agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   PlentyPlant / kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18777.htm)

musbet 23-12-2011 21:28

Sayın PlentyPlant bitkileriniz çok güzeller, harika çiçeklenmişler, çok iyi baktığınız her hallerinden belli.
Ben bitkilerimi kare saksılara geçirmek istiyorum kaç cmlik saksı tavsiye edersiniz, 7cmlik saksı yeterlimidir sizce,birde kare saksılarınızı nereden temin ettiğinizi öğrenebilirmiyim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

PlentyPlant 23-12-2011 21:39

İlginiz için teşekkür ederim Sayın Sakdag. Duvalia çiçeklerinin yeri gerçekten bir başka oluyor. Bu arada, sizin sayfanızı da izliyorum. Son aldıklarınızla birlikte, sizin de koleksiyonunuz oldukça zenginleşmiş görünüyor.
Teşekkür ederim Sayın Hhatice. Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz beni mutlu etti.
Seyahatinizden yeni bitkilerle döndüğünüzü okudum ama hala bizimle paylaşmadınız, Sayın MrMusti. Gözüm sayfalarınızda...
Sizi tekrar görmek çok güzel Sayın AizoaceaeFAN. Parviflora çiçeği o kadar küçük ve narin ki, incitmemek için doğru dürüst fotoğraflayamadım bile.

PlentyPlant 23-12-2011 21:44

Ziyaretiniz için teşekkür ederim Sayın Musbet. Kare saksının büyüklüğü, bitkinizin kök yapısı ve gövde yüksekliği ile de ilgili bir konu. Benim kullandıklarımın çoğu 7'lik, 8'lik ve 10'luk. İlk parti saksıyı İstanbul İstoç'ta, Tanrıverdi Plastik isimli bir firmadan aldırmıştım. Aslında toptan satış yapan bir firma ama gidince yardımcı oluyorlar. (www.tanrıverdiplastik.com.tr)

PlentyPlant 23-12-2011 22:48

5 Eklenti(ler)
Eklenti 260987

Piaranthus geminatus

Elimdeki bu bitkinin alt tür ismi, melez olup olmadığı konusunda net bir sonuca ulaşmak mümkün olmadı. Doğru isim konusunda uyararak, aramama yardımcı olan (ismini izinsiz anmama kızmaz herhalde) Sayın Taner Angay’a çok teşekkür ederim.

Anavatanı Güney Afrika. Piaranthuslar yaygın bir coğrafyada, birbirine çok yakın formlarda ve bir arada yetiştikleri için, uzman botanikçiler tarafından bile ayırt edilmesi ve sınıflandırılması çok zor bulunan türler arasında sayılıyor.

Toprak üzerinde yayılarak öbek oluşturan bir tür. Türüne göre az ya da çok belirgin olan 4 köşeli gövdelerinde, yumuşak tırnaksı çıkıntılar yer aıyor.

Yıldız biçimindeki çiçekleri, yine türüne bağlı olarak az veya çok tüylü olabiliyor ve kadifemsi bir dokuya sahip. Renkleri ise beyazdan, sarı, turuncu, kırmızı ve kahverengiye kadar çok çeşitlilik gösteriyor ve çizgisel veya noktasal desenlere sahip. Çiçeklenme, genellikle Ekim ayında gerçekleşiyor.

Büyüme döneminde düzenli sulama ve sıvı besin ihtiyacı duyan Piaranthus, özellikle sıcak aylarda çürütmeyecek kadar bol miktarda sulanabiliyor. (En azından, gövdesinin şişkinliğini ve tokluğunu koruyacak kadar…) Soğuk aylarda, çok dikkatli olmak kaydıyla ve gerektikçe, toprağı çok az miktarda nemlendirilebilir.

Dallarından kolayca üretmek mümkün. Kesilen dalı bir süre kurumaya bıraktıktan sonra, geçirgen bir toprak karışımının üstüne yatırmak (gömmeden) köklenmesi için yeterli olacaktır.

Yararlanılan kaynaklar:
www.stapeliads.info
www.cactus-art.biz

Eklenti 260988

Eklenti 260989

Eklenti 260990

Eklenti 260991

PlentyPlant 23-12-2011 22:50

3 Eklenti(ler)
Eklenti 260992

Eklenti 260993

Alttaki fotoğraf, amber+mavi gözlükler için 3 boyutlu

Eklenti 260994

Not: Fotoğraf için izin talebime henüz yazılı bir cevap alamadığım için, doğadaki haliyle fotoğrafını burada kullanamıyorum. Görmek ve diğer türlere de gözatmak isteyen üyelerimiz, “africanbulbs” web sitesini ziyaret edebilirler.

sevim4 24-12-2011 10:18

Sn.plentyplant,bir sukulent bu kadarmı al benili olur çok güzel.

sevim.K 24-12-2011 12:03

Harika, çok güzel:)

zenfree 24-12-2011 16:12

Çok zarif, çok güzel. Detaylı fotograflar ve bilgiler için teşekkürler.

mrmusti 24-12-2011 17:02

Felsin güzeller, gelsinki gözlerimiz bayram etsin. Sağolasın kardeşim.

PlentyPlant 25-12-2011 21:08

İltifatlarınız için çok teşekkür ederim Sayın Sevim4, SevimK, Zenfree ve Sayın MrMusti. Tümünü, Piaranthusum adına kabul ediyorum. Güzellik, onun güzelliği.

selenn 12-11-2012 11:12

Sevgili Plenty Plant nerelerdesiniz? Bize en son Piaranthus geminatus'u tanıtmıştınız, üstünden de bir hayli zaman geçti. Güzel fotoğraflarınızı ve faydalı bilgilerinizi bekliyorum:)

sevim.K 12-11-2012 12:23

Neredeyse bir yıl olmuş sn PlentyPlant yoksunuz. Gerçi ben de zaman zaman ara veriyorum bazı zorunlu nedenlerle ama lütfen, sizi merak ettik.

Denizardacan 17-11-2012 23:54

Sn Plentyplant merhabalar,
Tam bir yıl olmuş uğramamışsınız sayfanıza, umarım iyisinizdir.
Bitkileriniz çok sağlıklı ve çeşitliler maşallah. Sayfanızda hem görsellik hem de bakım bilgileri yanısıra benim en çok beğendiğim ve takdir ettiğim nokta da bitkilerin doğal ortamlarındaki fotoğraflarını eklemeniz oldu. Bazen o kadar aynı ortamı yaratmışsınız ki hangisi saksı hangisi doğal ortam ayırtetmekte zorlandım doğrusu.
Kaktüs ve sukulent severlere çok faydalı olduğunuz kesin, umarım bilgilerinizden ve tecrübelerinizden yararlanma fırsatı bize de kısmet olur.Sizi tekrar bu sayfada görebilmek umuduyla.;)

Papağan 18-11-2012 00:33

Kesinlikle çok eğlenceli ve bir o kadar da bilgi dolu sayfalardı, emeğinize, ilginize sabrınıza sağlık..

Ben de yeni fotoğraflar ve birbirinden güzel paylaşımlarla sizi tekrar görmek isterim

yener.T 18-11-2012 10:43

Sayın PlentyPlant yalnız beğen tuşları ile beğenmekten öte bu bilgiler ve görüntüler.Bir sukulentin bu kadar güzel olabileceğini sizin sayfalarınızdan görüp öğrenebilmekteyim.
Fotoğraflar ve bilgiler için ellerinize sağlık,kendi adıma çok teşekkür ederim.

selcuk44 19-11-2012 23:43

Sayın PlentyPlant,gecenin bu saatine kadar 29 sayfanızı tek tek inceledim hakkını teslim etmek gerekir ki hakikatten kaktüs çeşitleriniz çok güzel ve sağlıklı belliki çok büyük emek veriyorsunuz ve engin deneyimleriniz var.

Ancak ilk sayfalarda sanırım bir defa resimlediğiniz Crassula ovata goolum'un hiç resmini bir daha göremedim.Ben Hem crassula ovata hemde Crassula ovata gollum hastası oldum, küçük goollum larım da var ama büyük ve gövdesi muhteşem gelişmiş Crassula gollum lardan da 4 adete sahibim ama sahip olduğum bu çinsler küçük boyda olanlar küçük kaldı büyük olanlarda fazla bir gelişme göstermedi,kaktüs sıvı besini de kullanıyorum ama nafile .

Gollum ların büyüme konusunda bir deneyiminiz varsa bilgilerinizi aktarmanızı rica edecektim Sahip olduğum Crassula Ovata ve Crassula Ovata gollum ların resimlerini bir kaç gün içinde''Selcuk44 Balkon seram sayfamda '' yayınlıyacak ve önerilerinizi bekliyeceğim.

Teşekkür eder iyi geceler dilerim.

PlentyPlant 21-11-2012 08:49

Sayın Selenn, Sayın Sevim K., Sayın Denizardacan, Sayın Papağan, Sayın Yener T.
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Biraz uzun süren sıkıntılı bir dönem, taşınma vb. nedenler yüzünden çok uzun süre Ağaçlar'a ve sizlerin sayfalarına ilgi gösteremedim. Herkesin hoşgörüsüne sığınıyorum.
Tekrar görüşmeyi ve sayfalarımızı paylaşmayı ben de çok istiyorum. "Yakında" diyelim.

PlentyPlant 21-11-2012 08:52

Crassula Gollum hala bitkilerimin arasındaki yerini koruyor Sayın Selçuk. Olağandışı bir gelişme olmadığı için fotoğrafı tekrar koymayı, tekrara düşmek olacağı gerekçesiyle düşünmedim. Bu tür üzerinde özel bir deneyime sahip değilim. En kesin bildiğim şey ise mantar gibi hastalıklara karşı çok hassas olduğu.
Sayfanızı takip edeceğim. Şimdilik sağlıcakla kalın.

zafer1326 21-11-2012 11:51

Dönüşünüzü sabırsızlıkla bekler olduk sevgili PlentyPlant.

Papağan 21-12-2012 18:44

Merhabalar
yine arayı açtınız;) Güzel dilekleriniz ve değerli önerilerinizle sizi tekrar görmek isteriz

Benim kaktüslerim sanırım tuttu:p beyaz beyaz kökler uzatmışlar toprağa sıkı sıkı tutunmak için, nasıl mutlu oldum, beni nasıl da içten gülümsettiler tarif etmeme olanak yok,ben size bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, elinize emeğinize sağlık, ilk sürgünlerinde fotoğraflarını sizinle paylaşmak istiyorum

Sevgi ve saygılarımla

Sudenur 11-01-2013 01:25

Sayın PlentyPlant, üç saati aşkın süredir sayfanızdaydım. Tıkandım şu an inanın, kifayetsiz kalacağını düşünmekteyim, kuracağım cümlelerin.

Nasıl güzel, nasıl iştah kabartıcı ve özendirici bir sayfadır burası böyle, kaktüs- sukulent cenneti mevcutmuş ta haberim yokmuş.. :o

Özendim, imrendim, bir sayfa dolusu notlar kopyaladım, helal ediniz hakkınızı. Üç beş kaktüsüm vardı adını bilmeden yetiştirdiğim, etiketleri olacak sayenizde.. :o

Kutluyorum sizi sayın PlentPlant, http://www.agaclar.net/forum/attachm...40-balkon1.jpg şu sayfayı görünce davetsiz misafiriniz olmak geçti içimden, keyifle çıkarmanızı diliyorum bu güzelliklerin tadını. Sağlıcakla kalınız.. :))

PlentyPlant 12-01-2013 14:05

Rica ederim Sayın Sudenur. Bazı üyelerin koleksiyonları ve sayfaları yanında benimkinin lafı mı olur? Yine de güzel sözleriniz için teşekkür ederim. İstediğiniz herşeyi de dilediğiniz gibi kopyalayabilir, sormadan kullanabilirsiniz.

ipektuğçe 12-01-2013 14:13

Sn.PlentyPlant,o güzel bitkilerinizin yeni hallerini çok merak ediyorum.Fotoğraflarınız da bitkileriniz de şahane,lütfen devam edin.;)
Özellikle 3 boyutlu görüntülere bayıldım,gözlükleri yanıma sıralayıp tek tek sayfalarınızı büyük bir heyecanla gezdim.Devamını da sabırsızlıkla bekliyorum.
Saygılarımla...

başkabahar 12-01-2013 23:42

Sn. PlentyPlant, haftasonu izin günümde sondan başa doğru tüm sayfalarınıza baktım ve bu saatte ancak bitti:) Bir bölümünü daha önce de okuduğumu hatırlıyorum ama bu güzellikleri fazladan izlemenin zararı yok:) Yeni aldığım ve ismini aradığım bir kaktüse de (gymnocalcycium stenogonum) rastladım, ismini öğrenmiş oldum. Bitkileriniz de buradaki sunumunuz da çok güzel, elinize sağlık.

PlentyPlant 13-01-2013 16:20

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim Sayın İpektuğçe, Sayın Başkabahar.
Ayırdığınız vakitlere değdiyse, ancak mutluluk duyarım.

adneser 30-01-2013 21:45

Sayın PlentyPlant

Kaktüs ve sukulentlerinizi bütün sayfalarnı hayranlıkla gezdim ve bu hastalığa tutulmuş biri olarak, yeni yeni narkoz alırken sizin kaktüslerinizin güzelliği, çeşitliliği ve çiçekleri beni komaya soktu, verdiğiniz detaylı bilgileride okudukça sayenizde bu işi ne kadar ciddi yapılması gerektiğini görmüş oldum.

Bir kez daha Teşekkürler PlentyPlant elinize emeğinize sağlık.

Sayfanızı yakın takibe aldım bilesiniz ;)

PlentyPlant 01-02-2013 21:05

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Tutulduğunuz yeni merakınıza (sizin deyiminizle hastalığınıza) minicik de olsa katkıda bulunabildiysem, mutluluk duyarım Sayın Adneser.
Siz de sayfalarınızı izlediğimi ve izlemeye de devam edeceğimi bilin.

ilkazra 01-02-2013 21:12

Sayın PlentyPlant sayfanız çiçekleriniz harika..Yalnız çooookk kıskandığımı itiraf etmeliyim.Bırakın çelikten çiçek yetiştirmeyi aldıklarım bile ölüyor.Sabrınıza emeğinize hayran kaldım .Ellerinize sağlık

sevim.K 29-06-2013 06:55

Sn PlentyPlant; beğen butonum çalışmıyor bilgisayarımın elden geçmesi gerekiyor sanırım ya da başka bir problem. Kısacası sayfanızı ilgiyle takibediyorum ve her defasında teşekkür ediyorum size sunduğunuz güzellikler için. :)

cenan 30-04-2014 17:36

Ben de uzun zamandır siteye girmedim. Şimdi gözlerim eski dostları arıyor. Sayın PlentyPlant nerelerdesiniz?:(

PlentyPlant 15-05-2014 07:32

Uzun zamandır siteye uğramadım ne yazık ki, Sayın Cenan. Kısa bir süredir bakıştırıyorum. Ne çok başlık açılmış, ne kadar çok mesaj birikmiş. Bu arada, yurtiçi ve yurtdışında pek çok koleksiyoner ve satıcının artık facebook'ta olması sebebiyle -hiç sevmediğim halde- onları keşfedilmek için ben de bir sayfa açmak zorunda hissettim. Bir süre bakıp, çıkacağım muhtemelen.
En çok üzüldüğüm de, kayıplarımız. Yaşamını kaybeden tüm arkadaşlarımızın sevenlerine, dostlarına, hepimize en derin üzüntülerimle başsağlığı diliyorum.

PlentyPlant 06-07-2016 09:48

Sudan korkmamak lazım: Cerogegia stapeliformis.

4 Eklenti(ler)
Toprak seviyesinden çürümüş 3 metrelik Ceropegia stapeliformis, şişebilen hidrojel polimer boncuk ve su ile yeniden köklendirildi ve kurtarıldı. Kurumaya yüz tutmuş en uç dallarına kadar…
Bir yıla yakındır suda kaldıktan sonra ilk çiçeklerini ve çiçeklere suluboya fırçası ile müdahaleden sonra da ilk tohum kesesini verdi. Hala suda...

Güler 06-07-2016 23:01

Ne güzel bir paylaşım, ellerinize sağlık ve teşekkür ederim.

PlentyPlant 07-07-2016 08:29

Ben teşekkür ederim Sayın Güler.

tapi 03-12-2016 14:59

Sayın PlentyPlant bu başlık tam belgesel tadında olmuş. Elinize sağlık. Teşekkürler.

yardimcierhan 01-04-2017 01:12

Kendinize ilk sayfalarda ''amatör'' demişsiniz.
Siz amatör iseniz, biz neyiz bilmiyorum. : ' )
Elinize sağlık, hepsi olağanüstü!

evandevan5 19-09-2019 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 636925)
Bu da sevdiğim Crassula cinsi sukulentlerimden Adromischus cooperi...

Eklenti 143570

Anavatanı Güney Afrika. Botanik adı dışında, yumurtanın şekli ve lekeleri nedeniyle "Yağmurkuşu Yumurtası" olarak da anılıyor. İç mekan ve seralar için çok uygun bir bitki. Eksi 5-6 dereceye kadar dayanabilmesine rağmen, istediği ideal sıcaklık 10-30 derece arası.
Doğrudan güneş ışığı yerine, yarı gölge veya çok aydınlık ortamları seviyor. Kalın etli yapısı nedeniyle hastalıklara çok açık. Gelişme döneminde, baharda bir ve yaz ortasında bir kez olmak üzere, iki kez besin ihtiyacı var.

bu adromiscus cooperi çoğaltmak için ne yapmak lazım benim bitkinin gövdeden bir kaçı koptu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025