![]() |
Alıntı:
Sen şimdi öncelikle şu umutsuz durumdan sıyrıl bakayım. :mad: Sen onlardan ümidini kesme ilk önce. At şu karamsar havayı üsütnden. Çiçek açsa da açmasa da sevmiyor muyuz bu dikenleri biz. Seviyoruz. Herşeyden önce kendi enerjini yüksek tut ki onlarda bi silkelensinler, serpilsinler. Kütahya iklim bakımından zor bi memleket ama Erzurum'da yetiştiğini, hatta dilimizi dudağımızı uçuklatacak kadar güzel yetiştiğini gördüğümüze göre şu çuvaldızları bi kendimize batıralım değil mi benim kardeşim. Önce kendine , onlara olan sevgine inan sen. Gerisi gelecek göreceksin. Umutsuzluk yok... Bak benim kaynana topuzundaki inadı gördük tembihledim o kadar ben yokken açma, yalvardım oturup başına. Bak bu senin ilk çiçeğin olacak beni bundan mahrum etme dedim. Keçi ben bir gün yoktum o gün açıp soldu. Şimdi ikinciyi veriyor 15 - 20 güne anca açar o zamanda Artvin'e gideceğim yine göremeyeceğim büyük ihtimalle. Ama olsun seneye görürüz, Allah ömür versin yeterki. Dallarını çek, sürgünlerini çek. Nasıl büyüdüklerine şahit olmak bile çok güzel. Yepyeni uzuvlarıyla geliştiklerini izle. Sabrını güçlendirdikleri için şükret. " Sabır dünyanın en güzel nimetidir " bunu hiç unutma kardeşim benim... Emin ol sen onlara inandıkça değişecekler... |
Alıntı:
|
Yandın Oki. Hiç ağlamadan sızlamadan, arkadaşınla takışmadan kaktüstü, dikendi, çiçekti, tohumdu seni bekliyor gördüğün gibi:D.
Küpe çiçeği deyip kızdırma beni zaten sabah akşam iki posta başlarındayım tomurcuk arıyorum çiçek niyetine:mad: |
1 Eklenti(ler)
Sanırım Günün'den gelen tohumlar mamillaria prolifera Oktay ayrıca bu kaktüsler bize sabrı çok iyi öğretiyor çünkü beklemekten başka birşey yapamıyorsun:)
Eklenti 157290 |
Oki kardeş,
Sen bu işi kafanda bitirmişsin sanırım. Ben 20 yıldır her bahar geldiğinde onlarla beraber çiçek açıyorum. Dur bakalım abicim önünde çok yıllar var. Sabreden derviş ayvayı yermiş derler ama ayvayı yemek şöyle dursun muradına ereceksin, yeterki sabret. Sabrın sonu selamet, vardır herşeyde bir keramet. Devam abicim devam, kurusada devam yeşersede devam, kaybetsende devam, kaybetmesende devam. Hayat devam ettikçe sonuna kadar devam. Hadi bakalım git şimdi bitkilerinin yanına, al eline bir bardak çay veya kahve, içiyorsan benim gibi sigara yak bir tane, bak onlara tek tek, onlarda seni görüyor bilesin, sevincinide üzüntünüde görüyorlar. Gülümse biraz hadi bakalım. Bak oldu şimdi. Onlarda sana gülümsüyor deği mi? Bariştınız demektir. Hadi kolay gelsin. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Mustafa abi ben kafamda bitirdim ama kaktüsleri ya da diğer bitkileri değil sadece onların çiçeklerini görme umudum yok.Öyle bir düşünceyi attım kafamdan.Hem böylesi daha iyi açmadıklarında çok üzülmüyorum açarlarsa daha mutlu olurum üstelik.. Ayrıca yazdığın şu mesajdaki kafiyeler çok hoşuma gitti:) ''Sabrın sonu selamet, vardır herşeyde bir keramet.'' Senin tavsiyeni dinledim aldım çayımı sigaramı dün gece üşüsemde yanlarına oturdum bütün gece onlarla konuştum.Söz verdiler önümüzdeki yaz açmaya başlıcaklarmış:) |
Sevgili Oki, ben de çiçek diye sızlanıp dururken arka arkaya açmaya başladılar. Yani bu yıl çiçek patlaması yaşadım. Tabii bu bazılarında yılları aldı. Seninkilerin de zamanı gelecek. İnşallah çok bekletmezler.
Bu arada balkonun ve içerideki çiçeklerinin tertip ve düzenine bayıldım. |
Teşekkür ediyorum Vildan ablacım umarım bende senin kadar bol çiçekli bir yaz geçiriceğim günleride görürüm..
|
Sevgili oki, yok yok maşallah. Allah daha çok versin, neşeyle büyüsünler hepsi...
|
İnşallah Zühre Hanımcım dediğiniz gibi olur, bol bolda çiçeklerini görürüz...
|
Tohumlar eline geçmiş olamalı iyi günlerde büyüt.Eğer geçmediyse haberim olsun.Mail atmıştım barkodu orada var.
|
Mesaj attım sana kardeşim tekrar çok sağol..
|
Oki iyi geceler,
Kargonun bu gün sana ulaşması gerekiyordu. Pazartesi günü saat 2 de mng kargo ile gönderdik. Bilgi verirsen sevinirim yoksa kargo şirketi ile görüşeceğim. Sağlıcakla kal... |
sayın oki-1655 kaktüsler-sukulentler hepsi bir harika özellikle 41-42 ve 44 hele 44 ün rengi çok güzel(yabancı bir sitede görmüştüm) tabi e.milli lerin güzelliğini anlatmaya gerek yok maşallah ama ne zamandır sayfanızda yeni bitkilerinizyok:(
bu arada çelik olarak ayırdığım e.milli daha beklemede ne öldü ne filiz verdi yaprak rengi sarıya doğru dönmeye başladı asıl e.millim de çok güzelleşti kızım... |
Sevgili yağ-mur çok teşekkür ederim.Bu aralar fotoğraf yüklememe kararı aldım belki daha sonra devam ederim.Benimde ayırdığım milii lerin içinden biri tutmamıştı ve dalı suyu çekilmiş gibi kurumaya dönmüştü.Sanıyorumki sizde çelik alalı 1 ay gibi bir süre oldu.Yapraklardaki sararmanın olması normal çünkü kök salmaya çalışıyorsa yapraklarını sarartıp dökebilir.İsterseniz toprağını çok az açtırarak bakabilirsiniz.Ben bazen dayanamayıp bakıyorum öyle kök var mı yok mu diye.Eğer tutmamışsa ve elinizde başka kırmızı çiçekli euphorbia milii yoksa bana haber verin lütfen..Bayramdan sonra Kütahya ya döndüğümde ayarlayabilirim..
|
teşekkür ederim oki 1655 kırmızı e.millim var olursa beyaz ayırırsanız sevinirim?
|
Alıntı:
|
Bu sayfanın sahibi nerede acaba? Kaktüs ve sukkulentlerinde hiç değişiklik olmadı mı acaba? Çok merak ettim doğrusu.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025