agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni3435Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-10-2017, 14:29   #1
Ağaç Dostu

namtha's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2006
Tebrik ederim çok güzel bir çalışma olmuş. Tamda dslr makineler için mikroskop lenslerini araştırıyordum .Fotoğraf makinesi bir adaptör ve mikroskop lensi ile mikroskop gibi kullanılabiliyor.

namtha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2017, 20:05   #2
Ağaç Dostu

tapi's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2016
Makro

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi namtha Mesajı Göster
Tebrik ederim çok güzel bir çalışma olmuş. Tamda dslr makineler için mikroskop lenslerini araştırıyordum .Fotoğraf makinesi bir adaptör ve mikroskop lensi ile mikroskop gibi kullanılabiliyor.
Sayın namtha mikroskop lensi ile makro çekim tekniğini bilmiyordum. Makro konusunda en basit çözüm "Uzatma tüpleri". Ben Uzatma tüpü kullanıyorum. Benim için yeterli. Diğer alternatifler hem pahalı, daha çok ekipman, daha çok çalışma ve sabır istiyor. Ben yukardaki çekimlerde tripod bile kullanmadım ki normalde tripod olmadan olmaz. Makro çekimler için lens ekipmanları dışında iyi bir tripod, hassas ray, focus stacking vb. gerekiyor...
Artık, Cep telefonuyla çek + Facebook a koy. Hızla tüket. O döneme geldik.

namtha beğendi.
tapi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2017, 22:19   #3
Ağaç Dostu

namtha's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2006
Sayın tapi bende 18-55mm objektifime makro için uzatma tüp kullanıyorum.Makinemi ilk aldığımda uzaktan kumanda hediyesiydi şimdi bu hediye gerçekten çok işime yarıyor. İyi bir tripod kullanmama rağmen gerek objenin durduğu masa gerekse deklanşöre basma esnasında titreşim neredeyse kaçınılmaz olduğu için makro fotoğraf çekerken uzaktan kumandayı kullanıyorum.Açıkçası benimki birazda merak.Taşlar mineraller olsun pul ve şimdi kaktüs hobilerim olsun daha küçüğünü görmek istiyorum bu yüzden acaba bir mikroskop alsammı diye ne zamandır düşünüyordum.Paylaştığım linki görünce baya sevindim çünkü yüklü miktar para verip mikroskop almaktansa bir adaptör ve mikroskop lensi ile (anladığım kadarıyla uzak için kullanılan telezoom objektife takılıyor ve elimdede 55-250mm telezoom objektifte olduğu için) eldeki mevcuttan yararlanıp mikroskopun yaptığı işi yapmak bununla birlikte görüntüyü pc ye ve/veya büyük ekran tv ye aktarabilmek, hd kalitesinde mikro dünyada neler olup bittiğini izleyebilmek gözüme güzel göründü .Tabi ki makro çekimde yaşadığımız titreşim ve odaklama zorluğu katlanıyor bahsettiğiniz hassas ray,objeye yakınlık nedeniyle ışıklandırma netlik vs. iş biraz daha profesyonelleşiyor ve buna uygun donanım şart hale geliyor.Gördüğüm kadarıyla adaptör ve mikroskop lenslerini bulmak ya çok zor ya da çok pahalı.Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından araştırmaya ve uygun fiyatta ürün bulmak için çalışmaya şimdilik devam . haklısınız o kadar küçükle ve detayla ilgilenen uğraşan pek yok bunun yanında iyiki cep telefonları,otomatik ayarlar ve megapikseller iyileştide biraz daha kaliteli resimler kullanılıyor

tapi beğendi.
namtha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2017, 20:55   #4
Ağaç Dostu

tapi's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2016
Opuntia ficus-indica

Opuntia ficus-indica,(Hint inciri, Frenk inciri, dikenli incir) ya da halk ağzında "Kaynanadili"
Bugüne kadar Opuntia cinsi kaktüsler hakkında pek yazmadım, ilgim yok.
Bugün bir parkta opuntia öbekleri ve üzerinde de meyveleri görünce dayanamadım üç adet meyve kopardım. Meyvelerinde çok sayıda diken olabiceği aklıma gelmedi, ayrıca çok dikenli de görünmüyordu. Ancak bir süre sonra parmaklarımda ve avucumda ciddi rahatsızlık veren minik dikenleri farkettim. Dikenlerden kurtulmak epey zamanımı aldı.
Name:  hintinciri.jpg
Views: 1548
Size:  25.5 KB

Opuntia ficus-indica.
Alıntı
Name:  hintinnnvcc.jpg
Views: 1511
Size:  70.2 KB
Bu kaktüslerin İngilizce'deki ismi prickly pears (dikenli armutlar)
Türkçede Hint inciri", "Frenk inciri", "dikenli incir" ya da halk ağzında "Kaynanadili". Yassı bölümlerin eklemlenerek oluşturduğu gövdelere sahip.
Meyveleri yenilebiliyor. (Yesem mi bilmiyorum!) Tüm kaktüsler gibi anavatanı Kuzey ve Güney Amerika. Ancak tüm dünyaya yayılmış durumda.

En çok tür barındıran kaktüs cinsi Opuntia
Kaktüsgiller (Cactaceae) familyasının en büyük iki subfamilyası Cactoideae ve Opuntuideae lardır . Tüm kaktüslerin büyük bölümü bu iki subfamilyada yer alır.
1- Cactoideae, En büyük subfamilya.
2 -Opuntuideae, Opuntuideae subfamilyasıda 15 cins kaktüs bulunmakta.

Düzenleyen tapi : 27-03-2018 saat 08:07
tapi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025