![]() |
1 Eklenti(ler)
Ya buna ne demeli.....:D
Mamiillaria Madudae |
2 Eklenti(ler)
Evet her canlının bir gün yitip gideceği gibi.....Ömrü kısa oldu sanki ama mutluluk vericiydi.:(
|
5 Eklenti(ler)
Bu gün ne göreyim,zavallı Gasteria Bicolor um karıncalardan geçilmiyor.Hemen operasyon başladı.İlk resimde saksı boşaltıldı ufak orta sertlikteki bir fırça alındı,temizleniş ve temizlendikten sonraki durum.Köklere zarar vermiş olabilirim onun için tekrar dikmeden önce 1-2 gün dışarıda bekleteciğim.
Umarım kurtarma operasyonu başarılı geçmiştir,sonuçların göreceğiz. |
5 Eklenti(ler)
Bu gün de Sayın Taner beyin serasından gelen yeni cicilerim görücüye çıksın istedim..:)
1:Conophytum Violaciflorum..... 2:Crassula Plegmatoides..... 3:Lithops Meyeri..... 4:Parodia Mairanana..... 5:Notocactus Graessneri ..... Buyrun ..... |
1 Eklenti(ler)
6:Matucana Madisoniorum.....
|
2 Eklenti(ler)
İki gün önce karıncalar dan kurtulma operasyonu yapılmıştı.Bugün de yeni yerlerini aldılar,yavruları ile birlikte,işte buyrun.
Yenilenmiş halleriyle Gasteria Bicolor...... |
1 Eklenti(ler)
236 nolu mesajım daki,üç hafta önce, üçe böldüklerimi (maalesef adını bilmiyorum..:o) diktim.Umarım tutar.
Evet buyrun...En büyüğünün tepe kısmı taze yeşil...:cool: |
Tesadüflere inanırmısınız...:)
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta ilaç almak üzere yolumun üstünde, yeni açılan bir Eczane..!! Ahaa camında ne göreyim ? Kaç sefer dikipte bir türlü tutturamadığım Euphorbia Trigona......:( Durur muyum hiç,ilacımı aldıktan sonra sorulan,'' başka bir isteğiniz varmı ? '' sorusu tam yerine oturdu :rolleyes: Bir dal istediğimi söyleyince Eczacı Hanım hiç duraksamadan tabii ki buyrun dedi,nasıl bir mutluluk yaşadım anlatamam...:))
Bu arada Ayakabı nın içindekini de eşim yolda tesadüfen bir Bakkala uğramış orda görünce,bende olmadığı için küçük bir dal isteyip getirmiş,aynı gün aynı vakit nerdeyse..!!.Ettimi 2.Tesadüfe bakın...:cool: Bilmiyorum hep mi böyleyiz,eve gelince aldımı beni bir telaş ? Diğerleri gibi bunu da tutturamazsam...? Bir tanesini kesip biçmeyi düşünürken,üst komşumuz benim kaktüs manyağı.:D olduğumu bildiğinden + kendisi de rahatsız olduğundan gittiği yeni açılan bir Eczanede..!!!!;) Trigonamı komşuma hediye götüreyim diye istemiş..:)).Ettimi üç...Şimdi çok mutlu olduğumu biliyorsunuz,sizlerle paylaşmak istedim...... Buyrun Euphorbia Trigona.... |
Sütünün zehirli olduğunu bildiğinizi tahmin ediyorum. Sakın olaki özellikle gözlerinizden sakının. Kesilen yerlerinin kurumasını beklemeden dikmeyin tutturamazsınız. Diktikten bir hafta kadar su vermeye başlayın. Bulmanızın sevincinden unutabilirsiniz diye hatırlatmak istedim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
subulata herhalde bendekide http://agaclar.net/galeri/showimage.php?i=42086&c=658 Buda spinasior yanılmıyorsam |
Sayın mrmusti,daha evvelki deneyimlerimden dersimi aldım.Ellerimi mahvetmişti onun için bu sefer dikkat ettim.Zaten 4 gündür kurumaya bırakmıştım,bugün de kuruduklarına kanaat getirdim ve gördükten sonra diktim.Haftaya cumartesi den önce sulamayı zaten düşünmüyordum.Hatırlatmanıza sevindim ,teşekkür ederim...
|
2 Eklenti(ler)
Sayın zaferrodoplu sayenizde isminide doğruladık,Teşekkür ederim.İşte araştırmada elde edilen kanıt..:)
İlk resim benim....Cereus jamacaru... bu da ismi yazınca çıkan görsel... |
Sayı zaferrodoplu,Yukarıdaki resimlerdede gördüğünüz gibi bende ilk defa ayırıp tutturmaya çalışıyorum.Umarım tutar bakarız bişeyler...:))
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Buna benziyorsa da Clydiropuntia İmbricata dır. 2 |
Alıntı:
|
Abi yakından takip ediyorum bu gün uğramayı düşündüm ama evde değilsindir diye uğramadım. Uygun bir zamanda uğrayıp birkaç hediyeyle gelmeyi düşünüyorum. :)
Büyüyenlerden yedeklemek istediklerim var. Onları sende yedekleyelim diye düşündüm:) :) |
:)) Ne demek sevinirim,beklerim.Bir iki gün sonra müsait olurum perşembe olabilir,görüşelim.
......:)) |
5 Eklenti(ler)
Geç kalınmış resimler,ben yüklediğimi zannettim ama unutmuşum demekki...:(
Gymnocalycium Ragonesii,kısa zaman içinde olanlar...( saat ) |
3 Eklenti(ler)
Devam....
|
Son 2 resim de kapanış.....
|
2 Eklenti(ler)
E bunlarsız olmaz değilmi...?
Mamillaria Madudae |
Gymnocalycium ve pembe şeker muhteşem. :)
Bu hafta müsait olduğun gün ve saati yazarsan abi geç kalınmış bir ziyaret yapayım diyorum. :) |
Alıntı:
Bu arada Çarşamba saat 14 00 dan itibaren müsaitim, beklerim.Kek ve kahve de var...:))) |
2 Eklenti(ler)
Evet;Bitkilerinizin böyle görüntüler vermesi gerçekten mutluluk verici.Adını bilmediğim kaktüsüm 3 çiçek verecek gibi,ilk i kendini göstermeye başladı,muhteşem olacak...:)
Notocactus Mammulosus; |
1 Eklenti(ler)
Mamillaria Marnier Lapostellii;
Hepsinin aynı anda açması ne güzel olurdu,tek ile yetineceğiz napalım...:( |
1 Eklenti(ler)
Bir hafta önce toprağa verdiğim Euphorbia Trigona ( süt ağacı ).Bugün fısfıs la biraz toprağı nemlemdirdim,Kendisi hala sert ,yumuşama yok ama gördüğünüz gibi hafif bir karama var umarım yanlış giden bir şey yoktur..:(
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda bir hafta önce çok canlıydı ne oldu bilemiyorum.Tahminime göre susuz kaldılar galiba...Yoruma açık.
Gasteria Bicolor; |
2 Eklenti(ler)
Yine ismini bilmediğim ama atılmaktan kurtardığım,bir zamanlar Eczanenin birinde görüpte istememe rağmen sahip olamadığım.:( güzelimi sunuyorum sizlere galiba fazla su verilmiş.Biraz bekleteyim bakalım.
Cereus Lindheimerianus; |
2 Eklenti(ler)
Yarım metrelik Bir gecelik gelinim maalesef kışın dondu.Bula bula bunları buldum.Bakalım tutacaklarmı.?
Night Blooming Cereus; |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025