![]() |
Alıntı:
Harika bir renk kare saksıya aldığınıza göre uzun zamandır sizde sanırım .. Kaç yıldır sizde bende Taner abiden aldığım sene 4 çiçek açmıştı Ama 2 yıldır çiçek yok bol bol yavru veriyor sağından solundan nerde sorun var diye bilgi alayım dedim Kutlarım sizi |
Merhaba;
Hepsi muhteşem görünüyorlar, ellerinize yüreğinize sağlık.Çiçeklendirmenin bir sırrı var mı acaba? |
Alıntı:
Bu bitki iki yıldır bende. İki yıldır çiçeklerini esirgemiyor. Bu sene neredeyse bütün kaktüslerim çiçek açtı. Düzenli olarak besin takviyesi yapıyorum. Ayrıca dinlenme dönemlerini iyi atlattılar. Bir kaç kaybım oldu ama şu an hepsi iyiler. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
Size bir konuda danışmak istedim. Bende ki Frithia Pulchra ne diriliyor nede ölüyor. Rengi yeşil yerine sarımtrak görünümde. Işık alan ama direk güneş görmeyen bir alanda tutuyorum. Sulamayı haftada bire indirdiğimde yeni bireyler verdi, ardından bir iki dalı kurudu. Gövdesinde buruşmalar oluştu. Sulamayı haftada ikiye çıkardım. Ama halen ne iyi diyebilirim ne de kötü. Sulama ve ortam hakkında bilginize danışmak istiyorum. Teşekkürler.
|
Alıntı:
Bana kalırsa sizdeki bitkiyi günde bir iki saat güneşe çıkarın derim. |
3 Eklenti(ler)
STAPELİA GRANDİFLORA
İğrenç kokusu, sinek ve larvalarıyla birlikte. (Bu görüntü için özür dilerim:) ) Eklenti 322395 Eklenti 322396 Eklenti 322397 |
Alıntı:
|
Kaktüslere haksızlık etmişim.Öylece saksılarında duruyor sanırdım.Bazen minicik çiçek açar o da bir şeye benzemez diye düşünürken sizin çiçek açmış kaktüsleriniz böyle güzellik olmaz dedirtti..
Eve gidince bir yıldır uzun bir saksıda duran ama bu aralar büyüme belirtileri gösteren bir köşede unuttuğum 4-5 çeşit kaktüsle hemen ilgilenmeye başlıyorum. Dikkatimi çekti gezdiğim kaktüs sayfalarında hiç arajman yapılmamış hep tek tek küçük saksılara dikilmiş.bunun bir sebebi var mı? Emeklerinize sağlık.Paylaşımınız için teşekkürler.. |
Sayın Zafer stapelia gradiflora ne kadar süre çiçeğini açık tutuyor acaba ki sinek larvaları üzerinde,bu arada diğer kaktüslerizde çok güzel ben kaktüs türüne çok girmesemde görüntüler çok hoş.
|
Sn.zafer1326,bu Stapelia tam bir doğa harikası.çiçeği açar açmaz bir anda ortada sinekler peydahlanıyor doğanın sürekliliğini sağlamak için.
|
Alıntı:
Kaktüs arajmanı konusuna gelince. Eğer gördüyseniz sayfamdaki ilk mesajım kaktüs arajmanı. Üyelerin sayfalarında kaktüs arajmanına yer vermemeleri veya çok az olmasının nedeni yer sıkıntısı olabilir. çünkü kaktüs yetiştiricileri onlarca hatta yüzlerce çeşit kaktüs yetiştirmeye çalışıyor. Tabi bunlara yer bulabilmek sıkıntı yaratıyor. Ayrıca kaktüslerin sağlıklı büyümesi ve çiçeklenmesi için küçük saksılara ihtiyaç duyuluyor olması başlıca sebebi diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Sn.zafer1326,bugün sizin sayfaları gezdim,henüz ilk 2 sayfa ve son sayfayı gezebildim.Daha sonra devam edeceğim,gördüğüm güzellikler beni çok mutlu etti,ayrıca ismini bilmediğim birçok kaktüs ve sukulent isimlerinide öğrendim.Emeklerinize sağlık,hepside birbirinden güzeller.
|
4 Eklenti(ler)
Uzun zaman olmuş sayfama uğramayalı. İhmal etmişim biraz. Buyrun yeni resimler.
CRASSULA EXİLİS Eklenti 330771 Eklenti 330772 Eklenti 330773 Eklenti 330774 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Bunlar muhteşem Zafer bey harikalar gerçekten bayıldım ikisinede:)
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Crassula marnieriana , çiçeklerinin tam açmasını bekleyemedim :)
Eklenti 330794 Eklenti 330795 Eklenti 330796 Eklenti 330797 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Birkaç kaktüs tomurcukta olan ve tohum oluşturan.
Eklenti 330801 Eklenti 330802 Eklenti 330803 Eklenti 330804 |
yarabbim,hepsinin de çiçeği var,hangi birini beğeneyim...harika..
|
hepsi çok güzel, ama crassulalarınız zirve yapmış Zafer Bey, beğen butonu yetersiz kaldı :)
|
Crassulalar muhteşem gerçekten Sedum morganium çiçek açtı mı acaba çok istediğim türlerden biri kendisi çiçekli halini de merak ediyorum:) Muhteşemler Zafer bey
|
Zafer Bey bunlar muhteşem, ben de kaktüslere haksızlık etmişim meğer. Hayran kaldım... Allah ne güzellikler yaratmış, dikenler içinde.
|
Zafer Bey hepsi birbirinden güzel tebrikler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025