![]() |
Sn. Aysahan onların ufak yaprak olanları tuttu ama diğerleri tutmadı belki de ben beceremedim bakmayı.
|
Ben önceleri uç kısımlarını gömüyordum. Sonra toprağın üzerine bıraktım yaprakları öylece. Toprağın iç kısmı hafif nemli ama yüzeyi kuru olacak şekilde. Çok güzel tuttular:)
|
Benim miniklerden birinde yumuşama var. Ne kadar üzüldüm anlatamam.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sedum ve paskalya kaktüsü çiçeklerini gösterdiler. Ve büyümeye karar veren mum çiçeğim:)
Eklenti 183292 Eklenti 183293 Eklenti 183294 Eklenti 183295 |
Sevgili güne bakan, çok güzel açmış.
|
Teşekkür ederim Sevim hanım'cığım:)
|
Sevgili günebakan, bitkileriniz yeni evlerine alışmışlar, anlaşılan. Sağlıklı günlerde büyüsünler.
Sevgiler... |
Evet Sdurul hanım'cığım alışmaya başladılar umarım sizinkiler de sağlıkla büyürler:)
|
4 Eklenti(ler)
Sedum palmeri bütün ihtişamı ile çiçeklendi. Diğerlerini bugün bauhauseden aldım.
Eklenti 187360 Crassula falcata çok istediğim bir cinsti bulunca bütün marketi elimde dolaştım:) Eklenti 187361 Euphorbia ferox Eklenti 187362 Bunu adını bilmiyorum Eklenti 187363 |
Sedum çok güzel açmış günebakancım .Bu bitkiyi bende çok seviyorum .geçen sene bana komşum bir saksı verdi .Kar üzerineyağdı birşey olmadı.Hem dayanıklı hem bol çiçekli .
Crassula falcata gelmiş mi? Bende çok istiyorum .Cuma uğrayacağım umarım bitmez . |
Teşekkürler Hhatice sedum palmeriyi çok seviyorum diğer en çok çiçeklerini bize gösteren çünkü. Crassula falcata da sadece bir tane vardı ben gezerken onuda alırlar diye hemen kaptım:)
|
1. mesaj ikinci fotoğraf ile 25. mesaj ikinci fotoğraftakilere bayıldım doğrusu, hırkıslığa gelsem. :dilli:
|
Hırsızlığa gelirseniz haberiniz olsun 25. mesaj daki ikinci resimdeki bir sempervium cinsi ama ölü artık yok diğeri ise tek başına takılıyor şimdilik eğer zahmet edipte inşallah yavrularsa sizindir:)
|
Sevgili günebakan sedum palmeriniz coşmuş ve güzel gözüküyor. Yeni bitkilerinizi sağlıkla büyütürsünüz inşallah. Birde 96' da paskalya yılbaşısı dediğiniz bitkinizin doğru adı yılbaşı kaktüsüdür. Yılbaşı kaktüsü ve paskalya kaktüsü diye iki farklı bitki vardır. Siz isimlerini birleştirmişsiniz ;) Sevgiler...
|
Teşekkür ederim Sarıefe daha güzelleri sizlerin olsun paskalya yılbaşısını forumda aratırsan birçok yerde bu adla söylendiğini görürsün benim de aklımda öyle kalmış o yüzden o ismi yazdım :)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan ben ilgili başlıktaki bin küsur mesajı üç kere okumuştum zamanında. Orda bir çok yerde söylenmesi, ismin doğruluğunu değil karışıklığın bir çok kişi tarafından devam ettirildiğini gösterir. Halbu ki aynı başlıkta 1. sayfadaki 24 ve 25. mesajlarda doğru isimlendirme açıklanmıştır. Bende ilgili başlığa yapmam gereken uyarıyı yaptım. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1787&page=27 bknz. mesaj 1051.
Özetlemek gerekirse; Schlumbergera = Yılbaşı kaktüsü = Kışın yılbaşı zamanı açar, çiçeği aşağıdaki gibidir. Eklenti 187425 Rhipsalidopsis = Paskalya kaktüsü = Baharda paskalya zamanı açar, çiçeği aşağıdaki gibidir. Eklenti 187426 Saygılar... |
Açıklama için teşekkürler o zaman adını değiştiririm ve bundan sonra daha dikkatli olurum o zaman :)
|
Rica ederim sevgili günebakan. Ben doğrusunu söylemek istedim sadece. Bitkinize ne dediğiniz sizin takdiriniz ;)
Saygılar... |
25 nolu mesajdaki 2 ve 3 te çok güzel .
|
4 Eklenti(ler)
Beyaz ve sarı diye satın aldığım euforbialar kırmızı çiçek açtı.
Eklenti 191067 Eklenti 191068 Kalanşolarda çiçeklendiler diğerledirde yolda. Eklenti 191069 Aşılı kaktüsüm yavurlamış:) Eklenti 191070 |
Sayın günebakan,
101'de ismini bilmediğiniz sukulent, fotoğraf net olmamakla birlikte crassula ovata ya benziyor. google'de crassula olarak aratarak görsellerde değişik türleri inceleyerek ismi netleştirebilirsiniz sanırım. Güle güle büyütün... |
Teşekkür ederin sn. Skaraca:)
|
3 Eklenti(ler)
Vefakar kaktüsüm mammillaria profilera geçen sene de çiçek açmıştı ve euforbia milli üstünde hiç yaprak yok ama çiçeği hiç eksilmiyor.
Eklenti 207369 Eklenti 207370 Eklenti 207371 |
Euphorbia Millinin kırmızı rengi ne kadar güzelmiş. Benimkinin rengi bu kadar kırmızı olmuyor.
|
Belki güneşle alakalıdır:)
|
Ablam, Paskalya değil, Schlumbergera truncata.
. Alıntı:
|
Sağol abiciğim onun ismini hep karıştırıyordum:)
|
Yok güneşten değil. Seninki farklı. Komşunun tavuğu gibi oldu biraz ama öyle görünüyor:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025