agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   oki_1655 Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/19403.htm)

oki_1655 06-03-2010 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umıt79 (Mesaj 591111)
Sevgili Oki tebrik ederim kaktüsleriniz hevesimi birkez daha artırdı.Ne kadar başka bir sevgi anlıyorum hissetiklerinizi.Çok farklı kaktüsler sizdekiler sanıyorum.Çevremde birkaç tür dışında görmedim açıkcası.

Sizlerden heves aldıkça bende tek tek cesaret edip kaktüs sukulent toplamaya başladım.Güle güle büyütün ,bol bol çiçek alırsınız inşallah..

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Ümit Bey.bende sabırsızlıkla bekliyorum çiçeklenmelerini.Hevesinizde sakın kırılmasın.Kaktüsler gerçekten çok özel canlılar.Ben ve sitedeki tüm kaktüs severlerin ihtiyacınız olduğunda her konuda yardımcı olucağımızı unutmayın.

oki_1655 06-03-2010 11:04

4 Eklenti(ler)
27-Sedum morganianum
(Aynı zamanda ismi eşek kuyruğu olarakta geçer. bkz:burro's tail )

Eklenti 128639

28-Crassula Plegmatoides
( Bu sukulentimi de Taner Bey den almıştım ama o kadar güzel paketlenmesine rağmen yolda kırılmış.Toprağa kopan yerden biraz soktum ve aylardır bir problem olmadığına göre tuttuğunu düşünüyorum.)

Eklenti 128640

29-Crassula Moonglow

Eklenti 128641

30-Crassula argentea

Eklenti 128642

oki_1655 06-03-2010 15:54

30. türde bir hata var.Asıl adı crassula argentea'dır.Fotoğrafları isimlerken başka bir türün adını bu fotoğrafa kopyalamışım.Siteye yükledikten sonra farkına vardım.Kusuruma bakmayın..

Engin 06-03-2010 16:24

oki,

o mozaik kırıkları görsel olarak hoş durabilirler ancak, hem toprağın daha geç kurumasına yol açarlar hem de yüksek miktarda kalsiyum içerirler ki, ikisi de kaktüs ve sukulentler tarafından hoş karşılanmaz.

İlla toprak örtüsü kullanacaksanız lava ya da ponza kullanabilirsiniz.

oki_1655 07-03-2010 14:07

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için Engin Bey.Evde akvaryumlarım da var ne zamandır onlar içinde lav taşı düşünüyordum.Hem akvaryum hem kaktüsler için bugün gittim petshoptan aldım.Hepsini değiştirdim.

oki_1655 10-03-2010 01:30

devam..

5 Eklenti(ler)
31-Haworthia Fasciata

Eklenti 129193

32-Crassula Lycopodioides

Eklenti 129194

33-crassula tetragona

Eklenti 129195

34-...

Eklenti 129196

Eklenti 129197

34. türü sevgili Vildan Hanım göndermişti ve geldiğinde sadece toprağın üzerinde yarım santim kadar tomurcuklardı.Her yıl kurur ve böyle tekrar çıkar demişti Vildan Hanım.Ama ismini bilemiyorum...

Vildan Sönmez 10-03-2010 08:18

2 Eklenti(ler)
Gördüğüme sevindim, sevgili oki merak ediyordum tutmadılar mı diye.
Autumn Joy bir sedum türü. Ben hele çiçekliyken çok seviyorum..

oki_1655 10-03-2010 09:04

Sanırım benimkinin çiçeklenmesi çok uzun zaman alıcak.Ama merak ettiğim bir şey var.Siz her kış kuruyo sonra tekrar çıkıyor demiştiniz yanılmıyorsam.Peki sizin fotoğrafınızdaki kadar çok nasıl büyüyor.

Vildan Sönmez 10-03-2010 12:09

Bu fotoğraflar aynı yıl içindeki gelişmeye ait. Ağustos'a kadar bitki büyüyor ve tomurcuklanıyor. Eylül- Ekim'de ardarda çiçekleniyor. Sonra önce çiçekler, ardından dalları da soluyor. Dalları kırıyorsunuz, ardından size gönderdiğim minik tomurcuklarla yeniden doğuş başlıyor. Her yıl böyle. Bu yıl dalları kırdığım zaman bir kısmını atmıyacağım. Geçen yıl bunlardan birinin dökülen yapraklarının dibinden de sürgün verdiğini görmüştüm. Yalnız ben balkonda dış mekanda yetiştiriyorum. Sadece çok soğuklarda üzerine poşet geçirdim.

oki_1655 16-03-2010 02:26

devam..

5 Eklenti(ler)
sempervivumlar

36-..
Eklenti 130558 (3 ay önce ki durumu)
Eklenti 130560 (şimdi)

37-..
Eklenti 130561 (3 ay önce ki durumu)
Eklenti 130562 (şimdi)

38-..
Eklenti 130563 (şimdi)

oki_1655 16-03-2010 02:34

...

5 Eklenti(ler)
39-..
Eklenti 130564 (şimdi)

40-..
Eklenti 130565 (3 ay önceki durumu)
Eklenti 130566 (şimdi)

41-..
Eklenti 130567
Eklenti 130568

oki_1655 20-03-2010 01:59

Takip edilmese de devam ediyorum..

4 Eklenti(ler)
42- Echeveria setosa

Eklenti 131260

43- Echeveria perle von nürnberg

Eklenti 131261

44- Aeonium arboreum atropurpureum

Eklenti 131262
Eklenti 131263

sevim.K 20-03-2010 09:10

Takip edilmez mi oki:) Bir kaç tane derken bir sürü tane olmuşlar. Güle güle büyüt hepsini, sevgiyle:)

günebakan 20-03-2010 12:39

Semperviumlar harika görünüyor. Güle güle büyüt umarım daha fazlalaşır çeşitleri:)

eminetirsi 20-03-2010 13:11

Bende takip ediyorum sn. oki. hepsi çoook güzel. umarım koyacak yeriniz olmayana kadar çoğalırlar....

oki_1655 22-03-2010 00:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 600610)
Takip edilmez mi oki:) Bir kaç tane derken bir sürü tane olmuşlar. Güle güle büyüt hepsini, sevgiyle:)

Ben o kadar ilgileniyorum o kadar özenle bakıyorum ki onlara anlatamam hocam.Ama en çok merak ettiğim çiçek açıp açmıycakları.Kütahya da havalar hala soğuk geç ısınır biraz.Umarım havalar ısındığında çiçeklerini de görebilirim...

oki_1655 22-03-2010 00:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 600706)
Semperviumlar harika görünüyor. Güle güle büyüt umarım daha fazlalaşır çeşitleri:)

Sayın günebakan, ben hem kaktüslerimin hem sukulentlerimin hepsini çok seviyorum ama kaktüslerimden 5. ve 7. olanla tüm echeveria ve sempervivum türlerimin bende yeri bambaşkadır.
Kaktüslerimden 5. olana annemin adını verdim.(Narin) Çok güzel görünür çok sevimlidir ama siz onu sevmeye çalışırsanız hiç anlamadan üzerindeki tüylerden görünmeyen dikenlerinin battığını farkedersiniz.
7. olansa hep baş köşededir çok beğeniyorum onu..Onun ismide Seda..
Echeveria ve sempervivumlar bana çok daha farklı gelmiştir her zaman.Elimde bir çok tür var ama internetten görüp beğendiğim ama daha önce Türkiye de satışını hiç görmediğim türleri liste yaptım..Belki vardır diye Taner Angay a mesajla ilettim hala cevabın gelmesini bekliyorum..
Kısmetse yakında daha bir çok echeveria ve sempervivum türleri olucak ve sizin gibi değerli insanlarla paylaşıcam..
Sağlıkla kalın...

oki_1655 22-03-2010 01:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eminetirsi (Mesaj 600721)
Bende takip ediyorum sn. oki. hepsi çoook güzel. umarım koyacak yeriniz olmayana kadar çoğalırlar....

Teşekkür ediyorum sevgili eminetirsi..
Valla çok ta fazla yerim kalmadı koymaya tüm camlarımın önü doldu neredeyse.Bende düşünüyorum bazen başka bir eve mi geçsem hem daha fazla ışık alan bir ev bulurum hem daha büyük olur diye.Ama şimilik durumum buna müsait olmadığından başka uygulamalar düşünüyorum.Mesela önümüzdeki hafta balkonu mu boyayıp raflar yapıcam onlara, zaten önümüzde yaz.Ağustos ayı gibide balkonun önünü kapattırmayı düşünüyorum.Rafları yapınca burdan da fotoğrafını yayınlamayı düşünüyorum eğer hala takip eden kişiler olursa tabi.Kimse olmayınca sonuçta bilgi paylaşımı da olmuyor, o zaman da gereksiz oluyor yazmak.Zaten diğer abilerimin ablalarımın paylaşımlarını okuyup gerekli tüm bilgileri rahatça bulabiliyorum.
Ben bu fotoğrafları kim beğeniyor ya da kim beğenmiyor diye değil bana doğrumu yanlışımı söylesinler diye yayınlıyorum.
Örneğin Engin Bey bazı çiçeklerin saksısına koyduğum beyaz taşların onlara zarar verebileceğini söylemişti ve çok mutlu oldum hemen değiştirdim.
Bu arada iyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum.Umarım dediğiniz gibi hepsi çoğalır bende koyacak yer kalmayınca siz kaktüs ve sukulent severlerle paylaşabilirim.

oki_1655 22-03-2010 01:15

Söylemeden duramıycam, Sevim Hocama tekrar çok teşekkür ediyorum bende olmasını sağladığınız tüm bitkiler için.Çok güzel bir paylaşım birliğimiz oldu Sevim Hanımla.Ve her zaman da dağıttığım türlerde ilk sırada olucaktır kendisi.İstanbul toplantısı dönüşü kendisiyle tanışıcağım için de çok mutluyum.

asumandilek 22-03-2010 01:48

Emek verildiği, sevildiği yerde olduklarını öyle belli ediyorlar ki her biri ayrı güzel. Emeğinize, ellerinize sağlık. Hep daha canlı, daha yeşil olsunlar inşallah..

Vildan Sönmez 22-03-2010 11:08

Kaktüsleriniz hem çoğaldı hem de gelişti, ne güzel ...
Echeveria setosa'yı ben de çok beğendim ve listeme aldım.

günebakan 22-03-2010 12:14

Bende Echeveria ve Sempervivumları daha çok seviyorum. Ben de internetten birkaç isim var gerçekten çok güzeller hele de çiçekleri harika:)

oki_1655 22-03-2010 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 601531)
Emek verildiği, sevildiği yerde olduklarını öyle belli ediyorlar ki her biri ayrı güzel. Emeğinize, ellerinize sağlık. Hep daha canlı, daha yeşil olsunlar inşallah..

Ben onları çok seviyorumda sanırım uygun koşulları her zaman sağlayamıyorum.Ama bu daha çok Kütahya da yaşamanın sıkıntısı.Kapalı bir balkonum yok ve evim merkezi ıstmalı.O yüzden kaktüslerime kışın çok soğuk aldıramadım malesef.
Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için...

oki_1655 22-03-2010 17:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 601661)
Kaktüsleriniz hem çoğaldı hem de gelişti, ne güzel ...
Echeveria setosa'yı ben de çok beğendim ve listeme aldım.

Teşekkür ediyorum Vildan Hanım.Setosa bana ulaşalı daha 2 ay oldu ve gözüm gibi bakıyorum ona.Bence ECHEVERİA LAUİ de listeniz de olması gereken bir tür.Sadece bir öneri tabi ben çok beğendiğim için söylüyorum.
Sağlıkla kalın...

oki_1655 22-03-2010 17:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 601701)
Bende Echeveria ve Sempervivumları daha çok seviyorum. Ben de internetten birkaç isim var gerçekten çok güzeller hele de çiçekleri harika:)

Sevgili Günebakan Vildan Hanıma söyediğim gibi echeveria laui ve agavoides vardı bir süre önce Taner Bey e ilettiğim listede ve bugün cevap geldi kendisinden.Malesef ikiside üretim aşamasındaymış ve mayıstan sonra alabilirmişiz.Ama belki siz İzmir de bulabilirsiniz.Eğer bulursanız mutlaka bende istiyorum.
Bir de daha önce yayınladığım echeveria glaucanın yaprakları aşağı doğru eğildi.Neden olabilir acaba biliyorsanız lütfen bana da yardım edin..

günebakan 22-03-2010 17:16

Sn Oki1655 istediğiniz echeveriaları bulursam haber veririm. Ayrıca bu konularda çok fazla bilgim yok acemiyim ben kusura bakmayın.

lale76 22-03-2010 19:23

Sevgili Oktay; 41 numaranın rengine bayıldım. Hepsi birbirinden güzel. Maaşallah türler hızla genişliyor.

oki_1655 22-03-2010 19:30

Teşekkürler Lale abla bende çok beğeniyorum onu ama şuan daha küçük (5.5 - 6 cm arası).Büyüdüğünde ne kadar değişir ne olur tam bilemiyorum...

MagicLife 22-03-2010 21:37

Sayın oki kaktüsleriniz harika

oppss! 22-03-2010 22:03

Kaktüslerin çok güzel, bende bir ara heves etmiştim, ama fazla tür toplayamamıştım...
Umarım yeni daha değişik türlerinde olur, artık bulursam değişik şeyler benimde katkım olur;)

oki_1655 23-03-2010 01:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MagicLife (Mesaj 602058)
Sayın oki kaktüsleriniz harika

Teşekkürler Magiclife.Eğer bazılarında olan şu unlu bit sorununu da atlatırsak daha güzel olucaklar inşallah..

oki_1655 23-03-2010 01:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oppss! (Mesaj 602087)
Kaktüslerin çok güzel, bende bir ara heves etmiştim, ama fazla tür toplayamamıştım...
Umarım yeni daha değişik türlerinde olur, artık bulursam değişik şeyler benimde katkım olur;)

Teşekkür ederim kardeşim.Düşünmen bile yeter ama açıkçası hayır da demem:)
Bulursan birşeyler begonyayı gönderirken onları da gönderirsin artık...

oppss! 23-03-2010 13:20

Çevreme bakıyorum artık neler bulursam :)

kartalpin 25-03-2010 22:01

Sevgili OKİ,
Ne zamandır yazmak istedim sayfalarınıza ancak bir türlü kısmet olmadı. Dostlarınızın resimlerini inceledim ve anladımki hepsi çok huzurlu çok mutlu. Her ne kadar koşullarınızın eksikliğinden söz etmiş de olsanız yine de sağlıklı duruyorlar. Eminim her geçen gün de hem dostlarınız artacak hemde koşullara uyacaklar..Çünkü sevgi görüyorlar ki bu en büyük besin kaynağıdır.

Peki neden kaktüs cezbetti sizi ? Biraz bundan bahsedermisiniz bize. Hadi anlatın uzun uzun içinizden geldiği gibi... Siz bunu yazdığnızda bende daha uzun yazabileceğim

Sevgiyle kalın

oki_1655 26-03-2010 04:03

Sevgili Kartalpin..
Neden kaktüs beni cezbetti?Aslında hiç düşünmedim bu sorunun cevabını..Bana daha önce de çok soran oldu ama hep geçiştirdim ilginç bitkiler falan dedim.Şimdi şöyle bir durup düşününce aslında cezbetmesi için çok nedenim var.Daha doğrusu bana öğrettiği çok şey var tabi en başta da hayatı öğretti.Bunları anlatsam daha doğru olacak sanırım..
Kaktüsler çocukluğumdan bu yana bana çok uzak değiller aslında.Küçüklüğümde Uludağ'ın yamaçlarında otururduk.EE tabi öyle olunca çıkıp sokakta gezip dolaşıcak çokta arkadaşım yoktu.Bende sıkıldığımda benim odamdan çıkılan arka balkona çıkardım.Bursa manzarasına karşı otururken yanımda saksılarca çeşit çeşit kaktüsleri vardı annemin..
Herşeyimi onlarla paylaşırdım.Sıkıldığımda üzüldüğümde sevindiğimde hep o balkondaydım hep onların yanındaydım ben..
Bana kalırsa kaktüsler öyle bir çok kişinin dediği gibi sadece dikenli sevimsiz bitkiler değiller.O dikenler bana diğer insanların göremediği bir çok şeyi anlatıyor.
Belki de tam da beni anlatıyor.
Kaktüsler o kadar zarif o kadar narin canlılar ki ufak bir hırpalamada ufak bir darbede zarar görebiliyorlar.O dikenler onları bir çok şeyden koruyor.Kaktüsler en başta bana kendimi korumayı öğretti.
Üzerinde olan yaraları kapatırken bana kendimi onarmayı öğretti.
Kaktüsler o kadar zor şartlarda o kadar uzun süre;
bizim hayatımızı devam ettirebilmemiz için vazgeçilmez olan suya sahip olmadan yaşamalarıyla bana hayatın her olumsuzluğuna karşı ayakta kalmayı, yıkılmamayı öğretti..
Siz ona aylarca bakmasanız ilgilenmeseniz dahi yaşamını devam ettirebilir.Gerçek dostlarımız da böyle değil midir?
Tabi ki ufak kırgınlıklar dargınlıklar kalabilir ama o size sırtını hala dönmediyse sizin gerçek dostunuzdur.
Ben dostluğu da ondan öğrendim hayatta ki gerçek dostlarımı da öyle tanıdım..
Murat adında bir dostum var.Yaklaşık 5 yıl önce aramıza mesafeler girdi..Ortamlarımız ortak olsada zaman ayırmamız gereken ilgilenmemiz gereken farklı şeyler oldu..
Tamamen benim suçum..
Ama aylar sonra yanına gittiğimde hiç bir şey olmamış gibi aramızda ki dostluktan hiç bir şey eksilmemiş gibi haftasonu için plan yapmaya başladık..
Gerçek dostumu tanımış oldum ve biliyorum ki hayatımın sonuna kadar da o benim dostum olarak kalacak...

Bir süre önce bir çok ailede olabildiği gibi bizim ailemizde de ayrılıklar dağılmalar oldu.Annem evden ayrılıp taşındığında kaktüsleri balkonda bırakmış.Babam bakardı onlara.Ama öyle anlamaz babam kaktüsten falan.Kışın kar yağdığında balkonda bırakmış onları.Üzerleri karlarla kaplıydı ben gördüğümde..Malesef hiç biri kurtulmadı..
Bu gün Kütahya da jeoloji mühendisliği bölümünde okuyorum.Ve bu şehire taşındığımda yeni dostlar edindim .Sizlerle de onların fotoğraflarını yayınlayıp paylaştım.Devamı da gelicek tabii..
Ben kız arkadaşımla birlikte yaşıyorum ve bazı geceler o uyuduğunda bir kadeh birşeyler alıyorum, onların yanına oturup şarkı söylüyorum onlara.Konservatuar geçmişimden dolayı biraz da baba mesleği olduğundan müziğe ilgiliyim ve severimde.Aslında saksafon çalarım ama aldığım eğitimden dolayı türk sanat müziğini çok severim..İnanıyorum ki kaktüs dostlarımında hoşuna gidiyor..Bazende birlikte alize, modern talking falan dinliyoruz onlarla..Tam bir kültür karmaşası oluyor yani ama ruh halim neye yönlendiriyorsa beni dostlarımla onları dinliyoruz..
Son olarak söylemek istiyorum ki sadece kaktüslere değil canlı olan herşeye çok büyük saygı duyuyorum ve herkesin duymasını da istiyorum..

Kaktüsü severseniz dikenleri battığında acı değil yüzünüzde hafif bir tebessümle mutluluk duyarsınız...

Sevgiler.

sevim.K 26-03-2010 05:43

Sevgili Oktay kartalpini bekleyemedim mesajını yazması için, sabredemedim oysa sabırdır kaktüsün bir adı da:) Yazdıklarını okurken "işte ben" veya "bende" ya da "benim de" gibi tekrarlamalar yaptım. Sonra gülümsedim. Kaktüs sevgisi kaktüs sevenleri bir araya getirirken ne çok şeyi birleştiriyor aslında. Umarım kaktüsleri hep seversin, umarım kaktüsler bir şekilde hep hayatında olur. Umarım kaktüslerin sana öğrettikleriyle, onların üzerine güzellikler inşa ederek yaşarsın hep. Böyle sıcak, böyle samimi, böyle sevgi dolu, ve paylaşımcı, sevgiler:)

pinarbickin 26-03-2010 22:30

merhaba bugün bende kaktüs aldım saksısı çok küçücük ama benim daha önce kaktüslerim hepsi bir saksıdaydı.çiçekçi sakın çıkarma onda kalsın dedi ama ben diğerlerinin yanına ekmek istiyorum bozulurmu acaba.orda kalırsa nasıl büyüyecek ki hem nasıl sulayacağm.pamuk gibi bişey.

Vildan Sönmez 27-03-2010 00:04

Oktay Kardeşim, kaktüslerle kurduğun bağı ne güzel anlatmışsın. Bu konuda çoğumuzun evinde bir iki saksı kaktüs tesadüfen vardır, hani çeşit olsun diye. Eğer yakınlık kurabilirsen, tıpkı arkadaşlık gibi önüne geçilmez bir tutku gibi oluyor.

asumandilek 27-03-2010 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oki_1655 (Mesaj 604063)
Sevgili Kartalpin..

Herşeyimi onlarla paylaşırdım.Sıkıldığımda üzüldüğümde sevindiğimde hep o balkondaydım hep onların yanındaydım ben..

Belki de tam da beni anlatıyor.

O dikenler onları bir çok şeyden koruyor.Kaktüsler en başta bana kendimi korumayı öğretti.
Üzerinde olan yaraları kapatırken bana kendimi onarmayı öğretti.

Bir kadeh birşeyler alıyorum, onların yanına oturup şarkı söylüyorum onlara.

Ruh halim neye yönlendiriyorsa beni, dostlarımla onları dinliyoruz..

Sevgiler.

Kaktüslerimin alışık olduğu şeyleri yaşayıp, yerlerini yadırgamayacaklarını bilmek çok iyi oldu. :) Yalnız benim sesime alışıklar ya kafaları karışabilir bi müddet :dilli:

oki_1655 27-03-2010 04:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pinarbickin (Mesaj 604591)
merhaba bugün bende kaktüs aldım saksısı çok küçücük ama benim daha önce kaktüslerim hepsi bir saksıdaydı.çiçekçi sakın çıkarma onda kalsın dedi ama ben diğerlerinin yanına ekmek istiyorum bozulurmu acaba.orda kalırsa nasıl büyüyecek ki hem nasıl sulayacağm.pamuk gibi bişey.

Sevgili pınarbıckın özelinize mesaj attım.Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025