![]() |
Rebutianın rengi çok çok güzelmiş. Bende de minik bir rebutia var. Umarım böyle çiçeklenir.:)
|
5 Eklenti(ler)
Genus: Haworthia
Doğal yaşam alanı olarak Afrika'nın Güneyini seçen Haworthialar Asphodelaceae familyasına dahildirler. Bu genus botanikçi, böcek bilimci ve aynı zamanda bir onkolojist olan Adrian Hardi Hawort'ın araştırmalarından sonra adlandırılmıştır. Genellikle kolay kültüre alınmaları, birçok sukulente göre alçak ışığa daha tölereli olmaları ve yapraklarındaki çeşitlilik (yeşil, kırmızımsı ve kahverengimsi renklerde, ince, dolgun, sert, dikenimsi, yarı saydam ve saydam) nedeniyle tercih edilen bir cinstir. Haworthialar iç mekanda kolaylıkla yetiştirilebilirken, don olmadıkça dış mekanda da bakılabilirler direk güneşi pek sevmezler ve güneş yanığı olabilirler, güneşte bulunan Haworthiaların rengi kaherengi, kızılımsı bir renk alır, kısmi güneş alan batı ve doğu pencereleri güney pencerelerine kıyasla daha çok tercih edillebilir. Beyaz renkte, küçük ve türler arasında bezerlik gösteren çiçeklere sahiptirler. Haworthia tesellata Eklenti 243097 Eklenti 243098 Haworthia hybrid Eklenti 243099 Eklenti 243100 Haworthia cymbiformis Eklenti 243101 |
5 Eklenti(ler)
Haworthia fasciata Eklenti 243106 Haworthia cuspidata Eklenti 243107 Eklenti 243108 Haworthia herbacea Eklenti 243104 Eklenti 243105 |
5 Eklenti(ler)
Haworthia limifolia Eklenti 243142 Eklenti 243155 Haworthia nitidula Eklenti 243152 Eklenti 243153 Haworthia attenuata Eklenti 243154 |
5 Eklenti(ler)
Haworthia bollusi blackbeardiana Eklenti 243156 Eklenti 243157 Haworthia Eklenti 243158 Haworthia fasciata Eklenti 243160 Haworthia clorophylla Eklenti 243159 |
Sevgili nesli ellerine saglık hepsi çok güzeller...
|
5 Eklenti(ler)
Haworthia tuberculata Eklenti 243161 Haworthia rigida Eklenti 243162 Haworthia retusa Eklenti 243163 Haworthia reinwardii Eklenti 243164 Eklenti 243165 |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili nesli6 paylaşım için teşekkürler. Türlerinizi baya arttırmışsınız. Bir haworthia sever olarak zevkle inceledim fotoğraflarınızı. Ayrıca haworthiaların özellikleri hakkında bilgi vermeniz de çok iyi olmuş. Ellerinize sağlık. İyi günlerde yetiştirin.
Sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu kez her yer Haworthia dolmuş sayın nesli6. Hepside güzeller. Birkaçı bende de var. Hatta bir tanesi de şu anda tomurcukta. Bir ara yayınlamıştım sayfamda fotoğrafını.
|
Haworthialara yoğunlaşmış görünüyorsunuz Sayın Nesli. Çok zarif bir tür gerçekten. Melez türler üretmeye de oldukça elverişli bir tür. Hedef listenize bir katkı da benden olsun: Haworthia Springbokvlakensis... Çok nadir bulunur, hatta kolay kolay bulunmaz ama Haworthia koleksiyonunuza çok şey katacaktır.
Emeklerinize sağlık. |
ne kadar güzel ve zarifler sağlıkla büyütün,Haworthia attenuata'ya nasıl bakıyorsunuz benimki kahverengileşmeye başladı:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın nesli6, Haworthialarınız harikalar. Ben özellikle tesellatayı çok beğeniyorum. Güneşte renk değişimi çok güzel oluyor. Yeşil tonlardan bordomsu bir renk değişimi oluyor. Çok güzeller. Ellerinize sağlık.
|
Sayın selenn, teşekkür ederim. Benimde en beğendiklerim arasında tesellata renk değişimini henüz görmedim merak ettim doğrusu.
|
Sayın nesli6, Haworthialarla ilgili çalışmanız çok başarılı. Bitkileriniz de bir hayli çoğalmış. Haworthiaların çok geniş bir tür sayısı var. Dünyada sadece haworthia ile ilgili kulüpler bile var (örnek : Haworthia Society). Haworthialar konusunda japonları tek geçerim. Muhteşem hybridler üretmişler. En ucuzu yüzlerce dolara satılıyor.
|
Sayın Aizoaceaefan teşekkür ederim. Bahsettiğiniz gibi Japonlar bu konuda baya ilerlemişler onlar gibi bizlerde üretebilsek hibritleri çok iyi olucak, Türkçe kaynaklarda yok denilecek kadar az buradan bilgi paylaşımı artırmak niyetindeyim;)
|
4 Eklenti(ler)
Anneannemin Kalanchoe sunu koleksiyonuma ekledim;) baya bir gelişmiş durumda yerini beğenmiş herhalde.
Kalanchoe Eklenti 243168 Graptppetalum paraguayense Eklenti 243169 Gasteria carinata Eklenti 243170 Astrophytum asterias Eklenti 243171 |
Çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar.
Haworthia ise birbirinden güzeller.:) |
Teşekkür ederim sayın zenfree, beğenmenize sevindim.
|
Çok güzeller sayın nesli. Artırmaya devam..
|
selam canım kız kardeşiminde de kalanchoe var ama uzayıp gidiyor sürekli, çiçek açmıyor hiç seninkisi çok güzelmiş nasıl bir ortamda duruyor çiçeğin güneş ışığını nasıl alması gerekiyor cam önüne konabilirmi yardımcı olursan sevinirim canım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kalonchoe yi güneye bakan camımız vardı onun önüne koyduk yaprakları kalınlaşmaya ve büyümeye başladı boyunun uzaması durdu çok şükür demekki güneş istiyormu bizim çiçeğimiz cevabın için ayrıca teşekkür ederim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025