View Single Post
Eski 25-06-2017, 20:01   #31
tapi
Ağaç Dostu

tapi's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2016
Matucana polzii

Matucana polzii
Matucana cinsi ismini Perunun Matucana şehrinden alıyor. Bu cinse ait 17 tür var.
Matucana polzii bol yavrulu, güzel bir görüntüsü var.
Name:  DSC09034.jpg
Views: 2849
Size:  44.5 KB
.................................................. ............................
Kaktüs alınacak yerler (Çiçekçi ve seyyar satıcılar ve seralar dışında)
1- AVM ler (Bauhaus, İKEA, KOÇTAŞ vb )
2- İnternet üzerinden alışveriş.
1-AVM ler;
KOÇTAŞ Bursada iki koçtaş şubesinde kaktüs satışı var. Koçtaş hem pahalı, hem özensiz. Çeşit az. Bir keresinde çiçek bölümü sorumlusunu uyardım ama nafile.
İKEA En güzel yanı kaktüslerin özel jelatini var. Yaklaşık iki haftadır yeni bir konsepti var ; Hollandada üretimi yapılmış kaktüslere mÜkemmel paketleme yapılmış.
BAUHAUS Fiyatlar uygun, çeşit bol.
Maalesef hiçbirinde kaktüs kimliğini (cinsini ve türünü) belirten bir etiket yok.
2- İnternet
Doğrudan üretim yapan firma, aracı firmalar ve şahıslardan temin etmek mümkün; Dikkat çeken bir isim var;
Taner Angay Kaktüs 2017 yılında işi bırakması kaktüsseverler için büyük kayıp. Kolleksiyonluk kaktüsleri üretmesi ve sattığı kaktüslerin üzerinde cins ve tür isim etiketi bulunması, fiyatlarının uygun olması. İnanılmaz! Maalesef ben yetişemedim.
Yukardaki kriterlerin tümüne uymak şartıyla online satış yapan firma bildiğim kadarıyla yok. Diğerleri; ünalkaktüs, cantropikal kaktüs, Şeyma çiçekçilik, pagoda kaktüs, muzaffer kaktüs, kaktüs cenneti-kaya çalışır , zengarden, ikizler kaktüs...

Düzenleyen tapi : 27-03-2018 saat 20:41
tapi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön