![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2016
|
Tohum kesesi
Sayın Fatih_Soydemir ve Sayın bugday beğeniniz için teşekkür ederim. Tohum kesesi Echinopsis subdenudata ve Echinopsis subdenudata cv fuzy navel herikiside çiçek açtıktan 10 gün kadar sonra tohum kesesi oluşturdu. Tesadüf ikiside aynı zaman çiçek açmıştı o nedenle "çapraz tozlaştırma" yapabildim ve tuttu. Arada çiçek açan birine "kendikendine tozlaştırma" yaptım ama o tutmadı. ![]() İki adet Mamillaria backerbergiana 2-3 ay kadar önce çiçek açmış ve onlarada "çapraz tozlaştırma" yapmıştım. Onlardan biri bir adet tohum kesesi oluşturdu. İyiki üzerinde kalan çiçek koçanlarını temizleyip atmamışım çünkü tohum kesesi o koçanlardan çıktı. Çiçek açmasından bunca aradan sonra tohum kesesi oluşturması bana çok ilginç geldi... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Güneş eksikliğinin giderilmesi
Günün 2. Postu Mesut beyin uyarısından sonra daha önce güneş eksikliği olan kaktüslerimi yeterince güneş ışığı vererek 2 ay sonra yeniden fotoğrafladım; Mammillaria spinossisima rubrispina ![]() Mammillaria recoi lepthacanta ![]() Soldan sağa; ilk foto ilk aldığım orijinal hali ikinci foto ışık eksikliği mevcut Üçünçü foto 2 ay güneş ışığı aldıktan sonra. NOT: Dikkat ederseniz yeterince ışık almamış dönemde çıkan dikenlerde iyileşme olmuyor. Yeni çıkan dikenler sağlıklı çıkıyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium chiquitanum
Gymnocalycium chiquitanum bu defa tek çiçek açtı ![]() Daha önce dört çiçek açmıştı... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sinekkapan
Kış uykusunda tüm yapraklarını döken sinekkapan ilk aldığıma göre daha güçlü bir forma ulaştı... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Parodia...Subgenus Eriocactus.
Andersona göre (2005) Parodia cinsi kaktüs türleri 3 altcinse ayrılır, 1-Subgenus Parodia 2-Subgenus Eriocactus 3-Subgenus Brasilicactus Eriocactus altcinsinde birbirine benzeyen P. magnifica, P. leninghausii, P. schumanniana, P. warasii gibi türler var. Bendeki Erio Kardeşler ![]() Düzenleyen tapi : 18-07-2018 saat 20:10 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Henüz çiçek açmamış Mammillaria kaktuslerim
Bendeki Mammillaria Dolichothele Altcinsi kaktüsler iyice forma girdiler. Çiçek açmalarını bekliyorum. M.Surculosa ![]() M.longimmama ![]() M.longimmama var uberiformis (Bunun güneşle birlikte dikenleri çok sıklaştı) ya da M. sphaerica ![]() ....................................... M.decipiens ssp camptotrica ![]() Düzenleyen tapi : 22-07-2018 saat 20:23 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammillaria vetula ssp. gracilis cv. roi baudouin yonneux Aşağıdaki Mammillaria türünü geçen sonbaharda almıştım. Ne tür olduğunu anlamamıştım. Bu baharda büyüyüp forma girdi. Mammillaria vetula benzettim. ![]() İnternette araştırma yapınca bunun Mammillaria vetula ssp. gracilis cv. roi baudouin yonneux çok benzediğini gördüm; https://www.cactofili.org/specie.asp...audoin+yonneux Bir diger ismi sanırım Mammillaria vetula sap gracilis antje . Aşağıda klasik Mammillaria vetula gracilis ![]() Aralık ayında çiçek açmıştı. ![]() Düzenleyen tapi : 02-05-2020 saat 09:23 |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|