![]() |
Özellikle kaya saksısına ve onu süsleyen sukulentlere hayran kaldım. Bi kaya bulamadım ben ama ya. :) Ne yapsam gidip Cemo'nun havuzun kenarından mı çalsam. :)
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Hepsi çok ama çok güzel ve özel, ellerine sağlık. Kutlarım.
Kaya saksı çok güzel olmuş.Taşlar başka bir güzel oluyor.Her geçen zaman daha bir güzelleşiyorlar. |
4 Eklenti(ler)
Bir haftadır bitkilerimden uzaktaydım. Bir kaç tane kaktüsümün çiçek açmasını malesef kaçırdım. Ama Echinopsis subdenudata bize hoşgeldin sürprizi yaptı ve açtı.:)
Kaktüsün gövdesi ile çiçek büyüklüğü o kadar orantısız ki, gerçeküstü bir tablo gibi izledik.:) Tuhaf, çarpıcı, hayret uyandırıcı ve mükemmel. Bu kaktüsüme artık Salvador ismini veriyorum.:) |
Salvador çok güzel :) Hele arkada kalmış kaktüsün büyüklüğü ya da çiçeğe göre küçüklüğü görününce parmak ısırtıyor:)
|
1 Eklenti(ler)
Evet Sevim Hanım. Diğer bitkilerin arasındaki halini de yükleyeyim. Fotografı çekerken artık solmuştu.
|
Gerçekten çok küçücük bir kaktüste kocaman çiçekmiş salvador sevgili zenfree. Önce maşallah diyeyim nazarım değmez ama sonrada ben bu raflarda takılı kaldım diyeyim:p Çok güzeller, çok bakımlılar, sağlıklılar. Ellerinize sağlık, emeklerinize:)
|
Koklamadım deme sakın :)
Bu türler değişik kokulara sahipler.Bazı türler sabah tekrar açıyor.. |
Harika bir kokusu vardı. Gece açarken duymadım. Ancak sabah tamamen açtığında çok güzel kokuyordu. Limon çiçeği kokusuna benzettim. :)
|
Sevgili zenfree ne kadar da güzel sıralamışsın bitkilerini. Zaten zevkini hep beğenirim. Mavişinin de maşallahı var.
Sayılı kaktüsçülerin arasında seni de saymak çok keyifli oluyor, ellerine sağlık. |
Güler Hanım teşekkür ederim. Beni sayılı kaktüsçülerin arasına kattığınız için de ayrıca teşekkür ederim. :) Ama daha çok yeniyim. Tabiri caizse daha kaç fırın ekmek yemem lazım kimbilir.:)
|
Merhaba sn. zenfree. Çiçekleriniz yine harika. Geçen gün bir türü araştırırken aşşagıdaki siteye rastladım. Sizler le de paylaşmak istedim. belkide görmüşşünüzdür ve uygun yermidir.Acaba foruma eklenebilir mi burdaki türler
http://www.lapshin.org/succulent/fam...s=gen,Crassula |
Sayın sevgice teşekkür ederim. Verdiğiniz link benim de çok sık ziyaret ettiğim bir adres.:)
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe'ları HAZİRAN AYI'NIN BİTKİSİ ilan ediyorum. Zira çok güzel geliştiler.:)
Daha önceki hali burda. |
Hakikaten ne güzel gelişmişler. Ayrıca yine saksılara değineceğim, çok şık gözüküyorlar.
|
Sevgili Selen teşekkür ederim. :)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Sarıefe'nin sayfasında açtığı sergilere özendim. Ben de ilk temalı sergimi açmaya karar verdim. :)
Eklenti 231161 Serginin adı lütfen yanlış anlaşılmasın. Kaktüslerimin dikenlerinden söz ediyorum. Serginin teması dikenler.:) |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 231163
Echinocactus grusonii intermedius Eklenti 231164 Notocactus haselbergii Eklenti 231165 Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 231166
Rebutia Eklenti 231167 Echinopsis subdenudata morado Eklenti 231168 Chamaecereus silvestri |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 231169
mammillaria prolifera Eklenti 231170 Thelocactus setispinus Eklenti 231171 Euphorbia enopla |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 231172
Notocactus Eklenti 231173 Aloe aculeata Eklenti 231174 Gymnocalycium mihanovichii İyi seyirler.:) |
Çok güzeller hepsi maşallah serginize hayran kaldım ellerinize sağlık
|
Biz onlara yine de dokunalım Sayın Zenfree. Hepsi bir başka güzellik.
Hatta daha da ileri gidelim, "diken fotoğrafları" sergisi/yarışması/sayfası açalım. :) |
Güzel sergi Tebrikler.Kırmızı olana bayıldım.:)
|
Çoktan dokunduk ve yandık zaten sevgili Zenfree. Bulaşıcı üstelik bu dikenlerin güzelliklerinin hastalığı. Zaten sizin kareleriniz de bunu ispatlar güzellikte. Çok güzel, ellerinize sağlık.
|
Bu dikenli, pek de güzel görünmeyen kaktüs bitkilerinin nasıl olup da muhteşem çiçekler açmasını hiç aklım almaz. Gerçekten kimileri tablo gibi çiçeklerle donanıyorlar. Hele "Echinopsis subdenudata" denilen afeti gördükten sonra aklım başımdan gitti. Nasıl muhteşem bir çiçek açmış ve iyi ki açmak için sizi beklemiş. Yoksa hepimiz bu güzellikten mahrum kalacaktık. Oğuzhan'ın da aklı gitmiştir, kokusundan:)
Sevgili zenfree, kaya saksınız tek kelimeyle harika. Hadi saksı harika da içindekiler ne? Parmak ısırttınız, ellerinize ve zevkinize binlerce sağlık:) |
Haziran ve temmuz kaktüslere yaradı depardalar büyüdüklerini görmek cok heyacan verici .echeverialarım yavrulamaya başladı :p kaktüslerin dikenleri elime batsada kızamıyorum
|
O güzel dikenlerin arasından fışkıran harika çiçekleride izlemek apayrı bir zevk.
|
Herkese çok teşekkür ederim.:)
|
Alıntı:
|
Sayın Zenfree, Dokunan Yanar isimli kaktüs diken temalı serginiz çok güzel. Aslında kaktüslerin çiçekleri yanında isimlendirmede belirleyici özelliklerden birisi de doğal olarak dikenleri oluyor. Bu nedenle tema konusu oldukça can alıcı bir noktaya temas etmiş.
|
Sayın skaraca beğenmenize memnun oldum. Teşekkürler.
|
Alıntı:
Oğuzhan'a gelince, onda öyle türler var ki asıl benim aklım gidiyor.:) |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 233187
Bu saksıya ipek çiçeği eklemiştim, açınca güzel oldu.:) Eklenti 233188 Jovibarba sobolifera çiçek açtı. Eklenti 233189 Eklenti 233190 Bir de kuşlar rahat bıraksa daha iyi olacak. Bir kaç aydır köklenen bir çok türe ait yaprakları malesef söküyorlar. Bir çoğunu saksıda bulamıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Gymnocalycium mihanovichii'nin açmış halini nihayet görüntüleyebildim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu Gymnocalycium'un rengi çok çok güzel. Sabah işe giderken bu kadar açmıştı. Akşam geldiğimde ise kapanmıştı. Malesef tam açık halini yakalayamadım. Bu çiçekten önce iki tomurcuk daha açmıştı. Onları da göremedim malesef.
|
Son açanlar oldukça güzel sayın zenfree, özellikle de ilkez gördüğüm Jovibarba sobolifera değişik ve güzel bir forma sahipmiş. Güle güle büyütün.
|
Çok teşekkür ederim.:)
|
Çok güzeller sevgili Zenfree hele Jovibarba sobolifera çok hoş görünüyor:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025