agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Sûz-i Dilârâ / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/27822.htm)

Sûz-i Dilârâ 18-04-2018 17:55

5 Eklenti(ler)
Değişik görüntülerle devam edelim.

Eklenti 671224

Bu arkadaşları kaktüs toprağında çürütürdüm, tamamen ponzaya geçirince hayatta kaldılar. Bazı bitkiler sadece ponzada gayet güzel gidiyor, lithops ve titanopsisler de bunlardan.
Eklenti 671225

Obesam da çiçek açtı, çiçekleri çok gösterişsiz ve sade bir taç gibi tepesini sarıverdi.
Eklenti 671226

Bu da akçabardak ablamdan gelenlerden aslında daha da büyümüştü ama kış çıkışı çürümüş, hemen çürük yerden kesip temiz toprağa alınca düzeldi.
Eklenti 671227

Lophophora (:confused:) çok sevdiğim bitkilerimden ama yavaş ilerliyor.

Eklenti 671228

Sûz-i Dilârâ 18-04-2018 18:02

5 Eklenti(ler)
Çam kozalağı kaktüsü kenardan verdiği yavruları ayırıp yedekleyince diğer yavrular geldi.

Eklenti 671229

Ayırdığım yavrular.

Eklenti 671230

P. compactum "artık saksımı büyüt" diye feryat ediyor.
Eklenti 671231

Faucaria tigrina kış çıkışı yine çürüyenlerden, farkettiğim anda saksıyı boşaltıp çürük yerlerden kestim ve iki ayrı saksıya diktim. İkisi de tuttu.
Eklenti 671232

Sayın evdeçiçek'ten gelen ayı patisi (cotyledon tomentosa) bitkisini minik dallarından çelikleyip yeniden diktim. Boyuna biçimsiz uzuyordu şimdi iyi oldu, saksıyı doldurdu.
Eklenti 671233

Sûz-i Dilârâ 18-04-2018 18:07

5 Eklenti(ler)
Yemek vakti, şunları da ekleyip çıkacağım, kaktüsçü arkadaşların siteye girince bakacakları bir sayfa olsun diye ekliyorum. Canınız sıkılmasın, her şey sizler için:D

elifaydin 19-04-2018 15:13

Sayın Sûz-i Dilârâ şu çam kozalağı kaktüsüne bayıldım ne kadar değişik bir tür öyle. ve tabii ki her birine kocaman bir maşallah diyeceğim.

Sûz-i Dilârâ 26-04-2018 21:02

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim ve çok sevdiğim bir tür olan lithopslar.

Bebek lithopslarım.
Eklenti 671900

Aloinopsis miks grubu. Dört tohum çimlendi biri epey önde gidiyor.
Eklenti 671901

Bunlar da faucaria miks grubum.
Eklenti 671902

Diğer kaktüslerim.

Eklenti 671903
Eklenti 671904

Sûz-i Dilârâ 26-04-2018 21:03

1 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 671905

Sûz-i Dilârâ 29-04-2018 17:26

5 Eklenti(ler)
Polytele eğriliğiyle pizza kulesini andırıyor. :)

İlknur44 29-04-2018 20:09

1 Eklenti(ler)
İyi akşamlar Sevgili Sûz-i Dilârâ ablacım, maşallah Allah nazarlardan korusun. Çiçekleriniz çok güzeller.
Crassula marnierina bir başka güzel banada göndermiştin tekrar teşekkür ederim. Acaba bakımını nasıl yapıyorsun benimki hiç mutlu
Değil.
Uyku çiçeğim kendini toparladı bütün yapraklarını kopardım.Tekrar canlandı iki tanede tomurcuğu var. Diğer kaktüsler iyi şimdilik çok teşekkür ederim.

Sûz-i Dilârâ 29-04-2018 20:16

Güle güle büyüt İlknurcum, crassula çok gevşek toprakta, aydınlık alanda bakıyorum, öğlen güneşinden koruyorum ve susadıkça su veriyorum. Bitkilerimi genel olarak hazırladığım enzimi (bitki besini) sulama suyuna karıştırarak sularım.

Ama en önemlisi toprak bence oldukça gevşek olmalı. Toprak karışımında neler kullandın anlatma imkanın var mı?

İlknur44 29-04-2018 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1538768)
Güle güle büyüt İlknurcum, crassula çok gevşek toprakta, aydınlık alanda bakıyorum, öğlen güneşinden koruyorum ve susadıkça su veriyorum. Bitkilerimi genel olarak hazırladığım enzimi (bitki besini) sulama suyuna karıştırarak sularım.

Ama en önemlisi toprak bence oldukça gevşek olmalı. Toprak karışımında neler kullandın anlatma imkanın var mı?

Biraz bahçe toprağı, biraz dere kumu ve torf ablacım.
Toprağı gevşek görünüyor.

Sûz-i Dilârâ 30-04-2018 08:35

Kaktüs sukulent yetiştirirken en önemli hususlardan biri onlara küçük saksılarda bakmamız. Küçük saksılarda su tahliyesi çok çok sorunsuz oluyor. Saksının tamamı bitkiyle dolduğunda sadece ve sadece bir numara büyük saksıya alınır. Devasa büyük saksılara küçük bitkileri ektiğimizde çürüme riski daha fazla oluyor.

Bir bitki bir saksıda bir yıl kalabilmeli, benim kaktüslerimden bazıları iki senedir aynı saksıda saksıyı tamamen doldurmasını bekliyorum değişim için.

İlknurcum sayfana marnierinanın bir fotoğrafını atman mümkün mü bir inceleyelim beraber.;) Saksısıyla ve durduğu yerle beraber hepsini görelim.

İlknur44 01-05-2018 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1538794)
Kaktüs sukulent yetiştirirken en önemli hususlardan biri onlara küçük saksılarda bakmamız. Küçük saksılarda su tahliyesi çok çok sorunsuz oluyor. Saksının tamamı bitkiyle dolduğunda sadece ve sadece bir numara büyük saksıya alınır. Devasa büyük saksılara küçük bitkileri ektiğimizde çürüme riski daha fazla oluyor.

Bir bitki bir saksıda bir yıl kalabilmeli, benim kaktüslerimden bazıları iki senedir aynı saksıda saksıyı tamamen doldurmasını bekliyorum değişim için.

İlknurcum sayfana marnierinanın bir fotoğrafını atman mümkün mü bir inceleyelim beraber.;) Saksısıyla ve durduğu yerle beraber hepsini görelim.

İyi akşamlar ablacım fotoğrafı attım.saksısı küçük pet bardağa diktim. Yeri aydınlık sabah güneşi biraz görüyor.

h_dogan 03-05-2018 12:46

Hepsi çok çirkin. :D

4. fotoğraftaki Anacampseros sp. bende de var çok su da istemiyor az su da.
Biraz nazlı. Yalnız tohumdan da çoğalıyor o yüzden sıkıntı yok. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1537782)
Değişik görüntülerle devam edelim.

Eklenti 671224

Bu arkadaşları kaktüs toprağında çürütürdüm, tamamen ponzaya geçirince hayatta kaldılar. Bazı bitkiler sadece ponzada gayet güzel gidiyor, lithops ve titanopsisler de bunlardan.
Eklenti 671225

Obesam da çiçek açtı, çiçekleri çok gösterişsiz ve sade bir taç gibi tepesini sarıverdi.
Eklenti 671226

Bu da akçabardak ablamdan gelenlerden aslında daha da büyümüştü ama kış çıkışı çürümüş, hemen çürük yerden kesip temiz toprağa alınca düzeldi.
Eklenti 671227

Lophophora (:confused:) çok sevdiğim bitkilerimden ama yavaş ilerliyor.

Eklenti 671228

Sûz-i Dilârâ 04-05-2018 14:57

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1539131)
Hepsi çok çirkin. :D

4. fotoğraftaki Anacampseros sp. bende de var çok su da istemiyor az su da.
Biraz nazlı. Yalnız tohumdan da çoğalıyor o yüzden sıkıntı yok. :)

Sizinkiler daha çirkin:D

Bu gymno'nun açık halini anca bu kadar yakalayabildim.
Eklenti 672721

Yeni faucarilarımdan biri. Vahşi bir hayvanın ağız içi gibi. Bu görüntüye bayıldım. Ayrıca o ağızın içinde olmadığıma da :D
Eklenti 672722

Üretimdeki seneciolarım.
Eklenti 672723

sukulent sever 04-05-2018 15:28

Merhaba sevgili Sûz-i Dilârâ.. Kaktüs ve sukulentlerin hayranlık uyandırıyor..Çok sağlıklılar, keşke ben de şu an Tarsus'ta yaşasaydım dedirtiyor:)) Senecio fotoğraflarını görünce sormak istedim, onları hangi koşulda çoğaltıyorsun? Balkonda mı iç mekanda mı? Benimkilerde hiç gelişme belirtisi yok

Sûz-i Dilârâ 04-05-2018 16:24

Çok teşekkür ederim. ;)

Senecioların anaçları şu an balkonda ve serin yerde, hiç güneş almıyorlar. Çelikler içerde, yine güneş almıyorlar, oda penceresi hep açık ve hava akımı üzerindeler.

Sevgi Durul 04-05-2018 17:17

Sevgili Sûz-i-Dilârâ, adeta coşmuşlar, üretim tam gaz, maşallah diyeyim.

Bu arada çam kozalağı kaktüs çok ilginçmiş, daha önce hiç görmemiştim. :) Açınca da paylaşırsın değil mi?

Sevgiyle büyüsünler.:)

Sûz-i Dilârâ 04-05-2018 18:03

Çok teşekkür ederim canım ablam;)
Çam kozalağı bir euphorbia türü, çiçek açar mı bilmiyorum ama açarsa kesin paylaşırım.

sukulent sever 04-05-2018 22:33

Senecioların anaçları şu an balkonda ve serin yerde, hiç güneş almıyorlar. Çelikler içerde, yine güneş almıyorlar, oda penceresi hep açık ve hava akımı üzerindeler.[/QUOTE]

Bilgiler için teşekkür ediyorum..Ben güneş alsın diye cam kenarına koymuştum, yerini değiştireyim o zaman;)

cleryaa 05-05-2018 00:34

Merhaba, bitkilerinize bayıldım çok güzeller. Uzun ömürleri olsun.;)

cleryaa 05-05-2018 00:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukulent sever (Mesaj 1539315)
Bilgiler için teşekkür ediyorum..Ben güneş alsın diye cam kenarına koymuştum, yerini değiştireyim o zaman;)

Sevgili sukulent sever. Ben de güneş alsın diye cam kenarına koymuştum. :D Yeni üyeler olduğumuzu ne kadar çok belli ediyoruz yahu :p Öğrenecek çok şeyimiz var :rolleyes:

Sûz-i Dilârâ 05-05-2018 18:01

4 Eklenti(ler)
P. compactumun çiçekleri uzun süredir açıyor, küsmesin diye onu da eklemek istedim. ;)
Eklenti 672806
Eklenti 672807

Nolinalarımdan bir tanesi.
Eklenti 672808

Stapelia iğrenç kokulu bohçalarından birini açmaya hazırlanıyor.
Eklenti 672809

humeyra_48 07-07-2018 13:38

elimde zengarden dan aldığım küçük bir parçası olan crassula marniera acaba büyür mü dye düşünürken szn fotoğrafınızı görmek o kadar mutlu etti ki:p

Sûz-i Dilârâ 28-10-2018 10:29

4 Eklenti(ler)
Epey ara verdikten sonra hadi bismillah diyerek yeni fotoğraflar eklemeye başlıyorum. Bunlar yazın çekip de eklemeye fırsat bulamadıklarım. Aslında son ilkbahar günlerinden, sonrasında köye gittik, üç buçuk ay yoktuk bu süre zarfında arkadaşıma emanetti çiçeklerim.

Sûz-i Dilârâ 28-10-2018 10:30

5 Eklenti(ler)
....

Sûz-i Dilârâ 28-10-2018 10:36

5 Eklenti(ler)
Devam

Sûz-i Dilârâ 28-10-2018 10:45

2 Eklenti(ler)
Pitaya ejder meyvesinin çiçeği; meyve bağlar mı diye bekledim ama maalesef. :o

Eklenti 682910
Eklenti 682911

Her yaz dönüşü balkonu yukarıda az bir kısmını gördüğünüz gibi buluyorum. Pislikten, topraktan, tozdan görünmez halde, bitkilerim de sıcaktan can çekişir vaziyette. Hemen balkona hortumu çekip önce bütün bitkilere su tutup serinletiyorum, yapraklarda biriken tozları yıkıyorum sonra tek tek saksıları elden geçirip kuru yapraklar, ölü dallar elden geçiriyorum, saksı tabakları ve saksıların dış kısımlarını sabunlu suyla yıkayıp duruluyorum, hasta bitkileri ayırıp yıkadığım arka balkona alıyorum. En sona da balkonu komple sabunlu suyla yıkayıp sonbahara " şükür kavuşturuna, hoşgeldin sonbahar" diyorum:D Bu işlemden sonra acaip bir rahatlama ve ferahlama geliyor içime. Bitkilerimle nefes aldığımızı hissediyorum.

Sûz-i Dilârâ 28-10-2018 10:48

5 Eklenti(ler)
Bunlar da sonbahar dönüşü ben evdeyken açanlar.

Sûz-i Dilârâ 28-10-2018 10:50

5 Eklenti(ler)
Devam

Sûz-i Dilârâ 28-10-2018 10:52

5 Eklenti(ler)
Lithopslarım çiçek açtı, bendeki birinci yılları

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025