agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   nesli6/ kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22729.htm)

Hhatice 14-02-2011 19:49

Hepsi çok güzel güle güle büyütün .Kirpi kaktüs özellikle dikkatimi çekti.Kolleksiyoncu olunca hep bende olmayanları görüyorum .

nesli6 16-02-2011 09:19

Teşekkür ederim sayın Hhatice, Sinocrassula yunnanensis çiçek pazarında kirpi kaktüs diye satılıyordu ama kirpi sukulent deseler daha doğru olurdu;) bu tür çiçekte açıyormuş bendeki henüz biraz küçük ama bu yaz çiçeğini görmek istiyorum doğrusu;) Sizde olmadığını yazmışsınız yaprağından kolay yetişen bir sukulent, her an sizde de olabilir;)

nesli6 19-02-2011 14:38

1 Eklenti(ler)
Şubat ayında bir çiçek;)
Graptopetalum paraguayense nadirde olsa kendisini gösteren soğuk havaya aldırış etmeden çiçek açtı.

sevim.K 19-02-2011 16:14

Kalanchoe tomentosa deneyimlerim benimde başarısızlıkla sonuçlandı. Köklendirdim ama büyütmeyi başaramadım. Ama umudumu yitirmedim. Havalar ısındığı zaman daha kolay köklendirebileceğimizi düşünüyorum:)

Yumurta kabı içerisinde ve yumurta kabuklarına sukulent ya da başka bitki dikmek farklı bir deneyim. Sanırım yine bu forumda okumuştum. Yumurta kabı bir süre sonra ağır koku yapıyormuş yani uzun süreli kullanım için uygun değil. Sık sık değiştirilerek kullanılabilir. Yumurtanın kendi kabuğunu bilemiyorum tabi.:))

Ayrıca kirpiniz hemen dikkat çekiyor çok ilginç

fevziye 19-02-2011 18:07

Kaktüs ve suculent'leriniz çok güzel, güle güle büyütün.

nesli6 22-02-2011 23:09

Sayın Fevziye teşekkür ederim.

nesli6 27-02-2011 18:49

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsüm 3 tane yavru çıkardı ama çok cılızlar, sabah güneşi alsa da mevsimden dolayı yetersiz kalıyor sanırım.

Tunilla chilensis
Eklenti 243289

sckn 27-02-2011 21:04

Çok şirinler ama :)

nesli6 01-03-2011 23:37

Benimde şirin bulduklarım arasında;)

nesli6 04-03-2011 23:27

3 Eklenti(ler)
Biraz sukulent biraz kaktüs...

Agave stricta

A.stricta kısmen soğuğa dayanıklı bir türmüş, yaprakları silindirik bir formda, sanırım biraz ağır büyüyor.

Agave stricta
Eklenti 243290

Echinocactus grusonii v. albispinus

Büyük saksılardaki kocaman kaktüslere benzetiyorum bu kaktüsü aynı cinsten fakat bu türün dikenleri daha açık renkli.

Echinocactus grusonii v. albispinus
Eklenti 243291

Isolatocereus dumortieri spiralis
Eklenti 243292

nesli6 07-03-2011 15:18

1 Eklenti(ler)
Yapraktan üretimde son gelişmeler, yapraklardan birkaç tanesi daha yavruladı (tomentosalar hariç :( ), gelişimleri şimdilik iyi görünüyor.

AizoaceaeFAN 08-03-2011 09:36

Sayın nesli6 öncelikle tebrikler ancak biraz daha aydınlık yer istiyorlar galiba, güneşi bulamadığımız bu günlerde mümkünse bir aydınlatma altında olurlarsa bu kadar ince bir gövde ve aralıklı yaprak oluşturmazlar. Kendi tecrübelerime dayanarak size iletmek istedim.

nesli6 08-03-2011 12:16

Bilgi için çok teşekkür ederim sayın AizoaceaeFAN, yaprakları en kısa zamanda yapay aydınlatıcı altına koyuyorum.

Emre Kuzu 09-03-2011 22:12

3 Eklenti(ler)
Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel ve bakımlılar. Elinize emeğinize sağlık. Ve beğendiğiniz türden bir kaç fotoğraf.

nesli6 26-03-2011 17:06

Sayın Kalyon teşekkür ederim, arajmanlarda güzelmiş, böyle arajmanlarda özellikle Haworthialar (en beğendiklerimden), Sempervivum, çeşit çeşit Echiveralar güzel oluyor.

nesli6 06-04-2011 18:00

4 Eklenti(ler)
Bir süredir toprağa karıştırmak için pomza taşı arıyordum, Bursa'da ne akvaryumcularda nede bitki ve bitkisel ürün satan yerlerde bulamadım, en sonunda Mudanya tarafındaki seralara bakayım dedim, birkaç sera gezdim son seraya geldiğimde burada da yoktur heralde derken bir baktım bir köşede yığılı pomza taşları. Bu arada seralarda güzel çiçekler var mevsim itibariyle açmış renk renk laleler ve kokusu heryanı saran sümbüller çoğunlukta, mevsimlik bitkiler ve çeşitli fidanlar mevcut. Tabi hemen gözlerim kaktüs ve sukulentleri aradı fakat henüz fazla çeşit gelmemişti. Seralar bakımlı, müşterilerle ilgililer, bilgilendiriyorlar birde kaktüs ve sukulent çeşitleri artsa çok daha iyi olucak. Azda olsa seralardan birkaç kare fotoğraf...

Güler 06-04-2011 18:14

BEN SELENN (teyzemin bilgisayarından giriyorum bu nedenle onun kullanıcı ismi çıkıyor)

Ben de size çok aramıştım 3 sene evvel pomzayı. Mudanya'ya gidiş ve dönüş yolundaki seralarda vardı ve ordan bulmuştum diye yazacaktım ki sizin bulduğunuzu okudum.

Aklınızda olsun akvaryum taşları da iş görüyor. Ama beni en çok sevindiren birkaç karelik bile olsa seraların Bursa'ya kaktüs ve sukulent getirmiş olmaları. Teşekkürler paylaştığınız için.

nesli6 06-04-2011 21:31

Sayın Selenn yazın daha da artıcakmış kaktüsler daha çok talep olduğundan yazın getirdiklerini söylediler bana, aslında bende Mudanya'da küçük bir yer ayarlayıp minik bir kaktüs serası açsam mı diye düşündüm ama rağbet görür mü bilemiyorum;)

AizoaceaeFAN 07-04-2011 11:26

Sayın nesli6 kaktüs serası açmanız heyecan verici ama insanların sürekli gelip gittikleri bir yer olması ve de çok tanınması gerekir, ancak artık seralar bitkilerin birebir fotoğraflarını internet üzerinden satışa koyup satıyorlar. Böylelikle daha çok satış yapıyorlar. Dünyanın en büyük seraları bile böyle satış yapıyor artık. Hatta bazıları artık ziyaretçi kabul etmiyor yani dolaşıp alma ihtimaliniz bile yok. Bence serayı istediğiniz bir yere açabilirsiniz ama internet üzerinden bir siteyle desteklerseniz yani satış işini internet üzerinden yaparsanız başarılı olacağınıza eminim. Benimde böyle bir düşüncem var ama önümde daha birkaç yıl var. İstediğim tüm bitkileri topladığımda ve onlardan tohum elde etmeye başladığımda böyle bir işe girişebilirim.

sckn 07-04-2011 16:42

İlk resimdekiler ne kadar da büyüklermiş, maşallah

mutama 07-04-2011 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli6 (Mesaj 729211)
Birazda kaktüs yükleyelim;)

1. resimdeki Eriosyce occulta
2. resimdekinin ismi Matucana madisoniorum
3. resimdekinin ismi Astrophytum asterias
5. ise sanırım bir çeşit Gymnocalycium yardımcı isminden emin değilim ama mihanovichii olabilir isim konusunda yine yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

merhabalar oncelıkle cok guzel bır kollesıyonunu var..hepsı cok guzel

sızden bır rıcam olacak tabı eger mumkunse

son resımdekı 5. resımdekı kaktusten celıgı varsa rıca edebılırmıyım

yağ-mur 08-04-2011 01:25

sayın nesli6 çok güzeller acaba bu gittiğiniz seranın adı telefonu veya internet adresi var mıdır?Euphorbia milli gördüm sanki:eek:

nesli6 26-04-2011 14:57

4 Eklenti(ler)
Aslında lale soğanlı bir bitki olduğundan yeri bu sayfa değil ama minik yumurta ve kuşu çok sevimli bulduğumdan simdilik bu sayfa da bulundurmak istiyorum, ileride bir balkon sayfası açıp oraya da taşıyabilirim, bizim kuş pek bir asortik lalerin içerisinde büyütüyor yavrusunu;)

skaraca 26-04-2011 18:07

Sayın nesli6,

Kalonche tomentosa yaprak köklendirme konusunda benim adımı andığınızı fark ettim. Gerçektende K.Tomentosa bu konuda oldukça zor bir bitki. Köklenen bir tane yaprakta çıkan cılız sürgün önce susuz kalmış gibi boynunu büktü ve sonra soldu. Şu anda bir başka köklenen yapraktaki cılız sürgünü yaşatmaya çalışıyorum. Bir tane de henüz sürgün vermeyen ancak kök geliştiren yaprak var. Sanırım yapraktan köklendirme yerine bulursak çelik köklendirme bu konuda daha garantili olacak gibi.

Bu arada son mesajınızdaki lale saksısındaki kuş yuvası çok hoş. Her saksıda büyütmüyor demek ki annesi... Olacaksa lale olacak.

Emre Kuzu 26-04-2011 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli6 (Mesaj 792518)
Aslında lale soğanlı bir bitki olduğundan yeri bu sayfa değil ama minik yumurta ve kuşu çok sevimli bulduğumdan simdilik bu sayfa da bulundurmak istiyorum, ileride bir balkon sayfası açıp oraya da taşıyabilirim, bizim kuş pek bir asortik lalerin içerisinde büyütüyor yavrusunu;)

Yavru kuş pek bi tatlıymış tüyleri belirginleşinde daha tatlı olur :) Belli mi hangi kuşun olduğu?

limon 26-04-2011 18:41

Sn.Nesli6, Çok güzel fotoğraflar, ne kadar şanslısınız. Ne kuşu acaba? Gagasına bakarsak çirkin ördek yavrusu gibi. :)

nesli6 26-04-2011 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 792632)
Sayın nesli6,

Kalonche tomentosa yaprak köklendirme konusunda benim adımı andığınızı fark ettim. Gerçektende K.Tomentosa bu konuda oldukça zor bir bitki. Köklenen bir tane yaprakta çıkan cılız sürgün önce susuz kalmış gibi boynunu büktü ve sonra soldu. Şu anda bir başka köklenen yapraktaki cılız sürgünü yaşatmaya çalışıyorum. Bir tane de henüz sürgün vermeyen ancak kök geliştiren yaprak var. Sanırım yapraktan köklendirme yerine bulursak çelik köklendirme bu konuda daha garantili olacak gibi.

Bu arada son mesajınızdaki lale saksısındaki kuş yuvası çok hoş. Her saksıda büyütmüyor demek ki annesi... Olacaksa lale olacak.

Sayın skaraca, uzun uğraşlarla tomentosayı köklendirebilsem de yaşatmayı malisef başaramadım, bir süre sonra kurudular, dediğiniz gibi çelikle denemek lazım, piyasadaki tomentosalar fazla büyük olduğundan formları bozuk geliyor gözüme bu nedenle yapraktan bodur bir tomentosa yetiştirmeye çalışmıştım ama sanırım nemini iyi ayarlayamadım, sizin denemeler devam edicekse bakalım sonuç ne olacak.

nesli6 26-04-2011 20:25

Sayın kalyon ve Sayın limon, bu yavrucak şimdilik bir çirkin ördek yavrusu gibi görünsede sanırım ileride karamel renkli ve güzel bir kumru olucak. Daha önce bu renk kumru görmediğimden pek de emin değilim. Aslında annede olsaydı nasıl bir kuş olduğu daha belli olucakdı ama tedirgin etmemek için anne uçunca aceleyle ancak yavrunun bir iki pozunu alabildim, e okadar lale saksısında büyütüyor nazlı tabi bizim kuş bir iki kere merakla incelerken uçurup kaçırınca telaşlandık yumurtalar soğur da yavru çıkmaz diye;),birden saksıda görünce yabani kuşa evcil muamelesi yaptık, zavallı alıştı heralde meraklı bakışlara.

nesli6 27-04-2011 21:30

6 Eklenti(ler)
Yolculuk nedeni ile uzunca bir süredir kaktüs ve sukulent yükleyemedim zira Bursa'da Mart başından beri dışarıda olan bitkilerim Ankara'da içeriye alışmak durumundalar. Bursa'nın kaktüs ve sukulentlere uygun o güzel havasını çok arıyacaklar anlaşılan, yinede evin güney cepheli bir pencereye sahip oluşu avantaj diyelim;)
Bura'ya gelirken tüm bitkilerimi getiremedim bir kısmı Bursa da kaldı onca yılın emeği ve birikiminin uzun süre bakımsız kalıcak olmaları beni üzüyor :(
Yanıma aldığım Aloeler klasik Aloelerden biraz farklı görünüme sahipler, özellikle ikinci türün yaprağının iç kısmı ve dışının farklı oluşu çok değişik geliyor bana.

nesli6 27-04-2011 21:42

1 Eklenti(ler)
Rebutia albiflora
Eklenti 243096

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025