![]() |
Sessizce takip ediyordum uzun zamandır bütün sayfaları ama echeveria yı görünce tutamadım kendimi Asuman Hanımcım.Ben deliricem artık neden açmıyor bende bu bitki.Hatta bitkiler.Farkettiyseniz artık fotoğrafta yüklemiyorum çok moralim bozuluyor ben o kadar uğraştıkça onlar açmadığında.Ya o kadar kaktüsten sukulentten toplasan 5 tanesinin çiçeğini ancak görebildim.
|
Alıntı:
|
Kaktüsler gelin gibidir. Açılmak için hazırlanmaları uzun sürer. Bize sabretmek düşüyor, bir çiçeğinin yolunu gözlemek düşüyor.Benimde aşılama kaktüsüm tomurcukta her gün sabah başına varıp bakıyorum sanki aynı gibi duruyor, bazıları kuruyup dökülüyor ağlıyorum. İnşallah bütün çiçeklerimiz açar.
|
Alıntı:
Şimdi gelen diken görüyo, giden diken. Böyle olunca insanlar merak ediyorlar elbet bu kadın bu dikenli şeylere niye bakıyor. Neden bu kadar çok seviyor. Hepsine örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum, dil döküyorum nafile :) Hele şu turuncu kraliçe gibi çiçek döken yokmu yılana benziyor diye kuzenimi salonda zor yatırıyordum. :) Kız çiçek o çiçek diyorum, diğer çiçeklerin aksine senin soluduğun havayı temizliyor, baksana ne muhteşem sarkıyor kıvrım kıvrım ama yok. Yaklaşık 7 yıldır leş kaktüsüm benimle beraber. Çiçeğini geçtiğimiz sene görebildim. Muhteşemdi. Neyse bu baharla beraber eve gelen giden kim varsa aşık olup, ağızlarını hayretle açıp dönüyor. Anlayacağın Oki kardeşim bırak keyifleri ne zaman isterse o zaman açsınlar. Yeşersinler, umutla bekle sen. İnan sabrının mükafatı çok daha değerli oluyor ne kadar uzun beklersen bi okadar çok. Birgün açacaklar ve o gün bugün hissettiğin her şeyi unutturacaklar sana. Sağlıcakla kal... Alıntı:
Alıntı:
|
Şu açmaya niyetleneni çok merak ettim, aynısı bendede var kırmızı açacak diye gözünün içine bakıyorum;)
|
Alıntı:
|
Asuman Hanım çok güzel milileriniz var.bende sadece pembesi var,diğer renkleri nereden bulabilirim
|
benim m,l,m
4 Eklenti(ler)
pembe prenses
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili Asuman, hangi birine bakacağımı bilemiyorum, pembelerine mi turuncularına mı, kırmızılarına mı,.. bu böyle uzar gider.
Bu balkon benim olsaydı, işi gücü bırakır balkonda yaşardım herhalde:o Ellerine sağlık,hepsi birbirbirinde şahane. |
resimleriniz çok net, güzel çekimler yapmşsınız. En kısa zamanda güzel bir fotğraf makinası almak olacak ilk işim. Sonra bende çiçeklerimi beğeninize sunarım.Telefonum net göstermiyor nedense.
|
Asuman hanım,
Son eklediğiniz fotoğraflar oldukça güzel, tabi bunda kaktüs ve sukulent çiçeklerinin güzelliği kadar; sizin fotoğraf çekim ustalığınızda etkili. Kutluyorum. |
Asuman'cığım bunlar harika görünüyorlar hepsi de çok güzeller:)
|
Çiçeklerin gibi bizlerde açtık. Sağolasın..
|
Çok güzeller ellerinize sağlık.
|
Sevgili hulyam, ayşe, skaraca, günebakan, mrmusti, fmerry çok teşekkürler. Fotoğraflar için görüşleriniz beni ayrıca mutlu etti. Çok çok teşekkür ederim...
|
Asuman Hanım, son fotoğraflarınızın güzelliği, çiçeklerinizin güzelliğinden bir adım önde.
Elinize sağlık. |
Sağolasın sevgili Vildan. Çok teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bana mı çektiler acep. :))) :dilli: Sağolasın annem.. |
Sayın Asuman Hanım,
Emine Hanımın başlığı altındaki sorduğunuz kaktüsün adı Cereus peruvianus var. monstruosus. |
Alıntı:
|
Sizdekinin büyüklüğü ne kadar bilmiyorum. Fakat yanlardan dallanıp budaklanacak, yavrular verecek. Diğer kaktüsler gibi çelik alıp kesik yerlerini kuruttuktan sonra dikerek çoğaltabilirsiniz.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Aldığımda alt tarafında kurumuş çiçekler vardı ve bu sene çiçek açmaz demiştim ama bu harika çiçeklerle bana muhteşem bir hediye verdi dikensiz sultan. :))
Eklenti 160260 |
4 Eklenti(ler)
Bu sene en son benim tırnaklarım açtı herhalde. :) Ama olsun açtılar ya şenlendim yine...
Eklenti 160263 Eklenti 160264 Eklenti 160265 Eklenti 160266 |
Sevgili Asuman Dilek,
Her bir çiçek, kendisine verilen sevgi ile taşmış ışıklanmış. Bu çiçekler karşısında ne bu dünyada ne öbüründe insan cenneti talep etmez, cennete ne gerek var. Fotoğraflarınıza gelince; Uluslararası bir botanik dergisinde yayınlanabilecek kalitede ve ustalıkta. Fotoğraflar aynı zamanda görsel sanatlar dergilerinde de yayınlanabilecek estetik değerleri taşıyor. Kartpostal yapılsa çok talep görür eminim. Neyse nazar değdirmeyelim, hem kaktüslere hem Asuman Dilek hanıma kocaman bir MAAAŞAALLAAHHHHHHHHHH diyelim. Sevgiyle kalın |
Bende nerede bu Asuman abla demeye başlamıştım.Dikensiz muhteşem görünüyor.Benimki açmadı bu sene kısmetse seneye artık ama seninkini görünce benim ki açmış kadar sevindim ablacım..
|
Bence de dikensiz çok güzel görünüyor Asumancığım:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025