![]() |
5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'a sözüm vardı. Ağabeyimin eşi için hazırladığım aranjmanların son hallerini paylaşacaktım. Buyrun, benden hevesle kaktüs sukulente merak saran yengem için hazırladığım aranjmanlar ve diğerleri...
Bazı saksıları delmeme konusunda ısrarcı olunca saksı diplerine bolca lav taşı koyduk. Fena değil gelişimleri yine de. Sularken çok hassas davranmak gerekiyor. Hepsi kapalı balkonda... Eklenti 589056 Eklenti 589057 Eklenti 589058 Bu eski bir kaptı. Boyandı, yenilendi. Altı delik. Gölge seven türler balkon duvar dibinde, yerde çok keyifli. Eklenti 589059 Eklenti 589060 |
Hepside harika olmuş sevgili loveforlife eline sağlık yengen güle güle büyütsün ayrıca o çiçek açmaya heveslenenlerde çiçeklerini görmek taaaa yazı bulurlar sabrımızı çok zorluyor bu sukulentler:)
|
5 Eklenti(ler)
|
Bayıldım tüm bıtkılerınıze bende yenı bır heveslısı olarak zevkle takıp edıp okudum yazılarınızı biri 3 yasında bırı 3 aylık iki kızım var dolayısı ile çok yoğun günler gecırıyorum ama bu sukkulentler tüm yorgunluğumu unutturuyor desem doğru olur kolaylıklar dılerım sevgılerımle
|
ellerine aklına emeğine deklanşörüne sağlık sayın loveforlife yine estetik tavan yapmış :D
|
5 Eklenti(ler)
Yine beğeniler yağmış sayfama, çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Ağabeyimin balkonunu süsleyen diğer güzellere de bakalım mı? Eklenti 589141 Bu yeğenim Eylül'ün. Sera liliput'a gittiğimizde buna sımsıkı yapışmıştı. Bu benim saçaklım olacak dedi de başka bir şey demedi. Sera Liliput'un sahibi Kubilay Bey de Eylül'deki bu sevgi ve ilgiyi görünce ona hediye etti bu güzeli. İsmi saçaklı, Eylül'ün kızı. Geçtiğimiz günlerde yanlışlıkla üstündeki parça elinde kaldı yengemin. Yanına dikiverdik biz de. Bu arada o boyadığımız saksıdaki sukulentler de Eylül'ün. Küçük bir kaktüs-sukulent hayranı daha yetişmekte anlayacağınız. En son harçlıklarıyla kendine lithops aldı, biliyor musunuz! Eklenti 589142 Benim bitpazarı saksılarımdan biri daha beyaza boyanıp balkondaki güzelleri ağırlamaya başladı. Bu saksıdaki dört yavrulu minik Eylül'ün ilk sevda ile yapı marketten aldığı, üstü silikonlu çiçekli bir kaktüstü. O kadar kötüydü ki epey hırpalayarak çıkardım silikonu. O da hırpalandığı yerden dört yavru birden verdi. Diğeri de bol bol yavru veren bir tür. Eklenti 589143 Bırakın çiçeğini tohum keseleri bile güzel. Yengem tohumlarını ekmeyi denedi ama sonuç hüsran. Taze tohum olmasına rağmen hiçbirini çimlendiremedi. Eklenti 589144 Echeveria agavoides büyüleyici bir güzel... Eklenti 589145 |
Sevgili loveforlife yengeniz için hazırladığınız aranjmanlar çok güzel olmuşlar, bayıldım, ellerinize sağlık..
Genelde saksılarının beyaz seçilmesi yeşil renkli güzeller için etkili bir fon oluşturmuş.. Saksılar için ne tür boya kullanıyorsunuz? Emeklerinize sağlık, hepsi çok güzel.. :) |
Maşallah maşallah sevgili loveforlife hepsi birbirinden güzel görünüyorlar... Emeklerine sağlık.
Benim güneş görmeyen, havadar olmayan balkonumda sukulent, kaktüs de olmaz değil mi? :( |
Acaba opuntia humifusa da tükürüklümü ablacığım ;)
|
Alıntı:
|
Sevgili loveforlife,
Aranjmanlarınızın hepsi çok güzel... Bol çeşit toplamışsınız, hepsi çok sağlıklı görünüyor maşallah :) Darısı başıma :) |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yengem dekorasyon konusunda çok seçicicir. Çiçeklerde bile buna dikkat ediyor haliyle. Minicik bir daldan üretip iki saksı yaptığım Sedum burrito'nun bir saksısını ona vermiştim. Benim saksı plastikti, saksısını değiştirmiş yengem. Şimdi balkon şöminesini süslüyor. Eklenti 589941 Bunlar da iyi gidenlerden... Eklenti 589942 Eklenti 589944 Lithops yaşıyor şükür... Eklenti 589943 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Saksıları boyamak yetmiyor bana, yanında çeşitli biblolar, aksesuarlar da boyuyorum. Ama çok yakışıyor ki onlara! Eklenti 589947 Eklenti 589948 Eklenti 589949 Eklenti 589950 Eklenti 589951 |
Saksılar muhteşem olmuş sevgili Loveforlife ellerine sağlık. Kaktüs ve sukukent arajmanlarına bayıldım maşallah hepsi çok güzel.
Bit pazarı derken bizim mahalledeki eskici pazarına mı demiştin. Umarım uğradığın zaman güzel saksılar denk gelmiştir. Eğer bildiğin başka bir yer var ise bende keşfetmek isterim. Şu boyama işinde pek beceriksizim. Eylül'de bulaşmış bu kaktüs sevgisine benim kızım Nisanur'da kaktüs hastası. Kendine ait kaktüsleri var. Umarım bu sevgi hiç bitmez çocuklarımızla devam eder inşallah. |
Alıntı:
Cevap için teşekkürler.. :) |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Güneş görmeden, havadar da olmayan bir balkonun kaktüs ve sukulentler için de uygun olmayacağını düşünüyorum. Camlarının önünde hiç yer yok mu? Bak, benim bütün cam önlerimi işgal etti benimkiler... Cam güzellerine yakından bakalım mı? Eklenti 590024 Eklenti 590025 Minik bir ağaç formuna ulaşan Crassula ovata... Güneş yanığı olmuş yapraklarını koparıp dibine bırakmıştım. Hepsi kök atmış. Bunun çiçeğini görebilmeyi çok istiyorum. Eklenti 590026 Eklenti 590027 Oreocereus olduğunu düşündüğüm güzel epey boylandı. Minicik bir bebecikti onu aldığımda. Eklenti 590029 |
Alıntı:
Ah nedir benim onlardan çektiklerim bir bilsen! Ne zaman terasa çıksam her bir yerim tükürüklerine bulanmış olarak iniyorum. Nasıl başardım bilmiyorum ama geçenlerde dilimin altına yapışan dikenleri yüzünden günlerce acı çektim. Elime tükürmüştü,ben de elimi kurtarmak için ağzıma götürdüm galiba... Yani o da tükürüklü! |
Alıntı:
Neyi sorduğunuzu anlayamadım ama sukulentlerin hepsinin ortak istekleri var. Geçirgen toprak, aydınlık, havadar ortam, yakıcı olmayan güneş, toprağı kurudukça su, arada besin takviyesi. Sitedeki konu başlıklarında ayrıntılı bilgiler mevcut. Yüzlerce sayfa okudum ve tecrübe ettim bu güne kadar. Size de sitedeki bilgileri okumanızı tavsiye edebilirim sadece. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Senin sukulentlerinin de benimkilerden geri kalır yanı yok gördüğüm kadarıyla. Sevgi ve emek karşılığını veriyor. Bit pazarı derken sizin mahalledeki pazarı kastediyorum, haklısın. Hatta sen söylemesen hiç bilmediğim bu yeri bana öğrettiğin için de minnettarım sana. Birkaç kez gittim. Her seferinde de güzel saksılarla döndüm oradan. Aranjman yaptığım güveç kaplarımın hemen hemen tamamını oradan aldım 1-2 lira gibi komik rakamlara. Ayrıca farklı saksılar da denk geldikçe alıyorum. Yine oradan alıp boyadığım birkaç kap kacak da var ki hepsi harika denk geldi. Aynı ayar saksılar yapı marketlerde 20-30 liralara satılırken benim aldığım 1-2 liralar çok karlı bir alışveriş olmasına neden oldu. Çok teşekkür ederim canım. Çocuklarımızın doğayı sevmesi gerçekten çok güzel. Onlar geleceğimiz... Eylül bebekliğinden beri doğaya aşık. Bu saatten sonra değişeceğini de sanmıyorum açıkçası. Misal Sevgili Muda'nın ona hediye ettiği kanaryası Minik; siz hiç böyle kanarya gördünüz mü? Eylül ile birlikte yatıp kalkıyorlar. Okuldan gelince ilk önce köpeği Köpük'ü dışarı çıkartıyor, sonra da bütün gece Minik ile beraber. Eklenti 590167 Eklenti 590168 Bizde bir minik doğa dostu daha yetişiyor bu arada; Leo. Kardeşimin evi de Polonya'nın buz gibi havasına rağmen adeta bir botanik bahçesi gibi. Bir video çekmişler, henüz bir yaşında olan yeğenim Leo, o minicik ellerinde suluğu çiçek suluyor. Elleriyle kökleri açtırıyor, bir de mama veriyormuş diye dilinde "mammammama" efekti. Adam olacak çocuk... Eklenti 590169 |
Maşallah,Leo sanki size benziyor Loveforlife.Sevgiler.
|
Maşallah sedumlar, kaktüsler hepsi birbirinden güzeller,hayranlıkla seyrediyorum.
|
Maşallah hemde 41 kere 41 maşallah Sevgili Loveforlife, sukkulentlerin muhteşem. Arajmanlarına bayıldım yengeni kızkanmadım desem yalan söylemiş olurum. Arajman konusundan sana gelip ihtisas yapmam gerek sanırım...
|
Yeni yılda size ve bitkilerinize sağlık ve neşe diliyorum. Umarım güzellerinizi bize bol bol seyrettirirsiniz
|
Sedum Sieboldii...
5 Eklenti(ler)
Hastane git gelleri arasında hasta olmayı başardım bir kez daha. Fırsattan istifade, evde yatarken uzun süredir paylaşım yapmadığımı düşünerek biraz sayfalarımla ilgileneyim, değil mi?
Sedum sieboldii sonbaharda görsel bir şov sundu. Eklenti 592851 Eklenti 592852 Eklenti 592853 Bol bol arı ağırladı. Eklenti 592854 Eklenti 592855 |
Sedum Sieboldii...
5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş kızarmaya başladık sonra.
Eklenti 592856 Eklenti 592857 Hem kökten, hem de yaşam döngüsünü tamamlamak üzere olan dallardan miniminnacık yavrular görülmeye başlamıştı bir yandan. Eklenti 592858 Dallardaki minik yavrucukları alıp toprağa bıraktım, yaşama daha sıkı tutunabilmeleri için. Geç de olsa geçtiğimiz pazar gün kuru dalları budayabildim. Eklenti 592859 Kar kış vız geliyor ona. Şimdi baharı bekliyor yeniden coşkuyla gelişmek için... Bu arada mesajın asıl güzel fotoğrafları bir öndeki sayfada kalmış, kaçırmayın derim! Eklenti 592860 |
Sedum Sieboldii'nin her hali pek güzelmiş. Kızarınca daha güzel olmuş sanki.. ;)
Sukulentler terasta çok yağış olduğunda, fazla sudan etkilenmiyorlar mı? Çok sağlıklı görünüyorlar. |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 592862 Eklenti 592863 Eklenti 592864 Eklenti 592865 |
Her biri ayrı güzel, mutlu oldukları belli.. :)
Toprak karışımı nasıl? Bir de içeridekilerle dışarıda olanların toprak karışımı farklı mı? Uçlardakiler çiçek tomurcuğu mu? |
Alıntı:
Uçlardakiler tomurcuk. İki haftaya kadar sarı gelin olur çıkar... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025