![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2019
|
Ve birkaç tane daha |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Sayın ekak. Bu mesajınızdaki ilk iki resimde görünen kaktüsleriniz güneş ışığı yetersizliği nedeniyle alarm veriyor, bilginize... Uçları ince uzun ve solgun renkte büyüyor... Bu, gereksinim duydukları güneş ışığını alamadıklarında meydana gelir... Bir an önce daha fazla güneş alacakları bir konuma almazsanız form kalıcı bozukluğu olur bitkilerde... Yalnız, güneş yanıkları ortaya çıkmaması için birden değil, güneş alacakları süreyi yavaş yavaş arttırmanız gerekir... Örneğin yarın, bugünkünden yarım saat daha fazla güneş alabilirler... Bu şekilde arttırarak güneşe kavuşturursanız hem sağlam ve kalın gelişecekler, hem de gerçek renklerine kavuşacaklardır... Bol şans... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2019
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Haklısınız, soğuk da çok dikkat edilmesi gereken bir faktör.. Hatta soğuk daha da büyük bir sorun, çünkü bir gecelik ayaz bir bitkiyi rahatça öldürebiliyor.. Ben de o sorunu yaşıyorum maalesef... Camlı bir balkon var, ona da sukulent ve kaktüslerin hepsi sığmıyor, açık balkona koysam donma ya da zarar görme riski var.. İçeriye koyunca yeterli güneşi görmeyip cılız ve formunu kaybetmiş olarak büyüyorlar.. Onları açık balkona çıkarmak için ben de havanın yeterince ısınmasını bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Sayfanız hayırlı olsun. Bitkileriniz çok güzel... |
|