![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2016
|
Çok teşekkür ederim "Gül Batur" hanım. .................................................. ............................... Echinopsis rhodonta ssp chacoana olduğunu düşünüyorum. ![]() dionaea muscipula , venüs fly trap = Sinekkapan Sonbaharda almıştım, kış uykusunda tamamı siyahlaştı, eridi. ![]() Mart ayında yeniden yapraklar çıkmaya başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium stellatum
Açması yakındır ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammilaria magnimamma
Mammillaria magnimamma magenta rengi çiçeklerini sonunda açtı! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium stellatum çiçek
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammillaria magnimamma çiçek
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Aloaceae Family
Dün hediye olarak gelen Aloaceae ailesinden bir sukulentten sonra bendeki minik Aloaceae ailesi! ![]() Aloaceae Familyasında 6 cins bulunmaktadır; 1-Aloe, 2-Haworthia, 3-Gasteria, 4-Poellnitzia, 5-Astroloba, 6-Chortolirion. Aloaceae ailesine ait yaklaşık 600 tür bulunmaktadır. Aloe, Howarthia, Gasteria cinslerine ait sukulentleri çok duyuyor ve görüyorum. 1 Aloe cinsinde yaklaşık 450 tür bulunmaktadir.Afrika, Madagaskar, Arabistan Yarimadasinda yetişir. 2 Howorthia cinsine ait 70 kadar tür vardır. Anavatani Guney Afrikadir. Howorthia türleri için "minyatür Aloe" benzetmesi yapilirmis. 3 Gasteria cinsine ait 80 kadar tür vardır. Anavatani Guney Afrikadir. Bu cinsin çiçeklerinin şekli mideye benzediği için cins ismi Gasteria olmuş. Türkiyede "Sığırdili kaktusu" olarak bilinir. Not: Yeni siniflamada Aloaceae Familyasınin ismi değişmiş. Neyseki sukulentlerle ilgilenmiyorum. Düzenleyen tapi : 27-04-2018 saat 10:38 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-04-2019
|
Bir sey sorcam o sinekkapani bauhaus tanmi aldiniz |
|