![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2016
|
Mammillaria boolii
Mammillaria boolii Evden uzakta olunca kaktüslerimi özlüyorum. Daha önce çektiğim fotoğraflara bakarken bir kaktusümü ismini bilmediğim için eklemedigimi farkettim. Bu yazinin konusu o olacak. ![]() Nispeten büyük pembe çiçekleriyle çok güzel. Mammillaria boolii veya Mammillaria insularis olabilir diye düşünüyorum. Her ikiside birbirine benziyor. Bu ikisinin cins isimleri onceden Mammillaria değil Bartshella imiş. Meyve özellikleri değişik ve çiçekler daha tepeden çıkıyor. Mammillaria shumanii de bu grupta. Mammillaria boolii Anavatan: Sonora, Meksika Tuberkul: yuvarlak Radial diken: 20 kadar, iğne benzeri, 15mm uzunluğunda. Merkez diken: Tek, tığ benzeri, kanca biçimli, sarı - sarıkahverengi renkte, 15-20 mm uzunluğunda. Çicek: pembe renkte, 25 mm uzunluk ve çapta. Meyve: uzun, portakal renkte. Mamillaria insularis Anavatan Baja California, Meksika Tuberkul : Konik Radial diken: 20-30 adet, beyaz, 5 mm uzunlukta Merkez diken: Tek, kancalı, siyah uçlu, 10mm uzunluk Çicek: Açık Pembe, 15-25mm, uzunlukta. Meyve: Siyah Seradaki anaçlar ![]() Tam tersi daha önce Mammillaria cinsine dahilken şimdi farklı cins ismi alan kaktüsler var. 1-Corypantha 2- Escobaria Yukardaki iki ayrı cins eskiden Mammillaria cinsine dahilmiş. Bu vesileyle bayramınız ve dünya barış günü kutlu olsun. Düzenleyen tapi : 01-09-2017 saat 18:15 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|