![]() |
Hey allahım, ne zaman dürüst olacagız biz sevgili zenfree, esnaflık bumudur allahaşkına, offf ya offf (içimden daha neler geçiyor ama yazamıyorum) ne kadar üzücü bir durum değil mi :((
sevgili Zenfree, Paylaşımınız içincok teşekkürler. Bende eminönüne bitki almaya gideceğim. Bilgi için teşekkürler iyiki paylaşmışsınız bizlerle, dikkatli olalım. sevgiler... |
Ankstel arkadaşımız Ediz Hun'u tanıyormuş , kendisinin bu yönde ticari hiçbir faaliyeti olmadığını söyledi.
Fiyata gelince, 25 - 20 derken 15 Tl'ye indiler. Ama kesinlikle 45 TL demedi. Sanıyorum akşam saati fiyatları bilmeyen biri sattı bana. Alıntı:
|
O halde siz şanslısınız sevgili vildan hanım :))
|
4 Eklenti(ler)
Sukkulentlerde kış renklerini çok seviyorum.
Eklenti 258147 kalanchoe thyrsiflora Eklenti 258148 sedum sieboldi, sedum palmeri Eklenti 258149 crassula rupestris Eklenti 258150 sedum burrito |
Sn.zenfree,yine eklediğiniz bütün bitkileriniz mükemmel.Sedum burrito'ya bayıldımEmeklerinize sağlık,sevgilerimle...
|
Sayın Zenfree iyi akşamlar dilerim.Son sukulentlerinizin hepsi çok güzeller,fakat kalanchoe thyrsiflora renk ve form olarak harika ellerinize sağlık.
|
Yener Bey çok teşekkür ederim.:) Sevgili ipektuğçe beğenmenize memnun oldum sevgiler.
|
Biz de sizin renk renk sukulentlerinizi seviyoruz, Sayın Zenfree. Ama şu Burrito'lara hep imreniyorum. Benimki, kimse dokunmadığı halde, kuşlar tarafından taneleri yenmiş kel üzüm salkımları gibi. Çözemedim bir türlü sırrını.
Ellerinize, emeklerinize sağlık. |
Sevgili zenferee,ağzım açık seyrediyorum çok güeller.
|
Sevim Hanım teşekkür ederim.
Sayın PlentyPlant, size de teşekkür ederim. Kuşlardan ben de muzdaribim malesef. Kaya saksımı tamamen dağıttılar. Burrito'yu kuşların ulaşamadığı bir konumda tutuyorum. Sonbaharla birlikte sarkan dallardaki yapraklar seyrekleşmeye başladı, daha doğrusu yapraklar arasındaki dallar uzadı. Sanırım ışık yetersiz kaldı. Ayrıca yapraklar dokunulduğu anda pıtır pıtır dökülüyor bu da suyun yetersiz kaldığını gösteriyor sanırım.Fotografladığım kısım göbek bölümü. Yeni büyüyenler daha sağlıklı. Son bir ayda bitkiyi daha ışıklı bir yere aldım. Sarkan uzun dalların ucunda yapraklar yeniden sıkılaşmaya başladı. Bir ara fotograf eklerim. Sardunyalarımın dibine diktiğim çelikler hem dayanıklı hem de daha diriler ve haftada bir sulanıyorlar. Kısacası bitkinin genel görünümü yaz aylarındaki gibi keyfili değil. Sanrım budama yapmam gerekecek. |
Kış renkleri ne kadar güzel offf.
Ayrı kaldım bu renklerden diye üzülmüyorum, siz dostların renkleri ile sevinmelerdeyim. Burino mu neydi adı, düşen yapraklarını daldırdım ben de, bakalım sürgün verecek mi. Dağlara baktım burada, ne sedumu ot bile yok şu an:)) |
Sayın zenfree, bitkilerinizin tümü çok sağlıklı ve güzeller. Ellerinize sağlık. :)
Küçücük bir, yeni dikilmiş burrito sahibi olarak, sizinkinin ne kadar zamanda bu hale geldiğini merak ettim.:) Bir de, kışı dışarıda mı geçirecek? :) |
Sevgili Cemo sürgün vermesi biraz zaman alıyor, ama mutlaka kökleniyor.:)
Sevgili SDurul, burritoyu yetişkin bir bitki olarak almıştım. Fotografı burada.http://www.agaclar.net/forum/772849-post8.htm On ayda iki katı büyüdüğünü söyleyebilirim. Ayrıca çok fazla çelik de aldım. Yabancı sitelerden takip edebildiğim kadarıyla; -1 ve -2 'ye kadar dayanıklı olduğu yazıyor ancak genellikle dondan korunması gerektiğini yazan siteler çoğunlukta. Hava durumunu takip ediyorum donlar başladığında içeri alacağım. |
Don olayı başladığında içeri alırsan elveda demek zorunda kalırsınız. Başlamadan içeri almakta fayda var.
|
Eve döner dönmez en güzel yere yerleştireyim bende .
Sağolasın mrmusti kardeşim. |
Mustafa Bey çok haklısınız risk almamak lazım. Kaktüslerimi de alayım en iyisi. Çok teşekkürler.:)
|
1 Eklenti(ler)
Taner Angay Bey'den aldığım crassula springtime tomurcuklandı. Bitkinin üzerinde beyaz un gibi oluşumlar var. Seradan ilk geldiğinde de böyle idi. Büyüteçle takip ediyorum unlu bit değil. Umarım hastalık belirtisi değildir.
Eklenti 258359 |
Küllemeye benziyor, bir araştır istersen. Seralarda da hastalıklı bitkiler satılabiliyor. Bahçede bu oluşumu gördüğümüzde, diğer bitkilere bulaşmasın diye, hastalıklı yaprakları veya bitkiyi ortamdan uzaklaştırın derler.
|
Alıntı:
Sevgiyle... |
Alıntı:
Mustafa Bey'in serda çektiği fotograftaki bitki de aynı görünümde. http://www.agaclar.net/forum/765368-post925.htm Açıkçası serada fotograflanmış bir bitkideki görüntünün hastalık olabileceğini düşünmemiştim. |
Alıntı:
|
Zenfree yakın zamanlarda aldık, benimkinin yaprakları yemyeşil, pırıl pırıl ama tomurcuklanmadı...
Alıntı:
|
Vildan Hanım benimki öğlene kadar güneş alan bir yerde. Ama dün artık iç mekana aydınlık bir yere aldım. Keşke yapraklar pırıl pırıl olsaydı da tomurcuk olmasaydı diyorum. :)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kaktüsleri ve dona dayanıksız sukkulentleri iç mekana aldım. Mekan ısıtılmıyor ve çok aydınlık.
Eklenti 259259 Eklenti 259260 Eklenti 259261 |
3 Eklenti(ler)
Palmeri ve kalanchoe tikibell tomurcukta. Crassula rupestris açtı.
Eklenti 259262 Eklenti 259263 Eklenti 259264 |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sen bunları neyle boyadın:)) Bayım bayım bayıldımmm:)) 751 nolu mesaj, yanlış alıntalamışım:( |
Muhteşem.
|
1 Eklenti(ler)
Sevim Hanım teşekkür ederim. Sevgili cemo seninkileri kıskandım, fırçayla boyuyorum.:)) bu da diğer sempervivum.
Eklenti 259269 |
Sayın Zenfree bu succulentlerin hepsi çok güzeller,renkleri ve formları ile parmak ısırtmakta hangisinden bahsedeyim!!!Sedum burrito ve palmeri,Kalanchoe ve crassula hele sempervivum hangisine bakacağımı şaşırdım.Ellerinize sağlık demekten başka bir şey diyemeyeceğim.
|
Sedum burrito'nuz harika görünüyor Sayın Zenfree...
|
Hepsi de ayrı ayrı güzel Zenfree kış renklerini giyinmeye başlamışlar baksana:)
|
Yener Bey teşekkür ederim. Sizin de ellerinize sağlık ben de sizin fotograflarınızı keyifle izliyorum.
Sevgili sakdag beğenmenize memnun oldum.:) Sevgili günebakan kış renkleri harika ancak donacaklar diye endişe etmekten yoruldum.:) Sempervivumların alt kısımları kurumaya başladı. Kışın böyle oluyor. Diri tutmayı başaramıyorum. |
Hastalik bana da bulasir diye sukulent bölümünü korka korka geziyorum. Cok güzeller sevgili zenfree. Ben zaten bahcede olan birkac ceside bugüne kadar hic bakim yapip gübrelemedim. Ama sizlerin sukulentlerini gördükce biraz daha mi özen göstersem diyorum.
|
Her gün sizin sayfanızda gezip dolaşıyorum.Hayran, hayran sukulentleri seyrediyorum.Gerçekten çok hoş, çok güzeller sizi canı gönülden kutlarım zenfree hanım nazar değmesin maşşallah.Sağlıçakla kalın.
|
Bayıldım ne kadar güzel renklenmiş maşallah
|
Ben de her gördüğümde kıskanarak bakıyorum.. Benimkiler niye yeşil yaa hımmfff :(
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
henüz ne kadar geldiğim tartışılır ama sayenizde bir hoşluk içinde olduğum kesin. Hoşbuldum :) İltifatlarınız için teşekkür ederim. Sizin bu foruma kattığınız renk ile bitkilerinizdeki güzel renkler arasında büyük paralellik var. Bunu sadece benim gördüğümü de sanmıyorum. O nedenle siz bize bakmayın. Yazamasakta gönlümüz burada, sizlerle. Son seminerde selamlaşmıştık hatırlarsanız. Sonrasında sizi göremedim. Belki erken ayrıldınız. Bu buluşmalarda nedense birşeyler hep eksik kalıyor. Bu sefer birazda görevli olmamın yoğunluğu vardı. O nedenle sohbet etme imkanımız olmadı. Gelecek toplantılarda umarım fırsat buluruz. Görüşmek üzere. Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025