![]() |
#1168
ismini bilmediğiniz kaktüsünüzün resmi çok detaylı olmadığı için çok emin olamasamda Matucana Polzii gibi görünüyor. |
2 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelinim açtı, aynı gece 15 top mum çiçeği ile birlikte ortaya çıkan muhteşem koku yoğunluğunu varın siz düşünün.;)
Eklenti 652322 Eklenti 652323 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili sakdağ, muhteşem bir şey, çok özendim. Gelinime bakmıyorum, yaprakların arasından aniden sürpriz yapar mı diye, şimdilik hiç bir şey yok. :)
Amaaa Balıkesir toplantısı, sakdag hatırası, ruj çiçeği tomurcuklandı ve birlikte ziyarete geldik. :p Sevgilerimizle.. Eklenti 652324 |
3 Eklenti(ler)
Echinopsis gülkurusu bir kere daha açtı. Normal echinopsisle renk kıyaslamasından daha net anlaşılıyor rengi.
Eklenti 655639 Eklenti 655640 Adenium da açtı. Eklenti 655641 |
5 Eklenti(ler)
Balkondan görünümler: Hiç ama hiç ilgilenemiyorum. Atlaslara dadanan kabuklu bit tek tek kurutuyor bitkileri. Bazı özel echinopsislerde de gördüm. birini komple kaplamıştı, özel hibrit tür olmasına rağmen atmak zorunda kaldım. 2adeninumu m verdı, büyümeye nazlanan öldü bu sene. bir tane kaldı, tohum bulabilirsem tekrardan girişicem yetiştirmeye.
Eklenti 657659 Eklenti 657660 Eklenti 657661 Eklenti 657662 Eklenti 657663 |
Sakdag merhaba benim de elimde kaktüslerim var ama büyümesi çok yavaş. Siz gübre olarak ne kullanıyorsunuz? Nereden temin ediyorsunuz?
|
NPK dengeli gübre granüllerini suda eritip kulanılıyorum son zamanlarda. Bu tarz gübreler genelde büyük hacimli ambalajlarda satılıyor. Biz seramız için almıştık. Tekzen koçtaş gibi yapı marketlerin bitki bölümünde satılan sıvı gübrelerde işini görür. Eskiden onlardan da kullanıyordum.
|
Sevgili kızım seni çok merak ediyordum epeydir görünmüyordu şükür kavuşturana arayı açma böyle sağlıkla kal kızım .
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir de cep telefonundan çektiğim resimleri yükleyemiyorum, çözünürlüğü yüksek geliyor. Çözünürlüğü azaltıyorum bu sefer resimler güzel görünmüyor. Fotoğraf makinasıyla çekip boyut ayarlamak zor geliyor. Sayfanda bebek rhipsalisi gördüm. İzmir'de olmanın farkıyla 1 hafta erken açmış. Hemen anneyi de ekliyorum. :cool:;) Eklenti 665760 |
Maşallah evet havalar bu sene anormal gidiyor bugün İzmir ilkbahar gibi bütün bitkiler şaşırdı Ben hiç çiçek içeri almadım canım güzellerim dahi balkondalar.
Sağlık haberinizi sevindim işlerin kolay gelsin Kızım aralarda arasıra Yaz çocuğum sen güzel yazıyorsun ben yazı yazamıyorum malum yaşlılık sizleri çok seviyorum sağlıkla kalın. |
5 Eklenti(ler)
Nihayet bir kaç fotoğraf çekebildim.
Eklenti 666268 Eklenti 666269 Eklenti 666270 Eklenti 666271 Eklenti 666272 |
Sevgili sakdağ, adeniumun için çok üzüldüm. Benim iki adeniumdan biri de geçen ay kök çürüğünden gitti. :(
Tohumlar.netten almıştık daha önce adenium tohumlarını. Baktım siteye, yeni çeşitlerle birlikte tohum satışı hala yapılıyor. |
Sevgili kızım 41 kere maşallah hepsi birbirinden güzel gözümüz bayram etti.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili Suz-i Dilaracım, bir tanecik adeniumum kaldı. O da zamanlı zamansız açmaya çalışıyor. şu an yine tomurcukta; uzadı gitti, aslında budanması gerekiyor ama kıyamıyorum tek kaldı diye. Resimde de görüldüğü gibi sivrildi kaldı. Tekrar tohum istiyorum bakalım. Eklenti 666718 |
Sevgili Sakdağ, bitkilerinizin her biri ayrı güzel. 1187 nolu mesajınızdaki kaktüslerle yakın tür olduğunu (belki de aynıdır) düşündüğüm kaktüsüm var. Benimki 1 yıl içinde çok sayıda yavru çıkardı ama hiç açmadı. Kasım ayından beri hiç sulamadım ve kapalı balkonda. Diğer kaktüs tecrübelerime dayanarak acaba tomurcuklanıyor mu? dedirten değişikler var üzerinde şu sıralar. (Mesela üst kısmında beyaz tüyler arttı) Benim merak ettiğim kaktüsleriniz sulanıyor mu yoksa uykudayken mi açtılar? Teşekkür ederim.
|
Maşallah adeniumumuna Çiçek’ten sonra ben olsam budardım.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Sakdağ sukulentlerin hepsi ayrı güzel ama rhipsalis efsane olmuş birde bütün çiçeklerini aynı zamanda açsa off off seyrine doyum olmaz bence:)
|
Alıntı:
Adeniumum resmi burda. http://www.agaclar.net/forum/1533816-post43.htm |
Sayın Poweralpha, saksılarınız çok küçük geldi gözüme. Gelişimleri bu yüzden zayıf olabilir. Biraz daha derin ve büyük bir saksıya almanızı tavsiye ederim. Gübreleme desteği de verirseniz sorununuz giderilmiş olacaktır.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu fotoğrafı çekmişim. En çiçekli hali olarak. Eklenti 668088 |
1 Eklenti(ler)
İş yerinde de küçük bir koleksiyonum var. Krem renkli miilinin ilk çiçeği açtı. Beyaza dönüşür mü bilemiyorum. ;)
Eklenti 668089 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hafta sonu bahar bakımlarımız yapıldı.
* Dev saksıdaki sedum palmerinin kökünü unlu bit sarmış, hiç fark etmemiştim. çok sayıda çelik aldım, ve saksıyı atmak zorunda kaldım. sıfırdan bir başlangıç yapacağız artık. Fotoğraf çekmemişim. * Echeriveria saksısı da çok sıkışıktı, bunda da kök kısımlarda kabuklu bit görülüyordu. Tüm rozetleri tek tek kestim, temizledim. Toprağı tamamen attım, yeniden diktim. Eklenti 668961 Eklenti 668962 Eklenti 668963 *Bu aşılı kaktüsün gövde bölümünün aşı bölümüyle birleştiği yerde sorun vardı. gövdeyi attım, aşı kısmının köklenmesini sağlayacağım. Eklenti 668964 Eklenti 668965 |
5 Eklenti(ler)
Saksı değiştirme, toprak kayıplarını yenileme temizlik budama yıkama çalışmaları yapıldı. Ortalık çok dağıldı. :(;)
Eklenti 668966 Eklenti 668967 Eklenti 668968 Eklenti 668969 Eklenti 668970 |
5 Eklenti(ler)
Tomurcuk ve çiçekler moral verdi, mutlu etti.
Eklenti 668971 Eklenti 668972 Eklenti 668973 Eklenti 668974 Eklenti 668975 |
3 Eklenti(ler)
|
Ön balkonda hoya takasından gelen soğanlı bitkilerim ekildi, düzenlendi. Onlar köydeki yeni evimin bahçesine transfer olacak. O da yepyeni bir macera olacak. Belki bir bahçe sayfası açmalıyım. Ama şimdilik soğanlılar balkonda ikamet ediyor.
Sonra kapalı arka balkonda temizlik çalışmalarım devam etti. Bayağı düzenledim orayı da. Resimleri daha sonra ekleyeceğim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025