![]() |
Sakdag sayfanizda paylastiginiz kaktüsleriniz çok güzel.En cok Güler atlas ve silvestir di sanirim dogru yazdiysam bu ikisine bayildim.Ben cok cicekli bitkileri seviyorum.Tığ ile yaptiginiz kaktüslerinizde bir harika.Bende tıg isi yapiyorum ama örneksiz yapamiyorum :) Enzimle ciceklerinizi fis fislayin inanin unlu bit hic gelmiyor.sukkulentlerinizde bitden bahsetmiştiniz.
|
4 Eklenti(ler)
Balkondan görüntüler. kışı dışarda geçirdi hepsi korumasız, kendi hallerinde. Ön sıralardaki küçük echinopsisler Taner bey serasını kapatmadan önce aldığım değişik renkli echinopsisler. kimisinde tomurcuklar mevcut şu an.
Eklenti 644907 Eklenti 644908 Eklenti 644909 Epipyhllum frühlings gold.. Paul shirleyden aldığım atlaslardan çok fazla büyümedi. ilk kez açacak. Sarı olacak inşallah. Eklenti 644910 |
3 Eklenti(ler)
Hoyalar kışı kapalı balkonda geçirdi ancak. Bunlar kalanlar, bir çoğu soğuğa dayanamadı.
Ortalık çok kirli, balkon bahar moduna henüz geçemedi. Tüm bitkiler yıkanıp temizlenecek, havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum. Eklenti 644911 Eklenti 644912 Eklenti 644913 |
Echinocereus scheeri var. gentryi cv. Cucumis :)
Mesajınızı yeni gördüm. Yavrulu olan echinopsislerden fırsat bulunca bir kargo hazırlarım size :) Selamlar... |
Açacak atlasın ismini yanlış söylemişim.Saksıda iki kök vardı. Epiphyllum wc clark olacak... Kokulu imiş sanırım. Bugün yarın açmış olucak... Şu an işteyim belki de açmıştır eve varır varmaz kontrol edicem. Sarı renk ağırlıklı açacak.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 646502
Açmaya başlamış .. henüz koku duymuyorum... Bu gece açan bir tür... Sanırım Güler Abla'nın sarı atlasıyla aynı tür.. Kokusu çıkarsa tabii.. ;)) Başka cinslerde de tomurcuk görüyorum... süpriz olsun. |
1 Eklenti(ler)
Adenium da açtı. Bu yıl erkenci...Arkada efe püskülü yeni açıyor. Bu yıl dış balkonda kaldı eksi 10derecelere maruz kaldı.
Eklenti 646503 Bu fotoğraflar neden yan dönüyor.... |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Hey maşallah! Kaç renk tonu birden var o güzelde öyle :eek:
Çok çok beğendim, gözün aydın ve ellerine sağlık ;) Bendeki sarışınla (bana Güler Hanım'dan gelmişti, ona da selenn'den gelmiş ama tam adını bulamadığımız için ben kendisine 'Selen atlas' diyorum :D) aynı olabilir, gerçi yaprak yapısı farklı görünüyor ama bendeki de kokuluymuş ve çiçeği sanki aynı gibi... Hibrit olunca işte böyle, 'kim kimdir' hatlar karışıyor :D Bizim tomurcuklar henüz küçükler, hele çiçeklensin de bir karşılaştırma yapalım, bakarsın akraba çıkarız ;) |
1 Eklenti(ler)
|
Tez zamanda seninki de açsın inşallah A_nomadcım...
|
Alıntı:
Bu arada yakın çekim fotoğraflarda yaprak yapısı da aynı gibi :rolleyes: İnşallah aynısıdır, bayıldım bu güzelliğe... |
Bende şimdi baktım Güler Abla'nın sarı atlasının ortası daha sarı gibi... beyazlıklar taçyaprakların ortalarına doğru hafif var gibi... Benimki bariz beyaz ortası... Kararsız kaldım aynı mı değil mi diye... Güneş görme durumundan dolayı farklı gibi görünüyorlar da olabilir...
|
1 Eklenti(ler)
Bugün açanlar açmaya yeltenenler...:D
Bu aşılı kaktüsü pazar tatilinde böyle güzel çiçekli yakalayabildiğime sevindim. .Eklenti 647091 |
3 Eklenti(ler)
Yeni aldıklarımdan ismini bilmediğim bu kaktüsün yarın açmaya niyeti var gibiydi... Güneşi takip ederek pencere pencere gezdirdim... Açtı sonunda...😁
Eklenti 647094 Eklenti 647095 Eklenti 647096 |
Sevgili kızım ellerine emeğine sağlık hespsi bir birinden güzel sarı kokulu atlasında çok güzellerrrr.
|
Alıntı:
O isimlerini de biliyor ama ben bilmiyorum aklımda da kalmıyor zaten, bana göre hepsi atlas. Elim yettiğince sana da başka arkadaşlara da göndermeye çalıştım ama hangi türlerinden gönderdim ben de bilmiyorum. |
Sevgili Sakdağ balkon harika görünüyor hepside ayrı güzel ellerine saglık atlasa bayıldım güle güle büyüt:)
|
Sevgili Sakdag sayfanı cıvıl cıvıl gördüm yine bu sene. Ellerine ve o güzel kocaman kalbine sağlık. :)
Renk renk açan atlasların verdiği mutluluk zaten tartışılmaz. Onların açmasını ne kadar uzun zamandır beklediğini de bildiğim için görünce mutluluktan havalara uçtum desem yeridir. Sanki benim bahçemde, balkonumda açmış gibi sevindim bu güzellikleri görünce. :) Maşallah ablam :) |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
İlk defa açıyor... Renk olarak Güler atlasa benziyor ama kahve fincanı boyutunda küçük çiçekleri var...
Eklenti 649048 Süpriz atlas... Az kaldı... Eklenti 649049 |
2 Eklenti(ler)
An itibariyle... Bu geçen sene bir çiçek açan beyazımsı atlasım. Bu yıl iki çiçek açacak. Birincisi bu gece açtı. Çok yoğun kokulu...
Eklenti 649223 Eklenti 649224 |
Kırmızı Echinopsis' in hatırı sayılır bir güzelliği var. daha değişik renkleri de mevcut ama maalesef temin edebileceğim yer bulamadığım için sadece izlemek zorunda kalıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler Fatih Bey. Echinopsisleri Taner bey serasını kapatmadan önce bir iki yıl içinde epeyce bir bekleyerek elde ettim... Yer darlığımdan bundan sonraki aşamada koleksiyonuma echinopsis ve atlas türleriyle ilerletmeyi amaçlıyorum. Sıradaki echinopsisim E.tangerine turuncu tonlarında; şimdilik tomurcuklar bu kadar. Bu kaktüsümde arka tarafından komple çatlayıp yarılmış. Su değipte çürüyecek diye tedirginim.
Eklenti 650139 |
4 Eklenti(ler)
Geçenki atlasımızın gündüz çekimini de ekleyelim ...
Eklenti 650140 Silvestriinin bugünü... Köydeki evden getirdiğimden beri yoğun açmıyor. Orada çok daha fazla güneş alıyordu. Eklenti 650141 Eklenti 649559 Mammillaria surculosa, en sevdiğim çeşitten limon çiçeği kokulu... Saksıyı doldurdu bu sene. Eklenti 649560 |
2 Eklenti(ler)
Echinopsis Tangerine açtı... Diyemeyeceğim. İnternet görsellerindekine benzemedi hiç..:p
Sanırım bu E.tangerine değil de Kaktüs.web.tr'de E. gülkurusu 1578 diye geçen kıvrışık çiçek taçyaprakları olan echinopsis. Bir karışıklık olmalı. Dün gece açmaya başlamıştı. Sabah bayağı açılmış. Bir iki tomurcuk daha mevcut, bakalım onlarda bir renk tonu değişikliği olacak mı? Olsun, bu da güzel... ;) Eklenti 650142 Eklenti 650143 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Tek orkidem, sarı olan mantardan öldü. Bu beyazda çok yaşlı idi, ciddi anlamda kök budaması yapıp 3-5 kök bırakıp tekrar diktimdi.
Eklenti 651619 Bir gecelik gelin bir adet gizli saklı tomurcuk yapmış yaprağın altında büyümüş, görünce çok sevindim. Eklenti 651622 Mum çiçeği geceleri çok güzel kokuyor. Eklenti 651623 Küçük turuncu çiçekli bu atlası beyazımsı atlasımla çapraz dölleme yapmıştım fırça ile, tohum tutmuşa benziyor... Bakalım neler olacak... Eklenti 651624 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025