![]() |
Kaktüs ve sukulentlere baktıkça hayranlığım bir kez daha artıyor. Herbiri birbirinden özel ve güzel. Ellerinize sağlık. Bu güzel bitkileri bizimle tanıştırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.
Haseki köşesi şahane olmuş İnce bir zevkin göstergesi. İnanın ben o askerlerin görüntüsüne bile bayıldım.:D Sevgiler. |
Alıntı:
İkisi de çok güzeller, benimkilerden pembe tomurcukta demek böyle açacak... :D Sarı rengi de daha çok Selis arkadaşım merak ediyordu, biraz da onun için dikkat çekmek istedim... ;) Sarı renkte çok güzelmiş, ayy bir an evvel benimkiler de açsın Allahım...:D |
Sayın denizhoca, almira teşekkür ederim.
Sayın sakdag sarı olanın çiçeği oldukça iri. Bazı hybridlerin çiçek boyları büyük oluyor, sanırım bu da onlardan biri. Biraz daha güneşli günler görsek hem bana iyi gelecek, hem de tomurcuklar tam açabilecek. Bu sarı tam açmadığı halde bile beni mutlu etmeye yetti. Umarım sizinki de böyle iri çiçeklidir, fotoğraflarsanız sevinirim. |
Selen Hanım,
Almanya ikliminde kaktüs ve sukulentleriniz ile verdiğiniz mücadeleyi anlamam zor değil. Almanya'ya her gelişimde yağışı ve kapalı havalardan dolayı bir süre sonra sıkıldığımı hissetmişimdir. Ama yemyeşil ve düzenli kasaba ve köyleri ise, her vatandaşının doğaya olan barışıklığına, saygısına ve sevgisine hayran kalmışımdır. Neden Türkiye'de büyük çoğunluğun, en ufak yeşil alanın üstünde mangal yapmayı, mangal sonrası atığını, çöpünü toplamadan, ayrılmasını anlayamam. Haftaya aynı yere gelip, o kirliliği yadırgamadan, çoluk çocuğunun sağlığını da hiçe sayarak, tekrar piknik yapmayı içine sindirebilen vatandaşımı anlayamıyorum. Bizlerin yeşil için mücadelesi, çiçeği açtığında dostları ile paylaşmak için can atan, kaybettiği bitkisinin acısını derinden hisseden üç beş dostumun olduğunu hissetmek bana mutluluk veriyor. Birgün doğayı katledenlerin sayısından fazla olacağız. Tüm paylaşımlarınız için, bize verdiğiniz heyecan ve mutluluk için teşekkürler. |
Sayın MKurtoglu, ben de Almanya'ya daha evvel tatil için geldiğimde sanırım büyük konuşmuşum, bu ülkede yaşanmaz her yer gri diyerek:) Şimdi havası ve yaşlıları hariç sevdiğimi bile söyleyebilirim. Komşum beni kaktüslerle gördükçe gülüp, iyi şanslar diliyor:)
Bitkileri Türkiye'den kamyonla buraya getirdikten sonra mücadele etmeye başladık. Ne yazık ki çok bitki kaybettim ama sonuçta benim için büyük mutluluk onların gelişmeleri. Ama yalnız bunu hisseden ben değilim, bu güzel sitede benim gibi hissedenlerin sayısı oldukça fazla. Birbirimizi sima olarak tanımasak da bitkilerimiz vasıtasıyla güzel dostluklar kurduk. Bu nedenle ben bu siteye ve siz değerli dostlara teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır tomurcukta olan Chamaecereus silvestrii'nin çiçeği ilk kez dün kendini gösterdi.
Eklenti 293791 Euphorbia millii'nin iri ve normal çiçekli formu; Eklenti 293792 Eklenti 293793 Scilla maculata da çiçeklendi. Eklenti 293794 Eklenti 293795 |
5 Eklenti(ler)
Kleinia stapeliaeformis'i çok seven birisi var sanırım:)
Eklenti 293797 Echeverialar çiçeklenmeye devam ediyor. Eklenti 293798 Eklenti 293799 Eklenti 293800 Eklenti 293801 |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da üretimlerden bazıları.İlk kare çimlenen ve henüz kendi yapraklarını çıkartmaya hazırlanan Adenium, diğer kareler ise yaprak çeliklerinden üretilmek üzere olan Echeverialar.
Özellikle son karede yaprak toprağın üzerine bırakıldığı zaman çeliğin toprağa ulaşmak üzere köklerini uzatışı çok net belli oluyor. Eklenti 293808 Eklenti 293809 Eklenti 293810 Eklenti 293811 |
Merhabalar Sevgili Selen, bahçenize ve sukkulentlerinize hayran olmamak elde değil. Bunun adı tutku olsa gerek, bakmakla bile geçiyor insana sanki, bir de yanında olsak ne olur. Sizin sukkulent cennetindeki duygularınızı düşünemiyorum bile. Sayenizde bilmediğim, görmediğim, duymadığım kadar sukkulent çeşidi görmüş oldum, çok teşekkürler. İçlerinde en güzel, en sevimli çiçeğiniz, oğlunuz Deniz:) Ve de ürettiğiniz yaprak uçlarındaki minik sukkulentler. Yavrular bir başka güzel görünüyor insanın gözüne :)
Bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkürler. Güzel gören güzel düşünür, hayattan da zevk alırmış. Mevlananın dediği gibi “Kardeşim sen düşünceden ibaretsin, geriye kalan et ve kemiksin. Gül düşünürsün gülüstan olursun, diken düşünürsün dikenlik olursun”. Böyle dikenliğe de can kurban :) Selam ve sevgilerimle... |
Sayın rhepsag67, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Benim için kaktüs ve sukulentler bir hobi ama bu hobi beni son derece mutlu ediyor. Birşeylere emek verdikçe, araştırdıkça, merak ettikçe de insan ister istemez kendini kaptırıyor. Sonucu ise işte bu... 2006 yılında bir arkadaşımın hediyesi olan bir kaktüs sonucu başladı herşey ama hiç şikayetçi değilim:)
Sevgilerimle... |
Maşallah üretim iyi Selenciğim:)
|
Ne güzel olmuş. İmalattan halka satışlar yakında başlıyacak.
|
Merhaba umarım benim ve küm kaktüs severlerin renkli ve güzel çiçeklere sayip olur. Ben daha düzenleme aşamasındayım, bu gün kök tütan kaktüslerimi saksıladım düzenledim. Umuyorum dir dahaki sene çok renkli bir koleksiyona sahip olacam diye düsünüyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Havalar birkaç gündür güneşli gidiyor, nihayet yaz geldi buraya da diyeceğim ama belli de olmuyor buranın havası. Geçenlerde yine güneşliyken tüm bitkileri naylon seralarından çıkarttım, güneş alsınlar istedim. Birden hava kapadı ardından dolu bastırdı. Doludan arta kalan berelenmiş, zedelenmiş yapraklar ama neyse ki dayanıklı bitkiler Sukulentler. Eklediğim fotoğraflardaki yapraklardaki aşınmalar dolunun izleri.
Echeveria Blue Curls ve Echeveria 'Topsy Turvy' Eklenti 299334 Eklenti 299335 |
2 Eklenti(ler)
Bahçede çalışırken bronzlaşan tek biz değiliz. Bu Kalanchoe thyrsiflora da güneşten yapraklarını kızartmaya başladı. Fakat direkt güneşten hiç hoşlanmıyor. Yarı gölge, sabah güneşi alan yerde daha keyifli. Aksi taktirde yapraklar boynunu büküp solgunlaşıyor.
İlk fotoğraf bahar başındaki, kapalı mekandan bahçeye ilk çıktığı hali Kalanchoe thyrsiflora'nın. Yapraklar yeşil, henüz kızarmaya başlamadan önce. Eklenti 299336 Bu fotoğrafta yapraklar kızardıktan sonraki hali. Gitgide de kızarıklıklar artıyor. Özellikle alt yapraklarda direkt güneş aldığı zamanlardaki solgunlaşmalar gözüküyor. 2 gündür direkt güneş almayan bir yerde ve canlanmaya başladı. Bereler yine dolunun izleri... Eklenti 299337 |
5 Eklenti(ler)
Bu akşam üzeri çekilen fotoğraflar...
Eklenti 299338 Eklenti 299339 Eklenti 299340 Eklenti 299341 Eklenti 299342 |
5 Eklenti(ler)
|
Gözlerim Almanyadan bayramı yaptı. Ellerine sağlık ablam.
|
Maşallah hepsi çok güzel.Sarı açan kaktüse bayıldım...
|
Maşallah gerçekten hepsi çok güzel görünüyorlar.
|
Uzun zaman sonra paylaşımlarınız mutlu etti. Çiçeklenen kaktüsler, sukulentlerin renklenen yaprakları çok hoş. Dolu için üzüldüm. Ellerinize sağlık.
|
Sevgili Selen bütün bitkilerin çok güzel ama bu ziyaretimde bahçedeki Tillandsialar ilgimi çekti..
Çiçekleniyorlar mı, yetiştirilmesini paylaşırsan sevinirim..;) |
Bu ne renk ve tomurcuk zenginliği sevgili Selen. İlk bakışta yapma çiçek gibi geldi. Olmaz biliyorum ama öyle canlı renkler ki...
Alıntı:
|
Alıntı:
Avonialar da çok şekerler:) Rebutialar gözbebeği olmayı çoktan hakediyorlar. Güle güle büyüt canım hepsini:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 300384 |
Sayın kaktüs35, MKurtoglu teşekkür ederim. Aynı fotoğrafları defalarca yüklemek anlamsız geliyor. Bu nedenle biraz fotoğraf yüklemeye ara verdim. Fakat ufak tefek değişiklikler, çiçeklenmeler olunca paylaşmak istedim.
|
Alıntı:
Bakımları kolay, oldukça nemli ortam istiyorlar. Her gün yapraklarını su ile arada bir de sıvı besin ilave ettiğim su ile spreyliyorum. Eğer susuz kalırsa su dolu bir kova içerisine atıp sabaha kadar bekletiyorum su içerisinde. Burada çiçeklendiği zamanki foroğrafını paylaşmıştım. Sevgiler. |
Sevgili Vildan Hanım evet çiçek renkleri özellikle Rebutiaların çok canlı ve güzel. O yapma çiçeklere nasıl sinir oluyorum anlatamam. Bir kürdanla ya da silikonla zavallı bitkiye sadece ticari amaçla iliştirmiyorlar mı acıyorum bitkilere. Gördükçe de çıkarıp atıyorum.
|
Sevgili Nevsune Hanım, evet Monanthes öyle açıyor. İstanbulda daha evvel açmıştı ama buradaki tomurcuklarını açmamakta inat ediyor. Paylaştığınız resimdeki haline bayıldım, teşekkür ederim. Sevgiler.
|
Canımın içi selenn'im, seni özledikçe yazılarını okumak ve yüklediğin fotoğraflara bakmak için başlığına giriyorum, ama eğer bu böyle devam ederse hem kaktüs adlarını öğreneceğim hem de korkarım kaktüslere daha bir ilgili olacağım.
Kozalak saksın! (Monanthes'in) hoş olmuş ama ben dolaşırken hemen gözüm 660 numaralı mesajındaki clematisleri gördü. Bir de 640 numaralı mesajındaki çiçekler ne güzel. Hepsi çok güzel canım, ellerine sağlık. |
Selenciğim saksıların, bitkilerin, düzenlemelerin hepsi çok çok güzel. Ama günlerdir monanthes'i unutamıyorum. Olağanüstü.:) Soğuklarla birlikte rengi değişiyor mu?
|
Selen Hanim,bahcenizi ne kadar guzel duzenlemissiniz.Bakmaya doyamadim.Sukulentleriniz cok hos gorunuyor.
Ben de balkonumda bir seyler yapmaya calisiyorum.Yetistimek istedigim cok cesit olmasina ragmen yer kalmadi simdiden.:) |
Teyzeciğim bak ufaktan ufaktan sana da sevdiriyorum galiba kaktüsleri:) Benzetmelerin her zamanki gibi isabetli. Ben de seni çok özlüyorum. Off Off:( neyse fazla uzatmayayım yoksa bu uzaklık dayanılmaz oluyor.
|
Teşekkür ederim sevgili Zenfree ama sizin bitkileriniz de harika. Çok hoşuma gidiyor sizin başlığınıza bakmak, içim açılıyor. Monanthes'e daha evvel İstanbul'da yaz, kış balkonda (annemim evinde) bakmıştım. Bir tek don olunca içeri alıyordum. Hala orada ve balkon tüm öğleden sonra güneşini almasına rağmen renginde büyük bir değişiklik olmadı. Ama tomurcuklar daha hızlı açmıştı. Buradaki birkaç aydır benimle ve aldığımdan beri bahçede, onda da bir renk değişimi yok. Ama dediğim gibi açmadan tomurcuklar inatla bekliyor. Sevgiler.
|
Sayın Tika teşekkür ederim. Malesef yer sıkıntısı bu hastalığın kaçınmaz sonu:) Ama en küçük alanları bile değerlendirmek istiyor insan. Sizi çok iyi anlıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili selenn;
Çiçeklenmiş kaktüsleri ve sukkulentleri gördükçe, "ya gerçekten çok güzeller" diyorum, şeytan dürtüyor :) Ama sonra vaz geçiyorum, balkon ve salon bitkileri bana göre değil :( Tohumdan yetiştirdiğim, 3,5 yıl gözünün içine bakarak büyüttüğüm güzelim plumerialarım ve adeniumlarım, İstanbul'a gittiğim için, yaban ellere alışamadılar ve birer ikişer terk-i mekân eylediler. Yaklaşık 38 saksı bitkimden 5 plumeria, 3 adenium kaldı. Ben de plumeriaları dağıttım, kala kala 3 adenium kaldı, onların da akıbetleri meçhul. Hiç kimse bitkiyi yetiştiren kadar anlamıyor o bitkinin dilinden, kaybettiğimde çok üzülüyorum. En iyisi sadece bahçemle ilgilenmek. Buradaki bitkiyi merak ettim, sukkulent türü mü, harika bir görüntüsü var. Eklenti 300787 Böyle güzellikleri gördükçe verdiğim kararları unutuyorum :) Bu arada, bu kadar latince ismi sevgili selen nasıl hatırlayabiliyor diye hep merak etmiştim, işin sırrı isim çubuklarındaymış :) Size güzel bitkilerinizle mutlu bir yaz diliyorum. |
Alıntı:
Seni, ona hatırlattıkları için öyle bir bakıyor ki tahmin edemezsin. Hava soğuk diyor, hepsini hiç üşenmeden içeri taşıyor, hava güneşli diyor, haydaaa hepsi yine balkona çıkıyor. Menekşelerin harika açmışlar, fotoğrafladım sana göndermek için ama unuttum sonra da. Neyse, belki merak eder de İstanbul programını biraz erkene alırsınız diye göndermeyeyim.:D |
Sevgili Adalet Hanım, size bitkilerinizi kaybettğiniz için üzülmeyin demek isterdim ama insanın keyfini nasıl kaçırdığını biliyorum. Haklısınız da ama bahçenizde o kadar güzel bitkileriniz var ki onlarla ne kadar hoş vakit geçirdiğinizi tahmin de ediyorum.
Bitkilerin latince isimlerini hatırlamak için evet isim etiketleri çok işe yarıyor ama zamanla onlarsız da tanıyor insan bitkileri. Okudukça, araştırdıkça ve bitkileri yetiştirdikçe nasıl oluyor bilmiyorum ama insan kendiliğinden tanıyor bu karmaşık latince isimleri. Yine de isim etiketlerinin şöyle faydası var; bazen alt türleri birbirlerine benzerlikleri nedeniyle özellikle kaktüslerde bulmak, keşfetmek zor oluyor. Bir de bitkiye hangi yıldan beri bakıyorum, bunu not ediyorum etiketlere. Bu da yaşını tespitte işe yarıyor. Resimdeki bitki Saxifraga, sukulent değil ama kaya bahçelerine çok uygunlar. Baharda çiçek açıyor. Yaz başında da çiçeklenmesi son buluyor. Kışın tamamen yok oldu. Bu sene burada çok çetin bir kış geçti. Donduklarını ve tekrar çıkmayacaklarını düşünmeme rağmen baharda tekrar filizlenmeye başladılar. Şimdi çiçekleri geçti ama Sedumlarla bahçede arkadaşlık ediyorlar. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025