![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2016
|
Teşekkür ederim sayın sakdağ. Bu sabah uyandığımda sekiz tomurcukta açmıştı. Ne olur ne olmaz diye işe gitmeden fotoğraflarını çektim. İyikide çekmişim çünkü işten eve döndüğümde dün açan iki çiçek solmaya başlamıştı. Çiçekleri ömrü 1 gün belki 1,5 gün. Çiçeklerin rengi ve şekli çok etkileyici. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Makro ![]() Makro ![]() Ediyle büdü ![]() Dün açan iki çiçek sollmaya başlamış. ![]() Mammillaria karwinskiana nejapensis ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Tohum
1Mayısta Tohum ekimi yaptım.Elimde Parodia ottonis tohumları vardı onu yeniden denedim. 3-4 gün sonra tamamına yakını filizlendi. Yaklaşık bir aylık Parodia ottonis fideleri... ![]() Bunun dışında Zengarden sitesinden Rebutia ve Mammillaria tohumu satın aldım. Herbirinden 20 tohum var. ![]() Ancak 25 gün geçmesine rağmen 40 adetten 2 si filizlendi. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsisler ve Gymnocalyciumlar tomurcukta
Echinopsisler ![]() Gymnocalyciumlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis siverstii (Chamacereus siverstii)
Echinopsis siverstii (Chamacereus siverstii) ülkemizde yılan kaktüsü olarak biliniyor. Hızlı büyüyor. Uzun form (Sanırım bu form güneşe hassas, çok fazla güneşte kalınca etkileniyor) İlk aldığım hali 5,5 cm saksıda ![]() Şimdiki hali, ![]() Kısa form İlk aldığım hali (bu ise öğle güneşinden bile etkilenmiyor) ![]() Şimdiki hali ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sinekkapan (KAPAN)
Sinekkapan etçil bir bitki. Bu bitki sahip olduğu kapanlar sayesinde sinek, karınca, böcek vb yakalayıp sindiriyor. Kapanın iç kısmında bulunan kırmızı renk ve kapandan salınan koku kurbanları kendine çekiyor. Bitki besin ihtiyacını bu şekilde karşılıyor ek gübre ya da vitamin kullanılmıyor. Hatta yağmur suyu, ütü suyu, ters osmoz suyu gibi oldukça yumuşak suya ihtiyacı var. Verilen su içinde mineral seviyesi belli bir miktarın üzerinde olursa bu bitki ölüyor. Fotoğrafa dikkatle bakılırsa her kapanda her iki yaprakta olmak üzere 3+3 adet basınca duyarlı tetikleyici tüyleri var. Kurban 20 saniye içinde iki kez bu tüylere dokunduğunda kapan hızlıca kapanıyor. Daha sonra sindirim başlıyor. 5-15 gün kapalı kalıp sindirim tamamlandıktan sonra kapan yeniden açılıyor. Bendeki bitkinin kapanları iyice büyüdü ve iç kısmı kırmızımsı renk aldı. Bugün tetikleyici tüyleri farkedince fotoğrafını çektim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis ancistrophora arachnacantha
Echinopsis ancistrophora arachnacantha (Eski isimi Lobivia arachnacantha) tomurcukta Flaşsız ![]() Flaşlı ![]() Bu arada Lobivia ismi nerden geliyor biliyormusunuz? BOLIVIA nin Anagramı ☺ Düzenleyen tapi : 31-05-2018 saat 19:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Normal sebze fidelerini bile dikeceğimiz zaman ya sabah erken ya da akşam üzeri dikim yapılması önerilir. Biz satıcıdan yeni bir bitki aldığımızda direk güneşe koymuyoruz ki dış ortama yavaştan alıştıralım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|