![]() |
Of pofff. :)) Vallahi bana harcatacaksınız şimdi sukulentlerimi. :)) Neyse ben biraz cesaretlendim herhal. O gövde zaten o formdaydı yani. Şimdi sabah ilk iş balkona bir gözatmak olacak. İlk deneme için kendi kendine eğrilip büğrülmüş bir arkadaş bulsam iyi olacak sanırım. Dekor için de Haydar'ın eve bir göz atayım. ( Haydar benim kaplumbağa. ) Selenn sende sıra bekliyoruz. Topu atıp kaçmak yok. :)) Nikon şutu çekti bile.
|
Harika
Alıntı:
Tebrikler sevgili nikon. doğal manzaralar gerçek materyaller kullanılarak Çok güzel bir çalışma yapmışsınız.. Hayranlıkla baktım kaya parçası ve yosunlarla oluşturduğunuz kısma !! Bu ne güzel bir sunum böyle Ellerinize sağlık Bir yerde bu tür Crassula ovata ile yapılmıştı bir Penjing çalışması görmüştüm sizde bir deneyin isterseniz merakla bekliyoruz. Sevgiler... |
O taş ne kadar güzel öyle.:) Yosunlarla gerçek bir kaya sanki. Ama kalanchoe sanki hep o doğal yapının içindeymişçesine bütünleşmiş hakkını yememek lazım. Ellerinize emeklerinize sağlık. :)
Öyle bir düzenlemeye crassula ovata da yakışır haklısınız sn ankstel |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sağlıcakla kalın. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 201488
Ben de yaptım, ben de yaptım. :cool: Gülmeyin ha. :) Acemilik. İlerde daha güzelini yaparız inşallah. |
Alıntı:
Tebrikler ilk deneme icin başarılı buldum ben devamını bekliyoruz.:D |
Asuman'cığım çok kıskandım senin bu güzel bonsai'ciğini bir tane de hemen ben yaptım:))
Sayın Nikon hepimize bulaştırdınız bu sukulent bonsai galiba ama sizinki gerçekten çok güzel olmuş:) |
Doğru tespit etmişsiniz çok yıllık bir kalanşonun sapları ya da gövdesi oldukça sert oluyor, şekil vermek oldukça zor. Laf aramızda ben denemiştim yaşatamadım.
Sizinkinin yanında lafı bile olmaz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6334 Alıntı:
|
Valla bu ne hız anlamıyorum:)) Artık farz oldu birşeyler denemek için. Ama Almanya'ya dönene kadar beklemem lazım. Sabırsızlanıyorum. Önce sayın nikon, şimdi de sevgili asumandileğin ve sevgili günebakan'ın sukulent bonsai çalışmaları... Vildan Hanım sıra bizde gibi gözüküyor.
Bonsai konusunda tecrübesi ve ustalığıyla tanıdığımız sayın üyelerimiz de bize önerilerde bulunup yol gösterirlerse işimiz daha da kolaylaşacak. |
Benimki o kadar matah değil Selen'ciğim belki bonsai bile değil sadece benzetmeye çalıştım:)
|
Sayın asumandilek, başlangıç için gayet iyi. Biraz daha çalışmak ve dallandırmak gerekiyor sanırım. Ama, önemli olan başlamak değil midir zaten?;)
Sayın günebakan, sukkulent bonsai denememi beğendiğinize sevindim. Bu konuya ilgi duyanların çok daha iyi çalışmalar çıkaracağından eminim. Sağlıcakla kalın. |
5 Eklenti(ler)
Daha önce ektiğim lithopslar büyümeye devam ediyorlar. Yurtdışından sipariş yoluyla temin ettiğim Lithops ve Conophytum tohumlarından çıkan minik bitkiler de hızla büyüyorlar. Birçoğunun rengi kırmızılaştı. Özellikle Conophytumların görüntüleri çok hoş, yuvarlak boncuk taneleri gibiler.
Eklenti 204492 Eklenti 204493 Eklenti 204494 Eklenti 204495 Eklenti 204496 |
2 Eklenti(ler)
|
Tebrikler
Alıntı:
çok güzel görünüyorlar başarınızı kutluyorum beyfendi. Umarım çiçekli halerinide görürüz |
Çok güzeller. Minik minik. Daha bunlar büyüyecekler, çiçeklenecekler. Hergün başında bekliyorsunuzdur. Ben öyle yapıyorum da!
|
Ha gayret Sayın Nikon, hayata tutundular sayılır artık. Büyümüş fotoğrafları için uzunca bir süre bekleyeceğiz artık. Emeklerinize sağlık.
|
Sayın ankstel, skaraca ve PlentyPlant güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Umarım çiçeklendiğini de he birlikte görebiliriz.
Saygılar. |
Ellerinize saglık çok güzeller...
|
2 Eklenti(ler)
Sayın burak alkan, teşekkür ederim.
Sabah işe gelirken Güven Park'ın yanındaki çiçeklerin yanından geçme gafletinde bulundum ve yanımda 2 kaktüsle işe gelmiş oldum:D. Bir tanesi aşılı olanlardan, benim pek ilgi alanıma girmese de eşim istediği için aldım. Diğeri ise, bir Sedum Rubrotinctum(sanırım:() idi. Böylece, bunlar da aileye katılmış oldular;). Eklenti 205888 Eklenti 205887 |
Maşallah çok güzel
|
5 Eklenti(ler)
Lithopsların son hallerini sizlerle de paylaşmak istiyorum. Bazılarının alt kısmından yeni bitki gövdesi çıkmaya başladı. Ancak, hala ilk çıkan bölümün kurumamış olması bir sorun olur mu bilmiyorum?
Eklenti 210995 Eklenti 210996 Eklenti 210997 Eklenti 210998 Bu da, lithops tohumları arasında kendine yer bulmuş olan titanopsis. İlk çıkarken, lithops küçücük boyda çiçek açıyor sanmıştım, ama sonra titanopsis olduğu ortaya çıktı;). Eklenti 210999 |
Tebrikler sayın nikon, Çalışmalarınızı izliyorum, bu konuda çok yol aldığınızda açıkça görülüyor. Başarılar diliyorum..
|
Sayın mrmusti, bu yüreklendirici sözleriniz daha iyisini yapmak için oldukça teşvik edici, teşekkür ederim;). Umarım, sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ederler ve çiçek açacakları zamanın o büyülü anını hep birlikte yaşayabiliriz.
Saygılar. |
Merhaba Sayın Nikon,bonsai iniz tek kelimeyle muhteşem,bizleride cesaterlendirdiniz,denemeye değer,devamını bekliyoruz.
|
Sayın gürkan63, beğendiğinize sevindim. Uygun bitkiler temin ettiğimde yenileri için çalışma yapacağım. Sağlıcakla kalın.
|
1 Eklenti(ler)
|
valla beni de özendirdiniz şimdi.... o kadar zariflerki hepsi... lithops tohumu bende almıştım. fakat henüz ekmedim. üzerinde kullanılması gereken toprak şeklini anlatmışlar ama ben vakit ayırmadım hiç hala tohum olarak bekliyorlar. siz nasıl bir toprak hazırladınız. normal torfta olurmu aceba ...
|
Sayın marjinalmenekse, lithopslar için hazırladığım toprakta birkaç tür malzeme kullandım. Malzemeler şunlar:
Hindistan cevizi torfu, Saksı toprağı, İnce kum, Küçük ponza taşları, Bunları iyice karıştırdım. Tabana, su akışını sağlamak için iri ponza taşlarından serdim. Onun üzerine toprak karışımını döktüm. En üste de akvaryumlarda kullanılan bir tür kumu ince tabaka olarak serip tohumları üzerine serptim. Sonra da fısfısla suladım. |
Benim Lithopslarımı ektiğim 2 gün oldu nerdeyse yanlarında yatıcam. Bakalım başarabilecekmiyim .
|
4 Eklenti(ler)
Sayın ezo, dilerim tohumlarınızın büyüdüğünü ve bitkilerinizin çiçek açtığını görürsünüz.
Kaktüslerden bazıları çiçek tomurcuğu yapmaya başlamıştı. Bunlardan ilki açtı, sizlerle de paylaşmak istiyorum. Eklenti 219226 Eklenti 219227 Echinopsis Oxygona, geçen yıl 3 kez güzel çiçeklerini bize sunan kaktüsün yeni tomurcukları. Çok uzun sürede tomurcuktan çiçek haline gelmesine rağmen, çiçeğin ömrünün 1-2 gün olması çok kötü. Eklenti 219231 Eklenti 219232 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025