agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   ankstel / Kaktüslerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21505.htm)

ankstel 25-07-2012 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meraklı_amatör (Mesaj 991272)
Ellerinize sağlık, hepsi çok mutlu görünüyor.

Beğeniniz niçin teşekkür ederim.umarım sizinde böyle güzel kaktüsleriniz olur .

ankstel 25-07-2012 15:00

Astrophytum asterias

2 Eklenti(ler)
Bu renkte bulunması ender diye düşünüyorum.

ankstel 25-07-2012 15:13

Copiapoa_barquitensis_FR654

2 Eklenti(ler)
Nadir çiçeklenenlerden .

mrmusti 25-07-2012 15:19

Ellerine sağlık. Hepside birbirinden güzel.

MKurtoglu 25-07-2012 21:26

Herbiri büyük özenle saksılanmış, düzen ve tertip mükemmel. Onlarda çiçeklerini esirgememişler. Tebrikler.

iris41 25-07-2012 23:12

Turuncu cicekli cok güzel Sayın ankstel
Benim aldıgım kaktüsler nedense ya beyaz ya pembe acıyor bunu anlamanın bir yolu varmı cicek acmadan

gürkan63 26-07-2012 00:51

Tek kelimeyle Muhteşem,ellerinize sağlık.O tertip o düzen,harika.

ankstel 26-07-2012 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1002326)
Turuncu cicekli cok güzel Sayın ankstel
Benim aldıgım kaktüsler nedense ya beyaz ya pembe acıyor bunu anlamanın bir yolu varmı cicek acmadan

Beğenin için teşekkür ederim.
Haklısınız kaktüslerin çoğu bahsettiğiniz renkte oluyor.
Çiçek rengini bilme konusuna gelince sanmıyorum :)

ankstel 26-07-2012 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürkan63 (Mesaj 1002354)
Tek kelimeyle Muhteşem,ellerinize sağlık.O tertip o düzen,harika.

Sanırım kare saksı önemli rol oynuyor.

ankstel 26-07-2012 15:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 1002170)
Ellerine sağlık. Hepside birbirinden güzel.

Beğenin için teşekkür ederim Mustafa ağabey üstadın beğenisini kazanmak bir başka tabii neler yapıyorsun üst kata taşınma işleri ne oldu
Görüşmek umudu ile

ankstel 26-07-2012 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MKurtoglu (Mesaj 1002296)
Herbiri büyük özenle saksılanmış, düzen ve tertip mükemmel. Onlarda çiçeklerini esirgememişler. Tebrikler.

ankstel 26-07-2012 15:26

Parodia mairanana

1 Eklenti(ler)
ikinci çiçekçide acıması harika oldu üç gündür çiçekli

ankstel 26-07-2012 15:38

Üç güzel bir arada

1 Eklenti(ler)
Çok güzel görülmüyorlardı kaktüs severler 'le paylaşmak istedim

Ayşe Derin 26-07-2012 17:43

Çok kesin konuşmak istemiyorum ama kaktüs rehberi sitesini şöyle bir gezerseniz hepsi orada var.

Ayşe Derin 26-07-2012 17:49

Sevgili Ankstel;
Hepimizin gerçekten şaşırdığı gibi bunca çiçeklenmelerinin 1 sırrı olmalı muhakkak, lütfen paylaşırsanız çok seviniriz.Size sıradan ve önemsiz gelen ayrıntılar belki de mucizeler yaratıyordur.
Bir de şu saksı üzerini kapladığınız çakılların türü nedir ve nasıl temin edilir?
Emeğinize yüreğinize sağlık, sefanız olsun...

ankstel 27-07-2012 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AYŞE DERİN (Mesaj 1002615)
Sevgili Ankstel;
Hepimizin gerçekten şaşırdığı gibi bunca çiçeklenmelerinin 1 sırrı olmalı muhakkak, lütfen paylaşırsanız çok seviniriz.Size sıradan ve önemsiz gelen ayrıntılar belki de mucizeler yaratıyordur.
Bir de şu saksı üzerini kapladığınız çakılların türü nedir ve nasıl temin edilir?
Emeğinize yüreğinize sağlık, sefanız olsun...

Ayşe Hanım beğeniniz için teşekkür ederim.

Sırra gelince yıllar içinde deneyimlerin ve günlük gözlemler çok önemli ben emekli olduktan sonra daha yoğun çekilde ilgilenmeye başladım daha öğrenmem gereken çok şey var tabii bine yakın saksım var

Her gün üç saatimi onları inceleyerek ne ye ihtiyacı olduğunu anlamaya çalışarak geçiriyorum isteklerini anlayıp ortamını hazırlarsanız onlarda kısada olsa çiçeklenmeyle karşılığını veriyorlar.

Suni dölleme ile tohum alıyorum şu an 3 milyona yakın çeşitli koleksiyonerlik tohum var sanırım elimde saymak mümkün değil malumun

Saksıların üstündeki mermer kırığı ben bir ara tesadüfen bir 30 kg çuval bulmuştum onu kullanıyorum bulduğum yer kapandı.

Her şey gönlünüzce olsun

MKurtoglu 27-07-2012 23:17

Sayın Ankstel,

Affınıza sığınarak bir konuda bilginize başvurmak istedim. Özellikle kare saksı kullanmanız, yerleşim düzeni için bir tercihiniz mi yoksa kaktüste gelişim için önemli bir bulgumudur. Bu konuda oldukça fazla fikir paylaşımlarına rastlamıştım. Sizin uzun süredir takip ederek vardığınız bir sonuç varmıdır.

Teşekkürler.

ankstel 28-07-2012 13:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MKurtoglu (Mesaj 1003177)
Sayın Ankstel,

Affınıza sığınarak bir konuda bilginize başvurmak istedim. Özellikle kare saksı kullanmanız, yerleşim düzeni için bir tercihiniz mi yoksa kaktüste gelişim için önemli bir bulgumudur. Bu konuda oldukça fazla fikir paylaşımlarına rastlamıştım. Sizin uzun süredir takip ederek vardığınız bir sonuç varmıdır.

Teşekkürler.

Teşhisiniz doğru tercih sebeplerimin başlıcaları onlar.:)
iki yıl önce bine yakın kaktüsü mu kare saksıya aldım .
tabii iyi saksı bulmak zor Tavsiye ederim sitede

ankstel 02-08-2012 10:21

Bu hafta çiçeklenenler

3 Eklenti(ler)
Bu türlerin hepsi ikinçi kez çiçeklendi..

Türkan 02-08-2012 10:29

allahim ne seker seyler bunlar boyle.cok guzel.cok begendim gercekten.eline saglik.ciceklerin hepsinin ömru sadece 1 gunmu?

ankstel 02-08-2012 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1005169)
allahim ne seker seyler bunlar boyle.cok guzel.cok begendim gercekten.eline saglik.ciceklerin hepsinin ömru sadece 1 gunmu?

Beğeniniz için teşekkür ederim
Resimdekilerin çiçeklenmeleri iki gün sürüyor tabii ikinci ve üçüncü tomurcuklanma katarsak bir hafta çok güzel renkler oluşabiliyor.

Türkan 02-08-2012 11:52

tesekkurler.sizi izliyor olucam.iyi gunler

GÜLSEN_ 03-08-2012 07:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankstel (Mesaj 663380)
Havaların kötü gitmesine rağmen güneşi az günler geçiriyoruz

çiçeklenen kaktüsler

Eklenti 155539

SN.ankstel sayfanız hayırlı olsun iyiki bizlerle bu güzellikleri paylaştınız çok teşekkür ederim tüm kaktüs severler adına ama ilk resimlerinizin en sondakindeki en büyük açan kaktüsün rengine vuruldum muhteşem ötesi bişey, ayrıca kare saksıyı ben yıllardır arar dururum ama kaliteli güzel bir kare saksı bulamadım eğer mümkünse nerden aldığınızı sorabilirmiyim? kare saksı düzen bakımından çok kullanışlı oluyor.Ellerinize emeğinize sağlık, uzun ömürler diliyorum bizlerle bu güzellikleri paylaşmaya devam edin GAZİANTEPTEN SELAMLAR:p

ankstel 04-08-2012 07:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1005508)
SN.ankstel sayfanız hayırlı olsun iyiki bizlerle bu güzellikleri paylaştınız çok teşekkür ederim tüm kaktüs severler adına ama ilk resimlerinizin en sondakindeki en büyük açan kaktüsün rengine vuruldum muhteşem ötesi bişey, ayrıca kare saksıyı ben yıllardır arar dururum ama kaliteli güzel bir kare saksı bulamadım eğer mümkünse nerden aldığınızı sorabilirmiyim? kare saksı düzen bakımından çok kullanışlı oluyor.Ellerinize emeğinize sağlık, uzun ömürler diliyorum bizlerle bu güzellikleri paylaşmaya devam edin GAZİANTEPTEN SELAMLAR:p

Beğeniniz için teşekkür ederim sayfam yeni değil aslında tabii zaman içinde bizimde kayıplarımız oluyor.
Kaliteli kare saksı işi zor maalesef bu işle ilgilenenler tuhaf ve sorunlu adamlar bende çok aradım sonra .bir vasıtayla tanıştığım
Bayrampaşa'da plastik üretimi yapan birine peşin ödeme yapıp bir hafta bekleyerek iki gün başında durarak 5 bin saksı imal ettirdim.onları kullanıyorum tabii fazlasını da arkadaşlarla paylaşmaya çalışılıyorum

Her şey gönlünüzce olsun.

yener.T 04-08-2012 11:49

Sayın Ankstel beğen beğen ,nereye kadar.Bir tıklamayla olmuyor.Yazmak istedim,Kaktüsleriniz çok güzel çiçeklenmişler tabii bunun başlıca sebebi sevgi ve bilgili bakım.Bu arada sizi kaktüsçü bilirdim.Fotoğraflar arasında Succulentleri görmek beni şaşırttı doğrusu.Selamlar.

ankstel 09-08-2012 11:26

Meraklılarına

1 Eklenti(ler)
Bol miktarda kaktüs tohumu mevcut ben meraklıyım.
Tohumdan yetiştirebilirim diyorsanız
Ağaçlar net özele adresinizi yazın yollayalım:D

ipektuğçe 09-08-2012 21:57

Sn.ankstel,bugün kaktülerinizi ziyaret ettim,hepside mükemmel.Çiçeklerinede bayıldım,en son eklediğiniz (euphorbia obesa) diyecek söz bulamıyorum,mükemmel görüntüsü var.Emeklerinize sağlık...

selis 15-08-2012 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankstel (Mesaj 1007374)
Bol miktarda kaktüs tohumu mevcut

Tohumlarınız hangi kaktüslere ait sorsam sakıncası var mıdır?
Kolaylıklar dilerim. :)

nuray topcu 15-08-2012 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1009241)
Tohumlarınız hangi kaktüslere ait sorsam sakıncası var mıdır?
Kolaylıklar dilerim. :)

ben de aynı soruyu soracaktım...

FatihBahce 16-08-2012 09:20

Kolleksiyonunuz oldukça güzel. Tebrik ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025