agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   nikon_ / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/23437.htm)

asumandilek 07-04-2011 02:43

Of pofff. :)) Vallahi bana harcatacaksınız şimdi sukulentlerimi. :)) Neyse ben biraz cesaretlendim herhal. O gövde zaten o formdaydı yani. Şimdi sabah ilk iş balkona bir gözatmak olacak. İlk deneme için kendi kendine eğrilip büğrülmüş bir arkadaş bulsam iyi olacak sanırım. Dekor için de Haydar'ın eve bir göz atayım. ( Haydar benim kaplumbağa. ) Selenn sende sıra bekliyoruz. Topu atıp kaçmak yok. :)) Nikon şutu çekti bile.

ankstel 07-04-2011 09:21

Harika

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ (Mesaj 779464)
Biraz da detaylandıralım.

İlk görüntü gece ışıklı çekimi.
Eklenti 200753

Bunlar da yakın çekimler.
Eklenti 200754

Eklenti 200755

Eklenti 200756

Eklenti 200757

Tebrikler sevgili nikon. doğal manzaralar gerçek materyaller kullanılarak Çok güzel bir çalışma yapmışsınız..
Hayranlıkla baktım kaya parçası ve yosunlarla oluşturduğunuz kısma !!
Bu ne güzel bir sunum böyle Ellerinize sağlık
Bir yerde bu tür Crassula ovata ile yapılmıştı bir Penjing çalışması görmüştüm sizde bir deneyin isterseniz merakla bekliyoruz.

Sevgiler...

sevim.K 07-04-2011 10:25

O taş ne kadar güzel öyle.:) Yosunlarla gerçek bir kaya sanki. Ama kalanchoe sanki hep o doğal yapının içindeymişçesine bütünleşmiş hakkını yememek lazım. Ellerinize emeklerinize sağlık. :)

Öyle bir düzenlemeye crassula ovata da yakışır haklısınız sn ankstel

nikon_ 07-04-2011 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 781111)
Valla kim kimin aklına sukulent bonsai projesini soktu orası bu güzelliği gördükten sonra tartışılır sayın nikon. Aşamaları yazdığınız için teşekkürler. Bizler de kolları sıvayalım artık:)

Bence de kolları bir an önce sıvayıp çalışmalara başlamanız lazım Sayın selenn. Bize de örnek olacak çalışmalar çıksın değil mi? :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 781128)
Sukulent bonsai çok güzel olmuş. Taşla yaptığınız düzenleme ve yeşillikler de başlıbaşına
ayrı bir güzellik. Çok beğendim, kutlarım

Sayın Vildan Sönmez, güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sanırım taş ve yosunların oluşturduğu görüntü olmasa, bu kadar etkileyici olmazdı galiba.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 781280)
Of pofff. :)) Vallahi bana harcatacaksınız şimdi sukulentlerimi. :)) Neyse ben biraz cesaretlendim herhal. O gövde zaten o formdaydı yani. Şimdi sabah ilk iş balkona bir gözatmak olacak. İlk deneme için kendi kendine eğrilip büğrülmüş bir arkadaş bulsam iyi olacak sanırım. Dekor için de Haydar'ın eve bir göz atayım. ( Haydar benim kaplumbağa. ) Selenn sende sıra bekliyoruz. Topu atıp kaçmak yok. :)) Nikon şutu çekti bile.

Sayın asumandilek, benim şansım sukkulentin o yapıda büyümüş olması. Yoksa sıfırdan gövde formu oluşturmak zaman alabilirdi. Bir de dalların kırılgan bir yapısı olduğundan şekil verirken dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Hadi artık siftahı yaptık, sizden de bir çalışma bekliyoruz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankstel (Mesaj 781341)
Tebrikler sevgili nikon. doğal manzaralar gerçek materyaller kullanılarak Çok güzel bir çalışma yapmışsınız..
Hayranlıkla baktım kaya parçası ve yosunlarla oluşturduğunuz kısma !!
Bu ne güzel bir sunum böyle Ellerinize sağlık
Bir yerde bu tür Crassula ovata ile yapılmıştı bir Penjing çalışması görmüştüm sizde bir deneyin isterseniz merakla bekliyoruz.

Sevgiler...

Sayın ankstel, beğeniniz için teşekkür ederim. Yukarıda da belirttiğim gibi, taş ve yosunların kullanımı etkileyiciliği arttırdı sanırım. Yeni sukkulent türleri elime geçirdikçe bunun gibi denemeler yapacağım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 781363)
O taş ne kadar güzel öyle.:) Yosunlarla gerçek bir kaya sanki. Ama kalanchoe sanki hep o doğal yapının içindeymişçesine bütünleşmiş hakkını yememek lazım. Ellerinize emeklerinize sağlık. :)

Öyle bir düzenlemeye crassula ovata da yakışır haklısınız sn ankstel

Sayın sevim.K, beğenmenize sevindim. Sizin de söylediğiniz gibi kalanchoe sanki hep oraya ait bir ağaçmış gibi duruyor.

Sağlıcakla kalın.

asumandilek 07-04-2011 13:46

1 Eklenti(ler)
Eklenti 201488

Ben de yaptım, ben de yaptım. :cool: Gülmeyin ha. :) Acemilik. İlerde daha güzelini yaparız inşallah.

ankstel 07-04-2011 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 781452)
Eklenti 201488

Ben de yaptım, ben de yaptım. :cool: Gülmeyin ha. :) Acemilik. İlerde daha güzelini yaparız inşallah.

Tebrikler ilk deneme icin başarılı buldum ben devamını bekliyoruz.:D

günebakan 07-04-2011 17:39

Asuman'cığım çok kıskandım senin bu güzel bonsai'ciğini bir tane de hemen ben yaptım:))
Sayın Nikon hepimize bulaştırdınız bu sukulent bonsai galiba ama sizinki gerçekten çok güzel olmuş:)

Vildan Sönmez 07-04-2011 20:48

Doğru tespit etmişsiniz çok yıllık bir kalanşonun sapları ya da gövdesi oldukça sert oluyor, şekil vermek oldukça zor. Laf aramızda ben denemiştim yaşatamadım.
Sizinkinin yanında lafı bile olmaz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6334

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ (Mesaj 781366)
Sayın asumandilek, benim şansım sukkulentin o yapıda büyümüş olması. Yoksa sıfırdan gövde formu oluşturmak zaman alabilirdi. Bir de dalların kırılgan bir yapısı olduğundan şekil verirken dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum.

selenn 07-04-2011 22:19

Valla bu ne hız anlamıyorum:)) Artık farz oldu birşeyler denemek için. Ama Almanya'ya dönene kadar beklemem lazım. Sabırsızlanıyorum. Önce sayın nikon, şimdi de sevgili asumandileğin ve sevgili günebakan'ın sukulent bonsai çalışmaları... Vildan Hanım sıra bizde gibi gözüküyor.

Bonsai konusunda tecrübesi ve ustalığıyla tanıdığımız sayın üyelerimiz de bize önerilerde bulunup yol gösterirlerse işimiz daha da kolaylaşacak.

günebakan 07-04-2011 22:23

Benimki o kadar matah değil Selen'ciğim belki bonsai bile değil sadece benzetmeye çalıştım:)

nikon_ 08-04-2011 09:15

Sayın asumandilek, başlangıç için gayet iyi. Biraz daha çalışmak ve dallandırmak gerekiyor sanırım. Ama, önemli olan başlamak değil midir zaten?;)

Sayın günebakan, sukkulent bonsai denememi beğendiğinize sevindim. Bu konuya ilgi duyanların çok daha iyi çalışmalar çıkaracağından eminim.

Sağlıcakla kalın.

nikon_ 20-04-2011 10:04

5 Eklenti(ler)
Daha önce ektiğim lithopslar büyümeye devam ediyorlar. Yurtdışından sipariş yoluyla temin ettiğim Lithops ve Conophytum tohumlarından çıkan minik bitkiler de hızla büyüyorlar. Birçoğunun rengi kırmızılaştı. Özellikle Conophytumların görüntüleri çok hoş, yuvarlak boncuk taneleri gibiler.

Eklenti 204492

Eklenti 204493

Eklenti 204494

Eklenti 204495

Eklenti 204496

nikon_ 20-04-2011 10:05

2 Eklenti(ler)
Eklenti 204497

Eklenti 204498

ankstel 20-04-2011 10:59

Tebrikler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ (Mesaj 789045)

çok güzel görünüyorlar
başarınızı kutluyorum beyfendi.
Umarım çiçekli halerinide görürüz

skaraca 20-04-2011 18:33

Çok güzeller. Minik minik. Daha bunlar büyüyecekler, çiçeklenecekler. Hergün başında bekliyorsunuzdur. Ben öyle yapıyorum da!

PlentyPlant 20-04-2011 19:36

Ha gayret Sayın Nikon, hayata tutundular sayılır artık. Büyümüş fotoğrafları için uzunca bir süre bekleyeceğiz artık. Emeklerinize sağlık.

nikon_ 21-04-2011 13:01

Sayın ankstel, skaraca ve PlentyPlant güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Umarım çiçeklendiğini de he birlikte görebiliriz.

Saygılar.

Periş 23-04-2011 13:52

Ellerinize saglık çok güzeller...

nikon_ 25-04-2011 13:30

2 Eklenti(ler)
Sayın burak alkan, teşekkür ederim.

Sabah işe gelirken Güven Park'ın yanındaki çiçeklerin yanından geçme gafletinde bulundum ve yanımda 2 kaktüsle işe gelmiş oldum:D. Bir tanesi aşılı olanlardan, benim pek ilgi alanıma girmese de eşim istediği için aldım. Diğeri ise, bir Sedum Rubrotinctum(sanırım:() idi. Böylece, bunlar da aileye katılmış oldular;).

Eklenti 205888

Eklenti 205887

Periş 25-04-2011 18:01

Maşallah çok güzel

nikon_ 11-05-2011 09:29

5 Eklenti(ler)
Lithopsların son hallerini sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bazılarının alt kısmından yeni bitki gövdesi çıkmaya başladı. Ancak, hala ilk çıkan bölümün kurumamış olması bir sorun olur mu bilmiyorum?

Eklenti 210995

Eklenti 210996

Eklenti 210997

Eklenti 210998

Bu da, lithops tohumları arasında kendine yer bulmuş olan titanopsis. İlk çıkarken, lithops küçücük boyda çiçek açıyor sanmıştım, ama sonra titanopsis olduğu ortaya çıktı;).

Eklenti 210999

mrmusti 11-05-2011 10:48

Tebrikler sayın nikon, Çalışmalarınızı izliyorum, bu konuda çok yol aldığınızda açıkça görülüyor. Başarılar diliyorum..

nikon_ 11-05-2011 10:54

Sayın mrmusti, bu yüreklendirici sözleriniz daha iyisini yapmak için oldukça teşvik edici, teşekkür ederim;). Umarım, sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ederler ve çiçek açacakları zamanın o büyülü anını hep birlikte yaşayabiliriz.

Saygılar.

gürkan63 11-05-2011 12:34

Merhaba Sayın Nikon,bonsai iniz tek kelimeyle muhteşem,bizleride cesaterlendirdiniz,denemeye değer,devamını bekliyoruz.

nikon_ 11-05-2011 21:43

Sayın gürkan63, beğendiğinize sevindim. Uygun bitkiler temin ettiğimde yenileri için çalışma yapacağım. Sağlıcakla kalın.

nikon_ 12-05-2011 08:41

1 Eklenti(ler)
Sukkulent bonsainin çiçekleri nihayet açtı.

Eklenti 211334

marjinalmenekse 25-05-2011 12:29

valla beni de özendirdiniz şimdi.... o kadar zariflerki hepsi... lithops tohumu bende almıştım. fakat henüz ekmedim. üzerinde kullanılması gereken toprak şeklini anlatmışlar ama ben vakit ayırmadım hiç hala tohum olarak bekliyorlar. siz nasıl bir toprak hazırladınız. normal torfta olurmu aceba ...

nikon_ 26-05-2011 10:08

Sayın marjinalmenekse, lithopslar için hazırladığım toprakta birkaç tür malzeme kullandım. Malzemeler şunlar:
Hindistan cevizi torfu,
Saksı toprağı,
İnce kum,
Küçük ponza taşları,

Bunları iyice karıştırdım. Tabana, su akışını sağlamak için iri ponza taşlarından serdim. Onun üzerine toprak karışımını döktüm. En üste de akvaryumlarda kullanılan bir tür kumu ince tabaka olarak serip tohumları üzerine serptim. Sonra da fısfısla suladım.

ezo 26-05-2011 10:29

Benim Lithopslarımı ektiğim 2 gün oldu nerdeyse yanlarında yatıcam. Bakalım başarabilecekmiyim .

nikon_ 01-06-2011 10:37

4 Eklenti(ler)
Sayın ezo, dilerim tohumlarınızın büyüdüğünü ve bitkilerinizin çiçek açtığını görürsünüz.

Kaktüslerden bazıları çiçek tomurcuğu yapmaya başlamıştı. Bunlardan ilki açtı, sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Eklenti 219226

Eklenti 219227

Echinopsis Oxygona, geçen yıl 3 kez güzel çiçeklerini bize sunan kaktüsün yeni tomurcukları. Çok uzun sürede tomurcuktan çiçek haline gelmesine rağmen, çiçeğin ömrünün 1-2 gün olması çok kötü.

Eklenti 219231

Eklenti 219232

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025