agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   loveforlife / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/29030.htm)

loveforlife 16-12-2015 07:31

5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'a sözüm vardı. Ağabeyimin eşi için hazırladığım aranjmanların son hallerini paylaşacaktım. Buyrun, benden hevesle kaktüs sukulente merak saran yengem için hazırladığım aranjmanlar ve diğerleri...

Bazı saksıları delmeme konusunda ısrarcı olunca saksı diplerine bolca lav taşı koyduk. Fena değil gelişimleri yine de. Sularken çok hassas davranmak gerekiyor. Hepsi kapalı balkonda...
Eklenti 589056
Eklenti 589057
Eklenti 589058

Bu eski bir kaptı. Boyandı, yenilendi. Altı delik. Gölge seven türler balkon duvar dibinde, yerde çok keyifli.
Eklenti 589059
Eklenti 589060

günebakan 16-12-2015 07:38

Hepside harika olmuş sevgili loveforlife eline sağlık yengen güle güle büyütsün ayrıca o çiçek açmaya heveslenenlerde çiçeklerini görmek taaaa yazı bulurlar sabrımızı çok zorluyor bu sukulentler:)

loveforlife 16-12-2015 07:47

5 Eklenti(ler)
Diğer aranjmanlar...
Eklenti 589061

Eklenti 589062

Eklenti 589063

Eklenti 589064

Eklenti 589065

pinartopuk 16-12-2015 18:54

Bayıldım tüm bıtkılerınıze bende yenı bır heveslısı olarak zevkle takıp edıp okudum yazılarınızı biri 3 yasında bırı 3 aylık iki kızım var dolayısı ile çok yoğun günler gecırıyorum ama bu sukkulentler tüm yorgunluğumu unutturuyor desem doğru olur kolaylıklar dılerım sevgılerımle

aerosol 16-12-2015 19:53

ellerine aklına emeğine deklanşörüne sağlık sayın loveforlife yine estetik tavan yapmış :D

loveforlife 16-12-2015 22:03

5 Eklenti(ler)
Yine beğeniler yağmış sayfama, çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Ağabeyimin balkonunu süsleyen diğer güzellere de bakalım mı?
Eklenti 589141

Bu yeğenim Eylül'ün. Sera liliput'a gittiğimizde buna sımsıkı yapışmıştı. Bu benim saçaklım olacak dedi de başka bir şey demedi. Sera Liliput'un sahibi Kubilay Bey de Eylül'deki bu sevgi ve ilgiyi görünce ona hediye etti bu güzeli. İsmi saçaklı, Eylül'ün kızı. Geçtiğimiz günlerde yanlışlıkla üstündeki parça elinde kaldı yengemin. Yanına dikiverdik biz de. Bu arada o boyadığımız saksıdaki sukulentler de Eylül'ün. Küçük bir kaktüs-sukulent hayranı daha yetişmekte anlayacağınız. En son harçlıklarıyla kendine lithops aldı, biliyor musunuz!
Eklenti 589142

Benim bitpazarı saksılarımdan biri daha beyaza boyanıp balkondaki güzelleri ağırlamaya başladı. Bu saksıdaki dört yavrulu minik Eylül'ün ilk sevda ile yapı marketten aldığı, üstü silikonlu çiçekli bir kaktüstü. O kadar kötüydü ki epey hırpalayarak çıkardım silikonu. O da hırpalandığı yerden dört yavru birden verdi. Diğeri de bol bol yavru veren bir tür.
Eklenti 589143

Bırakın çiçeğini tohum keseleri bile güzel. Yengem tohumlarını ekmeyi denedi ama sonuç hüsran. Taze tohum olmasına rağmen hiçbirini çimlendiremedi.
Eklenti 589144

Echeveria agavoides büyüleyici bir güzel...
Eklenti 589145

Jakin 16-12-2015 23:10

Sevgili loveforlife yengeniz için hazırladığınız aranjmanlar çok güzel olmuşlar, bayıldım, ellerinize sağlık..
Genelde saksılarının beyaz seçilmesi yeşil renkli güzeller için etkili bir fon oluşturmuş..
Saksılar için ne tür boya kullanıyorsunuz? Emeklerinize sağlık, hepsi çok güzel.. :)

YeniGine 16-12-2015 23:40

Maşallah maşallah sevgili loveforlife hepsi birbirinden güzel görünüyorlar... Emeklerine sağlık.
Benim güneş görmeyen, havadar olmayan balkonumda sukulent, kaktüs de olmaz değil mi? :(

lusoari 17-12-2015 15:11

Acaba opuntia humifusa da tükürüklümü ablacığım ;)

duygu_35 20-12-2015 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1185502)
Sevgili Milaca2010,

Ben de bu iki çılgını çok seviyorum. minicik bir dal çelikten bir yılda bu hale geldiklerine inanmak gerçekten çok zor ama inanılmaz hızla gelişiyorlar...

Sedum sarmentosum daha ne kadar uzayacak bakalım...

Eklenti 430710

Bonus kafalı Tradescantia Navicularis ise yeni saksısını da doldurdu bile...

Eklenti 430711
Eklenti 430712
Eklenti 430713

merhaba bakımı hakkında bılgı verırmısınız acaba

duy-gu 22-12-2015 09:46

Sevgili loveforlife,
Aranjmanlarınızın hepsi çok güzel... Bol çeşit toplamışsınız, hepsi çok sağlıklı görünüyor maşallah :) Darısı başıma :)

loveforlife 23-12-2015 10:55

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1426879)
Sevgili loveforlife yengeniz için hazırladığınız aranjmanlar çok güzel olmuşlar, bayıldım, ellerinize sağlık..
Genelde saksılarının beyaz seçilmesi yeşil renkli güzeller için etkili bir fon oluşturmuş..

Sevgili Jakin,

Yengem dekorasyon konusunda çok seçicicir. Çiçeklerde bile buna dikkat ediyor haliyle.

Minicik bir daldan üretip iki saksı yaptığım Sedum burrito'nun bir saksısını ona vermiştim. Benim saksı plastikti, saksısını değiştirmiş yengem. Şimdi balkon şöminesini süslüyor.
Eklenti 589941

Bunlar da iyi gidenlerden...
Eklenti 589942
Eklenti 589944

Lithops yaşıyor şükür...
Eklenti 589943

loveforlife 23-12-2015 11:01

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1426879)
Saksılar için ne tür boya kullanıyorsunuz? Emeklerinize sağlık, hepsi çok güzel.. :)

Eğer saksı vernikli ise, daha önceden üzerinde bir boya varsa, porselen, metal gibi bir malzemeyse Cadence Enamel cam ve porselen boyası kullanıyorum. Bu boyanın özelliği 21 gün içinde kendi kendine fırınlanmış gibi olması. Şayet toprak saksıyı doğrudan boyuyorsam da ahşap boyalarını kullanmak yeterli oluyor.

Saksıları boyamak yetmiyor bana, yanında çeşitli biblolar, aksesuarlar da boyuyorum. Ama çok yakışıyor ki onlara!
Eklenti 589947

Eklenti 589948

Eklenti 589949

Eklenti 589950

Eklenti 589951

sumeyra47 23-12-2015 12:39

Saksılar muhteşem olmuş sevgili Loveforlife ellerine sağlık. Kaktüs ve sukukent arajmanlarına bayıldım maşallah hepsi çok güzel.

Bit pazarı derken bizim mahalledeki eskici pazarına mı demiştin. Umarım uğradığın zaman güzel saksılar denk gelmiştir. Eğer bildiğin başka bir yer var ise bende keşfetmek isterim. Şu boyama işinde pek beceriksizim.

Eylül'de bulaşmış bu kaktüs sevgisine benim kızım Nisanur'da kaktüs hastası. Kendine ait kaktüsleri var. Umarım bu sevgi hiç bitmez çocuklarımızla devam eder inşallah.

Jakin 23-12-2015 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1428331)
Eğer saksı vernikli ise, daha önceden üzerinde bir boya varsa, porselen, metal gibi bir malzemeyse Cadence Enamel cam ve porselen boyası kullanıyorum. Bu boyanın özelliği 21 gün içinde kendi kendine fırınlanmış gibi olması. Şayet toprak saksıyı doğrudan boyuyorsam da ahşap boyalarını kullanmak yeterli oluyor.

Saksıları boyamak yetmiyor bana, yanında çeşitli biblolar, aksesuarlar da boyuyorum. Ama çok yakışıyor ki onlara!

Çook güzeller çok.. Siz bu işte uzmanlaşmışsınız sevgili loveforlife.. :)
Cevap için teşekkürler.. :)

loveforlife 23-12-2015 19:19

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1426895)
Maşallah maşallah sevgili loveforlife hepsi birbirinden güzel görünüyorlar... Emeklerine sağlık.
Benim güneş görmeyen, havadar olmayan balkonumda sukulent, kaktüs de olmaz değil mi? :(

Sevgili YeniGine,
Güneş görmeden, havadar da olmayan bir balkonun kaktüs ve sukulentler için de uygun olmayacağını düşünüyorum. Camlarının önünde hiç yer yok mu? Bak, benim bütün cam önlerimi işgal etti benimkiler...

Cam güzellerine yakından bakalım mı?
Eklenti 590024
Eklenti 590025

Minik bir ağaç formuna ulaşan Crassula ovata... Güneş yanığı olmuş yapraklarını koparıp dibine bırakmıştım. Hepsi kök atmış. Bunun çiçeğini görebilmeyi çok istiyorum.
Eklenti 590026
Eklenti 590027

Oreocereus olduğunu düşündüğüm güzel epey boylandı. Minicik bir bebecikti onu aldığımda.
Eklenti 590029

loveforlife 23-12-2015 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1427020)
Acaba opuntia humifusa da tükürüklümü ablacığım ;)

Sevgili Lusoari,

Ah nedir benim onlardan çektiklerim bir bilsen! Ne zaman terasa çıksam her bir yerim tükürüklerine bulanmış olarak iniyorum. Nasıl başardım bilmiyorum ama geçenlerde dilimin altına yapışan dikenleri yüzünden günlerce acı çektim. Elime tükürmüştü,ben de elimi kurtarmak için ağzıma götürdüm galiba... Yani o da tükürüklü!

loveforlife 23-12-2015 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duygu_35 (Mesaj 1427572)
merhaba bakımı hakkında bılgı verırmısınız acaba

Sayın Duygu_35,

Neyi sorduğunuzu anlayamadım ama sukulentlerin hepsinin ortak istekleri var. Geçirgen toprak, aydınlık, havadar ortam, yakıcı olmayan güneş, toprağı kurudukça su, arada besin takviyesi. Sitedeki konu başlıklarında ayrıntılı bilgiler mevcut. Yüzlerce sayfa okudum ve tecrübe ettim bu güne kadar. Size de sitedeki bilgileri okumanızı tavsiye edebilirim sadece.

loveforlife 24-12-2015 21:40

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1428355)
Saksılar muhteşem olmuş sevgili Loveforlife ellerine sağlık. Kaktüs ve sukukent arajmanlarına bayıldım maşallah hepsi çok güzel.

Bit pazarı derken bizim mahalledeki eskici pazarına mı demiştin. Umarım uğradığın zaman güzel saksılar denk gelmiştir. Eğer bildiğin başka bir yer var ise bende keşfetmek isterim. Şu boyama işinde pek beceriksizim.

Eylül'de bulaşmış bu kaktüs sevgisine benim kızım Nisanur'da kaktüs hastası. Kendine ait kaktüsleri var. Umarım bu sevgi hiç bitmez çocuklarımızla devam eder inşallah.

Sevgili Sümeyra,

Senin sukulentlerinin de benimkilerden geri kalır yanı yok gördüğüm kadarıyla. Sevgi ve emek karşılığını veriyor.

Bit pazarı derken sizin mahalledeki pazarı kastediyorum, haklısın. Hatta sen söylemesen hiç bilmediğim bu yeri bana öğrettiğin için de minnettarım sana. Birkaç kez gittim. Her seferinde de güzel saksılarla döndüm oradan. Aranjman yaptığım güveç kaplarımın hemen hemen tamamını oradan aldım 1-2 lira gibi komik rakamlara. Ayrıca farklı saksılar da denk geldikçe alıyorum. Yine oradan alıp boyadığım birkaç kap kacak da var ki hepsi harika denk geldi. Aynı ayar saksılar yapı marketlerde 20-30 liralara satılırken benim aldığım 1-2 liralar çok karlı bir alışveriş olmasına neden oldu. Çok teşekkür ederim canım.

Çocuklarımızın doğayı sevmesi gerçekten çok güzel. Onlar geleceğimiz...

Eylül bebekliğinden beri doğaya aşık. Bu saatten sonra değişeceğini de sanmıyorum açıkçası. Misal Sevgili Muda'nın ona hediye ettiği kanaryası Minik; siz hiç böyle kanarya gördünüz mü? Eylül ile birlikte yatıp kalkıyorlar. Okuldan gelince ilk önce köpeği Köpük'ü dışarı çıkartıyor, sonra da bütün gece Minik ile beraber.
Eklenti 590167
Eklenti 590168

Bizde bir minik doğa dostu daha yetişiyor bu arada; Leo. Kardeşimin evi de Polonya'nın buz gibi havasına rağmen adeta bir botanik bahçesi gibi. Bir video çekmişler, henüz bir yaşında olan yeğenim Leo, o minicik ellerinde suluğu çiçek suluyor. Elleriyle kökleri açtırıyor, bir de mama veriyormuş diye dilinde "mammammama" efekti. Adam olacak çocuk...
Eklenti 590169

sevgihoca 24-12-2015 22:47

Maşallah,Leo sanki size benziyor Loveforlife.Sevgiler.

u-m-u-t 24-12-2015 23:37

Maşallah sedumlar, kaktüsler hepsi birbirinden güzeller,hayranlıkla seyrediyorum.

eceyıldız 29-12-2015 15:05

Maşallah hemde 41 kere 41 maşallah Sevgili Loveforlife, sukkulentlerin muhteşem. Arajmanlarına bayıldım yengeni kızkanmadım desem yalan söylemiş olurum. Arajman konusundan sana gelip ihtisas yapmam gerek sanırım...

Nurtenese 08-01-2016 20:18

Yeni yılda size ve bitkilerinize sağlık ve neşe diliyorum. Umarım güzellerinizi bize bol bol seyrettirirsiniz

loveforlife 20-01-2016 18:50

Sedum Sieboldii...

5 Eklenti(ler)
Hastane git gelleri arasında hasta olmayı başardım bir kez daha. Fırsattan istifade, evde yatarken uzun süredir paylaşım yapmadığımı düşünerek biraz sayfalarımla ilgileneyim, değil mi?

Sedum sieboldii sonbaharda görsel bir şov sundu.
Eklenti 592851
Eklenti 592852
Eklenti 592853

Bol bol arı ağırladı.
Eklenti 592854
Eklenti 592855

loveforlife 20-01-2016 19:05

Sedum Sieboldii...

5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş kızarmaya başladık sonra.
Eklenti 592856
Eklenti 592857

Hem kökten, hem de yaşam döngüsünü tamamlamak üzere olan dallardan miniminnacık yavrular görülmeye başlamıştı bir yandan.
Eklenti 592858

Dallardaki minik yavrucukları alıp toprağa bıraktım, yaşama daha sıkı tutunabilmeleri için. Geç de olsa geçtiğimiz pazar gün kuru dalları budayabildim.
Eklenti 592859

Kar kış vız geliyor ona. Şimdi baharı bekliyor yeniden coşkuyla gelişmek için...

Bu arada mesajın asıl güzel fotoğrafları bir öndeki sayfada kalmış, kaçırmayın derim!
Eklenti 592860

Jakin 20-01-2016 19:24

Sedum Sieboldii'nin her hali pek güzelmiş. Kızarınca daha güzel olmuş sanki.. ;)

Sukulentler terasta çok yağış olduğunda, fazla sudan etkilenmiyorlar mı? Çok sağlıklı görünüyorlar.

loveforlife 20-01-2016 19:41

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1434541)
Sukulentler terasta çok yağış olduğunda, fazla sudan etkilenmiyorlar mı? Çok sağlıklı görünüyorlar.

Benim sukulentler şakır şakır yağmur altında bahar aylarında. Yağmurdan kaybettiğim sukulent hiç olmadı. Saksılarım ve hazırladığım toprağın süzekliğine bağlıyorum ben bunu. Bırak kaybetmeyi yağmur suyuyla çok daha güzel oluyorlar. Dona dayanıklı olanlar dışarıda hala, diğerlerini camekanlı teras odaya aldım. Ama dışarıdaki gibi sağlıklı olmuyorlar içeride. Bir de daha önceki senelerde dışarıda ve dona dayanıklı sandığım (ki daha önce sorun yaşamamıştım) birkaç türüm neredeyse kaybetme noktasına geldi, geçen soğuklarda bir gecede olan oldu. Keşke hepsi dona dayanabilse bitkilerin... Sedum palmeri gibi örneğin. Daha çiçeklenemedik ama baksana şu güzelliğe!
Eklenti 592862

Eklenti 592863

Eklenti 592864

Eklenti 592865

Jakin 20-01-2016 19:51

Her biri ayrı güzel, mutlu oldukları belli.. :)

Toprak karışımı nasıl? Bir de içeridekilerle dışarıda olanların toprak karışımı farklı mı?

Uçlardakiler çiçek tomurcuğu mu?

loveforlife 20-01-2016 20:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1434546)
Her biri ayrı güzel, mutlu oldukları belli.. :)

Toprak karışımı nasıl? Bir de içeridekilerle dışarıda olanların toprak karışımı farklı mı?

Uçlardakiler çiçek tomurcuğu mu?

Toprakta yok yok aslında.;) İyi bahçe toprağı, hindistan cevizi torfu, kum, odun kömürü kırığı, küçük boy lav taşı... Saksılar genelde toprak güveç. Hepsi delik ve diplerinde bolca iri boy lav taşı var. Sedumların toprağına ek olarak yanmış ahır gübresi de ekliyorum çok az. Sonra enzim ve NPK 20-20-20 ile suluyorum dönüşümlü olarak.

Uçlardakiler tomurcuk. İki haftaya kadar sarı gelin olur çıkar...

akçabardak 20-01-2016 21:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1434528)
Hastane git gelleri arasında hasta olmayı başardım bir kez daha. Fırsattan istifade, evde yatarken uzun süredir paylaşım yapmadığımı düşünerek biraz sayfalarımla ilgileneyim, değil mi?

Çok geçmiş olsun sevgili loveforlife. Bu arada sedum sieboldii çok güzel çiçeklenmiş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025