti 478962 Eklenti 478963 Bu ise Alys'den gelen sarı şeker... Eklenti 478964 Bu, sadece dikenli bir kuru dal gibi duruyor ama bir ay sonra ondaki değişimi de hep beraber göreceğiz... Eklenti 478965 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Loveforlife,
Euphorbia milii'lerinizin kırmızı olanı dışarıda mı duruyor?? Bir de sizde farklı renkleri oldugunu görünce aklıma şu geldi; Acaba yanyana duran farklı renk çiçek bir tür aşılama ile ebruli renkte çiçek elde etmek mümkün olur mu?? Anlatabildim sanırım :) Fazla bilgim yok ama fotograftaki gibi bir çiçek elde etmek mümkün olabilir mi?? sevgiler |
Alıntı:
Bütün miliilerim ısıtılmayan iç mekanda cam önünde duruyor. Bu hibrit türleri elde etmek için, farklı türlerin döllenmesiyle tohumdan üretim gerçekleştiriliyor bildiğim kadarıyla. (Benimkilerin tohum yaptığını hiç görmedim) Keşke yanyana durmaları yeterli olsaydı... :o Ne güzel sarı kırmızı, pembe beyaz miliilerim olurdu.:p |
Echeveria elegans...
3 Eklenti(ler)
|
Saksılarına bayıldım çok şirinler özellikle hayvan figürlü olanları daha çok beğendim. Arajmanlarında daha çok şıklık katmış, eline sağlık ablacığım yine döktürmüşsün sevgiler.
|
Plectranthus australis (Parlak Mustafa) ve Senecio Angulatus
5 Eklenti(ler)
İkisi de Sevgili Tika'dan minik çelikler olarak gelmişlerdi. Sonbahardan beri inanılmaz bir gelişme gösterdiler. Aynı saksıyı keyifle paylaşıyorlar şimdilik...
Parlak mustafa aşağıya gidiyor... Eklenti 479305 Eklenti 479306 Eklenti 479307 Senecio yukarı tırmanacak. Zaten aslında sukulent sarmaşığı da diyebiliriz ona... Eklenti 479308 Eklenti 479309 |
Ben böyle güzellikleri gördükçe oy oy oy demekten alamıyorum kendimi.
Ellerinize emeğinize sağlık, yeni saksınızı çok beğendim. Sevgiler... |
Echeveria agavoides
5 Eklenti(ler)
Hep söylemişimdir, echeverialar çok güzel pozlar veriyor...
Eklenti 482399 Eklenti 482400 Bu çiçeğimiz... Eklenti 482401 Eklenti 482402 Bu da arkadaşlarla toplu poz... Eklenti 482403 |
Sevgili loveforlife; Uzun zaman oldu sayfanızı gezinememiştim, maşallah tüm bitkileriniz kaktüsler ve sukullentleriniz mükemmel görünüyor, oldukça zengin bir kolleksiyon oluşturmuşsunuz, kalanchoeler rengarenk.
Tutkunu olduğum Echeverialar çok güzeller. Samimiyetle söyleyeyim sevgili loveforlife, çeşit çeşit çiçeklerinizin içinde gezinmekten büyük bir haz aldım:) Emeklerinize sağlık sevgili arkadaşım herşey gönlünüzce olsun. Sevgilerimle... |
Bendekiler de büyüsünler sizinkiler gibi aranjmanlar düşüneceğim Sn. loveforlife. ;)
Çoğu kendine gelmeye başladı. Bakalım nasıl olacaklar. |
Hepsi çok güzeller ellerinize sağlık sevgili loveforlife :) Şu aşağıdaki saksıyı nereden temin ettiniz acaba?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-img_6480.jpg |
[QUOTE=Dudi;1269442]Hepsi çok güzeller ellerinize sağlık sevgili loveforlife :) Şu aşağıdaki saksıyı nereden temin ettiniz acaba?
TOPRAKTAN - Çömlek ve Seramik Bu firma Bursa'da çanak çömlek yapıp satan bir aileye ait. Onlardan alıyorum bu güzel saksıları... |
Teşekkürler lovefolife bakalım burada bulabilecek miyim :)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kesinlikle aranjmanlar çok güzel görüntüler sergiliyor. Senin de epey bir türün oldu. Aranjman yaptığında çok güzel olacaklardır. Bunlar da benim güveç güzelleri... Eklenti 482491 Eklenti 482492 Eklenti 482493 Eklenti 482494 Eklenti 482495 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgiler.. Eklenti 482834 |
Bu kadar korkunç bir görüntüden güpgüzel sevimli bir çiçek çıkar Allah bilir ya ondan sonra şok şok şok.. ; )
Allahım neler yaratıyor ..;) |
Alıntı:
https://www.google.com.tr/search?q=F...w=1242&bih=585 |
Aranjman...
5 Eklenti(ler)
Fotoğraf çekmeye kalktığımda Fincan Hanım yakınımdaysa, hiç vakit kaybetmiyor kareye girmek için.
Eklenti 483125 Çocuklar da aşağıda top oynuyormuş, onları da merak ettik... Eklenti 483126 Ama o da ne, bizimki başladı yine saksıdakilere ısırık atmaya! Saksının yönün değiştirince yine çocuklarla ilgilenmeye devam... Eklenti 483127 Biraz daha yakından bakacak olursak... Eklenti 483128 Eklenti 483129 |
5 Eklenti(ler)
Bu saksı hayat dolu...
Kimi çiçeğini açtı... Eklenti 483303 Eklenti 483304 Kimi açacak... Eklenti 483305 Eklenti 483306 Kimi tazecik yapraklarıyla iştah kabartıcı...:o Eklenti 483307 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025