![]() |
sevgili musbet kaktüslerinize bayıldım çok sağlıklı görünüyörlar maşallah deyip dilimi ısırdım bende kaktüs hastasıyım umarım birgün bende sizlerle kaktüslerimi sizlerle paylaşırım
|
Alıntı:
ben geçen sene bu zamanlar kaktüs hastalığına yakalandım 4 tane kaktüsle başladı aramızdaki aşk, şimdi elimde toplam 45-50 ye yakın tür var:p işin ucu kaçıyor iyice:) eskiden eşime, ben nekadar:p deliyim diye sorduğumda; azcık delisin derdi, şimdi; baya baya delisin diyor:))) yani benim kaktüs deliliğim gittikçe artıyor:D Bu arada sizin türlerinizde harika sayfanızı ziyaret ediyorum sıksık. Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgiler. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sukulentleri saksılarıyla birlikte bu saksımsının içine koydum ve üzerlerini yapraklarla örtüm.
hem yer tasarrufu hemde hoş gözüktü biraz:)) ama en kısa zamanda tek tek saksılanacaklar Eklenti 263825 Eklenti 263826 buda deli kızın penceresi:D Eklenti 263827 |
Yapraklı düzenleme çok güzel görünüyor, cam önü de öyle.:) Yenileri güle güle büyütün.
|
Bir pencere önü kaktüs ne kadar da hoş olmuş.
|
2 Eklenti(ler)
bir pencere dolusu kaktüs daha:D
bunun gibi 2 pencere daha var ama onları göztermiyim;) Eklenti 263906 yapraktan üretmeye çalıştığım bebişlerim, bu konuda pekte fena sayılmam galiba:) Eklenti 263907 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Müspet Hanım,
Saatlerce sayfanızı gezdim. Harika kaktüsleriniz var. Ellerinize sağlık. Bu güzellikleri bizimle de paylaştıgınız için ayrıca teşekkür ederim. Yapraktan üretim hakkında size sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim. **Yapragın ne kadarını topraha batırıyorsunuz. **Hangi sıklıkta su veriyorsunuz/ ya da bu dönemde besin takviyesi yapıyormusunuz. **Nasıl bir ortamda ( yani bulundugu yerin sıcaklıgı) Cevap için şimdiden teşekkürler Selam ve sevgiler Asu |
Sevgili musbet çok güzeller. Ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
**yaprakları toprağa batırmıyorum öylece toprağın üzerine bırakıyorum. **çok nadir su veriyorum, sulamıyorum desem yeridir, toprak çoğunlukla kupkuru oluyor. **besin takviyesi yapmadım hiç, daha önce kaktüs tohumu ektiğim toprağı kullanıyorum. **23derece sıcaklıktaki oturma odamda güneye bakan pencere önünde bol güneş alan bir yerde duruyor. umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Sevgili Müsbet Hanım,
Ziyedesi ile yardımcı oldunuz. Cok teşekkürler. Bende bu yöntemi denemek istemiştim. Fakat hafifçe topraga batırdım. Diğer özellikler aynen yazdıgınız gibi salonda ve bol güneş alan pencere önündeler. Artık ellemiyeyim öylece dursun bakalım neler olacak. Belki geç köklenir (ama umarım toprağa batırdım diye çürümez) Gelişmeleri paylaşırım yine sizinle. Selam ve sevgilerimle |
Sayın musbet, cam içleri harika gözüküyor. Ayrıca yaprak çeliklerinden ürettiğiniz bitkiler de çok güzeller. Ellerinize sağlık.
|
Sayın musbet, yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün. 126. mesajın ilk bitkisi Pleiospilos, yani bir mesemb. Kışın suyu sevmeyen bir bitki. Size tavsiyem bahara kadar 1.5 ayda bir 1-2 çorba kaşığı su verin enfazla. Ama mümkünse 2 günde bir de suyu spreyle üzerine sisleme şeklinde uygulayın. Bu bitki güney afrikada sis ve çiğ sayesinde ayakta duruyor kışın.
Cam kenarlarındaki bitkiler çok güzel. Artması dileğiyle sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
yaprak çeliklerinin çoğu sevgili bettyycimin güzellerinden geldi. umarın büyüyüp geliştiklerinide hep birlikte görürüz. |
Alıntı:
tavsiyenize uyarak sisleme yapayım bu güzele. Pencere önleri eskiden bibloyla doluydu, şimdi yerlerini canım kaktüslerim aldı ve her geçen günde sayıları gittikçe artıyor, güzel bir raf bulmam lazım bitkilerime. |
Yeni kaktüslerine de , pencere önündekilere de bayıldım arkadaşım, ne kadar şanslısın, kaktüs - sukulent temin edebileceğin mekanlar var, koleksiyonun zenginleşiyor. Ben burda hiç bir şey bulamıyorum.... :( Para biriktirip Taner Bey'den toplu alım yapıcam herhalde... Sen ne güzel eve tek tek soktuğun için arttığı belli olmuyordur... :)
Köklenen yapraklarını da çok sevdim, o kabın içinde hayat var gerçekten, bir sürü saksı siparişin bunlara mıydı yoksa :) Bir de saksıların geldi mi bilmiyorum ama nasıl, tavsiye eder misin? Ben de almayı düşünüyorum da. Selamlar... |
Sevgili saksag cicişlerimi beğenmene çok sevindim
izmit e-5 üzerine baumax açılması çok işime yaradı. çarşıya her gittiğimde eve dönerken vaktim varsa mutlaka uğruyorum, 3er 5ere bitkiyle dönüyorum eve. Kare saksı siparişlerim hem küçük bebişler için hemde saksılamadığım kaktüsler içindi ama güzel güzel saksılara alıştıktan sonra siyah saksılara o güzelleri nasıl ekicem bilemedim doğrusu. Saksılarım geldi bu sabah ama dediğim gibi insan alıştığı güzel görüntüyü arıyor, **** ben biraz mızmızda olabilirim:)) |
Sevgili Musbet, kıvırcık osmanın latince ismi nedir? Pek çok araştırma yaptım ama bulamadım.... :(
|
Sevgili sakdag ne desem yalan olur valla:)
kaktüslerin isimleriyle uzaktan yakından bi alakam yok malesef:( benim isim hafızam çok iyi değildir, onun için hiç öğrenip ezberlemeye çalışmıyorum. sadece aramızda büyük bir aşk var, çok kötü grip oldum 1 haftadır mahfetti beni,hiç böyle ağır grip olmamıştım, hasta masta demedim sevdim onları hep, onlarda çok güzel çiçeklerle mükafatlandırdılar beni. biraz daha iyi hissettiğimde fotoğrafları paylaşıcam inşallah. herkese sevgiler. |
Sizin kıvırcık osman buradaki ile aynıysa, Mammillaria camptotricha marnier lopostolii imiş:)
|
5 Eklenti(ler)
Bu kışın güzeli:)
Eklenti 267579 Yeni kare saksılarımız. Eklenti 267580 Bu sukulentim stor perdeye takılıp kırılmıştı, bizim sakarlıklarımıza inat büyüyor.Eklenti 267581 Çiçek geliyor:))) Eklenti 267582 Yılbaşı çiçeğimde açmaya hazırlanıyor... |
5 Eklenti(ler)
yanılmıyorsam bu minicik yaprak paskalyaydı, oda tomurcuklandı.Eklenti 267584
Kırmızı dikenlimde açtı, daha çok çiçekli fotoğrafları vardı ama bulamadım:(Eklenti 267585 Yer tasarrufu için 4ü bir arada güzeller. Eklenti 267586 Kare saksıya geçen cam güzelleri... Eklenti 267588 Bu kaktüsümü çok seviyorum ama biraz içine çöktü gibi, kökleri sağlamdı gerçi, bir derdi var ama anlayamadım.. Eklenti 267587 |
Alıntı:
benim kıvırcık osman bundan galiba ama dikenleri daha uzun ve rengide sarı. Sevgiler. |
En son resimdeki kaktüsten benimde var Musbet, ismi gymnocalycium multiflorum. Diken yapısı ve dikenlerin kaktüsü kafes gibi sarmalamasını ben de çok seviyorum. Yanlız benim ki sanırım 4 yıllık ama daha hiç çiçeğini görmedim , senin ki açıyor mu?
Ve tabi ki kabak çiçeği kaktüsün çok güzel ,epey zamandır çiçek açıyor galiba, kaktüs dediğin böyle olacak, benim bir tanesi kasım ayından beri çiçekli.... Kare saksıların hoş görünüyor, estetik açıdan... Ben biraz simetri takıntılıyım da...:) Bir de camın dış tarafında neler oluyor öyle... Sanki bir şey içeriye göz atıyor gibi...:) |
Sevgili sakdag gymnocalycium multiflorum henüz çiçek açmadı, gerçi açıp açmadığını da bilmiyorum, ben kaktüsümü alalı çok zaman olmadı, umarım düzelir:(
Kare saksılar başta gözüme hoş gelmemişti ama sonradan benimde hoşuma gittiler. canım dışarsında soğuk havadan saklanan portakal ve mandalina el sallıyor bize:) |
Sevgili Musbet, kıvırcık osman'ın ismini öğrendim. Mammillaria Marnier-Lapostellei, Taner Bey sitesine koymuş resmini, ya da ben yeni farkettim, bilemiyorum... Ama en kısa zamanda edinilecekler listesine yerleşti onu biliyorum... :)
|
Alıntı:
Yılan kaktüsleri kestim ektim demişsiniz o ne demek acaba açabilirmisiniz. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Liphlopslar hakkında bende pek bilgi sahibi değilim ama sukulent ve kaktüslerden azbiraz anlıyorum. sularken önemli olan şey toprağı tamamen kuruduktan sonra az miktarda sulanmalı, birde saksının altlığında kesinlikle su kalmamalı yoksa kaybedersiniz bitkilerinizi. Yılan kaktüslerin uzunluğu yarım metreyi geçiyordu bende yaklaşık 20cmlik 3-4 eşit parçaya böldüm kaktüsü ve diktim, umarım anlatabilmişimdir. Sevgiler... |
Hiç bekletmeden uçları kurumadan direkt ektiniz ve tuttu diye anladım.
Umarım doğru anlamışımdır. Teşekkürler. Maaşallah. |
Evet ozamanlar pek bilgi sahibi değildim kesip hemen dikmiştim yanlış hatırlamıyorsam.
birşey değil nedemek. sevgiler. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 268545
Eklenti 268546 Eklenti 268547 Yeni bitkilerim gelişmeye başladılar.Bu fotoğrafta sağdaki bitkinin türü nedir acaba:? Eklenti 268548 Eklenti 268549 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 268550
Eklenti 268551 İşte bu görüntü hayat demek... Eklenti 268552 Yapraktan büyüyen bebişlerim Eklenti 268553 Kaktüs ve sukulent kardeşliği Eklenti 268554 Soğuklardan rengimiz morardı, kıyamadım içeri aldım. |
5 Eklenti(ler)
Ve dün akşam aramıza katılan güzeller...
Eklenti 268555 Eklenti 268556 Eklenti 268557 Eklenti 268558 Eklenti 268559 Mutfak camında keyif yapan kolyozlarım ve yaşayan son menekşem:)) |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025