agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   PlentyPlant / kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18777.htm)

sevim.K 06-02-2010 12:49

Galiba "benim balkonum" sayfasını açmanız gerekecek:) Bu güzellikler saklanacak gibi değil;)

oki_1655 06-02-2010 14:19

Keşke adana da olsakta çat kapı gelip tanrı misafiri deyip giriversek.

tiya 06-02-2010 14:22

Yakınlık

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 574730)
Sayın Selenn ve Sayın Sevim K.

Balkondan konuşmuştuk. Ben de 3 balkondan L tipi olanın bir kanadının fotoğrafını koyayım dedim. Diğer balkonlar kuzeye ve doğuya baktığı için, çiçeklerin bir bölümü koruma altında.

Keşke buradaki üyeler birbirine yakın olabilse de, çay keyiflerini her seferinde birimizde yapabilseydik.

Eklenti 124312

O "aloe" de karşı köşede :)

Biz buradayız. Çağırdınız da gelmedik mi? Küçük bir grup olarak ilk toplantımızı da yapmıştık, siz yoktunuz.

PlentyPlant 06-02-2010 17:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zuhredemir (Mesaj 574749)
İnanamıyorum. Bu ne kadar güzel bir balkon. PlentyPlant, bence çiçekleriniz sizi, sizin onları sevdiğinizden daha çok seviyor. En azından buradan böyle görünüyor.

İnsan bu balkondan hiç ayrılmak istemez ki...

Çiçeklerle birbirimize olan sevgimizi kıyaslayıp aramıza nifak tohumları sokmayınız, Sayın Zuhredemir :)))))

Şaka bir yana, ilginiz ve güzel sözleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim.

PlentyPlant 06-02-2010 17:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 574760)
Tek kelimeyle harika... Ne yapsak bilgisayarın içine girip şu sandalyelerden birini çeksek mi ki. :) 41 kere maşallah. Sayın Plentyplant, elleriniz ve bu çiçeklerin mekanı yüreğiniz hiç dert görmesin inşallah..

Güzel ve içten dilekleriniz için çok teşekkür ederim Sayın Asumandilek. Sizin de çiçeklere, doğaya karşı ilginizin hiç eksilmemesi dileklerimle...

PlentyPlant 06-02-2010 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 574804)
Muhteşem bir balkon.

İlginiz nedeniyle içtenlikle teşekkür ederim Sayın Sevim4.

Balkon, belki de bu sıfata henüz layık değil gibi geliyor bana. Ya da hergün gördüğüm ve ilgilendiğim için, güzelliğini dışarıdan bakan bir göz gibi algılayamıyorumdur, kimbilir. Daha da güzelleştirmek için (üçünü birden) hala gayret gösteriyorum.

Saygı ve selamlarımla...

PlentyPlant 06-02-2010 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 574822)
Bence de çok güzel bir balkon gerçekten doya doya oturun İnşallah. Ama çiçekleri biraz daha yakından görebilsedik daha güzel olurduSn Plentyplant:)

Bu kadar beğenileceğini hiç beklemiyordum doğrusu Sayın Günebakan. Bir merak gidermek için koymuştum sadece. :)

Bazı çiçeklerin fotoğraflarını (kaktüs ve sukulent sınıfına girmeyenler) arada bir galeri bölümüne koyuyorum. Zaman ayırmaya değer bulursanız, galeride daha yakından görebilirsiniz.

En içten teşekkürlerim ve saygılarımla...

PlentyPlant 06-02-2010 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 574823)
Galiba "benim balkonum" sayfasını açmanız gerekecek:) Bu güzellikler saklanacak gibi değil;)

Bunun sebebi siz oldunuz Sayın Sevim.K. :)) Şimdiden statik hesaplara başladım. Eğer hesaplarım yanlış çıkarsa "ağırlıktan çöken balkon" sayfası açmaktan korkuyorum. :)

PlentyPlant 06-02-2010 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oki_1655 (Mesaj 574851)
Keşke adana da olsakta çat kapı gelip tanrı misafiri deyip giriversek.

Yolunuz ne zaman düşerse, Sayın Oki... Çiçekleri ve doğayı seven biriyle balkon keyfi yapmaktan büyük zevk alırım.

Saygı ve selamlarımla...

PlentyPlant 06-02-2010 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiya (Mesaj 574855)
Biz buradayız. Çağırdınız da gelmedik mi? Küçük bir grup olarak ilk toplantımızı da yapmıştık, siz yoktunuz.

Adana ile ilgili bir grubun olduğunu site sayfalarında görmüştüm Sayın Tiya. Organizasyon ile ilgili bilgim olmadı. Belki Adanalı olmadığım için sürekli izlemeyişimden dolayı olabilir. Hoş, kendimi ait hissettiğim şehirlerin de sayfalarını izlemiyorum, varsa da bilmiyorum.

Bahar gelsin, içerideki çiçekler dışarı çıksın, bakımları yapılsın, havalar balkonda oturabilecek kadar ılınsın, memnuniyetle bir çay-kahve keyfi için biraraya geliriz.

İlginiz için teşekkür ederim. Saygı ve selamlarımla...

sevim.K 06-02-2010 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 574939)
Bunun sebebi siz oldunuz Sayın Sevim.K. :)) Şimdiden statik hesaplara başladım. Eğer hesaplarım yanlış çıkarsa "ağırlıktan çöken balkon" sayfası açmaktan korkuyorum. :)

Sayın PlentyPlant bu sayfada kaktüs ve sukulentlerinizi merakla bekliyoruz tabi ki. Balkona gelince üç balkonunuza sığan çiçekleriniz kesinlikle buradaki balkonunuza da sığacaktır. Çökmeyeceğinden eminim:);)

PlentyPlant 06-02-2010 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 575008)
Sayın PlentyPlant bu sayfada kaktüs ve sukulentlerinizi merakla bekliyoruz tabi ki. Balkona gelince üç balkonunuza sığan çiçekleriniz kesinlikle buradaki balkonunuza da sığacaktır. Çökmeyeceğinden eminim:);)

Tamam o zaman! Balkonlara yükleme yapmaya devam. Ama yine de ne olur ne olmaz, ben balkonlarda mümkün olduğunca torf ve plastik saksı kullanayım. Saksı başına ne kötü 1 kg fark eder. ;)

PlentyPlant 06-02-2010 21:30

1 Eklenti(ler)
Bu, kenar köşede ihmal ettiğim kaktüslerimden biri.
Bildiğim kadarıyla mammallaria schumani.

Eklenti 124358

PlentyPlant 10-02-2010 20:50

2 Eklenti(ler)
Lithopsların doğum sancısı.

Eklenti 124719

Bu Lithops Otzeniana... Kış ortasında dört tane bebek bekliyor. Soğuktan etkilenmesinler diye birkaç tanesi mutfaktaki 40 W akkor spot lamba altındalar, sabah 7'den gece 24'e kadar. Galiba, hem biraz ılık ve kuru hava yaratıyor, hem de yağmurlu havalarda "güneş sağlıyor.
Tek kaygım, bebeklerden birinin üzerindeki hafif çatlak.

Bir başka doğum bekleyen ise aşağıda gördüğünüz Lithops Meyeri.

Eklenti 124720

mrmusti 12-02-2010 15:59

Sayın PlentyPlant,
Bu kaktüsünüz thelocactus bicolor. mammillaria değil.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 575026)
Bu, kenar köşede ihmal ettiğim kaktüslerimden biri.
Bildiğim kadarıyla mammallaria schumani.

Eklenti 124358

PlentyPlant 12-02-2010 21:39

Hoşgeldiniz Sayın Mrmusti. Antalya'ya gidişinizde çekeceğinizi söylediğiniz sera fotoğraflarını bekliyoruz. Eminim çok hoş görüntüler olacak.

PlentyPlant 14-02-2010 00:16

1 Eklenti(ler)
Bu da en nazik sukkulentlerimden biri:
Crassula pellucida marginalis rubra variegata.

Eklenti 125119

Bir türlü dallarını kalınlaştırmayı beceremedim. Umudum yaza... Çıtır çıtır kırılıyor dalları. Dökülenleri toprağa sokuşturup köklendirmekten, birkaç ay içinde 7-8 saksı olacaklar gibi görünüyor.

PlentyPlant 14-02-2010 10:13

1 Eklenti(ler)
Mammillaria elongata 'Crest'.
Artık saskısı dar gelmeye başladı. Soğukların kırıldığından emin olur olmaz, daha ferah bir mekana kavuşacak.

Eklenti 125144

tiya 14-02-2010 10:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 578751)
Mammillaria elongata 'Crest'.
Artık saskısı dar gelmeye başladı. Soğukların kırıldığından emin olur olmaz, daha ferah bir mekana kavuşacak.

Eklenti 125144

Bitkiyi ferahlatmanın bir yolu da paylaşmaktır. Ne dersiniz?:)

PlentyPlant 14-02-2010 10:42

Saksıyı değiştirirken ayrılabiliyorsa, neden olmasın Sayın Tiya. :)

sevim.K 14-02-2010 11:38

Çok güzel:) Merak etmeye başlamıştık bu kadar çabuk bitmez herhalde o güzellikler. Niye başka fotoğraf eklenmiyor diye:)

Hhatice 14-02-2010 11:51

çok güzeller maşallah diyorum :)

günebakan 14-02-2010 12:34

Özellikle Crassula pellucida marginalis rubra variegata bayıldım çok güzel görünüyor. Belki kırılan dallardan biri İzmir'e doğru yolculuk etmek ister:) Güle güle büyütün.

Engin 14-02-2010 18:47

Sayın Plentyplant fotoğraflarınıza bakarken balkonunuzu gördüm gerçekten harika gözüküyor.

PlentyPlant 14-02-2010 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 578784)
Çok güzel:) Merak etmeye başlamıştık bu kadar çabuk bitmez herhalde o güzellikler. Niye başka fotoğraf eklenmiyor diye:)

Teşekkür ederim. :) Birkaç hafta sonraki bazı etkinlikler nedeniyle işlerim biraz yoğundu. Fotoğraf çekmeye fazla zaman ayıramadım. Aksatmamaya çalışacağım. :)

PlentyPlant 14-02-2010 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 578803)
Özellikle Crassula pellucida marginalis rubra variegata bayıldım çok güzel görünüyor. Belki kırılan dallardan biri İzmir'e doğru yolculuk etmek ister:) Güle güle büyütün.

Evet Sayın Günebakan, benim de en sevdiklerimden biri. Seyahat konusunda da bir sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum :)

günebakan 15-02-2010 13:54

Çok sevinirim gelmek isteyen bütün bitkilere kapımız açık :)

lale76 15-02-2010 20:15

Sevgili PlentyPlant; kaktüs sever birisi olarak kaktüslerinize bayıldım. Balkon da muhteşem görünüyor. Paylaşım yapacağınız zaman ben de olmayanlardan almak isterim.
Ünitenin tekerlekli olması iyi fikir. Apartmanda oturup yer sıkıntısı çekenler için harika bir yol. Bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyorum.

PlentyPlant 19-02-2010 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lale76 (Mesaj 579743)
Sevgili PlentyPlant; kaktüs sever birisi olarak kaktüslerinize bayıldım. Balkon da muhteşem görünüyor. Paylaşım yapacağınız zaman ben de olmayanlardan almak isterim.
Ünitenin tekerlekli olması iyi fikir. Apartmanda oturup yer sıkıntısı çekenler için harika bir yol. Bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyorum.

Sayın Lale76. Beni bu kadar zaman oyalamış ustadan aldığım cevap şu oldu: "Abi, o girintiler işi bozuyor. Biz bunu girintisiz yapalım, bükeriz. Kaynak yapmayınca, su da sızdırmaz." :)))
Benden aldığı cevap da şu oldu: "Yap da bir an önce yap. İki tane olsun bari." Umarım buna da bir mazeret bulmaz. Yarısını ödemesem, şimdiye başka yerde yaptırmış olurdum herhalde.

PlentyPlant 19-02-2010 22:00

3 Eklenti(ler)
Bir haftadır giremediğim için özlediğim siteye bugün akşam kavuştum. Birkaç fotoğraf çektim.
Birincisi euphorbia submammillaris. Üstten bakınca, eskinin elektrik direklerini hatırlatıyor bana. Çocuklar tırmanmasın diye böyle demir oklar koyarlardı ortasına. :)

Eklenti 126147

Eklenti 126148

Alttaki ise Echeveria setosa var deminuta.

Eklenti 126149

k_donmez 20-02-2010 18:44

Sayın Plentyplant, sayfalarınızı zevkle gezdim. Lithopslara sevgim gittikçe artıyor. Onlar hakkında da bir şeyler öğrendim. Ellerinize sağlık. Çok beğendim. Kutlarım.

sevim.K 20-02-2010 18:58

Fotoğraf eklemeyi aksatmama sözümüzü yine tutamamıştık:). Yine güzellikler eklenmiş

PlentyPlant 20-02-2010 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 582566)
Sayın Plentyplant, sayfalarınızı zevkle gezdim. Lithopslara sevgim gittikçe artıyor. Onlar hakkında da bir şeyler öğrendim. Ellerinize sağlık. Çok beğendim. Kutlarım.

İlginize çok teşekkür ederim Sayın Donmez. Lithopslar benim için de daha yeni sayılabilecek bir merak. Araştırdıkça gördüklerime, öğrendiklerime inanamıyorum. Güzel uğraşınızda kolaylıklar dilerim.

PlentyPlant 20-02-2010 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 582572)
Fotoğraf eklemeyi aksatmama sözümüzü yine tutamamıştık:). Yine güzellikler eklenmiş

Haklısınız, ne söyleyebilirim. :) Mart ayında İstanbul'da bir organizasyonumuz var. Onun çalışmaları da işlere eklenince, e-postalarımı bile kontrol edemez hale geldim. Mart ayındaki bir haftalık dönem hariç, aksatmamaya gayret edeceğim.

PlentyPlant 21-02-2010 09:15

1 Eklenti(ler)
Bugün sabah güzel bir hava var. Yumuşak bir güneş.
Balkona çıkıp birkaç fotoğraf çektim.
Bunlardan biri aşağıda: Echeveria_'perle von nurenberg'.

Eklenti 126409

sevim.K 21-02-2010 09:36

Hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı, emeklerinize sağlık:) Benim kocaman kaktüsüm ölüyor siyah siyah lekeler çıkmaya başladı. Geçen yaz sevgili berdurayın gönderdiği sukulentlerim de yapraklarını döktü nedense kel kel kaldılar. :(Sevgili barçmanın "bende yok" dediği o kötü kokulu sukulent te sarardı ölecek galiba. Ona karşı da mahcup oldum gönderecektim:( .Ne oldu bilmiyorum

Uzun toprak saksılarda aloe cinsi kaktüsüm ve sukulent vardı onlara bir şey olmadı yavru vermeye devam ediyorlar galiba teselli haberi denilen bu olsa gerek;)

PlentyPlant 21-02-2010 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 582843)
Hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı, emeklerinize sağlık:) Benim kocaman kaktüsüm ölüyor siyah siyah lekeler çıkmaya başladı. Geçen yaz sevgili berdurayın gönderdiği sukulentlerim de yapraklarını döktü nedense kel kel kaldılar. :(Sevgili barçmanın "bende yok" dediği o kötü kokulu sukulent te sarardı ölecek galiba. Ona karşı da mahcup oldum gönderecektim:( .Ne oldu bilmiyorum

Uzun toprak saksılarda aloe cinsi kaktüsüm ve sukulent vardı onlara bir şey olmadı yavru vermeye devam ediyorlar galiba teselli haberi denilen bu olsa gerek;)

Hangi kocaman kaktüs olduğunu bilmediğim için lekelerin ne lekesi olduğunu bilemiyorum ama talihsiz bir dönem geçiriyorlar/geçiriyorsunuz galiba. Belki toprak yapısı ve su miktarıyla ilgilidir hepsinin sorunu. Bazen arka arkaya çiçek kaybettiğiniz dönemler oluyor, nedenini hiç bilemeden.
Gerçekten çok üzüldüm. Ama hep söylüyorum, "kayıplar telafi edilebilir." :)

PlentyPlant 21-02-2010 09:49

1 Eklenti(ler)
Kaparosunu alıp üstüne yatan ustadan tekerli raflarım gelinceye kadar, bazı kaktüs ve bitkiler kışı güneydoğuya bakan bu raflarda geçirdiler. Tablalar gelince, bu ahşap raf, büyük balkonun köşesine geçecek ve büyük aloe de en tepesinde yerini alacak.

Eklenti 126430

sevim.K 21-02-2010 10:46

Fotoğrafları çektim. Evde bilgisayarımda düzeltme yapamıyorum programların yeniden yüklenmesi gerek, eklerim sonra:(

Balkonda fotoğraf çekerken dolu yağmaya başladı on dakika sonra da güneş açtı. Baharımız bu işte dedim:p

lale76 21-02-2010 13:12

euphorbia submammillaris in dikenleri çok değişik.
Raflarda hoş olmuşlar.
Ustalar zamanında bitirse şaşarım :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025