![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
Bende subulatayı kaktüs olarak biliyorum. Zaten opuntiaların hepsi kaktüs değilmiki:/ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2006
|
Haklı olabilirsiniz fotoğrafı ilk çektiğim zaman internette baya bir araştırmıştım o ara kaktüs değil sukulent olduğuna dair bir sitede bilgi okumuştum diye hatırlıyorum hatta çok şaşırmıştım bu kadar kaktüse benzeyen sukulent olurmu diye ama yanlış bilgi olabilir tabi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2016
|
Schulumbergera truncata (Yılbaşı kaktüsü)
Schulumbergera truncata (Yılbaşı kaktüsü) ![]() Diğer İsimleri: Şükrangünü kaktüsü, yengeç kaktüsü, sahte yılbaşı kaktüsü. Anavatanı: Güney Amerika, Brezilyanın güneydoğusu, Rio-de-janerio eyaleti. Sahil şeridinde yer alan dağlarda , 700-1000 metre rakımda yetişiyor. Atlas okyanusuna yakınlığından dolayı bu dağlarda yüksek oranda nem bulunuyor. Genelde ağaçların üstünde (epifitik) ya da kayaların üstünde (epilitik) yaşıyor. ![]() Toprak: Geçirgen, humuslu (asidik) toprak. Büyüme dönemi: Nisan – Eylül arası. Aydınlık olacak ama doğrudan güneş almayacak. Sulama; duruma göre haftada 1-2, epifitik kaktüs olduğu için kuru bırakılmamalı. İdeal sıcaklık 18-20 derece civarı. Tomurcuklanma dönemi: Eylül sonu-Ekim ayı. Günlerin kısalması ve sıcaklığın azalması ile birlikte tomurcuklanma görülür. Çiçeklenme dönemi: Ekim sonu-Kasım ayı boyunca çiçekleniyor. Dinlenme dönemi : Çiçek geçtikten sonra dinlendirilir. Sulama azaltılır. Tomurcuklanma ve çiçeklenme için ne yapmalı? kaktüs saksısı büyük olmasın, İyi bir aydınlanma, Eylül ayı başında sulamayı azalt, gübreyi kes, Onlarca kaynaktan baktım, iki parametre çok önemli. 1- Günlerin kısalması; Karanlık kontrolü, 13 saat ya da üzeri günlük karanlık dönemi öneriliyor. Bunun Eylül ayı ortalarından başlıyarak 6-8 hafta devam ettirilmesi öneriliyor. 2- Hava sıcaklığının azalması (ideal gece sıcaklığı 10-15, gündüz 15-18 derece arası) Yukardaki iki parametreyle ilgili pek çok uygulama var. Bende bu iki parameteyi kontrol ederek kendi kaktüsümü çiçeklendirmeye çalışacağım. Tomurcuklanma olduktan sonra normal sulama, gübreleme ve ışıklandırmaya dönülüyor. Kaktüsün yeri değiştirilmiyor. Yüksek ısı, daha kuru ortam, düşük ışık tomurcuk kaybına neden olabiliyor. Düzenleyen tapi : 09-09-2017 saat 17:03 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
2017 sezonu kaktüs çiçekleri kolaj
2017 sezonu kaktüs çiçeklerim Kolaj ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Parodia ottonis tohum çimlenme
Parodia ottonis, tohum çimlenme Bu sezon iki kez çiçek veren Parodia ottonis kaktüsüm tohum kesesi verince dayanamadım ve iki kese tohumu ektim. ![]() Tohumdan kaktüs yetiştirmeyi düşünmüyordum ama iki kez çiçek ve bol tohum kesesi veren kaktüsümün tohumdan gelişimini merak ettim. Tohumlar minik. Bir kesede 30-40 kadar tohum var. Tohumları 5 cm lik saksıya ektim(serptim). Tohumlar minik olduğu için üzerine kum eklemedim. Saksının üzerini streç film ile kapladım.(13-09-2017) 4.gün tohumlar çimlenmeye başladı. (17-09-2017) 7.gün çinlenme artıyor... (20-09-2017) ![]() 10.gün, tohumların tamamına yakını çimlendi. (23-09-2017) ![]() Tohumlar taze olunca 4. günde çimlenme başladı ve 10. günde nerdeyse tamama yakın çimlenme oldu. Ama herşey yolunda giderse en az 3 yıl kadar beklemem gerektiğini biliyorum. Bu arada pek çok kaynaktan tohumdan yetiştirme konusunu okudum. Ama pratik başka tabi. Ayrıca bahar aylarında da ikinci bir denemem olabilir. Düzenleyen tapi : 08-03-2018 saat 12:36 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Cleistocactus strausii
Cleistocactus strausii Silver Torch Cactus-Gümüş Meşale Katüsü Cleistocactus cinsine ait 49 tür bulunmakta. Cleistocactus strausii en populerlerinden biri. Güney Amerikada (Bolivya, Arjantin) yüksek dağlarda 3000 metre üzerinde yaşıyorlar. 3 metre boya ulaşırken çapı 6 cm kadar kalıyor. Çiçekleri dudak rujuna benziyor. Çiçek açması için 45cm uzunluğa ulaşması gerekiyor. ![]() Büyüme sezonu bitti sayılır. Benim Gümüş Meşale bu sezon uzamasına rağmen şu an 18 cm uzunluğunda ve daha 45 cm boya çok var. ************************************************** ****** Bu siteden ögrendiğim bir şeyi paylaşayım: Tür isimlerinde rastlanan kelimenin sonundaki (- ii) ekiyle ilgili; '' bu Çift i eki (-ii) genelde bir özel isimden sonra geliyor ve o şahsa atıfta bulunuyor.'' http://www.agaclar.net/forum/bitkile...ar/27374-3.htm Yani burada strausii...Straus isimli birine atıfta bulunuyor. Düzenleyen tapi : 08-03-2018 saat 12:41 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Parodia erubescens Parodia scopa rubra
Parodia erubescens schlosseri ya da ya da Parodia scopa rubra Parodia cinsine ait 66 tür var. Çiçekleri kırmızı ya da sarı renkli olabiliyor., ![]() Bu sezon çok bekledim ama çiçek açmadı. Çiçeklenme dönemi bahar aylarındaymış ve aynı zamanda çiçeklenmesi için belli bir sıcaklık gerekiyormuş. Gelecek sezon yakın takipte olacak. Düzenleyen tapi : 01-06-2022 saat 22:29 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|