![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2016
|
Sukulent
Geçen sene mutfakta cam kenarında büyüyen sukulentler. Çok büyüdüler! Euphorbia submammillaris f. pfersdorfii ![]() Aloe humulis ![]() Aşağıdaki minikler; Arkada Aloe black gem. Öndekiler yeni, Aloe sp ![]() Aloe ler çok güzeller. Aloe cinsine ait yaklaşık 450 tür varmış. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Gymnocaycium sp
Daha önce birbirinden hiç ayıramadığım Gymnocalycium kaktüsleri yavaş yavaş ögrenmeye başlıyorum. Aşağıdaki fotoda yeni aldığım Gymno; Gymnocalycium monvillei ![]() Gymocalyciumlar türü kaktüslerin tür sayısı yeni bulunanlarla birlikte artmaya devam ediyormuş. Gynocalycium cinsi kaktüslerin Anavatanı Arjantin Kuzeyi, Bolivya güneyi, Uruguay, Paraguay. Aşağıdaki fotoda Gymnocalycium, Gymnocalycium platense (Sinonimler= Gymnocalycium quehlianum var. stellatum, Gymnocalycium stellatum var. albispinus, Gymnocalycium stellatum ![]() Aşağıdaki Gymno ise beyaz çiçekli Gymnocalycium baldianum-v-albiflorum ![]() Gymnocalciumlar 6 subgenusa ayrılmış durumda. Bu sınıflandırma tohum özelliklerine bakılarak yapılmış, tohumun fotografını 20 kat büyütüp yapısal özelliklerine göre Gynocalycium genusunu 6 subgenusa ayırmışlar... Not:Hernekadar araştırarak ve sorarak bulduysamda yukardaki Gymnocalycium tür isimlerini %100 doğru kabul etmeyelim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammillaria backebergiana çiçekleniyor
Mammillaria backebergiana ssp ernestii uzunca bir süredir tomurcuk büyütüyor Her üç gövdeninde tomurcuklarıda var. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammillaria magnimamma
Mammilalri cinsi kaktüslerin en büyüklerinden. İyice büyüdü. Bu yıl çiçek açmazsa kayınvalideye vericeğim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Mamillaria longimamma ve Mammillaria longimamma var. uberiformis
Mamillaria longimamma: Merkezde 1 adet diken, 8-10 adet çevre diken. ![]() Mammillaria longimamma var. uberiformis : Merkez diken yok ![]() longimamma Dolichotele altcinsine ait. Limon sarısı çiçekelrini merak ediyorum. Mammillaria cinsi Dolichotele altcinsine ait türler M. baumii M. carretii M. longimamma M. meulaleuca M. sphaerica M. surculosa |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sinekkapan bitkisi
Sinekkapan bitkisi (Dionaea muscipula) ![]() ![]() Kışa girerken almıştım. Kış uykusunda tüm yaprakları döküldü... Düzenleyen tapi : 23-03-2018 saat 21:13 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Schlumbergera truncata üzerine aşı
![]() Bir web sayfasında görmüştüm. Schlumbergea truncata üzerine rebutia yavrusu aşıladım. Önce tek parçayı köklendirdim. Sonra temiz maket bıçağıyla schlumbergera truncata üst kısmını düz keserek rebutia nında alt kısmını keserek birleştirdim. Ancak tutmadı...Daha sonra Opuntia üzerine deneme yapabilirim. |
|
|
|
![]() |
|
|