![]() |
sevgili günebakan,sayfanızı şimdi fark ettim.hayırlı olsun. harikalar yaratmışsın.hepsi biz buradayız diyorlarmış da benim gözümden kaçmış.ellerine emeğine sağlık sevgiler...
|
Sevgili günebakan,
Sayfanızı şimdi gördüm. Çok çok güzeller maşallah. |
Sevgili günebakan,ne kadar güzel kaktüslerin, sukulentlerin varmış. Bayıldım ...Hepsine maşallah.
|
Hepinize teşekkür ederim bu sayfayı daha önce fark etmediyseniz bu benim bu sayfayı ihmal etmemle alakalıdır tekrar teşekkürler:)
Sevgili Sümeyra47 evet o sedum sieboldii |
5 Eklenti(ler)
|
Kızların saksıları da ayrı bir emek...Çocuğumuza uygun elbise alır gibi bu saksı işi de.
Yeni saksılarında daha da güzelleşmelerini dilerim. Hiç bu kadar güzel istilacıyı bir arada görmedim...(istilacı deyince ilk aklıma gelen ayrık otudur da.):)) |
Sn. günebakan; Maşallah sucullent cennetine düştüğümü hissettim, harika bitkileriniz var. hepsi birbirinden alımlı, ellerinize sağlık kutlarım.
|
5 Eklenti(ler)
Güneş var ama yine de sukulentler soguktan kızardı:)
Eklenti 546334 Eklenti 546335 Eklenti 546336 Eklenti 546337 Eklenti 546338 |
Alıntı:
|
Sevgili günebakan kızarmış halleri de bir başka güzel, maşallah.
|
Teşekkür ederim sevgili Yenigine:)
Sevgili Münevver48 o bir crassula cinsi ama alt ismini bilemiyorum |
2 Eklenti(ler)
Yeni güzeller yerine yerleşti umarım büyütebilirim çok teşekkürler sevgili Sakdağ:)
Eklenti 548546 Eklenti 548547 |
4 Eklenti(ler)
|
sevgili günebakan, pembiş pembiş;),paskalyanın rengi pek tatlıymış.
|
5 Eklenti(ler)
Yeri değişince canlanıp çiçeklenmeye karar verenler :))
Eklenti 553275 Eklenti 553276 Eklenti 553277 Eklenti 553278 Eklenti 553279 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Hayata tutunanlar ve boyuna bakmadan çiçeklenenler:)
Eklenti 567752 Eklenti 567753 Eklenti 567754 Eklenti 567755 Eklenti 567756 |
4 Eklenti(ler)
Devam
Eklenti 567757 Eklenti 567758 Bu sukulent değil ama tek resim olduğu için yaprak güzelim yalnız kalmasın dedim:) Eklenti 567759 Eklenti 567760 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
:) Yeniler yeniler, çeşitler çoğalıyor sevgili günebakan'cım, maşallah!.. Çok güzeller, inşallah çiçeklerini de görürüz. Ellerine sağlık.
|
Sorma Yenigineciğim yine takıldım sukulentlere bakalım nerde duracağım ama çok güzeller insan dayanamıyor çok teşekkürler:)
|
Sevgili güne bakan, ne güzel ve özel türleriniz varmış. Yenilerde hayırlı olsun güle güle büyütün. Sevgiler :).
|
5 Eklenti(ler)
Serin havayı görünce çiçeklenenler:)
Eklenti 583566 Eklenti 583567 Eklenti 583568 Çılgın senecio Eklenti 583569 Yeni aldığım rhipsalis Eklenti 583570 |
Son paylaştığın fotoğrafda ki bitki nasıl bir şey merak ettim. Kaktüs mü atlas türümü çiçek açıyor mu çok güzel maşallah.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Sümeyra tam emin değilim ama Rhipsalis pilocarpa kaktüs cinsi inşallah yaşarsa yerini severse böyle çiçek açıyormuş:)
Eklenti 583631 |
Alıntı:
Nereden aldın internetten mi? |
Rhipsalis
1 Eklenti(ler)
Rhipsalis (Mistletoe cactus - Spaghetti cactus) Türkçe çevirisi ile Ökseotu Kaktüsü, Spagetti Kaktüsü gibi adlar alıyor.
Aile : Cactaceae Alt-aile : Cactoideae Tür : Rhipsalideae Cins : Rhipsalis _________________________ Orta Amerika ve Güney Amerika'nın tropik yağmur ormanları, Afrikanın tropik bölgeleri, Sri Lanka ile Madagaskar doğal yaşam ortamı olarak belirlenmiş epifit kaktüs-sukulent türüdür. Tipik kaktüs görüntüsünden farklıdır.Etli spagetti makarnasına benzeyen sarkan epey uzayabilen yeşil ve dikensiz yaprakları vardır. Diğer kaktüslerden özellikle görünüşleriyle ve yüksek neme ihtiyaç duyması, başka bir bitki ya da ağaçta yaşamaları ve aşağı doğru sarkma özellikleriyle ayrılırlar. topraktan ziyade başka daha büyük ve uzun bitki ve ağaçlar üzerinde ökse otu gibi yaşamayı tercih ederler. bu özellik onları epifit yani asalak olmayan konak bitki konumuna sokar. kültürü yapıldığında toprağa kolayca adapte olabilirler. bazı türleri yaşaması oldukça güç olan kaya üzerlerindeki çatlaklarda dahi büyüyebilirler. Çiçek ve meyve oluşumu vardır. Doğada bilinen yaklaşık 35 türü mevcuttur. Rhipsalis agudoensis N.P. Taylor Rhipsalis baccifera (J.S.Muell.) Stearn Rhipsalis burchellii Britton & Rose Rhipsalis campos-portoana Loefgr. Rhipsalis cereoides Backeb. & Voll Rhipsalis cereuscula Haw. Rhipsalis clavata F.A.C.Weber Rhipsalis crispata Pfeiff. Rhipsalis cuneata Britton & Rose Rhipsalis dissimilis K.Schum. Rhipsalis elliptica G.Lindb. ex K.Schum. Rhipsalis ewaldiana Barthlott & N.P. Taylor Rhipsalis floccosa Salm-Dyck ex Pfeiff. Rhipsalis grandiflora Haw. Rhipsalis hoelleri Barthlott & N.P.Taylor Rhipsalis juengeri Barthlott & N.P.Taylor Rhipsalis lindbergiana K.Schum. Rhipsalis mesembryanthemoides Haw. Rhipsalis micrantha Kunth Rhipsalis neves-armondii K.Schum. Rhipsalis oblonga Loefgr. Rhipsalis occidentalis Barthlott & Rauh Rhipsalis olivifera N.P.Taylor & Zappi Rhipsalis ormindoi N.P.Taylor & Zappi Rhipsalis pacheco-leonis Loefgr. Rhipsalis pachyptera Pfeiff. Rhipsalis paradoxa Salm-Dyck Rhipsalis pentaptera Pfeiff. Rhipsalis pilocarpa Loefgr. Rhipsalis pulchra Loefgr. Rhipsalis puniceodiscus G.Lindb. Rhipsalis russellii Britton & Rose Rhipsalis sulcata F.A.C. Weber Rhipsalis teres Steud. Rhipsalis trigona Pfeiff. Eklenti 583651 Burdanda viddeosuna bakabilirsin. https://youtu.be/MGbKk-loSSU |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025