![]() |
Neochilenia paucicostata
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Aktarma kablomu kaybettiğim için bir süredir resim ekleyemiyordum. Makinede son kalanlar...
Taner Bey'den aldığım bir Echinopsis türü. Etiketinde "kan kırmızı" yazıyordu ama hafif turuncumsu değişik bir renk açtı. |
2 Eklenti(ler)
Bir sabah balkona çıktığımda beni şaşırtan tatlı... Türünü bilmiyorum. Bir Rebutia türü olabilir mi?
|
1 Eklenti(ler)
Ve son olarak...
Huernia Histrix |
Sevgili ninina, çok güzel renkler ellerine sağlık.
|
Sevgili Ninina Huernia müthiş ellerinize sağlık. Ancak arkadaki gymnocalycium'un bir sorunu var sanırım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçeğiniz çok güzel açmış, bir Rebutia muscula... ;) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Türünü bilmediğim bir tane daha... Geçen seneki çiçeği fındık kadarken bu sene kendiyle birlikte çiçeği de büyüdü. Bu senenin son çiçekleri artık bunlar.
|
Bitki "huernia keniensis" olabilir diye düşünüyorum. :) :)
|
=)) Taner Bey'in sitesinde gezerken ben de Keniensis'ten fena halde şüphelenmiştim ama sonra başka benzeyenler de görünce olmadığını düşündüm. Yardımınız için teşekkürler.
Huernialar'ın kötü kokusu yok mu? Bunlar kokmuyor sanki =) |
Aslında çok güzel kokuyorlar :) Öğle vakti tam güneş gördüğünde benimkiler muhteşem kokusunu gösteriyorlar. Ama öyle her yere yayılmıyor. Ancak yaklaşınca alıyordum ben kokuyu burnumu iyice yaklaştırınca.
|
Evet öyle balkonu saran bir kokuları yok. Ben yine de burnumu uzak tutayım en iyisi =)
|
2 Eklenti(ler)
Mevsimini şaşıran kaktüslerim...
Mammillaria Plumosa Eklenti 350738 Mammillaria Karwinskiana sp. Nejapensis Eklenti 350739 |
1 Eklenti(ler)
Çiçeğini görmeyi başardığım lithopslarımdan biri.
Lithops Juli Fulleri |
1 Eklenti(ler)
Dışarıdaki kara soğuğa aldırmadan çiçeklerini açmaya devam ediyor. "Kışın çiçeksiz kaldım" demem artık.
|
Hernia keniensis nairobiensis.
Alıntı:
|
Sayın ninina84
Kaktüslerinizin hepsi birbirinden güzel. Benimde yeni hastalığım eskiden beri birkaç kaktüsle idare ederken şimdi irili ufaklı 25 tane kadar oldu. Kaktüslerinizle bol çiçekli günler. |
1 Eklenti(ler)
Hafta içi güneşi görünce sezonun ilk çiçeğini açtı kaktüsüm. Geri kalan tomurcuklar şu an beklemede.
Palecyphora Valdeziana |
1 Eklenti(ler)
Mammillaria Hahniana
|
1 Eklenti(ler)
Albiflora olarak alınan ama pembe açan minik Palecyphora =)
|
kışın sulama yapıyor musunuz lithosplarda? :)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Palecyphora Valdeziana'nın kalan tomurcukları da açtı. Diğer kaktüslerim de yavaş yavaş hareketlenmeye başladılar.
|
Gerçekten çok güzel bir kolleksiyon, bende de yedi çeşit var şimdilik...Birşey sormak istiyorum , kaynana dili diye tanımlanan kaktüsle aynı şekilde olan , dikenleri daha küçük tüysü ve grup diken şeklinde olan ( eliniz değdiğinde 10-15 tane sarı tüy şeklinde diken elinizde kalıyor ) türün adı nedir ?
|
Alıntı:
Kaynana dilinin birçok alt türü ve çeşidi var. Şekli aynıysa onlardan biri olabilir sanırım. İsimlendirme konusunda pek başarılı değilim. Kendi kaktüslerimin isimlerini de yardımcı olan arkadaşlar sayesinde öğrendim. Kaktüsünüzün resmini ilgili başlığa koyup sorarsanız bilenler size mutlaka yardımcı olacaktır. |
Konunuzu baştan sona inceledim. Kendileri de çiçekleri de birbirinden güzel kaktüsleriniz var. Özellikle Palecyphora Valdeziana bir harika.. Ellerinize sağlık..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025