![]() |
5 Eklenti(ler)
Balkonumuzdan yeni resimler...
Bu mesajdaki resimler özel bitkilerimden. 2.resimdeki çok ender bulunan Testudinaria elephantipes 3. resimdeki ise Juncus effusus 'Spiralis'. 1. ve 4. resimdekilerin isimleri için Mustafa beyden ve Taner beyden yardım bekliyorum. İkisininde mammilaria olmadığını biliyorum. |
5 Eklenti(ler)
Conophytum ve lithopslar...
|
5 Eklenti(ler)
Stultitia ve stapelia...
|
çok kıskandım :) gerçekten hepsi birbirinden güzel devamını bekliyorum dört gözle...tohum yetiştirme konusunda biraz bilgi verebilirmisiniz ??
|
merhaba AizoaceaeFAN bitkileriniz cok güzel görünüyor başarılarınızın devamını dilerim kolay gelsin
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da kendi ektiğim 25 saklama kabındaki lithopsların sadece bir kabı. Şimdilerde ayrım yapıp asıl saksılarına almaya başladım.
|
damla hanım :d biraz sabırla basara bilirsiniz sanırım
|
evet henüz çok başındayım...2 yıl oldu kaktüs bakmaya başlayalı sabırla büyümelerini bekliyorum :)
|
Sayın damla ve milyonstar teşekkür ederim.
Tohum konusunda çok yazışma var forum içinde. Ancak daha ziyade lithopslarla ilgili tohum çalışmalarım olduğundan lithops konu başlığını baştan okuyabilirseniz bütün tecrübelerimi yazdım oraya. |
çok teşekkür ederim ilgiyle okuyacağım...
|
muhteşem.böyle bir bahçeye sahip olmak için neler vermezdim.birgün bende böyle resimler yayınlamak istiyorum.gerçekten çok güzeller.sizin ve eşinizin bu bahçeye çok emek verdiği belli.devamını görmek için sabırsızlanıyorum.
|
Testudinaria elephantipes kaktüsünüzün nasıl bir kaktüs olduğunu pek anlayamadım.Açıkçası patates renginde ve filizler çıkmış gibi görünüyor.Başka açıdan fotoğrafını görmek isterdim.Merakımı mazur görürsünüz umarım.
Saklama kabındaki lithopsları ayırmak baya bir zamanınızı alacak gibi duruyor.Hepsi çok şirinler,kolay gelsin. |
Sayın dlk teşekkürler. Keşke bahçem olsaydı ama şimdilik bunların hepsi balkonumda.
Sayın umutyolcusu testudinaria bir sukulent. Bendeki daha yavru. Asıl şeklini 3-5 yıl sonra görebiliriz. İnternetten ismini aratırsanız 20-30 yıllık karpuz büyüklüğündeki halleri çok mükemmel. Bitkinin özelliği gövdesi zaten, üstten normal yaprak veriyor. Gövde şekli çok değerli. Tohumları ayırmak çok vakit alıyor ama onları elimle almak dikmek apayrı bir zevk. |
276. mesajdaki lithopsların görüntüsü muhteşem. Bu toplu halleri ile, sımsıkı büyüyemezler mi ? Çiçeksizken bile renkli cam bilyeler gibi güzeller.
|
2 Eklenti(ler)
Testudinaria elephantipes tanıttığınız için sağolun. Ne kadar farklı bir tür. İnternetten bu iki fotoğraftakiler ahşap görünümüyle ne kadar güzel ve şaşırtıcı. Sizin çiçeğinizi de böyle görelim inşallah.
|
:((( burdan bakmayla olmuyorki. Ben şuan o bilyeleri tutmak istiyorum.
|
Kaplumbağa kabuğunu anımsattı bana
|
Sayın AizoaceaeFAN,
1. resim Mammillaria luethyi, 4. resimdekini araştırıyorum. Alıntı:
|
Alıntı:
Testudinaria inşallah birkaç yıl sonra aynen fotoğrafta eklediğiniz gibi olacak. Tüm gelişimini siteye ekleyeceğim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Takip edeceğiz bizler de. İnternette tohumlarını satan bir yer var. Ama tabii hiç göze alamam, ben normal bitkileri bile tohumdan yetiştirmeye cesaret edemiyorum. Böyle olmasa lithops denemeyi çok isterdim.
Alıntı:
|
271. mesajınızın dördüncü resimde (bendeki kayıtılı bilgilere göre) yer alan türü de ben yazayım Sayın AizoaceaeFAN: Mammillaria Bocasana cv. Caterpincy.
|
Alıntı:
|
Gören maşallah desin.. :))))
|
Alıntı:
|
Ayrıca aşağıdaki iki linkten kontrol etmenizde yarar olabilir:
http://www.succulente.info/cactus/mammilla/mammilla.htm http://stranepiante.blogspot.com/200...amsterdam.html |
Teşekkürler sayın plentyplant ilgilendiğiniz için,
Eksik olmayın sayın aysahay, hepimizin bitkilerine nazar değmesin. |
Sayın AizoaceaeFAN,4.resimdekinin ismini aramama gerek kalmadı, Sayın plentyplant sağolsun benden önce buldu. Bir teşekkürde benden..
Alıntı:
|
Sayın AizoaceaeFAN yakınlarda bir yerlerde olsaydınız ben seve seve yardıma gelirdim, karşılığında sizin tecrübelerinizden yararlanmak olunca gönüllü bahçivanlık yapardım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025